ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις αναπληρωτών διευθυντών σχολείων, υποδιευθυντών, προϊσταμένων νηπιαγωγείων

Το κύριο ερώτημα ωστόσο είναι τι θα γίνει μετά τις 30/8 οπότε λήγει και η παραταθείσα τώρα για δύο μήνες θητεία των αναπληρωτών Διευθυντών σχολείων.
Δημοσίευση: 27/06/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνεχίζεται σήμερα 27/06/2022 η ανάρτηση στη Διαύγεια αποφάσεων Απαλλαγής εκπαιδευτικών από θέσεις ευθύνης μετά από αίτησή τους.

Επτά αποφάσεις υπέγραψε σήμερα μόνο ο Διευθυντής Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

Στη Διαύγεια αυτές τις μέρες αναρτώνται  πολλές αποδοχές παραίτησης αναπληρωτών διευθυντών σχολείων, υποδιευθυντών, προϊσταμένων νηπιαγωγείων.

Επίσης όσοι διευθυντές σχολείων βγαίνουν αυτοδικαίως στη σύνταξη (λόγω συμπλήρωσης ηλικιακού ορίου) λήγει η θητεία τους στις 30/6.

Έτσι προκύπτουν κενά στις θέσεις διευθυντών και υποδιευθυντών σχολείων πριν ή μέχρι τις 30/6 και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καλούνται να τα καλύψουν.

Το κύριο ερώτημα ωστόσο είναι τι θα γίνει μετά τις 30/8 οπότε λήγει και η παραταθείσα τώρα για δύο μήνες θητεία των αναπληρωτών Διευθυντών σχολείων.

Πώς θα καλυφθούν οι θέσεις αυτές;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καλυφθούν αλλά αναμένουμε να δούμε ποιες διατάξεις, ποιου νόμου θα προκρίνει το Υπουργείο ώστε να δοθεί οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για εφαρμογή.

Σχόλια (36)

 
Μα σοβαρά τώρα;;;
28 Ιουν 2022 13:04

Δεν σκέφτονται ότι από τον κλάδο των εκπαιδευτικών δε θα πάρουν ούτε μια ψήφο;;;;;; Ειδικά τώρα που δε γίνονται οι κρισεις...?! Ή που δεν προκηρυσσονται οι θέσεις ούτε και φέτος;;;;?!!!

 
Εκπ/κος ανατ. Αττικής
28 Ιουν 2022 13:02

Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει εκπαιδευτικός που θα ψηφίσει ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές.

 
Αττική
28 Ιουν 2022 13:00

Είναι άδικο να γίνει από Σεπτέμβρη κάποιος διευθυντής (στη θέση του διευθυντή του που συνταξιοδοτηθηκε) εκ των έσω, επειδή μόνο και μόνο είναι υπ /ντης ή ο αρχαιότερος εκεί πέρα μέσα και σε παραδιπλανο σχολείο να υπάρχει υπ/ντης με 3 μεταπτυχιακα, 2 ξένες γλώσσες που θέλει να γινει διευθυντής και δεν μπορεί επειδή το σχολείο του εχει διευθυντή!!!!! ΝΑ προκηρυχθούν οι κενουμενες θεσεις τώρα!!!!!!!!! ΆΜΕΣΑ!!!!!!!!

 
θανασης
27 Ιουν 2022 23:54

Σε ενα κράτος δικαιου βασική αρχή ειναι η αρχή της νομιμότητας.Με βαση αυτη την αρχή καθε διοικητική πραξη - στην προκειμένη περίπτωση η επιλογη στελεχών- πρεπει να γινεται βαση του νομου που έχει ψηφισθεί στην βουλη, οπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι με δημοκρατικές διαδικασιες να εχουν το δικαιωμα στις ισες ευκαιρίες.Αν ειναι οι διοικητικες πραξεις -και στην προκειμ'ενη περίπτωση η επιλογη στελεχων- να ακολουθει διαδικασίες που δεν ειναι βαση του νόμου που τις προβλεπει ,και τοποθετουνται σε θεσεις δια βοης ή με την λογική -υπάρχουν αξιοι που μπορουν να γινουν στελεχη και δεν χρειαζονται αξιοκρατικές διαδικασίες-,τότε πλεον δεν μιλάμε για κρατος δικαιου και ακόμα μπορούμε να μιλαμε και για καταπάτηση ατομικού δικαιώματος αυτου που αναφέρεται στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και της επαγγελματικής εξελιξης ανάλογα με τα προσόντα και τις ικαν'οτητες......Τα συμπεράσματα δικά σας....

