ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: 1η Σεπτεμβρίου θα αναλάβουν υπηρεσία οι 8.600 νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί

Οι διορισμοί θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι
Δημοσίευση: 29/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι 8.600 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών θα γίνουν γίνονται  μέσα στο καλοκαίρι, για να αναλάβουν υπηρεσία οι καινούριοι εκπαιδευτικοί από 1η Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως , μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA»
«Για 12 χρόνια η Πολιτεία δεν είχε διορίσει ούτε έναν εκπαιδευτικό. Η κυβέρνησή μας έχει διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς και ανακοινώσαμε τον διορισμό ακόμη 8.600 εκπαιδευτικών. Αυτό σημαίνει ότι ανεβαίνει ο αριθμός των διορισμών τη διετία 2020-2022, στους 25.000 διορισμούς. Οι 8.600 γίνονται τώρα μέσα στο καλοκαίρι, για να αναλάβουν υπηρεσία οι καινούριοι εκπαιδευτικοί από 1η Σεπτεμβρίου. Μιλάμε για μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι αναπληρωτές. Θα ανοίξουν τα σχολεία, με καλύτερη ισορροπία μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών», είπε σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών και συνέχισε:

« Στη χώρα μας οι αναπληρωτές κάλυπταν μία μεγάλη μερίδα τω ν αναγκών και αυτό αποτελούσε πρόβλημα γιατί, ο στόχος του είναι να αναπληρώνει σε μία έκτακτη ανάγκη. Προσπαθούμε γι’ αυτή την ισορροπία, και σε πολλά σχολεία πλέον, η πλειοψηφία είναι διορισμένοι και όλο ένα και μικραίνει το ποσοστό των αναπληρωτών. Οι 8.600 αφορούν ειδική εκπαίδευση, γενική εκπαίδευση, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Ολοήμερο σχολείο

Για το ολοήμερο σχολείο η κ. Κεραμέως, επεσήμανε πως, «από τον Σεπτέμβριο θα επεκταθεί στις 5.30 με στόχο να πάμε σταδιακά στις 6. Τα κριτήρια εγγραφής στο ολοήμερο δεν έχει κριτήρια. Στόχος είναι για να δοθεί μία νέα οπτική στο ολοήμερο, με δημιουργική απασχόληση, και αφετέρου βοηθήσει τους εργαζόμενους γονείς και να άρει τυχόν εμπόδια που υπάρχουν σε σχέση με την αναζήτηση εργασίας. Το μέτρο θα ισχύσει στο 50% στο σύνολο της επικράτειας. Ο στόχος είναι να επεκταθεί από το 2023 και έπειτα».

«Δεν έχει να κάνει το ολοήμερο με την βασική εκπαίδευση, είναι σε εθελοντικό επίπεδο. Απλά θέλουμε να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα για ποιοτική εκπαίδευση αλλά και στην απασχόληση των γονέων», πρόσθεσε.

Νομοσχέδιο και πανεπιστημιακή αστυνομία

Η κ. Κεραμέως τοποθετήθηκε σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία αλλά και για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Δεν έχει αποσυρθεί το νομοσχέδιο, οι πρυτάνεις ζήτησαν μία διαβούλευση, η οποία ολοκληρώθηκε, κι τώρα είμαστε σε ενσωμάτωση των σχολείων και να το φέρουμε στη Βουλή για να ψηφιστεί εντός Ιουλίου. Στο νομοσχέδιο υπάρχει σύμπνοια. Εσωτερικό Erasmus, είναι μία δυνατότητα να διευρύνει ο φοιτητής τους ορίζοντές του. Διπλά πτυχία, ενίσχυση πρακτικής άσκησης, πρόβλεψη για αποζημίωση των φοιτητών που κάνουν πρακτική άσκηση. Στα 9/10 του νομοσχεδίου υπάρχει σύμπνοια. Το θέμα της εκλογής των πανεπιστημιακών απασχολεί 500 άτομα στην Ελλάδα, ενώ η πρακτική άσκηση αφορά 600.000 φοιτητές. Οι πρυτάνεις μεταξύ τους δεν έχουν συμφωνήσει για το ποια πρακτική προτιμούν», τόνισε.

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν είναι σε αυτό το νομοσχέδιο. Το ΣτΕ απεφάνθη θετικά για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Μέσα στο καλοκαίρι είναι ο σχεδιασμός. Θα δρουν αυτές οι ομάδες  όπου και όσο υπάρχει ανάγκη. Η αποστολή της είναι αποτρεπτικής φύσης», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

 

Σχόλια (13)

 
Ηλίας
01 Ιουλ 2022 13:26

Για το ολοήμερο σχολείο η κ. Κεραμέως, επεσήμανε πως, «από τον Σεπτέμβριο θα επεκταθεί στις 5.30 με στόχο να πάμε σταδιακά στις 6. Τα κριτήρια εγγραφής στο ολοήμερο δεν έχει κριτήρια. Στόχος είναι για να δοθεί μία νέα οπτική στο ολοήμερο, με δημιουργική απασχόληση, και αφετέρου βοηθήσει τους εργαζόμενους γονείς και να άρει τυχόν εμπόδια που υπάρχουν σε σχέση με την αναζήτηση εργασίας. Το μέτρο θα ισχύσει στο 50% στο σύνολο της επικράτειας. Ο στόχος είναι να επεκταθεί από το 2023 και έπειτα».

«Δεν έχει να κάνει το ολοήμερο με την βασική εκπαίδευση, είναι σε εθελοντικό επίπεδο. Απλά θέλουμε να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα για ποιοτική εκπαίδευση αλλά και στην απασχόληση των γονέων», πρόσθεσε.

