ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Πολλές παραιτήσεις αναπληρωτών διευθυντών σχολείων, υποδιευθυντών, προϊσταμένων νηπιαγωγείων

Το κύριο ερώτημα ωστόσο είναι τι θα γίνει μετά τις 30/8 οπότε λήγει και η παραταθείσα τώρα για δύο μήνες θητεία των αναπληρωτών Διευθυντών σχολείων.
Δημοσίευση: 24/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στη Διαύγεια αυτές τις μέρες αναρτώνται  πολλές αποδοχές παραίτησης αναπληρωτών διευθυντών σχολείων, υποδιευθυντών, προϊσταμένων νηπιαγωγείων.

Επίσης όσοι διευθυντές σχολείων βγαίνουν αυτοδικαίως στη σύνταξη (λόγω συμπλήρωσης ηλικιακού ορίου) λήγει η θητεία τους στις 30/6.

Έτσι προκύπτουν κενά στις θέσεις διευθυντών και υποδιευθυντών σχολείων πριν ή μέχρι τις 30/6 και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καλούνται να τα καλύψουν.

Το κύριο ερώτημα ωστόσο είναι τι θα γίνει μετά τις 30/8 οπότε λήγει και η παραταθείσα τώρα για δύο μήνες θητεία των αναπληρωτών Διευθυντών σχολείων.

Πώς θα καλυφθούν οι θέσεις αυτές;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καλυφθούν αλλά αναμένουμε να δούμε ποιες διατάξεις, ποιου νόμου θα προκρίνει το Υπουργείο ώστε να δοθεί οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για εφαρμογή.

Σχόλια (83)

 
Γιωργος K
05 Ιουλ 2022 14:55

Συγχαρητήρια στην κυρά Νίκη.
Η αριστεία βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο πρόσωπό της. Εμπρός ολοταχώς σε έναν νόμο τεσσάρων δεκαετιών που προωθεί τα αντικειμενικότερα όλων κριτήρια. Αυτό της παλαιότητας. Σαν τον στρατό: ο παλιός είναι αλλιώς. Και πάλι συγχαρητήρια. Οι κακομοίρηδες οι υπόλοιποι τι ψάχνουν να βρουν με μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, επιμορφώσεις, δημοσιεύσεις κτλ.... Συγχαρητήρια είπαμε;

 
@ντου γιου ντου
29 Ιουν 2022 14:56

Προς θεού! Όχι τρέξιμο κατακαλόκαιρο τα παιδιά!
Είχαν την ευκαιρία να το κάνουν τα φθινόπωρα, τους χειμώνες, τις άνοιξες...
Αλλά ΔΕΝ το έκαναν. Δεν το ανέδειξαν καν.
Απλώς σήκωσαν το χέρι και ρώτησαν την κυρία (υπουργό): "Κυρία, κυρία, πότε θα γίνουν οι κρίσεις;"
Και καλύφτηκαν με την απάντηση: "Θα δούμε, παιδί μου."
Υ.Γ. Δεν αφορά τον 1 στους 20. Αφορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!
Πλήττοντας τόσο απροκάλυπτα το κύρος των στελεχών φαίνεται σε τι υπόληψη έχουν και τα ΜΗ στελέχη. Αυτό δεν έχουμε καταλάβει!

 
Rip
28 Ιουν 2022 12:26

Οι θέσεις θα καλυφθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οπως έγινε και το προηγούμενο καλοκαίρι.

 
ert
28 Ιουν 2022 10:36

ΠΛΕΟΝ, δεν υπάρχει χρόνος για την εφαρμογή του 232 στις κενούμενες. Η μόνη ΕΝΤΙΜΗ ΛΥΣΗ (για να μην φωνάζει η αντιπολίτευση και κάποιοι εσχάτως νομολάγνοι) είναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ και η επιλογή διευθυντών για πρώτη φορά στην ιστορία ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΜΟΡΙΑ. Δε φαντάζομαι να έχει κανένας αντίρρηση. Για να δούμε τί θα κάνει η Παρατασέως........

