ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΑΣΟΚ: Προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για διευθυντές σχολείων και στελέχη εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 28/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τομέας Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής

Στις 24 Ιουνίου 2022 το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του ανακοίνωσε τη διαδικασία για την αναπλήρωση των κενών θέσεων  των Διευθυντών των Σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι η θητεία των Διευθυντών των Σχολικών μονάδων  έχει λήξει εδώ και τρία χρόνια και πως αισίως θα διανύσουν την  έκτη χρονιά παραμονής στη θέση τους. Διαπιστώνουμε ότι το 40% των θέσεων των Διευθυντών των σχολικών μονάδων  είναι σε προσωρινή ετήσια αναπλήρωση.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, με καθυστέρηση, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ψήφισε νέο νόμο για τις επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης. Ποια όμως είναι η εφαρμογή του νόμου εδώ και εννέα μήνες;

Ουσιαστικά καμία, αφού ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης πριν από μήνες και τα αποτελέσματα ακόμα δεν έχουν εκδοθεί, σπάζοντας κάθε χρονικό περιθώριο  καθυστέρησης και δίνοντας ερείσματα για διασπορά φημών «μαγειρέματος»

Το ίδιο συμβαίνει και με τη διαδικασία  επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης, που με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο να βρίσκονται στη θέση τους με την έναρξη των νέας σχολικής χρονιάς. Ζουν και βασιλεύουν  τα ανύπαρκτα ΠΕΣΚΕΣ, που τα κατήργησε με τον πρόσφατο νόμο και πιθανόν να συνεχίσουν και τη νέα σχολική χρονιά.

Είναι φανερή η ανικανότητα  της ηγεσίας του Υπουργείου να υποστηρίξει τη Δημόσια Εκπαίδευση  με την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας. Η σωστή διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η σωστή επίλυση εκπαιδευτικών θεμάτων προϋποθέτει την ύπαρξη και λειτουργία μιας αποτελεσματικής διοίκησης στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Το ερώτημα είναι κρίσιμο και τίθεται από μόνο του. Αντί το Υπουργείο να λύνει τα προβλήματα της εκπαίδευσης, θα προκαλεί δικά του προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων;

Αντί λοιπόν η κ. Κεραμέως να ασχολείται  με τις δημόσιες σχέσεις της και την προσωπική της προβολή, ας ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί ο  Σεπτέμβριος έρχεται και ο ελληνικός λαός: γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να  βρεθούν μπροστά  σε οργανωτικά προβλήματα  δυσλειτουργίας των σχολείων.

Σχόλια (34)

 
Mυρτώ@Τρικούβερτο
29 Ιουν 2022 11:46

Κοντός ψαλμός αλληλούια συνάδελφε που λέει και ο σοφός λαός...! ! !

 
Τρικούβερτο
29 Ιουν 2022 11:22

@Μυρτώ
Και που να δείτε αγαπητή μου, τι γλέντι της ετοιμάζουν της Κεραμέως και του Μητσοτάκη οι ίδιοι οι ΝΔημοκράτες στις εκλογές....
Η αντιπολίτευση βέβαια.... την ευγνωμονεί την Κεραμέως για τον 4823....

 
Μυρτώ
29 Ιουν 2022 10:28

..Τους γλεντάει όλους η Κεραμέως....Απλοποίησε το ν.4823 (ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΌΤΗΣΗ) κ.Υπουργός και κάνε επιλογές όποτε θέλεις με την σειρά που προβλέπει..Τα σχολεία λειτούργησαν άψογα με τους αναπληρωτές και θα ξαναλειτουργήσουν πάλι ΑΨΟΓΑ ! ! !

 
@Χριστος
29 Ιουν 2022 08:57

Έπρεπε ήδη να είχαν γίνει αγαπητέ μου!!!!!!! Από το 2020!!!!!!!!!! Όπως προβλέπει ο Νομος;;;;;;; Ας γελάσω....σε τι ακολούθησαν το νομοσχέδιο για να το ακολουθήσουν τώρα;;;;;

 
@Χριστος
29 Ιουν 2022 08:55

πρωινιατικα με έκανες και γέλασα. Να σαι καλά.

 
Μαρία Κ.
29 Ιουν 2022 08:54

ΠΕΣΚΕΣ.. αφού δεν το έγραψαν ΠΕΣΚΕΣΙ... ΠΆΛΙ ΚΑΛΑ

 
@Χριστος
29 Ιουν 2022 08:53

Μάλλον δεν είστε εκπ/κος. Για να ανοίξουν ομαλά τα σχολεία θα πρέπει να γίνουν οι τοποθετήσεις διευθυντών πρώτα...

 
Πρώτα τα σχολεία, μετά τα πανεπιστήμια
29 Ιουν 2022 08:28

Το υπουργείο πρέπει την επόμενη τετραετία -με όποια κυβέρνηση- να ασχοληθεί σοβαρά και κατά προτεραιότητα με τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά Σχολεία και γενικά την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εκεί χρειάζονται βαθιές αλλαγές, που πρέπει να γίνουν συγκροτημένα και αποφασιστικά.

