ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αποσπασμένη εκπαιδευτικός στο εξωτερικό περιμένει ακόμη το εισιτήριο για να επιστρέψει στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 27/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Είμαι εκπαιδευτικός αποσπασμένη στο εξωτερικό κι επιστρέφω οριστικά στην Ελλάδα.

Το Υπουργείο Παιδείας με την υπ. αρ. 27786/Η2/11-3-2022 εγκύκλιο έδωσε, όπως και κάθε χρονιά, τη δυνατότητα να καταβληθούν από την υπηρεσία τα εισιτήρια οριστικής επιστροφής.

Υπέβαλα τη σχετική αίτηση εντός της προθεσμίας και έκτοτε δεν κατάφερα να επικοινωνήσω με τα προτεινόμενα τηλέφωνα για να ενημερωθώ για την εξέλιξη του αιτήματός  μου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αναχωρεί για την Ελλάδα στις 30/6 κι εγώ δεν έχω μέχρι στιγμής καμία πληροφόρηση  για την έγκριση πίστωσης του εισιτηρίου, προκειμένου να προβώ σε αγορά του, όπως ορίζεται στην εγκύκλιο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη σχολική χρονιά οι εγκρίσεις πίστωσης των εισιτηρίων οριστικής επιστροφής είχαν πραγματοποιηθεί από το μήνα Μάιο.

Απαξίωση, αδιαφορία, κακοδιοίκηση;

Θα αναγκαστώ τελευταία στιγμή να πληρώσω μόνη μου το εισιτήριο. Μήπως αυτό επιδιώκεται τελικά από την Υπηρεσία;

Π.Κ

Σχόλια (15)

 
Αποσπασμενος
30 Ιουν 2022 21:14

Μας δουλεύουνε ψιλό γαζί και μεις προσκυνητές...να τρέξουμε να τους ξαναψηφίσουμε τώρα.Συριζα(Πρώην ΠΑΣΟΚ) ή ΝΔ

 
Τρία πουλάκια κάθονταν.
29 Ιουν 2022 02:23

Θα της έδωσε παράταση η κ. Κεραμέως και απλώς δεν το έμαθε. Το μόνο πράγμα που λαμβάνει κανείς από το ΥΠΑΙΘ στα χρόνια της κ. Κεραμέως είναι παρατάσεις!!!

 
@Ξεκινάμε από τα βασικά 27
28 Ιουν 2022 14:49

Πω πω τι είπες τώρα.Όλα αυτά αποκλείεται να τα σκέφθηκε η συνάδελφος μας.Να είστε καλά να δίνετε ιδέες.Τι θα ακούσουμε ακόμα;

 
CHARALAMPOS TSOULOUCHAS
28 Ιουν 2022 09:59

Δεν υπάρχει καμιά κλάψα. Όποιος αποσπάται δικαιούται αυτή την αποζημίωση. αλλά δεν μπορούμε να δίνουμε επί χρόνια μάχη για τα αυτονόητα. Μη σας πιάνει αγωνία να υποστηρίξετε το υπουργείο. Το 17 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι η ΝΔ. Ενοχλεί αυτή η κακοπιστία προς τους συναδέλφους.
Χάρης Τσουλ.

 
Όχι άλλη κλάψα
27 Ιουν 2022 23:10

Ποιος έλαβε και ποιος δεν έλαβε οδοιπορικά. Αν τα δικαιούτε κάποιος θα τα πάρει έστω κι εκ των υστέρων.

 
Manolis
27 Ιουν 2022 19:28

Επέστρεψα το 2020 από τη Γερμανία. Δεν έλαβα ούτε 0,01 € για τα οδοιπορικά.

 
CHARALAMPOS TS.
27 Ιουν 2022 17:10

Αποσπάστηκα στη Φρανκφούρτη τον Μάρτιο του 17 επέστρεψα τον Ιούλιο του 20 και δεν πήρα ούτε έξοδα πρώτης μετάβασης, ούτε επιστροφής. Αυτά για όποιον θέλει επώνυμη καταγγελία και φυσικά έχασα και την οργανική μου.

 
ΠΑΠΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
27 Ιουν 2022 17:02

Εγώ πάντως έκανα την αίτηση το Μάϊο και π΄ήρα την απόφαση δέσμευσης του ποσού μέσα σε 2 εβδομάδες.