 
Ντου γιου ντου
28 Ιουν 2022 10:09

@to know us better
Όταν κάνουν σαματά τους "κατηγορούμε".... όταν δεν κάνουν, γιατί δεν κάνουν? Άσε που οι άνθρωποι δεν είναι για να τρέχουν πάλι στα Δικαστήρια καλοκαιριάτικα. Συνδικαλιστές είναι, όχι ήρωες-μάρτυρες. Κι εγώ πχ δεν θα το έκανα.
ΥΓ. Συμφωνώ ότι το θέμα των στελεχών είναι σημαντικό αλλά να μην ξεχνάμε ότι, άμεσα, αφορά 1 στους 20 εκπαιδευτικούς.

 
to know us better
28 Ιουν 2022 00:24

Πάντως ΔΟΕ-ΟΛΜΕ δεν έκαναν ΚΑΘΟΛΟΥ σαματά για τις παρατάσεις των κρίσεων!!!
Είναι εντυπωσιακή η σιωπή τους. Δυο ερωτήσεις στην Υπουργό; Αυτό ένιωσαν ότι πρέπει να πράξουν; Αυτό τι κάνει καλύτερα και αποτελεσματικότερα το αγαπητό esos.
Σε ποιον άλλο δημόσιο φορέα θα υπήρχε τέτοια απαξίωση στο έργο που επιτελούν τα στελέχη και δε θα είχε γίνει τουλάχιστον γνωστό στα ΜΜΕ και δε θα είχε παρέμβει το συνδικαλιστικό τους όργανο;
Μήπως στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Πολιτισμού;...

 
Ερτ
27 Ιουν 2022 17:21

Ρωτάς αν θα σου επιτραπεί; Δεν πρόκειται να υπάρξει γραμμένο κάπου αυτό. Μόλις δει να εκκινεί η διαδικασία, δήλωσε αμέσως παραίτηση και καλή τύχη. για να γίνει εφαρμογή του 232 θέλει τροπολογία για τα μετρήσιμα από συγγραφικό έργο που θα καθυστερήσει τις επιλογές. Οπότε δεν το βλέπω προσωπικά. Η Παρατασέως πέταξε λευκή πετσέτα.

 
Βρας
27 Ιουν 2022 16:36

@ερτ
Πλάκα μου κάνεις έτσι; Φωνάζει εδώ κόσμος να βγει η κανονιστική και να γίνουν επιλογές για κενές/κενούμενες και ρωτάω: ΟΚ να βγει η κανονιστική. Δεδομένου ότι ανάμεσα στα σχολεία που καλύπτονται με αναπληρωτές/προσωρινούς περιλαμβάνονται πολλά που για κάποιους (αυτούς που... έκαναν επί τόσα χρόνια 70χμ τη μέρα για να μπλα μπλα) θεωρούνται φιλέτα, θα επιτραπεί στους εν ενεργεία διευθυντές να παραιτηθούν και να διεκδικήσουν τα σχολεία αυτά; Τι σχέση έχουν αυτά που λες εσυ΄; Δεν τα ξέρουμε;

 
Ερτ
27 Ιουν 2022 14:41

Ναι, είναι στην κρίση του συμβουλίου αν θα γίνει δεκτή. Π.χ. Δεν υπάρχει οργανικά ανήκων για να αναλάβει! Εκεί δεν θα γίνει δεκτή όσο και να χτυπιέσαι. Προκήρυξη θέσεων δεν μπορεί να γίνει, αφού από τη μία καταργήθηκαν οι πίνακες του 2017 από την άλλη δεν έχει εκδοθεί η ΥΑ για εφαρμογή στις κινούμενες του νόμου Παρατασέως. άρα, μόνο αναπληρωτές (αρχαιότεροι οργανικά τοποθετηθέντες) ή Υποδιευθυντες με καθήκοντα Διευθυντή. Τέτοιο μπάχαλο δεν έχω ξαναδεί στην εκπαίδευση, είναι απαράδεκτο να παραμένει η Παρατασέως Υπουργός έστω και ένα λεπτό ακόμα.

 
Δημητρα
27 Ιουν 2022 14:38

@Δημητρης.σε ευχαριστω παρα πολύ για την απάντηση στην ερώτηση μου.

 
Δημήτρης
27 Ιουν 2022 12:20

@ΔΗΜΗΤΡΑ
Η προισταμενη νηπιαγωγείου παιρνει 0,5 μόρια τη χρονιά.

