ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Λήγει η θητεία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Σε παράταση θητείας βρίσκονται ήδη όλα τα υπόλοιπα στελέχη εκπαίδευσης , τα οποία τοποθετήθηκαν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσίευση: 26/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Λήγει στις 31 Ιουλίου η τριετής θητεία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, η οποίοι ορίστηκαν με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση (σ.σ. έχουν αντικατασταθεί οι ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας).

Σε παράταση   θητείας βρίσκονται ήδη όλα τα υπόλοιπα στελέχη εκπαίδευσης , τα οποία τοποθετήθηκαν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για την  παράταση της θητείας των Περιφερειακών Εκπαίδευσης και για τα υπόλοιπα στελέχη , δεν απαιτείται τροπολογία καθώς, πριν δυο χρόνια , τον Ιούνη του 2020 ψηφίστηκε σχετική διάταξη στη Βουλή (το άρθρο 52  του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας), η οποία  ορίζει:

Στελέχη της εκπαίδευσης που υπηρετούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, των οποίων έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει η θητεία για την οποία έχουν επιλεγεί, εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους και μετά τη λήξη της, έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών.

Το χρονοδιάγραμμα επιλογής στελεχών

Στις 3 Αυγούστου του 2021 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος  4823, ο οποίος ορίζει όλες τις διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου άρχισαν να εφαρμόζονται περίπου πέντε μήνες μετά.

Στις 4 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης  τον Απρίλιο (Δείτε εδώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα)

Ενώ η υποβολή αιτήσεων για τους Συμβούλους Εκπαίδευσης  (Σχολικούς Συμβούλους)   ολοκληρώθηκε  στις 9 Μαίου, μέχρι σήμερα ανακοινώθηκαν μόνο οι πίνακες των δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων. Κατά των πινάκων κατατέθηκαν συνολικά 113 ενστάσεις (Δείτε εδώ).

Για τους  Διευθυντές Σχολείων, ενώ άνοιξε "χαραμάδα" να ξεκινήσουν οι διαδικασίες , με τροπολογία  που επρόκειτο να κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή, για να αρθεί το "εμπόδιο" της συγκρότησης των Συμβουλίων Επιλογής των υποψηφίων , οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει "παγώσει" αυτή η πρόθεση λόγω των "σεναρίων" διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών για το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Δείτε τι είπε στο esos η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στις 2605-22, για την επιλογή των Διευθυντών σχολείων

esos:κα υπουργέ πότε θα ξεκινήσουν οι επιλογές Διευθυντών  Σχολείων;Θα  έχουμε το Σεπτέμβριο νέους Διευθυντές Σχολείων;

Ν. Κεραμέως: Έχουμε ακολουθήσει όπως προβλέπει ο νόμος τη σειρά κρίσεις στελεχών.Προηγήθηκαν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης. ακολουθούν οι Σύμβουλοι και αμέσως μετά είναι  οι Διευθυντές Σχολείων . Μπορεί η επιλογή Διευθυντών Σχολείων να γίνε παράλληλα με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης. Θα το δούμε.

esos: Με τροπολογία θα αφαιρεθούν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και οι Επόπτες από τα Συμβούλια Επιλογής;

Ν. Κεραμέως: Θα το δούμε.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί : 

Σχόλια (50)

 
πανος πανου
29 Ιουν 2022 16:16

Δυστυχώς δεν θα προλάβει το υπουργείο να τελειώσει με τις κρίσεις των Δ/ντων Σχολικών Μονάδων. Τράβηξε πολύ πίσω η επιλογή Δ/ντων εκπ/σης εξαιτίας των πολλών εντάσεων, πήγε πίσω η επιλογή των ΣΕΕ, και συνεπώς θα αργήσει ίσως και για ένα σχ. έτος επιπλέον η επιλογή Δ/ντων Σ.Μ. Και θα δείτε υποψήφιους με 8-10 χρόνια να ε΄χουν μόρια από διδακτορικά , μεταπτυχιακά κλπ και θα αναλάβουν τις τύχες των σχολείων.

 
Παρατασέως κι εδώ
28 Ιουν 2022 17:49

Η συνταγή πολυδοκιμασμένη ,: παράταση, παράταση, παράταση .

Λίγη ντροπή ?

