ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Έγγραφο "Κόπτση" στα Γυμνάσια για να οριστούν Ιούλιο –Αύγουστο δύο καθηγητές για την παραλαβή των βιβλίων

Δείτε το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 24/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 

Με έγγραφο που υπογράφει ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ζητείται να οριστούν από τα Γυμνάσια  όλης της χώρας δύο υπεύθυνοι/ες για την παραλαβή των διδακτικών βιβλίων Γυμνασίου του επόμενου σχολικού έτους, που προγραμματίζεται να γίνει από τις 15 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου και πιθανά από τις 22 έως τις 31 Αυγούστου!

Μάλιστα τονίζεται ότι τρεις ημέρες προ της παραδόσεως των βιβλίων θα υπάρχει τηλεφωνική ειδοποίηση των υπευθύνων για την ημερομηνία παραλαβής των βιβλίων μεταξύ των ωρών 08:00 -14:00 και διευκρινίζεται ότι ο μη ορισμός υπεύθυνου/ης και η απουσία του/της από την ημέρα παραλαβής θα σημάνει μεταξύ άλλων ότι τα βιβλία θα παραδοθούν μετά την έναρξη του σχολικού έτους στη σχολική μονάδα!

Τα παραπανάω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, η ΟΛΜΕ , ενώ  τονίζει ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ορίζεται μία ημέρα την εβδομάδα ως θερινή εφημερία κατά την οποία οι σχολικές μονάδες είναι ανοιχτές για την αντιμετώπιση όλων των εκτάκτων ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Το επισυναπτόμενο έγγραφο που υπογράφει ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτσης,  σημειώνει η ΟΛΜΕ, «στην ουσία ζητά να είναι κάποιοι συνάδελφοι/ισσες σε επιφυλακή όλο το καλοκαίρι. Είναι αυτονόητο ότι οι εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν τα διδακτικά βιβλία μόνο κατά τις ημέρες της θερινής υπηρεσίας που λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες».

Η ΟΛΜΕ υπογραμμίζει πως «Κανείς συνάδελφος/ισσα δεν είναι υποχρεωμένος/η  να προσέλθει στις σχολικές μονάδες τις υπόλοιπες ημέρες» και προσθέτει: «Τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μας πρέπει να γίνουν σεβαστά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ».

Σχόλια (21)

 
Ελένη
25 Ιουν 2022 21:32

Για άλλη μια φορά το κράτος παρουσιάζεται ανεπαρκές και οι πολιτικοί ξέρουν μόνο να κουνούν το δάχτυλο και να απειλούν τους εκπαιδευτικούς ,να τους υποτιμούν και επιπλέον με απαράδεκτα έγγραφα να προσπαθούν να τους στερήσουν και τις διακοπές τους.. και όλα αυτά όταν ο κλάδος μας είναι ο πιο κακοπληρωμενος και ο πιο αδικημένος μισθολογικά σε όλο το δημόσιο... κανείς εκπαιδευτικός στο σχολείο το καλοκαίρι!!ας έρθουν τα βιβλία την ημέρα εφημερίας ή το Σεπτέμβρη .

 
CHRIS
25 Ιουν 2022 10:56

Δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 30 ΜΕΡΕΣ , που θα περιμενουμε τα βιβλια και δεν θα μπορουμε να παμε διακοπες, ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ 1/9 ΕΩΣ 31/12 του 2022.
Αλλιως παραβιαζονται συνταγμα-εργατκη νομοθεσια

 
Υπευθυνότητα.
25 Ιουν 2022 00:05

Να οριστεί υπεύθυνος
να είναι στο σχολείο
σε 10 λεπτά
με ένα τηλεφώνημα,
έτσι,
γιατί απλά
ακούγεται ωραίο,
από 1 Ιουλίου
ως 31 Αυγούστου.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
24 Ιουν 2022 18:43

Τα βιβλία τα τελευταία 6 χρόνια έρχονταν πάντα στην ώρα τους. Τι άλλαξε φέτος;

 
Νικ
24 Ιουν 2022 18:21

1/9 τα βιβλία γενικέ......

