ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων: Η πρώτη Πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς ολόκληρου του του Νομού για την πλήρωση κενούμενης θέση

Άγνωστο με ποιο τρόπο θα γίνει η μελέτη των αιτήσεων και η τελική επιλογή μεταξύ των υποψηφίων, καθώς σχετική κανονιστική Υ.Α. δεν έχει προς το παρόν εκδοθεί. 
Δημοσίευση: 29/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου με σημερινή απόφασή του (29.06.2022) με θέμα «Πλήρωση κενούμενης θέσης Διευθυντή του Γυμνασίου Λιθακιάς» (*) «καλεί τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα (ν. 4823/2021) και υπηρετούν οργανικά στο νομό, να υποβάλουν αίτηση (με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών και πιστοποίηση ΤΠΕ Α’) από την Δευτέρα 04 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 για την προσωρινή πλήρωση, της κενούμενης θέσης του Διευθυντή του Γυμνασίου Λιθακιάς.

Η τοποθέτηση θα γίνει από 01 Σεπτεμβρίου 2022, με απόφαση του διευθυντή της ΔΔΕ Ζακύνθου, μετά από εισήγηση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου».

Στην ίδια απόφαση παρατίθεται και το Άρθρο 31 του Ν. 4823/2021 που αναφέρεται στις  «Προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής» που είναι:

«1. Αν δεν ορίζεται άλλως στις διατάξεις του παρόντος, οι προϋποθέσεις για την επιλογή σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης είναι οι εξής:

α) διδακτική υπηρεσία οκτώ (8) τουλάχιστον ετών και β) πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α’ επιπέδου.

Αν διεκδικείται θέση στελέχους ορισμένης βαθμίδας εκπαίδευσης, από τα οκτώ (8) έτη διδακτικής υπηρεσίας της περ. α) τα τέσσερα (4) πρέπει να έχουν διανυθεί στην οικεία βαθμίδα εκπαίδευσης.

Η γνώση Τ.Π.Ε. Α’ επιπέδου της περ. β) αποδεικνύεται µε τη σχετική πιστοποίηση ή σύµφωνα µε τα οριζόµενα στην παρ. 6 του άρθρου 26 του π.δ. 50/2001 (Α’ 39) για την απόδειξη της γνώσης χειρισµού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ) και τεκµαίρεται για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ86».

Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη πρόσκληση για πλήρωση κενούμενης θέσης Διευθυντή Σχολείου που απευθύνεται προς τους εκπαιδευτικούς όλου του νομού σε μία διαδικασία που στηρίζεται στο Ν. 4823/2021 και στην οποία την απόφαση τοποθέτησης θα λάβει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του ΠΥΣΔΕ.  

Άγνωστο με ποιο τρόπο θα γίνει η μελέτη των αιτήσεων και η τελική επιλογή μεταξύ των υποψηφίων, καθώς σχετική κανονιστική Υ.Α. δεν έχει προς το παρόν εκδοθεί. 
.
(*)https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9A%CE%A7%CE%9A46%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%97-%CE%9B4%CE%A7?inline=true
 

Σχόλια (57)

 
Antonis1970
30 Ιουν 2022 21:41

Άλλες δηλαδή διευθύνσεις κάνουν προκυρηξεις άλλες αναπληρώνουν τα σχολεία με καθηγητές υπηρετούντες σε αυτά.

Και ερωτώ υπήρχε περίπτωση στον 1566 ο νομοθέτης να εννοούσε ότι μπορεί να γίνεται αναπλήρωση για ένα ή και δυο έτη;
Πως μπορεί ένας νόμος που το πνεύμα του και ο σκοπός της διάταξης δεν ταιριάζει με τις απαιτήσεις του σημερινού ζητήματος να εφαρμόζεται σήμερα ;
Κάποιος με γνώσεις νομολογίας μπορεί να μας το διευκρινήσει ;