 
Η μόνη λύση...
27 Ιουν 2022 22:41

Προκήρυξη των κενών/κενούμενων θέσεων ΤΩΡΑ και κάλυψη αυτών από υποψήφιους δ/ντές σχολικών μονάδων με βάση τα τυπικά προσόντα τους! Είναι δυνατόν κάποιος εκπαιδευτικός, κάτοχος διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της συνέντευξης; Αλλά όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές απαιτείται πολιτική βούληση... Δεν είναι "θέμα ανικανότητας" της Υπουργού Παιδείας, όπως κάποιοι υποστηρίζουν... Η εντολή πρέπει να δοθεί άνωθεν...

 
@ert
27 Ιουν 2022 21:39

Το απόσπασμα του νόμου που προβλέπει τη διαδικασία προκήρυξης την έχουμε κάπου πρόχειρη ή έστω το κείμενο της πρόσκλησης; Δε μιλάμε για πρόσκληση σε όσους εξακολουθούσαν να είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες (οι οποίοι φυσικά ήταν σε ισχύ) να κάνουν δήλωση για το κενό που προέκυψε αλλά για προκήρυξη κενών/κενούμενων μετά τη λήξη ισχύος των πινάκων ή ,μετά την εξάντλησή τους. Με βάση ποιον νόμο έγινε αυτό;

 
EΠΙΜΗΘΕΑΣ
27 Ιουν 2022 21:01

ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Δ/ΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

 
ert
27 Ιουν 2022 20:48

ΠΡΟΣ Γ. Ο. Π.> Γιατί η Παρατασέως δεν έχει εκδώσει την προβλεπόμενη Υ.Α. για την ενεργοποίηση του άρθρου 232 του νόμου και επομένως δεν γίνεται η προκήρυξη των κενούμενων θέσεων.

 
ert
27 Ιουν 2022 20:38

Προς Κ.Λ.: Προκήρυξη για "αναπλήρωση", όχι δεν έχει γίνει ούτε γίνεται ποτέ. Προκήρυξη για διευθυντές για το υπόλοιπο της θητείας (αν εννοείς αυτό), ναι έχει γίνει πολλές φορές όταν εξαντλούνται οι πίνακες (δηλ. δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον κανένας). Φέτος, επειδή έχουν καταργηθεί οι πίνακες του 2017 αλλά και επειδή δεν έχει βγει η ΥΑ πάμε αναγκαστικά σε αναπληρωτές διευθυντές (αρχαιότεροι οργανικά ανήκοντες).

 
ΑΡΗΣ
27 Ιουν 2022 19:51

ΣΤΙΣ ΚΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 12/ΘΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Δ/ΤΕΣ ΑΠΟ 6/ΘΕΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

 
Βρας
27 Ιουν 2022 19:02

@ΚΣ
Αναμένω υποδείξεις για την αναζήτηση...

 
Κ.Λ
27 Ιουν 2022 18:40

Ποτε έγινε ξανά προκυρηξη για αναπλήρωση θέσεων διευθυντών που παραιτήθηκαν η συνταξιοδοτήθηκαν; Για θυμηστε μου …..

 
Διευθυντής
27 Ιουν 2022 18:31

Δεν πρέπει να αναλαμβανει ο αρχαιότερος σε ένα σχολείο, ούτε ο υπ/ντης απαραιτήτως του σχολείου, αλλά ένας που πραγματικά θέλει και διαθέτει προσόντα, πτυχία κλπ.