Τι λέει η υπουργός παιδείας;
Ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 5:30 σε εθελοντικό επίπεδο για ποιοτική εκπαίδευση που δεν έχει να κάνει με τη βασική εκπαίδευση; Για να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι γονείς και να αρθούν τυχόν εμπόδια στην αναζήτηση εργασίας; Μας κοροϊδεύει;
Εκτός από αυτό, ανησυχώ και για τα ελληνικά της. Σοβαρά είναι δυνατόν ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ "τα κριτήρια εγγραφής στο ολοήμερο δεν έχει κριτήρια";

 
Ναι σε όλα
30 Ιουν 2022 16:03

Ναι θα πω στην υπουργαρα σας, γιατί δικιά σας είναι, κ χάρισμα σας δηλ...γιατί εγώ τα αυτονόητα δεν τα ονομάζω επιτυχίες. Γιατί επίσης δεν είμαι χρυσόψαρο ούτε κ με ταΐζει κανένα κόμμα για να συγχαίρω τον τάδε κ τον δείνα . Θα συγχαρώ τον εαυτό μου που για δέκα χρόνια ως αναπληρωτής αγαπώ αυτό το επάγγελμα κ αντέχω ακόμα να μαι μια βουνό κ μια θάλασσα. Αλλά για κοιτάξτε κ λίγο έξω από τον μικροκομματικοσμο σας κ δείτε την πραγματικότητα. Δεν διορίζουν από την καλή τους την καρδιά αλλά γιατί αυτό επιτάσσει η εκπαιδευτική πραγματικοτητα

 
Αλέξης
29 Ιουν 2022 23:00

"Εκπαιδευτικός 29 Ιουν 2022 21:39
Μπράβο της! Τολμά! Και στους διορισμούς πρώτη!"

Άντε να εισηγηθεί και καμιά αύξηση να γίνει πρώτη και στην αξιοπρεπή διαβίωση των εκπαιδευτικών!

 
Εκπαιδευτικός
29 Ιουν 2022 21:39

Μπράβο της! Τολμά! Και στους διορισμούς πρώτη!

 
Anna
29 Ιουν 2022 16:55

Επιτυχία στις πλάτες των υπαλλήλων Διευθύνσεων οι οποίοι δεν θα κάνουν διακοπές για να εξυπηρετούν τους νεοδιόριστους

 
Δεν υπάρχει …
29 Ιουν 2022 15:25

Δεν έχει ξαναγίνει! Χιλιάδες διορισμοί συνεχώς τα τελευταία Χρόνια! Έτη φωτός μπροστά! Ναι ναι ξέρω και αν και εφόσον και όχι και γιουβέτσι μερικοί!

 
Νίκη
29 Ιουν 2022 15:04

Μπράβο στην ακούραστη Υπουργάρα μας....! ! ! !

 
Εξετάσεις ΑΣΕΠ
29 Ιουν 2022 14:33

Αυτοί οι διορισμοί, όπως και οι περσινοί, χωρίς εξετάσεις ΑΣΕΠ. Ενώ εμείς μετά με γραπτό διαγωνισμό! Μαζί γυρνούσαμε επι΄ 5-10 χρόνια, άλλος λίγο περισσότερο, άλλος λιγο λιγότερο! Αν αυτοί είναι άξιοι πρόσληψης, εμείς γιατί δεν ειμαστε και πρέπει να πάμε σε γραπτό διαγωνισμό;

ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

 
Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου
29 Ιουν 2022 14:30

Μπράβο-μπράβο Νίκη, μακάρι να είσαι εδώ να το δεις....

 
Πέτρος
29 Ιουν 2022 14:20

Και καμιά αύξηση ρε παιδιά.. 12 χρόνια μειώσεις σε μισθούς, περικοπή ε΄να μκ το 15-16 και καμιά αύξηση από το 2010.....

Που να πάει ο νεοδιόριστος να μείνει με κρατήσεις νεοδιορισμού και αποδοχές γύρω στα 900 καθαρά όταν το ενοίκιο είναι 400, βάλε ρεύμα, τηλέφωνο, ίντερνετ, φαγητό άντε να πιεις και κανένα καφέ, τα εισιτήρια και τις βενζίνες για το σχολείο..άντε και να πάρεις κανένα ρούχο να μην πηγαίνεις στην τάξη ρακένδυτος...
το άθροισμα ξεπερνά τα 1100 το μήνα.....αν ΄ έχεις και παιδιά...κλάυτα Χαράλαμπε...
Φτάνει πιά κουπόνια...
Καμιά αύξηση κα Υπουργέ;

 
Σταυρούλα Γκογκ.
29 Ιουν 2022 13:28

Που είναι ο γραπτός διαγωνισμός κ.Κεραμεως;
Θα σταματήσει κάποια στιγμή το παζάρι με τα μεταπτυχιακά;

 
Διορισμοί πριν τις εκλογές
29 Ιουν 2022 13:25

Πέφτει πολύ δούλεμα, αφού θα προκηρυχθούν εκλογές και δεν θα μπορούν να γίνουν διορισμοί!

Και αν γίνουν διορισμοί, οι νεοδιόριστοι θα πάρουν καλύτερες θέσεις από αυτές που πήραμε εμείς πέρσυ, ενώ είναι πιο χαμηλά στο πίνακα!! Πολύ δίκαιο και σωστό, ΕΥΓΕ!!

 
2η Οκτώβρη
29 Ιουν 2022 12:16

΄΄εχουν προκηρυχθεί ??

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.