ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Επιστολή: Επαναφορά γραπτού διαγωνισμού εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 28/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κύριε Διευθυντά,

Στα τέλη Μαρτίου, στη Λάρισα, η Υπουργός παιδείας ,μπροστά σε εκατοντάδες στελέχη της Ν Δ, ανακοίνωσε την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών.

Εκεί παρίσταντο και η 5νταμελής πανελλήνια επιτροπή γονέων και κηδεμόνων που αγωνίζεται τρία χρόνια τώρα να πείσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας να επαναφέρει τον γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά στον ελληνικό λαό .

Κύριε Διευθυντά,

Στη συνάντηση αυτή η Υπουργός μας ανακοίνωσε πως αυτή είναι είναι η τελευταία χρονιά που προσλαμβάνονται αναπληρωτές γιατί αυτή είναι η εντολή της ευρωπαϊκής ένωσης.

Εμείς, η πανελλήνια επιτροπή γνωρίζουμε γιατί προσλαμβάνει άλλους 8560 μόνιμους εκπαιδευτικούς επιπλέον.

Αν μπορούσε θα προσλάμβανε και άλλους αλλά και ούτε τα βουλευτικά γραφεία δεν μπορούν να πιέσουν άλλο.

Ο κύριος Μητσοτάκης , όμως, προεκλογικά είχε ως σύνθημα; ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ! Που είναι οι αριστεία;

Δεν θα σκεφτεί κάποιος εχέφρων άνθρωπος μέσα στη ΝΔ τους 80.000 της ειδικής αγωγής και τους 150.000 της γενικής παιδείας που ακολουθούν και έχουν μηδενική προϋπηρεσία

; Αν δεν ψηφίσει το νόμο πριν τις εκλογές που έρχονται τότε θα χάσει τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ψήφισαν Ν Δ για να καταργήσει τον νόμο Γαβρόγλου.

Κύριε Διευθυντά,

Εμείς τα εκατοντάδες μέλη της πανελλήνιας επιτροπής που ζητούμε να επαναφέρει τον γραπτό διαγωνισμό η Ν Δ, μαζί με τον δικηγόρο που μας εκπροσωπεί , κάνουμε υπομονή και προσευχή και περιμένουμε να ψηφίσει τον νόμο πριν από τις εκλογές που έρχονται. Αν δεν συμβεί αυτό γνωρίζουν τα μέλη μας τι θα πράξουν στις εκλογές που έρχονται.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία

Αχιλλέας Νικολαΐδης, Μέλος της πανελλήνιας επιτροπής που περιμένουμε να υλοποιήσει η Ν Δ την προεκλογική της υπόσχεση περί επαναφοράς του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών όπως έγινε και με τους δημοσίους υπαλλήλους

Σχόλια (12)

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
03 Αυγ 2022 17:53

@Ρορ
Συμφωνώ απολύτως.

 
Κενά τα λόγια περί αξιοκρατίας της κυβέρνησης
28 Ιουλ 2022 21:37

αν δεν επαναφέρει το γραπτό διαγωνισμό.

 
Γ.Κ
28 Ιουλ 2022 20:37

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ! Ο γραπτος διαγωνισμος θα σβησει τις προσπαθειες τοσων χρονων και ατομα με μεγαλη προυπηρεσια να βρεθουν στον πατο και ακομη χειροτερα να μην ξαναδουλεψουν! Οχι στον γραπτο διαγωνισμο για τα επομενα 3 ετη!!! Υπαρχουν πολλοι νεοι που δεν επιθυμουν γραπτο να ξερετε!!!!!! Δεν δεχομαστε κατι τετοιο!!!!!!!!!!!

 
Pop
30 Ιουν 2022 09:39

Να διορισθουν οι επιτυχόντες προηγούμενων διαγωνισμων ΑΣΕΠ που έχασαν τα μόρια τους.Να διορισθουν οι εκπαιδευτικοι που διέλυσαν τις οικογένειες τους γυρνώντας όλη την Ελλάδα για τα μόρια.Να διορισθουν οι εκπαιδευτικοι που κάναν θυσίες για να μαζέψουν πτυχια,μεταπτυχιακά κλπ.Να διορισθουν όλοι αυτοί που πλέον είναι σε ηλικία που δεν αντέχουν πλέον πάλι γραπτό διαγωνισμό.Και μετά εάν οι νεότεροι επιθυμούν δικαίωμα τους είναι ο γραπτος