Αρκετά με τα ΑΕΙ και τα διάφορα νομοσχέδια, που ο εκάστοτε υπουργός προωθεί σε μια προσπάθεια να συνδεθεί το όνομά του με μεταρρυθμιστικό έργο - πιο λογικό θα ήταν να είχαμε μια διακομματική επιτροπή στο υπουργείο Παιδείας να λαμβάνει αποφάσεις για την Α'θμια και τη Β'θμια, ώστε να πάψουν οι προχειρότητες.

 
Άντερο δεν μας έμεινε
28 Ιουν 2022 21:25

@Χρίστος 28 Ιουν 2022 19:16
Δίκιο έχετε.... Όταν έχεις 3 ολόκληρα χρόνια περιθώριο για να επιλέξεις στελέχη.... και "καταφέρνεις" να φτάσεις στην έναρξη της 4ης σχολικής χρονιάς.... και βλέπεις ότι και ο νόμος που εσύ σχεδίασες(επί 3 χρόνια) και ψήφισες, πάει "άπατος".... ε τότε ναι, τότε φυσικά και προηγείται η ομαλή έναρξη των σχολείων....
Όσο σοβαρά ασχολήθηκε η κα Κεραμέως, με τις λεπτομέρειες της ομαλής έναρξης των σχολείων τα 3 προηγούμενα έτη.... άλλο τόσο σοβαρά θα ασχοληθεί και τώρα....

 
Ο Πρόεδρος
28 Ιουν 2022 21:01

@Πιτσιφλής
Ναι... αλλά για να τα λέμε όλα... και το ΠΑΣΟΚ, ΠΑΟΚ είναι πια...
Δες τί μπορεί να κάνει ένα Σ....

 
καλλιο αργα
28 Ιουν 2022 20:41

παρα ποτέ . Τωρα ξυπνησατε κι εσεις και ρωτατε για το χάλι ?

 
Βρας
28 Ιουν 2022 20:35

Και ΠΕΣ και ΠΕΣ και ΠΕΣ και ΠΕΣ
τώρα τι κάθεσαι και λες;
Οι αμαρτίες σου πολλές
Δεν τις ξεχνάμε, τι τα θες!

Και ΠΕΣ και ΠΕΣ και ΠΕΣ και ΠΕΣ
Μ' αυτά τα λόγια σου με Κ(αι)ΕΣ
Περιπεσούσα εσύ εν πολλαίς
ζόρικες αμαρτίες παλιές

Και ΠΕΣ και ΠΕΣ και ΠΕΣ και ΠΕΣ
τώρα που έρχονται εκλογές
να με γελάσεις πάλι θες
ψήφο να πάρεις για ΠΕΣΚΕΣ

 
Πιτσιφλής
28 Ιουν 2022 19:56

Αχ, καλά μου παιδιά!
ΠΕΣΚΕΣ είναι το σωστό...

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
28 Ιουν 2022 19:22

Όλες οι θέσεις διοικητικών στελεχών στη δημόσια εκπαίδευση και κατάρτιση :Διευθυντές & Υποδιευθυντές ΔΙΕΚ και οι θέσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών ΣΔΕ (έξω και μέσα στα καταστήματα κράτησης) της ΓΓΕΕΚΔΒΜ& Ν και οι θέσεις Διευθυντών Σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και Διευθυντές και Υποδιευθυντές Εργαστηριακών κέντρων και τομεάρχες θα πρέπει να προκηρύσσονται ταυτόχρονα. Η τωρινή κατάσταση (όποτε και όταν....) δημιουργεί αδικίες, αποκλεισμούς και εγκλωβισμούς διοικητικών στελεχών χωρίς τη δυνατότητα παράλληλης αίτησης για επιλογή με σειρά προτεραιότητας-προτίμησης για ανανέωση της διοίκησης και κινητικότητα ικανών στελεχών μεταξύ των παραπάνω εκπαιδευτικών μονάδων.

 
Χρίστος
28 Ιουν 2022 19:16

Η Κεραμέως ασχολείται σοβαρά με τις λεπτομέρειες της ομαλής επανέναρξης της επόμενης σχολικής χρονιάς ..Αυτή είναι η προτεραιότητα του ΥΠΑΙΘ και όχι οι επιλογές Δ/ντών σχολικών μονάδων ..Θα γίνουν όταν πρέπει και όπως προβλέπει ο νόμος ! ! ! !

 
ΠΕΣΚΕΣ
28 Ιουν 2022 17:57

εγραψαν οι άσχετοι που συμπλήρωσαν την ασχετοσυνη τους με την έκτη χρονιά θητείας που στην αλήθεια είναι πέμπτη. Στην έκτη θα μπουν την 1η Αυγούστου. Ας κάνουν τέτοιες ανακοινώσεις να τρίβουν τα χέρια τούς στο Μαρούσι.

 
Πάτροκλος
28 Ιουν 2022 17:53

Ανάξια σχολιασμού , γεμάτη ανακρίβειες....Δεν γνωρίζουν ότι τα ΠΕΚΕΣ δεν ονομάζονται ΠΕΣΚΕΣ και ότι δεν είναι ανύπαρκτα ;;;;;;;; Ψηφουλάκια είναι αυτά ! ! ! !