 
Νίκος@ΠΕ19
28 Ιουν 2022 14:17

Γνωρίζεις εσύ τα προσόντα των αναπληρωτών Δ/ντών και δεν τα γνωρίζω εγώ που είμαι διοικητικός σε ΠΥΣΔΕ; ; ; ; Οι περισσότεροι που ανέλαβαν ως αναπληρωτές είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακών τίτλων-Β πτυχίο ΑΕΙ -Ξένες γλώσσες κλπ..Μην γράφουμε ότι θέλουμε γιατί εκτιθέμεθα πολύ και μην βάζουμε το προσωπικό μας συμφέρον πάνω από την προσωπικότητα του κάθε εκπ/κού ! ! !

 
Θανάσης
28 Ιουν 2022 10:25

Σε ενα κράτος δικαιου βασική αρχή ειναι η αρχή της νομιμότητας.Με βαση αυτη την αρχή καθε διοικητική πραξη - στην προκειμένη περίπτωση η επιλογη στελεχών- πρεπει να γινεται βαση του νομου που έχει ψηφισθεί στην βουλη, οπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι με δημοκρατικές διαδικασιες να εχουν το δικαιωμα στις ισες ευκαιρίες.Αν ειναι οι διοικητικες πραξεις -και στην προκειμ'ενη περίπτωση η επιλογη στελεχων- να ακολουθει διαδικασίες που δεν ειναι βαση του νόμου που τις προβλεπει ,και τοποθετουνται σε θεσεις δια βοης ή με την λογική -υπάρχουν αξιοι που μπορουν να γινουν στελεχη και δεν χρειαζονται αξιοκρατικές διαδικασίες-,τότε πλεον δεν μιλάμε για κρατος δικαιου και ακόμα μπορούμε να μιλαμε και για καταπάτηση ατομικού δικαιώματος αυτου που αναφέρεται στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και της επαγγελματικής εξελιξης ανάλογα με τα προσόντα και τις ικαν'οτητες......Τα συμπεράσματα δικά σας....

 
ΠΕ19
27 Ιουν 2022 22:55

@Νίκος
Εφαρμογή του νόμου θέλουμε δηλαδή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΣ 3 μήνες πριν τη λήξη της θητείας να ανοίγει η θέση. Δηλαδή γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος αν αλλάξει η σειρά και εφαρμόζεται όταν παρατείνεται στο άπειρο η θητεία ανθρώπων που με το νέο νόμο ΔΕΝ θα λάμβαναν την ίδια θέση.

 
Γιώργος από το Νότο
27 Ιουν 2022 20:59

Παράταση! Παράταση μέχρι να σβήσει ο Ήλιος!
Υ.Γ. Ένα από τα χαρακτηριστικά που περισσεύουν στο κόμμα της ΝΔ είναι η βλακεία.

 
ΑΡΗΣ
27 Ιουν 2022 19:56

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ή ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕ Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.

 
@Ομηρία
27 Ιουν 2022 18:42

Όποιος κουράστηκε να προσφέρει στο σχολείο του (ΜάχιμοςΣτέλεχος) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ..Τα σχολεία έχουν αρκετούς αξιόλογους συναδέλφους για να τα διοικήσουν..Τα παραμύθια χωρίς δράκους τελείωσαν ! !

 
@ Ηρώ
27 Ιουν 2022 18:37

Σε αυτή τη χώρα πρέπει κάποτε να τηρούνται οι νόμοι και όταν ένας νόμος κινείται σε λάθος κατεύθυνση να παγώνει και να βελτιώνεται.. Περιμένουμε τον λόγο ; ; ;

 
Από Αργύρη @Γειά σου Αργύρη
27 Ιουν 2022 18:30

Στις δημοκρατίες ο καθένας έχει την άποψη του και είναι δημοκρατικό του δικαίωμα να την εκφέρει..Όταν υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων και κραυγάζουμε-καταστροφολογούμε για το προσωπικό μας συμφέρον , πετάμε το μπαλάκι στις εκλογές..Ο σοφός λαός λέει: Κοντός ψαλμός αλληλούια..