 
Διονύσης
29 Ιουν 2022 00:36

Κ. Αχιλλέα με όλο το σεβασμό θα ήθελα να παρατηρήσω πως αυτό που ζητάτε δεν ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ.
Οι προσλήψεις στην εκπαίδευση είχαν εξαιρεθεί από το υπουργείο εσωτερικών με τους όρους που αυτό το διοργανώνει και έχουν μείνει στο υπουργείο Παιδείας.
Το υπουργείο εσωτερικών διοργανώνει τώρα διαγωνισμούς που θα παίρνει όποιον γράψει καλύτερα. Χωρίς να λαμβάνει υπόψη, πτυχία, προϋπηρεσία, κοινωνικά κριτήρια κλπ.
Αυτό, κατά την γνώμη μου, θα ήταν άδικο να γίνει στην εκπαίδευση αφενός, και αφετέρου δεν ήταν στο πρόγραμμα της Ν.Δ. Στο πρόγραμμα της ΝΔ έλεγε και γραπτό διαγωνισμό, σε ποσοστό 30 τοίς εκατό, αλλά και προϋπηρεσία, πτυχία κοινωνικά κριτήρια κλπ.
Αυτό γίνεται γιατί σε αντίθεση με τον υπόλοιπες προσλήψεις που γίνονται τώρα,στην εκπαίδευση υπάρχει ένα προσωπικό που έχει αποκτήσει εμπειρία στις θέσεις που εργάζεται. Μάλιστα για να αποκτήσει αυτή την εμπειρία πολλές φορές κατέβαλε και χρήματα από το υστέρημα του. Αυτή την προϋπηρεσία που όλες οι κυβερνήσεις, και η παρούσα της ΝΔ, έταζαν στους αναπληρωτές ως πολύτιμη θέλετε να την μηδενισετε. Το ίδιο θέλετε να κάνετε κ. Αχιλλέα και με τα πτυχία, τις ξένες γλώσσες που μας έβαλε ο ΣΎΡΙΖΑ και η ΝΔ να αποκτήσουμε με τόσο κόπο. Θέλετε να τα μηδενίσετε και αυτά.
Καταλαβαίνουμε την αγωνία των νέων συναδέλφων να εργαστούν στο επάγγελμα γιατί περάσαμε από τη θέση τους και εμείς, όλοι μας περιμέναμε χρόνια. Όμως νομίζω πως να ζητάτε έναν διαγωνισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας για να πάρουν τις θέσεις των παλιών αναπληρωτών οι νέοι δεν είναι ηθικό και δίκαιο. Καλύτερα είναι να ζητάτε αύξηση θέσεων με ένα ποσοστό σημαντικό για τους όσους έχουν μηδενική προϋπηρεσία...

 
Φ. Φ. Φ.
28 Ιουν 2022 21:35

Με όλο τον σεβασμό, Καλές και οι προσευχές που κάνετε, αλλά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μην τους ξανά ψηφίσετε στις επερχόμενες εκλογές.

 
Γ. Κ.
28 Ιουν 2022 21:33

Κ. Αχιλλέα, που υπογραφετε το άρθρο, με όλο τον σεβασμό αλλά μην περιμένετε άλλο. Και κακώς που περιμένατε όλο αυτό το διάστημα...
Ειναι δυνατόν να σας παραμυθιαζει ακόμη η δεξιά;;;;

 
Γκικας
28 Ιουν 2022 21:32

Να μας πείτε τι υλοποίησε τελικά η κυβέρνηση από όλα όσα είχε πει... Αξιολόγηση;;;; Γελαμε
Κρίσεις διευθυντών;;;;Επίσης γελαμε
Προκήρυξη κενών θέσεων;; Εκεί κι αν δε γελάμε
Κι άλλα πολλά. Ο κατάλογος μακρύς... Κι ο δρόμος μας μακρύτερος...

 
Λαυρέντης δάσκαλος
28 Ιουν 2022 21:30

Να ήταν μόνο αυτό που υποσχέθηκε αυτή η κυβέρνηση και δεν έγινε...

 
Τα αυτονόητα
28 Ιουν 2022 20:24

Η επιστολή αυτή ζητάει τα αυτονόητα. Δεκάδες χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι καθηγητικών σχολών περιμένουμε την υλοποίηση της προεκλογικής σας δέσμευσης.

 
Αριστεία, όχι αστεία
28 Ιουν 2022 17:01

Και ποντάρει ψόφιο άλογο
και παίρνει την πρωτιά
και γω ποντάρω φαβορί
και χάνω καφετιά.

Τά λεγε ο Πλανητα΄ρχης, ποιος τον άκουγε!

 
Εμ;
28 Ιουν 2022 16:10

Αναμενόμενο αυτό. Ο νέος θέλει να έχει και αυτός ευκαιρία να διοριστεί, ακόμη και χωρίς ίσους όρους και ο παλιός θεωρεί ότι του οφείλεται ο διορισμός, αφού επί χρόνια μπαλωνει τρύπες στα βουνά και στα νησιά. Γι αυτό χρειάζονται οι πολιτικοί, για να δίνουν λύσεις σε διλήμματα τέτοιου τύπου (αν και προσωπικά δεν τους συμπαθώ καθόλου).

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