ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

10 λόγοι για να σπουδάσεις Μηχανικός Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Σάμο!

Δημοσίευση: 29/06/2022
10 λόγοι για να σπουδάσεις Μηχανικός Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Σάμο!
Alt Text: 
10 λόγοι για να σπουδάσεις Μηχανικός Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Σάμο!
Title Text: 
10 λόγοι για να σπουδάσεις Μηχανικός Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Σάμο!

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική τεχνολογικής παιδεία, η οποία κατατείνει στη δημιουργία επιστημόνων με υψηλού επιπέδου γνώσεις και δεξιότητες στις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του 5-ετούς κύκλου σπουδών του Τμήματος οδηγεί στην απονομή ενιαίου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master), επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Το Τμήμα δέχεται υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις από το 2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές & Τεχνολογικές Επιστήμες και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής.

Οι δέκα πιο σημαντικοί λόγοι που κάνουν το Τμήμα ελκυστικό σε φοιτητές και φοιτήτριες από όλη την Ελλάδα παρουσιάζονται στις παρακάτω παραγράφους.

1. Υψηλό επίπεδο σπουδών

Πλήρες, σύγχρονο, πενταετές πρόγραμμα σπουδών επικεντρωμένο στην πληροφορική.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει θέση 401-600 στην παγκόσμια κατάταξη στην Πληροφορική, ανάμεσα 30.000 πανεπιστήμια, σύμφωνα με την έρευνα τoυ διεθνούς οίκου Times Higher Education .

Το τμήμα αξιολογήθηκε με άριστα από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, από επιτροπή καθηγητών του εξωτερικού.

2. Καθηγητές και φοιτητές που διακρίνονται

Καθηγητές με ακαδημαϊκές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών συνεργάζονται συστηματικά με διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων και ετεροαναφορών, σαφώς πάνω από τον μέσο σε ανάλογα τμήματα στην Ελλάδα.

Οι φοιτητές μας επίσης βραβεύονται σταθερά σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πληροφορικής, καινοτομικών ιδεών και επιχειρηματικότητας.

3. Μάθηση στην Πράξη

Το τμήμα διαθέτει θεσμοθετημένα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα Ερευνητικά Εργαστήρια για όλες τις ειδικότητες της πληροφορικής και των επικοινωνιών: Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα, Βάσεις Δεδομένων και Πληροφοριακά Συστήματα, Ασφάλεια, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ρομποτική, Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Περισσότεροι από 200 σταθμοί εργασίας, διαθέσιμοι κάθε ώρα της ημέρας σε φυλασσόμενους χώρους για φοιτητές και φοιτήτριες.

4. Συνεργασία με επιχειρήσεις

Όλοι οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και φορείς της αγοράς, σε ειδικό πρόγραμμα που διαρκεί ένα εξάμηνο . Συνεργαζόμαστε με περισσότερες από 50 ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις πληροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και στη βιομηχανία, στην εκπαίδευση, στη δημόσια διοίκηση. Εκεί που οι απόφοιτοί μας βρίσκουν μετά δουλειά.

5. Επαγγελματικά Δικαιώματα και Απασχολησιμότητα

Οι απόφοιτοι μας είναι μηχανικοί, γίνονται μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και αποκτούν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και επαγγελματικές προοπτικές. Περισσότερο από το 90% των αποφοίτων μας βρίσκει εργασία μέσα σε τρεις μήνες από την λήψη πτυχίου, στον κλάδο της πληροφορικής και των επικοινωνιών, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

6. Φοιτητική Ζωή

Ζήσε μια αξέχαστη φοιτητική ζωή σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου. Φοιτητικές ομάδες για πολιτισμό, αθλήματα και δημιουργικές ασχολίες. Ραδιοφωνικός σταθμός των φοιτητών , χώρος για πρόβες των μουσικών γκρουπ, ομάδα αστρονομίας , και άλλα πολλά σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις, στο νησί του Πυθαγόρα, Επίκουρου και του Αρίσταρχου.

7. Φιλικό κλίμα

Προσωπική σχέση με τους καθηγητές, που γνωρίζουν τους φοιτητές με τα μικρά τους ονόματα. Κάθε φοιτητής και κάθε φοιτήτρια έχουν τον δικό τους σύμβουλο καθηγητή, Συχνή μετάκληση προσκεκλημένων καθηγητών, και ομιλίες από στελέχη της αγοράς, σε ολιγομελείς ομάδες φοιτητών.