 
ΠΡΟΣ esos : πήγε κανείς υποψήφιος σήμερα ;
24 Ιουν 2022 18:17

στο γραφείο του να τον ρωτήσει τι ώρα θα βγουν οι πίνακες δδε/δπε . μετά τα βιβλία ! να αργήσουν και δυο μήνες δεν χάθηκε ο κόσμος. οι πίνακες άργησαν 6 ΄μηνες ή 3 χρόνια !

 
1-10 σεπτεμβρίου
24 Ιουν 2022 18:13

τα βιβλία παντού από μεταφορικές !

 
Αλέξανδρος
24 Ιουν 2022 18:02

Οι εκλογές πλησιάζουν. Να δείτε μόνον από τον κλάδο των εκπαιδευτικών πόσο μαύρο θα φάτε!!!

 
Ντινα Καραγ.
24 Ιουν 2022 17:26

Απάντηση στο καλοκαίρι
Ο Διευθυντης δεν ειναι γραμματέας μπερδευτηκες αγαπητέ εκτός του οτι ειναι αντισυναδελφικο αυτο που γράφεις. Η δεν εγινες δ/ντης και έχεις καυμο ή δεν ξέρεις τι σου γινεται

 
ANIKANOI
24 Ιουν 2022 16:44

Ούτε αυτό μπόρεσαν να προγραμματίσουν.6 ΧΡΟΝΙΑ θητεία οι ίδιοι διευθυντές, επειδή δεν μπορούν να οργανώσουν τις κρίσεις και τώρα για πρώτη φορά βιβλία Ιούλιο - Αύγουστο επειδή δεν μπορούν να έχουν νωρίτερα έτοιμα τα βιβλία.Να τα πάρουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο για να φανεί η ανικανότητά τους.Να κλαις και να γελ΄άς μαζί....

 
Πολυ φασαρία για το τίποτα...
24 Ιουν 2022 15:05

Τα πραγματα ειναι απλα, εάν έρθουν τα βιβλία την ημέρα της θερινής υπηρεσίας που το σχολείο είναι ανοικτό θα τα παραλαβει ο καθηγητής που εκτελεί χρέη διευθυντου για εκείνη την ημέρα. Εάν έρθουν άλλη μέρα θα ανοίξει το σχολείο και θα τα παραλαβει ο Διευθυντής, η ο Υποδιευθυντής.

 
Figaro
24 Ιουν 2022 14:49

Οι εκπκοί δεν είναι αχθοφόροι! Είναι οι πιο παρεξηγημένοι επιστήμονες της Γης!

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
24 Ιουν 2022 13:50

Εχουν και οι καθηγητες δικαιωμα σε διακοπες. Φτανει πια με το ροκανισμα της καλοκαιρινης αδειας.

 
Αναστασία
24 Ιουν 2022 13:19

Εκτός από το απαράδεκτο έγγραφο που δεν σε αφήνει να προγραμματίσεις τις διακοπές σου, υπάρχουν κι άλλα θέματα που δεν έχουν λυθεί δεκαετίες τώρα Ποιός θα φορτώσει τα βιβλία, ποιος θα τα ξεφορτώσει, σε τι όχημα; Να δώσει λοιπόν ένα κονδύλι το Υπουργείο ώστε να πληρωθεί μια μεταφορική εταιρεία και να διανεμηθούν τα βιβλία. Όλα τζάμπα τα θέλετε. Κάποτε που δεν μας λοιδορούσαν τα ΜΜΕ κάναμε τους χαζούς. Τώρα πλέον δεν πρέπει να χαρίζουμε τίποτα.

 
Νικόλαος Σεμερτζίδης
24 Ιουν 2022 12:46

Τα βιβλία να κανονίζουν να τα στέλνουν όταν πρέπει, όλα τα άλλα είναι περιττά...