 
Κ.Α.
27 Ιουν 2022 18:24

Απάντηση σε Βρας, 27 Ιουν 2022 16:44
Σαφές ότι δεν γνωρίζεις να κἀνεις σωστά αναζήτηση στη Διαύγεια.

 
Βρας
27 Ιουν 2022 16:44

@ΚΣ
Μάλιστα. Δηλαδή οι πολλοί τρόπο είναι... ο εξής ένας! Έχω γράψει και σε άλλο άρθρο ότι η φασαρία είναι μεγάλη και το όφελος μικρό (βέβαια για τους αδημονούντες να αναλάβουν ηνία είναι μεγάλο, αλλά δεν είναι αυτό το κριτήριο). Υποτίθεται ότι το επόμενο βήμα είναι η επιλογή διευθυντών.

Όσο για τα της Διαύγειας αν βάλεις φορέα το ΥΠΑΙΘ, χρονικό εύρος τις τελευταίες 7 ημέρες και λέξη-κλειδί «απαλλαγή» θα λάβεις 42 αποτελέσματα... επί μερικών χιλιάδων σχολικών μονάδων. Και περιλαμβάνει τα πάντα: διευθυντές, προϊσταμένες νηπιαγωγείων, υποδιευθυντές, αναπληρωτές υποδιευθυντές. Τέλος για αν και κατά πόσο λειτουργούν καλά τα σχολεία, φαντάζομαι οι ίδιες οι διευθύνσεις το ξέρουν καλύτερα.

 
Σωτήρης
27 Ιουν 2022 16:02

Ας κάνει ό,τι θέλει το υπουργείο... ένα μόνο πράγμα... να μην υποχρεώσει κανέναν... να έχουν οι άνθρωποι το δικαίωμα της επιλογής να δεχτούν ή να μην δεχτούν αυτή τη θέση. Όχι να τους την κάνουν πάσα με το ζόρι και ακόμη περισσότερο να τους μετακινήσουν και από το σχολείο τους για να πάνε να αναλάβουν μια θέση που δεν την θέλουν.

 
If
27 Ιουν 2022 15:59

Είναι άδικο για έναν εκπ/κο να μην του δίνεται η δυνατότητα να γίνει αναπλ. διευθυντης, ενώ το επιθυμεί διακαώς και διαθέτει και τα τυπικά προσόντα και ένας άλλος εκπ/κος ενώ δε διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα να γίνεται αναπλ. διευθυντής μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται σε σχολείο που ο Διευθυντής του για χ, ψ λόγους έχει παραιτηθεί... Πείτε μου, το βρίσκετε σωστό και λογικό;;;;;;;;;;

 
Ξενοφών
27 Ιουν 2022 15:57

Στην πολιτική της δεξιάς απουσιάζει παντελώς η απλή κοινή λογικη... Που τι λέει;;;;; Λέει ότι σίγουρα άμα προκηρυχθούν οι θέσεις αυτές είναι πολύ καλύτερη λύση απ το να αναπληρωθουν τα κενά αυτά απ τους υπάρχοντες εκπ/κους του κάθε σχολείου. Αν θέλει τόσο πολύ ο εκπ/κους του σχολείου να γίνει αναπληρωτής διευθυντής , ας δηλώσει να αναλάβει είτε στο σχολείο που είναι είτε σε κάποιο παραδιπλανο. Όμως, αυτός που είναι παραδίπλα εκπ/κους δε κάποιο σχολείο γιατί να μην του δίνεται η δυνατότητα να αναλάβει κι εκείνος παρόλο που ο δικός του διευθυντής δεν παραιτειται;;;;; Γιατί να μην έχει το δικαίωμα να πάει σ ένα σχολείο παραδιπλανο και να αναλάβει;;;;;;

 
Γ. Ο. Π.
27 Ιουν 2022 15:53

Να βγει κάποιος σοβαρός, νοήμων άνθρωπος και να μας πει με επιχειρήματα γιατί δεν έχουν ήδη προκηρυχθει οι θέσεις αυτές και να πάνε όσοι ενδιαφέρονται απ την κάθε περιφέρεια. Μόνο με κατάθεση χαρτιών. Χωρις συνέντευξη. (Λόγω μη σύστασης συμβουλίων κλπ). Γιατί;;;;; ερωτώ γιατί;;;;; Απάντηση σοβαρή παρακαλώ.