 
Συνάδελφος
28 Ιουν 2022 16:42

Οι διευθυντές ΔΙΕΚ κρίθηκαν πέρυσι και θα ΈΠΡΕΠΕ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ να γίνουν κρίσεις και των υποδιευθυντών έτσι ώστε να υπάρχει ισότιμη δυνατότητα με την λήξη της θητείας τους να μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλλουν αίτηση για διευθυντές η υποδιευθυντές στις επόμενες κρίσεις. Σε περίπτωση επιλογής τους και ενδεχομένως παραίτησης τους υπάρχει ποινή αποκλεισμού μελλοντικής διεκδίκησης θέσης ευθύνης στα ΔΙΕΚ. Αν κάποιος γίνει υποδιευθυντής ΔΙΕΚ αποκλείεται να θέσει υποψηφιότητα για διευθυντής σχολείου στην τυπική εκπαίδευση: Αν ναι μήπως αυτό συνδέεται με την συγκεκριμένη προκήρυξη που γίνεται τώρα:

 
Είναι αργά
28 Ιουν 2022 14:58

Τωωωωωωρα το θυμηηηηηηθηηηηκαν;

 
ΟΡΘΑ
28 Ιουν 2022 14:52

Πολύ σωστή η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
28 Ιουν 2022 14:42

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΦΟΡΕΑ...

 
Νικόλας
28 Ιουν 2022 13:05

Το δικό σας πρόγραμμα για την παιδεία, εκεί στο Πασοκ θα μας το πείτε ποτέ ή όχι. Ανέξοδη, ανεπαρκής και μονίμως αντιδραστική αντιπολίτευση. Σας έχουμε μάθει όλους πλέον.

 
Ntinos
28 Ιουν 2022 11:55

Τι το καλύτερο για το ΥΠΑΙΘ να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με τους νυν Δ/ντές που γνωρίζουν άριστα τα σχολεία τους ! ! Η ανακοίνωση είναι γεμάτη ανακρίβειες αλλά και λάθη από τους συντάκτες που φαντάζομαι ο΄τι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τα ΠΕΚΕΣ δεν ονομάζονται ΠΕΣΚΕΣ και δεν είναι ανύπαρκτα αλλά παρέχουν εκπ/κό έργο στους εκπ/κούς και στα σχολεία ! ! ! !

 
τζων
28 Ιουν 2022 11:46

Μια ανακοίνωση ανάξια σχολιασμού , καθαρά μικροπολιτικής για ψηφοθηρικούς λόγους που είναι γεμάτη ανακρίβειες και ορθογραφικά λάθη ΠΕΣΚΕΣ αντί ΠΕΚΕΣ και άλλα που προκαλούν θυμηδία .......

 
Μαρίνα
28 Ιουν 2022 11:35

Τα σχολεία λειτούργησαν και θα λειτουργήσουν άψογα με τους αναπληρωτές τους γιατί είναι συνάδελφοι μέσα από το σχολείο και τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τους συντάκτες της ανακοίνωσης..Πού το είδατε εσείς ότι το 40% λειτουργεί με αναπληρωτές ;;;;;; Στο νομό μου (μεγάλος νομός Θεσσαλίας) σε σύνολο 96 σχολείων που έχουν Δ/ντές ,9 είναι με αναπλήρωση από τους Υπ/ντές ! ! Θα μείνετε πολλά χρόνια στο 10%-12% με τις ανακρίβειες σας ! ! !

 
Πιτσιφλής
28 Ιουν 2022 10:49

«Η σωστή διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού» , «η σωστή επίλυση εκπαιδευτικών θεμάτων» , «τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης»!...
Δεν αντέχουμε άλλο! Το ίδιο ανέκδοτο σαράντα χρόνια...
Λοιπόν, ακούστε ένα άλλο:
Μια φορά, ο Τοτός...

 
ΠΕ19
28 Ιουν 2022 09:46

Μπα πως και το θυμηθήκατε !!!!

 
Χ.Ψ.
28 Ιουν 2022 09:37

Κάλιο αργά παρά ποτέ....
Ξύπνησαν από το κώμα....

 
Κ.Α.
28 Ιουν 2022 09:19

Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το ΠΑΣΟΚ άλλαζε τα στελέχη εκπαίδευσης μέσα σε έξι μήνες από την άνοδό του στην εξουσία. Με τον νόμο επιλογής τους ολοκληρωνόταν, έληγε αυτοδίκαια, η θητεία των προηγούμενων στελεχών και επιλέγονταν νέα.

 
πολύ αργήσατε
28 Ιουν 2022 08:40

και ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ προτάσεις σαφείς και νομοσχέδια έτοιμα (σαν τα κεραμικά ! ) . δεν θα δείτε ψήφο , δεν θα προσφέρετε τίποτα. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΤΕ ! Για τους προσωρινούς αλλά με αριστεία θα πείτε κάτι; ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Ή ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ Ή ΦΟΒΑΣΤΕ , ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.