Διεθνής Διαγωνισμός για το eSchools / Ψηφιακές Υπηρεσίες για τα σχολεία

23/06/2022

Άκουσε το άρθρο

Προκήρυξη   Ανοικτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού  για το  eSchools / Ψηφιακές Υπηρεσίες  το οποίο θα αποτελεί το κεντρικό σημείο πρόσβασης και αναφοράς για στοιχεία που αφορούν διοικητικά θέματα της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘ, των διευθύνσεων, των γραφείων και των σχολικών μονάδων,  εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Βασική συνιστώσα του συστήματος είναι η δημιουργία μιας κεντρικής βάσης δεδομένων που θα περιλαμβάνει ενιαία σηματοδότηση των στοιχείων για το ΥΠΑΙΘ καθώς και η δημιουργία πρωτοκόλλων επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών με υφιστάμενα αυτόνομα συστήματα του φορέα που περιέχουν κοινή πληροφορία με την κεντρική βάση όπως αυτή θα οριστεί και θα υλοποιηθεί.

Το έργο έχει ως σκοπό τον επανασχεδιασμό, την αναβάθμιση την επέκταση και την πλήρη διαλειτουργικότητα όλων των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων που λειτουργούν σήμερα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Θα δημιουργηθούν νέες ψηφιακές πλατφόρμες για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους και θα αναπτυχθούν ολοκληρωμένα συστήματα διαλειτουργικότητας με υφιστάμενες υπηρεσίες και πλατφόρμες (myschool, πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, e-me, e-class) έτσι ώστε να αναβαθμιστούν τεχνολογικά και να προσφέρουν νέες υπηρεσίες.

Επιπλέον στα πλαίσια της δημιουργίας αυτού του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος θα δημιουργηθούν και εξελιγμένες υπηρεσίες Business Intelligence που θα προσφέρουν στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αναγκαία πληροφόρηση για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. 

Προϋπολογισμός του Διαγωνισμού

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 12.954.483,36 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 10.447.164,00 € και ΦΠΑ: 2.507.319,36 €).

Σχόλια (3)

Εκπαιδευτικός
|

Τώρα μάλιστα! Διορθώστε πρώτα το myschool ή έστω ξαναστήστε το ΣΩΣΤΑ από την αρχή και μετά καταπιάνεστε και με το eschool, το οποίο δεν θα έχει τα ελαττώματα του myschool, σωστά;

nikos
|

1.Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά υποστήριξη δεν λέει πουθενά για την εταιρία που θα αναλάβει. Δλδ πάλι το Υπουργείο ή τα ΑΕΙ θα κάνουν δωρεάν?

2.Επίσης όλα τα στοιχεία μαθητών-εκπαιδευτικών- γονέων θα τα πάρει η ιδιωτική εταιρία που θα αναλάβει το έργο.

3. Τι πρόβλημα υπάρχει στο myschool που πρέπει να δαπανήσουμε 13 εκ ευρώ για μία νέα πλατφόρμα ;

να το κάνει
|

ο πιερρακάκης , να μας μείνουν τα λεφτά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