 
Ροδανθη δασκάλα
27 Ιουν 2022 15:51

Σώστε οτιδήποτε κι αν σώζεται και εστω και τωρα προκηρυξτε τις θέσεις αυτές που είναι πολλές σε κάθε περιφέρεια. Δε γίνεται τα σχολεία από Σεπτέμβρη να λειτουργήσουν αν δεν προκηρυξετε τις θέσεις αυτές... Κάντε ένα καλό επιτέλους. Επιτέλους.

 
Διευθυντής Ροδοπης
27 Ιουν 2022 15:49

Οι θέσεις αυτές πρέπει να προκηρυχθούν. Δε γίνεται με το έτσι θέλω να μπαίνουν οι παλιότεροι σ ένα, σχολείο... Απ το πουθενά. Μ αυτή τη λογική, να μην γίνονταν ποτέ κρίσεις διευθυντών και οι θέσεις διευθυντων να καταλαμβανονταν απ τους ήδη υπάρχοντες εκπ/κους μέσα από τα σχολεία. Επρεπε να χατε ήδη προκήρυξη χθες τις θέσεις αυτές. Αυτή η αναμονή και το τρεναρισμα μόνο εκνευρισμό προκαλούν... Έρχονται και, εκλογές. Κάντε ένα καλό στον κλάδο μας. Γιατί κάτι άλλο καλό δε βλέπω...

 
Φ. Φ. Φ.
27 Ιουν 2022 15:47

Η μόνη λύση είναι οι θέσεις αυτές να προκηρυχθούν για τον απλούστατο λόγο : να αναλάβει κάποιος που θέλει, που επιθυμεί. Κι όχι επειδή είναι αρχαιότερος σε ένα σχολείο. Ο αρχαιότερος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον φόρτο εργασίας και στις απαιτήσεις της θέσης αυτης. Να γίνει κάποιος που έχει ανάλογες σπουδές ή είναι ήδη υπ/ντης σ άλλο σχολείο της περιοχής κι έχει μια ιδέα. Προκήρυξη των θέσεων η μόνη λύση.

 
Λαυρέντης δάσκαλος
27 Ιουν 2022 15:45

Πολλοί τρόποι ;;;;; Ένας είναι ο τρόπος κάλυψης :ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΤΩΝ ΘΈΣΕΩΝ ΤΏΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!! ΆΜΕΣΑ!!!!!!!

 
Εγκύκλιος και εν ισχύ διατάξεις Ν.1566
27 Ιουν 2022 15:41

Με βάση την εγκύκλιο της 24/6/22 υπενθυμίζονται οι εν ισχύ διατάξεις του νόμου1566/85 που προβλέπουν να γίνουν αναπλήρωσεις των διευθυντών που αποχώρησαν από τους υποδιευθυντες.

Αν και περυσι δεν έγινε κάτι τέτοιο και απλά προτάθηκε η αρχαιότητα, δεν είναι σαφές και μπορεί να δοθεί οδηγία για τον τροπο επιλογής του αναπληρωτή του υποδιευθυντή από το Σύλλογο και τι γίνεται στην περίπτωση που δεν υπάρχει υποδιευθυντής στο σχολείο για να αναπληρώσει τον Διευθυντή.

Στην περίπτωση επιλογης στελεχών απο αλλο σχολείο, πρέπει να εφαρμοστούν τα κριτήρια και οι διαδικασίες του νέου νόμου περί επιλογής στελεχών
και βεβαια οχι επιλεκτικά αλλά για ολες τις θέσεις Πανελλαδικά, .... καθώς ένας νόμος εφαρμόζεται για όλους τους πολίτες ισοτιμα!!!