 
Γεια σου Αργύρη!
27 Ιουν 2022 15:15

Φαίνεται, ότι λειτουργούν όλα σωστά!!! Ελάχιστοι είναι αυτοί που διαμαρτύρονται... ίσως και δέκα έως είκοσι άτομα.... Να σοβαρευτούμε λοιπόν Αργύρη, κι εγώ είμαι ολυμπιακός και βλέπω την ομάδα μου, να είναι η καλύτερη στον κόσμο... Το αποτέλεσμα θα το δεις στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές... και ο κόσμος θα αναγνωρίσει σύμφωνα με το σκεπτικό σου την επιτυχία και τα ωραία πράγματα που κάνει το Υπουργείο και θα τους ξαναψηφίσει.... Γεια σου Αργύρη!

 
Αργύρης
27 Ιουν 2022 14:19

Συνάδελφοι ποια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική ηγεσία θα προχωρούσε σε καταστρατήγηση του νόμου, αναστάτωση των σχολικών μονάδων-παράνομη συγκρότηση συμβουλίων για να κάνει το χατίρι ελάχιστων αγανακτισμένων ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ενώ έχει μπροστά της αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπ/ση-Διορισμούς εκπ/κών-Μεταβολές-Κατάθεση νόμου για ΑΕΙ -Πανεπιστημιακή αστυνομία κλπ για να ασχοληθεί με τους Δ/ντές σχολείων..Ούτε και εγώ θα έμπαινα σε αυτήν την διαδικασία..Τα σχολεία θα λειτουργήσουν ακόμη μια χρονιά με τους νυν Δ/ντές και τους αναπληρωτές και οι επιλογές από Απρίλη 2023 σύμφωνα με την σειρά που προβλέπει ο νόμος..Καλό Καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο στο σχολείο μας και στην τάξη μας με την βοήθεια του Μεγαλοδύναμου ! ! !

 
Φαύλος
27 Ιουν 2022 14:12

Όλοι βρίσκονται σε παράταση, από την κορυφή ως τα νύχια.
Οι Περιφερειακοί οσονούπω, οι ΔΔΕ, οι ΣΕΕ, οι Διευθυντές σχολείων, οι Υπ. ΚΕΠΕΑ, οι Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων. Ολική παράταση μέχρι τα πέναλτι στις 2 Οκτωβρίου.

 
μανος@
27 Ιουν 2022 12:59

δεν εχει καμμία πλάτη, όλοι οι υπουργοί δεν εφάρμοσαν στο παραμικρό τις προεκλογικές δεσμέυσεις της ΝΔ, ουδείς απολ΄ύθη. Θα απολυθεί μονος του ο Μητσοτάκης.

 
Σπύρος
27 Ιουν 2022 12:31

Παράταση μέχρι Δευτέρας Παρουσίας!

 
Ομηρία
27 Ιουν 2022 10:34

Ποσο νομομη είναι άραγε η ατυπη καινοτομα ομηρία παρατασεων θητείας και απαγόρευσης οποιασδήποτε άλλης αιτησης σε στελέχη και μη; Το χετε παρακάνει. Δώστε το δικαίωμα σε όσους θέλουν να παραμείνουν και στους υπόλοιπους να αποδεσμευτούν. Η υπομονή μας τελείωσε.

 
μανος
27 Ιουν 2022 10:06

Καλά οι σύμβουλοι του Μητσοτάκη δεν τον ενημερώνουν για τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στο παιδείας, ή έχει τέτοιες πλάτες η Νίκη;

 
Στράτος
27 Ιουν 2022 09:21

@Τετα
Σύμφωνα με τον ισχύοντα Ν.4823/2021 και το Άρθρο 46 για την Αναπλήρωση ισχύει:
Τα ακόλουθα στελέχη της εκπαίδευσης, όταν δεν υπάρχουν, απουσιάζουν ή κωλύονται, αναπληρώνονται στα καθήκοντά τους ως εξής:
α) Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, από Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος ορίζεται από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

 
xa
27 Ιουν 2022 08:40

Στο ποδόσφαιρο μετά από την άπρακτη παράταση ακολουθούν τα πέναλτυ.

 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
26 Ιουν 2022 22:20

ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ,ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ,ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ,ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΦΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ.

 
ΑΜ
26 Ιουν 2022 19:41

Και που λήγει η θητεία, τι έγινε;;;;; ΠΑΡΑΤΑΣΗΗΗΗΗΗ... Η αγαπημένη λέξη της υπουργάρας!!!!!!