 
Βρας
27 Ιουν 2022 09:42

Είναι στην κρίση; Δηλαδή για κάποιους μπορεί γίνει δεκτή η παραίτηση και για κάποιους όχι; Με ποιο κριτήριο; Και για όσους γίνει δεκτή; Αναπλήρωση ή νέα προκήρυξη;

 
Γιάννης Κ.
27 Ιουν 2022 01:12

@ Έχετε γράμμα
Η πρότασή μου, έτσι όπως λειτουργεί το σύστημα επιλογής στελεχών, δεν είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Είναι όμως δίκαιη, διότι κατέτεινε στο να δείξει ότι υπάρχουν πολλοί και ικανοί συνάδελφοι, που άνετα μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα του διευθυντή. Απλώς, για διαφόρους λόγους δεν το επιλέγουν. Όπως υπάρχουν και συνάδελφοι που βεβαιώνουν ότι δεν κάνουν για αυτή την δουλειά.
Αυτό το σκεπτικό είχε η πρότασή μου και, ως εκ τούτου, δεν έχει κανένα νόημα αν εφαρμόζεται κάτι σχετικό σε άλλη χώρα. Και, φυσικά, αναφερόμουν μόνο για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων και όχι για τα υπόλοιπα στελέχη.
Τέλος, σχετικά με τα προσόντα κάποιου, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν αποτελούν το αποκλειστικό εχέγγυο μιας επιτυχημένης διοίκησης.

 
ert
27 Ιουν 2022 00:06

Αν είσαι αναπληρωτής διευθυντής προφανώς όχι. Αν είσαι με θητεία, είναι στην κρίση του συμβουλίου/περιφερειακής. Εγώ θα ψήφιζα υπέρ.

 
Βρας
26 Ιουν 2022 23:43

@ΟΧΙ βέβαια, πρέπει να γίνει δεκτή η παραίτησή τους πριν την λήξη της προθεσμίας των όποιων αιτήσεων.

Αυτό λέμε. Πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση;

 
Κρητικακι
26 Ιουν 2022 23:04

Με προϊστάμενες νηπιαγωγείων δεν ασχολείστε όμως.μονο για διευθυντές δευτεροβάθμιας και δημοτικών σχολείων διαβάζουμε σχόλια.μια προϊσταμένη νηπιαγωγείου που έχει να κάνει όλα αυτά που αναφέρετε αφου εχει μπει 5 ωρες σε μια τάξη με 25 νήπια (χωρις διάλειμμα γιατί δεν υπάρχουν εφημεριες στα διαλείμματα των νηπιαγωγείων)αλλα παιρνει μονο 80 ευρώ καθαρά τι να πει κι αυτή η ερμη;

 
@Μαλβινα
26 Ιουν 2022 22:29

Παντελώς χαζό όλο αυτό... Καλύτερα οι θέσεις να προκηρυχθούν και να γίνει κάποιος που θέλει μκι όχι εκ των έσω μόνο και μόνο επειδή είναι αρχαιότερος και δε θέλει άλλος να γίνει.

 
Γιάννης Κ.
26 Ιουν 2022 19:56

Προς @ Διευθυντής, εν έτει 2022.... 25 Ιουν 2022 21:17 και
@ Αμερόληπτος 26 Ιουν 2022 07:52
Αγαπητοί συνάδελφοι, ασφαλώς και είναι έτσι η κατάσταση, ως προς τα καθήκοντα των διευθυντών. Το γνωρίζω εξ εμπειρίας. Το διευθυντιλίκι είναι άλλη δουλειά από αυτήν του εκπαιδευτικού τάξης (απίστευτη και παράλογη γραφειοκρατία, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού κλπ.). Από τα γραφόμενά σας όμως, συμπεραίνει κάποιος ότι εσείς τα καταφέρνετε, ενώ όσοι σχολιάζουν ή "αγωνιούν" για τις κρίσεις στελεχών, μάλλον είναι άσχετοι με το αντικείμενο και ως εκ τούτου, πρέπει να "προστατευτούν", διότι θα μπλέξουν, αν "ανακατευτούν". Εσείς, πιθανόν, δεν μπλέξατε, ώστε να αποθαρρυνθείτε μετέπειτα. Ίσως να είσαστε πολύ ικανοί, να "το 'χετε", όπως λέμε. Είναι βέβαιον ότι πολλοί συνάδελφοι είναι εξίσου ικανοί και σὺν τῷ χρόνῳ, της εμπειρίας προστιθεμένης, θα τα καταφέρουν εξίσου καλά και ίσως καλύτερα. Όσοι διαπιστώσουν ότι, για οποιονδήποτε λόγο, δεν τα καταφέρνουν, θα παραιτηθούν. Δεν είναι για όλους ανεξαιρέτως αυτή η δουλειά. Τόσο απλά.