8. Χαμηλό κόστος διαβίωσης

Το κόστος διαβίωσης στη Σάμο είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα αστικά κέντρα. Τι Καρλόβασι διαθέτει ικανό αριθμό ενοικιαζόμενων δωματίων και κατοικιών, σε τιμές σαφώς χαμηλότερες από Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα. Οι φοιτητές μας δικαιούνται δωρεάν σίτισης, ή σίτισης με ελάχιστο κόστος (2,5 ευρώ ανά ημέρα), κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ, στο εστιατόριο της φοιτητικής εστίας. Οι οικονομικά ασθενέσθεροι, διαμένουν στα 150 δωμάτια των φοιτητικών κατοικιών.

9. Ασφάλεια

Η Σάμος προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον, με μηδενική εγκληματικότητα. Ζωή με κλειδιά στο αυτοκίνητο, ανεύρεση κλειδιών και γυαλιών που ξεχάστηκαν, χωρίς να φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ, Καθώς οι φοιτητές αποτελούν περίπου το 25% του πληθυσμού της πόλης, το Καρλόβασι ανήκει στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του !

10. Υποτροφίες

Με το πρόγραμμα "H Σάμος στηρίζει τους φοιτητές της" για το ακαδημαϊκό έτος 2022- 2023 θα δοθούν ΤΡΕΙΣ υποτροφίες ύψους ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (10.000) έκαστη, στους τρεις πρώτους εισακτέους από τα Γενικά Λύκεια, με την προϋπόθεση κάποιας ελάχιστης επίδοσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου 2022.

Μάθε περισσότερα για το Τμήμα.

Παρακολούθησε online την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 18:00-20:00 για την παρουσίαση του Τμήματος.

Ετικέτες: 
Πανελλαδικές

Σχόλια (6)

 
Τετραετείς σπουδές και μεταπτυχιακό
11 Ιουλ 2022 10:37

Πέντε χρόνια είναι πολλά, καλύτερα ένα τετραετές πτυχίο και μετά ένα μεταπτυχιακό που δίνει περισσότερες επιλογές να αλλάξεις κατεύθυνση ή και ειδίκευση σπουδών.

 
Θωμάς
04 Ιουλ 2022 18:43

Δεν ισχύει ο διαχωρισμός τετραετών και πενταετών τμημάτων, παντού τα ίδια κάνουν. Το κύριο θέμα είναι η κάθε σχολή να έχει ικανοποιητικό επίπεδο σπουδών και φυσικά καθηγητές και αμφιθέατρα. Η βάση εισαγωγής παίζει ρόλο γιατί καθορίζει το επίπεδο των εισακτέων, φαίνεται η διαφορά στο μάθημα αν όλοι οι πρωτοετείς έχουν γράψει από 15 και πάνω.

 
Θύμιος
02 Ιουλ 2022 11:58

Θυμάμαι πολύ-πολύ παλιά ότι υπήρχε ένας διαχωρισμός ανάμεσα σε πολυτεχνικά τμήματα που έκαναν πολύ hardware και πανεπιστημιακά που έκαναν βασικά software. Ξέρετε αν σήμερα υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός ή είναι όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω;

 
Polar_Fish
30 Ιουν 2022 12:18

@Χαμηλή βάση εισαγωγής
Φυσικά υπάρχουν οργανωμένες υποδομές στο Καρλοβασι. Το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται σε ένα νησί εδώ πάνω από 20 χρόνια και απο οτι βλεπω εχει 27 μέλη ΔΕΠ.

 
Ανώνυμος
29 Ιουν 2022 20:48

Διάβασα το άρθρο, αλλά δεν βλέπω να γράφετε τίποτα για τους επιτυχόντες από τα ΕΠΑΛ , που και εκείνοι βάση του νόμου, δικαιούνται να εισαχθούν στο πανεπιστήμιό σας ! γράφετε μόνο για τους επιτυχόντες από το 2ο και 4ο πεδίο των ΓΕΛ και μάλιστα με τρόπο που δείχνει ότι απλά δεν δέχεστε τους επιτυχόντες από τα ΕΠΑΛ. Γιατί ;

 
Χαμηλή βάση εισαγωγής
29 Ιουν 2022 16:17

Φοιτητές που έγραψαν πάνω από 12000 μόρια μπορούν να επιλέξουν τμήματα που προσφέρουν ακριβώς τα ίδια θετικά στοιχεία, και ακόμα καλύτερα σε επίπεδο σπουδών και έρευνας, έχοντας τις ακαδημαϊκές σχολές σε ένα οργανωμένο campus και όχι απλωμένες σε 6 νησιά του Αιγαίου.

Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να δηλώνουν τμήματα και σχολές ΑΕΙ που δεν είναι αυτό που διαφημίζουν - εξάλλου, το καλοκαίρι δεν κρατάει για πάντα, ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