 
Σπάρτακος
26 Ιουν 2022 19:35

Μην αγχώνεστε συνάδελφοι και όλα θα γίνουν με τη σειρά! Το έχει υπόψη της η κ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ, εξάλλου αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι!
Κοιμηθείτε ήσυχοι!

 
Τετα
26 Ιουν 2022 19:18

Θα ήθελα να μου όποιος γνωρίζει ποιος αναπληρώνει τον περιφερειακό διευθυντή, όταν αυτός συνταξιοδοτείται

συνταξιοδοτείται

 
Το τάξιμο
26 Ιουν 2022 18:17

Το τάξιμο των θέσεων για μετά τις εκλογές θα είναι πλέον το φρέσκο τυράκι για τη φάκα της ψήφου πολλών εξ ημών και υμών!

 
Περιφερειακοί Διευθυντές
26 Ιουν 2022 17:55

Αναγκαστικά παίρνουν παράταση και Περιφερειακοί Διευθυντές για έναν χρόνο και βλέπουμε...
Αλλά, εμείς που καλοβλε΄παμε τις θέσεις αυτές, τώρα που είχαμε και το κουβέρνο δικό μας, και ράψαμε και από 2-3 κουστουμάκια και ταγιεράκια τι θα απογίνουμε οι δύσμοιροι και οι δύσμοιρες που μας κατέστρεψε η δική μας η κ. Παρατάσεως;;;;
Πίκρα μεγάλη!!!!!

 
σαλός λαός
26 Ιουν 2022 17:30

Ξεχνά το εσοσ ότι το καλοκαίρι του 2020 με κυβέρνηση ΝΔ έγιναν φαστ τρακ (χωρίς έλεγχο) διαδικασίες μέσα στον Αύγουστο για την επιλογή και τοποθέτηση των σημερινών διευθυντών εκπαίδευσης η θητεία των οποίων δεν θα έπρεπε να να υπερβεί την 31η Αυγούστου 2021 ; Λέμε τώρα!

 
@Ερωτήματα
26 Ιουν 2022 16:56

''Γιατί τέτοια πρεμούρα με την καθυστέρηση στις κρίσεις;''
Μα, είναι πολύ απλό!
Αυτοί που επείγονται(!!!) τώρα ευνοούνται από τη σημερινή κομματική συγκυρία!
Όσοι βλέπουν την κ. Παρατάσεως να σπεύδει βραδέως και να την προκάνουν οι εκλογές - βεβαίως, βεβαίως- ελπίζουν ότι θα ευνοούνται από την μεθεκλογική (δια)κομματική συγκυρία!
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!!!
Αλλά, η ελληνική κομματοκρατία και αναξιοκρατία θα ζει και θα βασιλεύει!!!!
ΕΛΛΑΣ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!!!

 
Ι.Λ.
26 Ιουν 2022 16:55

"Ληγμένα" έχουν καταντήσει όλα τα στελέχη εκπαίδευσης.
Μήπως τελικά κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν... ληγμένα;

 
Νίκος
26 Ιουν 2022 16:05

Εφαρμογή του νόμου αυστηρά..Αυτό απαιτεί η εκπ/κή κοινότητα..Σοβαρότητα και αξιοκρατία.. Οι κραυγές μερικών θυμίζουν μελό ελληνική ταινία.. Ολα θα γίνουν χωρίς να αναστατωθούν τα σχολεία..Όλα τα άλλα είναι παραμύθια χωρίς δράκους ! ! !

 
@ert
26 Ιουν 2022 15:59

Τι πρεμούρα είναι αυτή με κάποιους για την επιλογή Δ/ντών σχολικών μονάδων....Είπαμε Απρίλη του 2023 θα ξεκινήσουν με την σειρά που προβλέπει ο νόμος 4823..Νομίζετε ότι η υπουργός δεν γνωρίζει πολύ καλά ότι μείζον ζήτημα είναι η ομαλή επανέναρξη των σχολικών μονάδων και όχι η αναστάτωση ;;;;...Το είπαμε χιλιάδες φορές , το πρόβλημα είναι η δαιδαλώδης μοριοδότηση που ότι δηλώνεις μοριοδοτείται χωρίς έλεγχο.. Χρειάζεται απλούστευση του νόμου ...Καλό ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΊΣΤΕ ΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΑΥΓΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ Η ΊΔΙΑ ! ! !

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