 
Έχετε γράμμα
26 Ιουν 2022 15:30

@Γιάννης Κ. 26 Ιουν 2022 13:34
Κι επειδή δηλαδή συμφωνούν μαζί σας κι άλλοι 1-2, σημαίνει ότι έχετε δίκιο ή ότι αυτά που προτείνετε είναι δίκαια, ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα?
Πέστε μας πχ ΕΝΑ παράδειγμα (και ως "καλή πρακτική") που σε ΜΙΑ άλλη χώρα στο Δυτικό ημισφαίριο, Διευθυντές Σχολείων, ΠΔΕ, ΔΠΕ, ΔΔΕ και λοιπά διοικητικά στελέχη της ιεραρχίας, εναλλάσσονται - ανακυκλώνονται κάθε 2 χρόνια!?!?

Η "ανάγνωση" από μέρους, του σχολίου @25 Ιουν 2022 12:58 που επικαλείστε, νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτική.

Τέλος, ωραίο το παράδειγμα "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός".... αλλά ΔΕΝ απαντά, στο ποια μπορεί να είναι τα προσόντα κάποιου, ΣΕ ΣΧΕΣΗ, με των υπολοίπων συνυποψηφίων του. Δηλαδή εάν πχ εγώ έχω μεταπτυχιακό αλλά οι άλλοι διδακτορικό.... τότε μια χαρά "το διάβασε το βουλωμένο γράμμα" ο φίλος-η @ 25 Ιουν 2022 18:32.

 
Γιάννης Κ.
26 Ιουν 2022 14:32

Προς @ Διευθυντής, εν έτει 2022.... 25 Ιουν 2022 21:17 και
@ Αμερόληπτος 26 Ιουν 2022 07:52
Αγαπητοί συνάδελφοι, ασφαλώς και είναι έτσι η κατάσταση, ως προς τα καθήκοντα των διευθυντών. Το γνωρίζω εξ εμπειρίας. Το διευθυντιλίκι είναι άλλη δουλειά από αυτήν του εκπαιδευτικού τάξης (απίστευτη και παράλογη γραφειοκρατία, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού κλπ.). Από τα γραφόμενά σας όμως, συμπεραίνει κάποιος ότι εσείς τα καταφέρνετε, ενώ όσοι σχολιάζουν ή "αγωνιούν" για τις κρίσεις στελεχών, μάλλον είναι άσχετοι με το αντικείμενο και ως εκ τούτου, πρέπει να "προστατευτούν", διότι θα μπλέξουν, αν "ανακατευτούν". Εσείς, πιθανόν, δεν μπλέξατε, ώστε να αποθαρρυνθείτε μετέπειτα. Ίσως να είσαστε πολύ ικανοί, να "το 'χετε", όπως λέμε. Είναι βέβαιον ότι πολλοί συνάδελφοι είναι εξίσου ικανοί και σὺν τῷ χρόνῳ, της εμπειρίας προστιθεμένης, θα τα καταφέρουν εξίσου καλά και ίσως καλύτερα. Όσοι διαπιστώσουν ότι, για οποιονδήποτε λόγο, δεν τα καταφέρνουν, θα παραιτηθούν. Δεν είναι για όλους ανεξαιρέτως αυτή η δουλειά. Τόσο απλά.