 
ΠΑΡΑΤΑΣΗ
30 Ιουν 2022 12:40

Ακυρο. Παραταση αναβολη παραταση καθυστερηση παραταση δεν προβλεπεται παραταση αιτηση θεραπειας παραταση => ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

 
ακόμα το σκέφτονται στο υπουργείο;
30 Ιουν 2022 11:14

έχουμε εξέλιξη;

 
Λευτέρης
30 Ιουν 2022 09:50

Καλημέρα συνάδελφοι..Θα το γράψω για τελευταία φορά..Οι κρίσεις (τοποθέτηση) θα ξεκινήσουν από τους Περιφερειακούς Δ/ντές εκπ/σης ΠΡΩΤΑ που λήγει η θητεία τους στις 31-07-2022 ,έπονται Δ/ντές εκπ/σης -σχολικοί σύμβουλοι και Απρίλιο οι Δ/ντές σχολικών μονάδων..Είναι κλειδωμένη η απόφαση η οποία είναι πολιτική..Τώρα για την αναπλήρωση των κενών θέσεων και εκεί που δεν υπάρχουν υπ/ντές με θητεία δεν γνωρίζω εάν θα γίνει με το 1566, όπως τροποποιήθηκε η με 4823/2021 (δύσκολο)..Καλό Καλοκαίρι με υγεία και προσοχή και καλή αντάμωση στα σχολεία μας ! ! !

 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
30 Ιουν 2022 08:55

OTAN ENAΣ Δ/ΝΤΗΣ 6/ΘΕΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ 40 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ,ΕΜΕΙΝΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ 12/ΘΕΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ, ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

 
Βασίλης
30 Ιουν 2022 08:07

Και σωστά έπραξε .

 
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
30 Ιουν 2022 07:46

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ,ΠΡΩΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΗΔΗ Δ/ΝΤΩΝ ΑΠΟ 6/ΘΕΣΙΑ ΣΕ 12/ΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΣΧΟΛΕΙΑ.

 
Γιώργος Λ.
30 Ιουν 2022 07:09

Από τη μια γίνονται παρατάσεις θητείας με τους πίνακες του 2017 άρα αυτά τα στελέχη διατηρούν σε ισχύ το δικαίωμα κατάληψης θέσης στην ουσία (παράταση=θητεία με χρονικό περιορισμό ) και από την άλλη οι πίνακες δεν ισχύουν καν για τους υπόλοιπους για να καταλάβουν μια κενή θέση και γίνονται αναπληρώσεις .
Υποτίθεται ότι καταργήθηκαν οι πίνακες για να καταρτιστούν άλλοι με νέα διαδικασία και αυτό δεν έγινε ακόμα.
Γιατί να θεωρείται πιο σωστή η αναπλήρωση από τους έχοντες τα τυπικά προσόντα και όχι η επιλογή από τους υπάρχοντες πίνακες οι οποίοι δεν περιέχουν μόνο την επιθυμία του υπαλλήλου να γίνει στέλεχος εκπαίδευσης αλλά και το ίδιο το σχολείο της επιθυμίας του στο οποίο προτίθεται να προσφέρει υπηρεσία.

 
Δασκαλα Ανατ. Αττικης
30 Ιουν 2022 00:20

Κεραμεως, μη μας απογοητεύεις αλλο!!!! Σώσε ό,τι σώζεται έστω και τώρα. Προκήρυξε τις θέσεις αυτές παντού. Σε όλες τις Διευθύνσεις!!!!!!!! Τι περιμένεις;;;;;;;; Γιανε και προκήρυξε.

 
Φαίδων & Φαίδρα
30 Ιουν 2022 00:19

Αθήνα και Αττική πράξτε αναλόγως!!!!!!! Αναμένουμε!!!!!!!!! Προκηρυξτε τις θέσεις.

 
Τ. Κ. Β.
30 Ιουν 2022 00:18

Εύχομαι και ο Δ/ντης εκπαίδευσης ΠΕ Ανατ. Αττικής να πράξει το ίδιο.