 
Αλέξης
24 Ιουν 2022 12:44

Τα εργασιακά καλά. Για τα οικονομικά τι γίνεται;
Οι μισθοί είναι καθηλωμένοι από ΄ το 2012....και έφαγαν και πάγωμα μκ 2 χρόνια.
Δεν πρέπει να πέσει στο τραπέζι τώρα άμεσα, πριν τις εκλογές μια αύξηση στους καθηγητές;
Συνδικαλιστές ενωθείτε και απαιτήστε!!!

 
Πέτρος
24 Ιουν 2022 11:40

Που είναι οι συνδικαλιστές; μόνο για αρνήσεις για αξιολόγηση και παραλαβή βιβλίων;
το αίτημα για αυξήσεις μισθών ΤΩΡΑ πριν τις εκλογές που είναι;
Να δοθεί το ΜΚ που χάθηκε το 2015-16;
Αναρωτιέμαι αν οι συνδικαλιστές ωφελούν τον κλάδο με τη σιωπή για το οικονομικό που έχουν επιδείξει από το 2010
Στρατιωτικοί, δικαστικοί , υπουργείο οικονομικών υπάλληλοι έχουν πα΄ρουν μέρος των περικοπών τους...οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πα΄ρει ούτε ένα ευρώ πίσω από αυτά που έχασαν

 
καλοκαίρι
24 Ιουν 2022 11:40

το σχολείο ανοιχτό (μόνο με διευθυντή) μία βδομάδα μετά τη λήξη και μία πριν την έναρξη (με΄σα στο επίδομα διευθυντή αυτό) για : διοικητικά , εγγραφές, βιβλία κλπ . ΑΠΛΟ ! τα βιβλία μπορούν 1-5 /9 να πάνε στα σχολεία, γιατί καλοκαιριάτικα; μέχρι 15/9 δεν ξεκινά το μάθημα. απλούστατο !

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
24 Ιουν 2022 11:03

ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ /ΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΗΛΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ...ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΚΛΠ.ΚΛΠ.....

 
Πιτσιφλής
24 Ιουν 2022 10:54

Τα ίδια και τα ίδια... Τριάντα τρία χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση έχουμε κάνει υπερωρίες για το συγκεκριμένο θέμα και όχι μόνο, έχουμε γίνει εργάτες και μεταφορείς, έχουμε φορτώσει τόνους βιβλία και τα έχουμε μεταφέρει με τα Ι.Χ. μας από τη σχολική μονάδα - κέντρο διανομής στη δική μας.
Θυμάμαι, την εποχή της ''Αλλαγής'', ένας δήμος είχε στείλει ένα πλυμένο, ανοικτό απορριμματοφόρο όπου τρεις συνάδελφοι ήταν επάνω και οι υπόλοιποι μετέφεραν και πετούσαν... Ξαφνικά, ένας άρχισε:

Στις οικοδομές δουλεύουν
τραγουδώντας τα παιδιά,
με τα μπράτσα τ’ ατσαλένια
και τα μαύρα τους κορμιά,
ανεβαίνουν σκαλωσιά.

Οικοδόμοι παλικάρια
με περήφανη ψυχή,
απ’ τα χέρια σας, παλάτια,
χτίζονται σ’ αυτή τη γη
κι ομορφαίνουν τη ζωή....

Μετά πήγαμε για μπύρες στο γειτονικό καφενείο.
Έχει παραγραφεί το αδίκημα κύριε Γενικέ;

 
ΕκπαιδευτικόςΧ
24 Ιουν 2022 10:35

Ντε φάκτο κατάργηση της καλοκαιρινής άδειας.
Κανείς εκπαιδευτικός στο σχολείο στη διάρκεια της άδειάς του. Αυτό ισχύει ΚΑΙ για τους διευθυντές/διευθύντριες.
Τα Δημοτικά κλείνουν 21 Ιουνίου και ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου.
Ποιοι λόγοι υπαγορεύουν γυμνάσια και λύκεια να υπάγονται σε αυτό το καθεστώς διακρίσεων;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.