 
Γιάννης Κ.
26 Ιουν 2022 13:34

Προς @ 25 Ιουν 2022 18:32
"Τι είσαι συ βρε Μαρίνα, βουλωμένο γράμμα διαβάζεις", έλεγε ο Αυλωνίτης στην Βασιλειάδου, στο έργο "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός". Αυτό μου ήρθε στον νου, όταν διάβασα ότι από το σχόλιό μου υπέθεσες πως ανήκω στους αρχαιότερους και όχι σε αυτούς που έχουν προσόντα, πτυχία κλπ.
Και για να σοβαρευτούμε: Αυτά που έγραψα δεν τα σκέφτηκα πολύ, γιατί αν τα επεξεργαζόμουν περισσότερο θα ήταν πιο ολοκληρωμένη η πρότασή μου, πχ. συμπεριλαμβάνοντας όσα αναφέρουν οι σχολιαστές @ 25 Ιουν 2022 12:58 και @ 25 Ιουν 2022 20:20.

 
@Μαλβινα
26 Ιουν 2022 13:23

Το άρθρο δεν αναφέρεται στις περιπτώσεις σαν του διευθυντή σου. Αυτός μοιραία φεύγει, παραιτείται, λόγω συνταξιοδοτησης. Μιλάμε για τους αναπληρωτές διευθυντες... Που χουν αντικαταστήσει αυτούς που έφυγαν όπως πχ για την υπ/ντρια του σχολείου σας, που θα παραιτηθεί αν σε θέλει να αναλάβει. Αυτό λέμε.

 
Στεφανια Παπαδ.
26 Ιουν 2022 13:05

Σιγά μην στριμωχνομαστε για τη διευθυντικη θεση. Είναι δυνατόν την σημερινή εποχή με τις ευθύνες που έχει η διεύθυνση ενός σχολείου να θέλει κάποιος να γίνει διευθυντής? Τα προσόντα τα έχουν πολλοί, τη θέση όμως λιγοι
την θέλουν. Θέλει πολύ ψάξιμο από το υπουργείο για να βρουν τα νεα θύματα. Οι μισές θέσεις θα μείνουν κενές και θα κάνουν υποχρεωτική αναθεση.Οσοι είναι έξω από τον χορό μεγάλα λόγια λένε. Τα μεγάλα σχολεια έχουν πρόβλημα. Χρειάζονται γραμματειακή υποστήριξη.

 
ert
26 Ιουν 2022 12:56

@Ερώτηση κρίσεως (την ξαναδιατυπώνω): στην επιλογή των διευθυντών για τις κενές/κενούμενες θα συμμετάσχουν και οι εν ενεργεία διευθυντές; Ναι ή ου;.
ΟΧΙ βέβαια, πρέπει να γίνει δεκτή η παραίτησή τους πριν την λήξη της προθεσμίας των όποιων αιτήσεων. Η Παρατασέως δεν θα κάνει ούτε αυτό από ότι φαίνεται. Ελπίζω οι ψηφοφόροι της ΝΔ στην εκλογική της περιφέρεια να κάνουν το καθήκον τους.

 
@Διευθυντής, εν έτει 2022...
26 Ιουν 2022 12:27

Ευτυχώς κάποιος παρουσίασε τις αληθινές υποχρεώσεις του Διευθυντή. Αν μάλιστα δεν υπάρχει υποδιευθυντής (στα Δημοτικά με ΄λιγότερους από120 μαθητές) και κάνει και 10 ώρες μάθημα την εβδομάδα ( 6-θέσια δημοτικά) είναι απελπισία.Το 2018 είχα παραλάβει βιβλία 20 Αυγούστου και αμέτρητες φορές απασχολήθηκα απογεύματα και σε ημέρες διακοπών για τους υπόλοιπους.
Παραιτήθηκα το 2020 και ησύχασα. Δεν χτύπησε ποτέ το τηλέφωνό μου για υπηρεσιακά θέματα ούτε απασχολήθηκα ποτέ σε οτιδήποτε εκτός εργασιακού ωραρίου στο σχολείο.