 
Βρας
29 Ιουν 2022 23:30

Δηλαδή τώρα, σοβαρά δίνετε πιθανότητες να βγει κανονιστική και να πληρωθούν οι κενές/κενούμενες με βάση τον 4823; Με κρίση συγγραφικού έργου και όλα αυτά που δημιούργησαν το παρόν μπάχαλο με τους διευθυντές και τους συμβούλους; Κι όλο αυτό γιατί; Για μερικούς μήνες;

Η πλήρωση των κενών/κενούμενων γίνεται σύμφωνα με τον 1566 (και τις τροποποιήσεις-προσθήκες του), σύμφωνα με την περσινή και την πρόσφατη εγκύκλιο. Το εδ. Ε της παρ. 1 αρθ. 16 του ν.1824/88, το οποίο επικαλείται η προκήρυξη της Ζακύνθου, περιγράφει πώς ακριβώς το υπηρεσιακό συμβούλιο επιλέγει τους αναπληρωτές (πρώτα οι οργανικά ανήκοντες στο σχολείο, όμορα σχολεία, όλη η περιοχή μετάθεσης, ο νομός κτλ).

Νομίζω ότι με τα παραπάνω δεν υπάρχει τίποτα παράξενο στην προκήρυξη. Ελπίζω να μην υπάρξει τίποτα παράξενο και στην πράξη, στην επιλογή προσώπων.

 
φιλελεύθερος
29 Ιουν 2022 23:16

Ο ν. 4823 δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν εκδοθεί η σχετική κανονιστική Υ.Α. Οι αναπληρώσεις θα γίνουν με το ν. 1566 αν δεν εκδοθεί άμεσα η Υ.Α.
Μάλλον πρόκειται για προσπάθεια ενταφιασμού του ν. 4823 . Η Νίκη τι κάνει;

 
MANTIS
29 Ιουν 2022 23:11

Είχα προβλέψει ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές (ΣΕΕ και Διευθυντών Σχολείων) δεν πρόκειται να γίνουν. Κάνω και μια ακόμα πρόβλεψη σήμερα: Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη δε θα βρίσκει εκπαιδευτικούς το υπουργείο, για να αναπληρώσει τους διευθυντές και τους υποδιευθυντές που συνταξιοδοτούνται ή παραιτούνται. Τρελοί να αναλάβουν όλο αυτό το μπάχαλο που δημιούργησε και συνεχίζει να διαιωνίζει το ΥΠΑΙΘ δε θα βρεθούν! Ούτε αξιολόγηση σχολικής μονάδας ούτε covid και χαζομάρες ούτε εργαστήρια αδέξιων ούτε αξιολόγηση εκπαιδευτικών ούτε ούτε... Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΠΕΘΑΝΕ!

 
Μπράβο στον ΔΔΕ Ζακύνθου!!!
29 Ιουν 2022 23:08

Σίγουρα ο Δ/ντής ΔΕ Ζακύνθου δε λειτούργησε αυθαίρετα... Η θέση του προϋποθέτει τη γνώση του νόμου και των συνεπειών που θα υποστεί όποιος επιχειρήσει να τον παραβιάσει...
Μπράβο, για την πρωτοβουλία του! Μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και οι Διευθυντές ΔΕ και ΠΕ και των υπόλοιπων νομών...
Εννοείται ότι όσοι καλύπτουν ήδη διευθυντικές θέσεις (όχι από αναπλήρωση των κενών/ κενούμενων θέσεων) δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση... Λογικά, αν υποβάλλουν αίτηση, αυτή θα απορριφθεί...