Ο τρέχοντας νόμος όμως προβλέπει συμμετοχή συμβούλων και εποπτών που δεν υπάρχουν ακόμα και με το πρόβλημα ότι "είναι μπλοκαρισμένη η πλατφόρμα".

Σε κάθε περίπτωση τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου.

 
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ
27 Ιουν 2022 15:13

Δεν καταλαβαινω γιατι καθε δυο μερες πρεπει να δημοσιευεται ενα αρθρο με το ιδιο θεμα. Οι κρισεις αργησαν να γινουν, αληθεια ειναι αυτο, θα ηταν καλο να ολοκληρωθουν το φετινο καλοκαιρι, πρεπει ομως οι διαδικασιες να γινουν συννομα και οργανωμενα, ωστε τα νεα στελεχη εκπαιδευσης να ειναι νομιμοποιημενα στα ματια και στις συνειδησεις των συναδελφων.
Ειδικα με τους Διευθυντες Σχολειων το θεμα εχει ξεφυγει. Αληθεια πιστευουν οι τοσοι διαμαρτυρομενοι οτι οταν θα προκηρυχτουν οι κρισεις ειναι εκεινοι τα φαβορι και τωρα στερουνται τις θεσεις που δικαιουνται; Ολοι οσοι υπηρετουν σε θεσεις διοικητικης ευθυνης την τελευταια δεκαετια στερουνται τυπικων προσοντων και προυπηρεσιας και τα διαθετουν μονον οι ανυπομονοι υποψηφιοι διευθυντες; Η μηπως θεωρουν οτι με οποια συμβουλια και με οποιον νομο επιλογης θα αντικατασταθουν ολα τα παλια στελεχη απο νεα; Με ολα τα νομοσχεδια της τελευταιας δεκαετιας, λιγο ως πολυ, επελεγησαν ως Διευθυντες προσωπα που συνδυαζουν προσοντολογιο και εμπειρια. Τα προσωπα δε μεταβληθηκαν ουσιαστικα (δεν αναφερομαι σε οσους εκουσια αφυπηρετησαν) και οι νεες εισοδοι αφορουσαν κυριως προσοντουχους υποψηφιους και καποιους, λιγους παντα, που εξελιχθηκαν, ενω υπο αλλες συνθηκες θα μπορουσαν να εξελιχθουν καποιοι αλλοι. Το ιδιο θα γινει και τωρα και στο μελλον.
Ειλικρινα γιατι τοση φασαρια;

 
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
27 Ιουν 2022 15:09

Κι όχι μόνον αυτόν τον μήνα αλλά και τους δύο επόμενους θα έχουμε παραιτήσεις Διευθυντών. Κι εγώ σκοπεύω να παραιτηθώ μετά τις 15/8. Κι ας έρθει η Υπουργός να αναλάβει αυτόν τον υπέρογκο φόρτο εργασίας που μας έχει φορτώσει αυτά τα τελευταία 3 χρόνια. Και μάλιστα με 105-220 το πολύ καθαρά τον μήνα (ανάλογα τον τύπο σχολείου)...! Το εργασιακό μας ωράριο που είναι 8πμ. - 2μμ. έχει γίνει 8πμ. - 8μμ. και θέλει να επεκτείνει το ωράριο των Δημοτικών ως τις 5.30μμ. Ε, τότε κυρία υπουργέ μας, δε θα βρεις από τον Σεπτέμβρη όχι μόνον αναπληρωτή διευθυντή αλλά αναπληρώτρια καθαρίστρια, για να διοικεί και να επιβλέπει το σχολείο ως τις 5.30... Καλό βόλι συνάδερφοι-ισσες στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές!!!