 
Βρας
26 Ιουν 2022 11:03

@ 25 Ιουν 2022 12:49
Μου φαίνεται ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε!
Δεν αποφασίζω εγώ τις κρίσεις, αγαπητέ/ή, το υπουργείο τις αποφασίζει. Και τις κενές/κενούμενες το υπουργείο αποφάσισε πώς θα τις καλύψει και το υπουργείο πάλι αποφάσισε να ΜΗΝ υλοποιήσει αυτά που αποφάσισε. Πίστεψέ με, δεν το ζήτησα εγώ, αλήθεια λέω! Αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν ισχύει η εικόνα καταστροφής που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι πονηροί. Μια χαρά λειτουργούν τα Σχολεία και ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργούν μια χαρά, έως ότου δεήσει το υπουργείο να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Ερώτηση κρίσεως (την ξαναδιατυπώνω): στην επιλογή των διευθυντών για τις κενές/κενούμενες θα συμμετάσχουν και οι εν ενεργεία διευθυντές; Ναι ή ου;

 
@Μαλβινα
26 Ιουν 2022 08:30

Θέλεις να πεις ότι παραιτήθηκε από διευθυντής λίγο πριν λήξει η υπαλληλική του σταδιοδρομια; και έγινε δεκτή η παραίτηση του; και αναρτήθηκε στη διαύγεια η αποδοχή παραιτησης; λίγες μέρες πριν φύγει από την υπηρεσια;

 
Αμερόληπτος
26 Ιουν 2022 07:52

@Διευθυντής εν έτει2022: Αγαπητέ συνάδελφε, τα περιέγραψες όλα! Ακριβώς έτσι είναι. Όσοι υποψήφιοι διευθυντές αγωνιούν για τις κρίσεις δεν γνωρίζουν πού πάνε να μπλέξουν.

 
@Μαλβινα
25 Ιουν 2022 21:32

Κάτι δε μας λες καλά. Αν απολύεται 30.06.2022 ακόμα δεν εκδόθηκε διαπιστωτική πράξη λύσης υπαλληλικής σχέσης. Αυτή εκδίδεται στις 30.06 αποστέλλεται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά αναρτάται στη διαύγεια με τον αριθμό ΦΕΚ. Τι δημοσιεύθηκε στη διαύγεια;