 
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ
27 Ιουν 2022 16:55

Εσείς οι έξυπνοι και παντογνώστες που ειρωνέυεστε κιόλας την συνάδελφο σας τι επιδιώκετε.Τα έκανε όλα όσα λέει και δεν μπορεί να επικοινωνήσει.Τι να σας πει δηλαδή;

 
Π.Κ
27 Ιουν 2022 14:55

Συνάδελφοι πολύ σωστά το θέσατε το θέμα. Είμαι αποσπασμένη στην Αίγυπτο, η αίτηση έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα και έχω στείλει αρκετά mail με το ερώτημα εάν η αίτηση είναι σωστή κι αν απαιτείται κάποια διευκρίνιση. Δεν κατάφερα να μάθω εάν εγκρίθηκε ή όχι. Επιπροσθέτως, έχω τηλεφωνήσει αμέτρητες φορές. Η ώρα των αναχωρήσεων πλησιάζει κι εγώ παραμένω μετέωρη.
Εσείς τι θα κάνατε, αν είχατε βρεθεί σε αυτή τη θέση;

 
iraklis
27 Ιουν 2022 14:42

Γιατί δεν την βοηθάς εσύ, αποσπασμένε στη Γερμανία, που σπεύδεις να κατηγορήσεις τη συναδέλφισσα, για να διαμαρτύρεται και να φτάνει σε αυτό το βήμα, να το κοινοποιεί, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Εγώ διαβάζοντας την είδηση, γιατί κατάλαβα αμέσως το πρόβλημά της, φαίνεται θα είμαι χαζός κι εγώ. Της έβαλαν τα χρήματα στο λογαριασμό της; Ή δεν ξέρουν ότι πρέπει να επιστρέψει.... Όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό γνωρίζεις ότι τα πληρώνουν από την τσέπη τους και τα παίρνουν από το Υπουργείο τα Χριστούγεννα ή ίσως και αργότερα, δηλ. μετά από 5 ή 6 μήνες... ρωτάς αν ο άλλος έχει να καλύψει τις ανάγκες του; Τέρμα πια η χρηματοδότηση από τις τσέπες του εργαζόμενου... η Γερμανία που είσαι ξέρεις τα προκαταβάλει... εδώ στην Ελλάδα πας οδοιπορικά εμείς οι εκπαιδευτικοί , τα πληρώνουμε από την τσέπη μας και μετά από δύο ή τρεις μήνες τα παίρνεις και δεν είναι μόνο αυτό, σου δίνουν και βεβαίωση και τα περνάνε ως εισόδημα για να τα δηλώσεις ως υπερωρία στο φορολογική σου δήλωση... όποιος θέλει να με ρωτήσει μέσω του esos, έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα, όσοι είναι εκκαθαριστές και στελέχη το γνωρίζουν... Ας τα βάλει η κ. Παρατάσεως , που έχει τόσα εκατομμύρια στις τράπεζες για ώρα ανάγκης... Εγώ θεωρώ ότι η συνάδελφος έχει δίκιο και να συντομεύσουν , του αντίστοιχου τμήματος του Υπουργείου να τελειώσει το θέμα...

 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΟΥΤΣ.
27 Ιουν 2022 14:40

Δικαιούμαστε το εισιτήριο, δεν αντιλέγω, αλλά μην το κάνουμε και πρώτη είδηση.
Πήγατε στο εξωτερικό με αίτηση σας.
Παίρνατε επιμίσθιο.
Ε.....

 
Ξεκινάμε από τα βασικά
27 Ιουν 2022 14:37

Ποιο το ονοματεπώνυμο ;
Ποια η χώρα απόσπασης;
Κάνατε έγκαιρα αίτηση;
Έγινε δεκτή η απορρίφθηκε;
Επικοινωνησατε με το υπουργείο στο αντίστοιχο τμήμα; Τι απάντησαν;
Το να λέμε κάπου κάποιος κάποτε δεν οφελεί για Βα δημιουργούνε εντυπώσεις.

 
Πολύς λόγος για το τίποτε
27 Ιουν 2022 14:21

Πλήρωσε το εισιτήριο επιστροφής και όταν σου εγκριθεί εισπράττεις το ποσο με τα σχετικά αποδεικτικά! Βάλε και το ονοματεπώνυμο σου εφόσον καταγγελίες!!!!

 
Απισπασμένος Γερμανία
27 Ιουν 2022 13:25

Πόση γκρίνια και λαϊκισμός αυτός ο κλάδος;; Πριν ρίξετε όλες τις ευθύνες απο πάνω σας αναρωτηθείτε εάν τα κάνατε όλα σωστά στην αίτησή σας, αν είστε εμπρόθεσμος κτλ.
Η άλλη άποψη είναι η εξής: επιστρέφω και εγώ και πολλοί άλλοι συνάδελφοι από Γερμανία και οι πιστώσεις έγιναν σε όλους Μάϊο και Ιούνιο. Σε περίπτωση απόρριψης του ποσού ενημερωθήκαμε με email, δόθηκε η ευκαιρία να ξανακάνουμε αίτηση και τα τηλέφωνα του Υπουργείου ήταν όλα ανοιχτά ακόμα και για την πιο λεπτομερή ερώτηση. Εγώ μόνο κάλεσα πάνω από 5 φορές να ρωτήσω τη λεπτομέρεια τγς λεπτομέρειας και η εξυπηρέτηση ήταν άψογη. Ξέρω τουλάχιστον 6 συναδέλφους που επιστρέφουν τώρα και κανένας δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Αυτά!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.