 
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
27 Ιουν 2022 14:34

Κι όχι μόνον αυτόν τον μήνα αλλά και τους δύο επόμενους θα έχουμε παραιτήσεις Διευθυντών. Κι εγώ σκοπεύω να παραιτηθώ μετά τις 15/8. Κι ας έρθει η Υπουργός να αναλάβει αυτόν τον υπέρογκο φόρτο εργασίας που μας έχει φορτώσει αυτά τα τελευταία 3 χρόνια. Και μάλιστα με 105-220 το πολύ καθαρά τον μήνα (ανάλογα τον τύπο σχολείου)...! Το εργασιακό μας ωράριο που είναι 8πμ. - 2μμ. έχει γίνει 8πμ. - 8μμ. και θέλει να επεκτείνει το ωράριο των Δημοτικών ως τις 5.30μμ. Ε, τότε κυρία υπουργέ μας, δε θα βρεις από τον Σεπτέμβρη όχι μόνον αναπληρωτή διευθυντή αλλά αναπληρώτρια καθαρίστρια, για να διοικεί και να επιβλέπει το σχολείο ως τις 5.30... Καλό βόλι συνάδερφοι-ισσες στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές!!!

 
Ert
27 Ιουν 2022 14:30

Παρατασέως έρχονται εκλογές, εκεί ΔΕΝ θα έχει άλλη παράταση στο Υπουργείο ΝΤΡΟΠΗ για την κυβέρνηση.

 
Προς Βρας
27 Ιουν 2022 13:25

Τι να σου πει το essos, φίλε βρας, την εγκύκλιο την είδες που έστειλε το υπουργείο, τα παρακολουθείς αυτά... Εφαρμογή λέει του νόμου 1566/1985... ο Νομάρχης λέει αποφασίζει... αν βρεις τον Νομάρχη εσύ , εγώ και οι προσωρινοί Διευθυντές εκπαίδευσης που θα τοποθετήσουν, να μου γράψεις... Χα Χα!!! Νομίζουν ότι με το μπάχαλο που δημιούργησαν σε όλα τα σχολεία διοικητικά αλλά και λειτουργικά ότι ο κόσμος θα είναι δέσμιος και θα τους ξαναψηφίσει... δεν είναι μόνο ανόητοι αλλά νομίζουν ότι με παλιές συνταγές μιας άλλης εποχής θα τα καταφέρουν... Είδηση λοιπόν αγαπητό μας Esos , θα μας πουν σιγά την είδηση...: Αύριο πρωί πρωί καταθέτω με Αρ. Πρωτ. την αίτηση παραίτησής μου από Διευθυντής πολυθέσιας σχολικής μονάδας, δεν υπάρχει υποδιευθυντής, με 33 έτη υπηρεσίας θα πάω στην τάξη, στους μαθητές μου, δεν θα με υποχρεώσει κανείς να μείνω και θα την κάνουν θέλουν δε θέλουν δεκτή... αν με υποχρεώσουν θα πάμε στα ποινικά δικαστήρια... άντε πια με όλους αυτούς... χαιρετίσματα στο φίλο μου τον Κόπτση!!!

 
ΚΣ (απάντηση στο συνάδελφο Βρας)
27 Ιουν 2022 12:51

Για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναπλήρωσης έστω, αντί το υπουργείο, μέσω των διευθύνσεων εκπαίδευσης, να ορίζει αναπληρωτές για δύο μήνες, θα μπορούσε, σύμφωνα με το νόμο και την εγκύκλιο να προκηρύξει τις κενούμενες θέσεις (περσινές και φετινές) αρχές Ιουλίου και να κάνει τις διαδικασίες επιλογής προσωρινών αναπληρωτών με την τυπική διαδικασία που αναφέρεται από πε΄ρυσι στο νόμο (και δεν βγήκε ποτε΄ εφαρμοστική Υ.Α.) ή να ορίσει μια απλή και γρήγορη διαδικασία, όπως η μοριοδότηση όσων αναγράφονται στα Π.Υ.Μ., έτσι ώστε να οριστούν αναπληρωτές διευθυντές μέχρι 31/08 και όχι να ψάχνονται το Σεπτέμβριο. Άλλωστε οι θητείες των αναπληρωτών διευθυντών δεν διαρκούν πέραν του ενός σχολικού έτους. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εξαντληθούν μέχρι 31/08. Επίσης μια ματιά στο Diaygeia, επιβεβαιώνει το άρθρο του esos.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.