 
Διευθυντής, εν έτει 2022....
25 Ιουν 2022 21:17

Βρε παιδιά!
Ξέρετε εδώ μέσα, όσοι εύκολα σχολιάζετε υπέρ της επιλογής του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας κατά την αρχαιότητα ή την αναπλήρωσή του από τον Υποδιευθυντή, τι ευθύνες και τι υποχρεώσεις έχει ένας Διευθυντής, εν έτει 2022;
Σας παραθέτω μερικές:
1. Διαρκής Ενημέρωση του Myschool (και μη μου πείτε θα στο κάνει ο "Πληροφορικός)
2. Διαχείριση των Αναπληρωτών: Επιβεβαίωση πρόσληψης στον ΟΠΣΥΔ, Βεβαίωση Πράξης Ανάληψης, Απουσιολόγια και ανάρτησή τους στην πλατφόρμα, Χορήγηση Αδειών.
3. Εσωτερική Αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας και Συντονισμός των δράσεων: Πάνω από 60 σελίδες γράψιμο, συνολικά, στην πλατφόρμα του ΙΕΠ εκτός από τον σχεδιασμό που απαιτείται.
4. Άδειες Εκπαιδευτικών, παντός τύπου.
5. Καταγραφή ημερολογίου του σχολείου.
6. Μειοδοτικοί διαγωνισμοί για την υλοποίηση οποιασδήποτε μετακίνησης των μαθητών, από μια διδακτική επίσκεψη μέχρι κινητικότητα Erasmus.
7. Συνεργασία με 15μελε΄ς, μαθητικές κοινότητες.
8. Διαχείριση της κατάληψης.
9. Ιχνηλατήσεις για τον Covid-19: για ένα τμήμα 25 μαθητών, τουλάχιστον 1 ώρα γράψιμο στον Υπολογιστή, αν είσαι γρήγορος! Και μην μου πείτε ότι θα βάλεις να το κάνει κάποιος άλλος, γιατί οι "'άλλοι" έχουν μάθημα, διαγωνίσματα, εκπαιδευτικά προγράμματα - δράσεις, αναπληρώσεις των ωρών αυτών που απουσιάζουν, κλπ!
10. Συνεργασία με φορείς του δήμου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που σου τρώει εργατοώρες.
11. Κάνεις τον Υδραυλικό, τον Ηλεκτρολόγο, τον Τζαμά, τον Κλειδαρά κ.ά., ή στέλνεις διαβιβαστικά στον δήμο για όλες τις βλάβες, επιβλέπεις, υπογράφεις και ... μαλώνεις, άμα λάχει!
12. Ειδοποιείς για το πετρέλαιο, το περιμένεις, το ελέγχεις, υπογράφεις και στέλνεις το Τιμολόγιο στη σχολική επιτροπή.
13. Παραγγέλνεις ό,τι χρειάζεται το σχολείο από αντισηπτικά και χαρτί υγείας μέχρι και χαρτί και μελάνες για το φωτοτυπικό, με διαβιβαστικά και τηλέφωνα. Όταν με το καλό έρθουν στο σχολείο, τα μετράς, υπογράφεις στον προμηθευτή, αντιγράφεις σε διαβιβαστικό όλα τα στοιχεία του τιμολογίου και τα στέλνεις ή τα πηγαίνεις με τα ποδαράκια σου ή το αυτοκίνητό σου στην σχολική επιτροπή.
14. Απαντάς στο τηλέφωνο (ευγενικά, κατά το δυνατόν!) σε κάθε πικραμένο και μη που θέλει να σου πει για το παιδί του, για τους συμμαθητές του παιδιού του, για τους καθηγητές του παιδιού του, κλπ ή σε ενήλικες που ζητούν τίτλους σπουδών, ώρες πρακτικής, να πουλήσουν ό,τι έχουν, κλπ!
15. Είσαι ο πρόεδρος της ΕΔΥ: προγραμματισμός, συνεδριάσεις με τα άλλα μέλη, πρακτικά, επικοινωνία με το ΚΕΔΑΣΥ, γνωματεύσεις, βραχυχρόνια προγράμματα για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, τήρηση αρχείου, κλπ...
16. Ενημέρωση του Inventory και καταγραφή του ψηφιακού υλικού.
17. Εκθέσεις νομιμοποίησης νεοδιόριστων και λειτουργίας σχολείου για όλο το διδακτικό έτος. Αιτήσεις για Παράλληλη Στήριξη (= 4 ώρες γράψιμο για έκαστο μαθητή!)
18. Οργάνωση των Εξετάσεων και Αναβαθμολογήσεις. Δεν μιλώ για τις Πανελλήνιες, όπου ο Διευθυντής του Λυκείου είναι και ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Ε., γιατί εκεί αμείβεται ξεχωριστά.
19. Στήσιμο τηλεκπαίδευσης - email σε γονείς και εκπαιδευτικούς, καθημερινά, διαχείριση λογαριασμών στο ΠΣΔ, κωδικούς στους μαθητές που τους έχασαν, άνοιγμα νέων λογαριασμών.
20. Οργάνωση - απολογισμός για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.
21. Διά΄θεση σε συλλόγους κλειστού γυμναστηρίου, πολυχώρων και ό,τι άλλο έχει το σχολείο, αφού ανήκει στον Δήμο...
22. Βοήθεια για τις E-eggrafes. Μέσα στον Ιούλιο πρέπει αν είσαι στο Γυμνάσιο να πας και τα Απολυτήρια στα λύκεια, γιατί φυσικά οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 7 του μήνα! Και περιμένεις stand by και τα βιβλία, γιατί ποιον συνάδελφο να φορτώσεις με τα κλειδιά και την ευθύνη, μέσα στο κατακαλόκαιρο!

Δεν συνεχίζω, για να μην καταχραστώ τον χώρο του αγαπητού esos!
Θα μου πείτε: ε, δεν τα κάνει και μόνος του όλα αυτά ο Διευθυντής! Κι όμως, στα περισσότερα σχολεία (και στο δικό μου) τα κάνει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
Λοιπόν, για πείτε, μπορεί πάντα "ο αρχαιότερος" ή ο υποδιευθυντής (αν δεν προαλείφεται για να γίνει κι αυτός διευθυντής) να τα κάνει όλα αυτά με επιτυχία;
Προσωπικά, δεν το νομίζω!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