 
Στράτος
29 Ιουν 2022 22:22

@Δάφνη, 29 Ιουν 2022 18:04
Μπορείς να μας μεταφέρεις τον σύνδεσμο ή την ΑΔΑ από τη Διαύγεια για την πρόσκληση της ΔΔΕ Κιλκίς;

 
Η κομματική "γκρίνια".... δια της πλαγίου?
29 Ιουν 2022 20:58

Θα είμαι αυστηρός αλλά δίκαιος. Βλέπω απόπειρα καταστρατήγησης του 4823, που ρητά προέβλεπε, τη ΣΕΙΡΑ των επιλογών. Κάποιοι κομματικοί (έως και εν ενεργεία κυβερνητικός βουλευτής) "πίεζαν" το υπουργείο για τροποποίηση του νόμου, που όμως ΔΕΝ έγινε! Αυτό τώρα λοιπόν τί είναι? Αντάρτικο από κάποιους "προσωρινούς" Δ.Ε.???

 
Γιατί "ανησυχώ"?
29 Ιουν 2022 20:43

Απορώ γιατί κανένας ΔΕΝ σχολίασε το "Άγνωστο με ποιο τρόπο θα γίνει η μελέτη των αιτήσεων και η τελική επιλογή μεταξύ των υποψηφίων, καθώς σχετική κανονιστική Υ.Α. δεν έχει προς το παρόν εκδοθεί".
Άντε κι ο Διευθυντής έπραξε ορθώς, άντε και το ΥΠΑΙΘ το δέχεται ως λύση.... Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ? Και μάλιστα α) κατακολόκαιρο β) με τους προσωρινούς να "ελέγχουν" τη διαδικασία γ) προεκλογικά(με ότι αυτό συνεπάγεται?). Είμαι εγώ καχύποπτος?

 
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
29 Ιουν 2022 20:34

Προφανώς και δεν είναι τόσο απλή η απάντηση. Αν μένω στη Λιθακιά και αφού δεν υπάρχουν πίνακες θα καταθέσω αίτηση και ας είμαι Διευθυντής στην Πάτρα ή Υποδιευθυντής στη Ναύπακτο. Αν δεν γίνει δεκτή η αίτησή μου θα ζητήσω εξηγήσεις και φυσικά θα προσφύγω στη δικαιοσύνη. Επίσης ο Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου γιατί δεν έπραξε το ίδιο πέρυσι; Οι νόμοι που επικαλείται στην προκήρυξη υπήρχαν και πέρυσι. Και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
29 Ιουν 2022 20:24

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Alice Cooper, εξοργισμένος με την αδράνεια της Νίκης, τηλεφώνησε στον Διευθυντή Δ.Ε. Ζακύνθου και του ζήτησε να εφαρμόσει άμεσα το νόμο!

 
Σπύρος
29 Ιουν 2022 20:19

Οι νόμοι στην Ελλάδα μερικές φορές γράφονται σαν τους χρησμούς της πυθίας...
μπορεί να ερμηνευτεί και έτσι μπορεί να ερμηνευτεί και αλλιώς. Έτσι ο καθένας ερμηνεύει κατά την κρίση του και πορεύεται..
αθάνατη Ελλάδα...

 
ΠΕ19
29 Ιουν 2022 20:11

Είναι νόμιμο ???
Γιατί δεν γίνεται σε άλλους νομούς ??? θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμαστεί ο νόμος σε επίπεδο νομού (έπρεπε να έχει γίνει από πέρσι).
Συμβούλια μπορούν να υπάρξουν. Συντονιστές, Δ/ντες, ΘΕΠ, ειδικά για προσωρινή αντικατάσταση. Το υπουργείο θα πρέπει να αντιδράσει είτε θετικά, δηλαδή να το κάνουν και οι άλλες διευθύνσεις το ίδιο είτε αρνητικά.

 
Βρας
29 Ιουν 2022 20:11

Ας πω κι εγώ τη «σοφία» μου: δεν έκανε τίποτε παράξενο ο ΔΔΕ, αρκεί το... οκοίο (sic!) υπηρεσιακό συμβούλιο να τηρήσει τη νομιμότητα και να εξετάσει τις αιτήσεις με τον τρόπο που πρέπει. Η διαδικασία πλήρωσης κενών/κενούμεων καθορίζεται με σαφήνεια στις τροποποιητικές διατάξεις του 1566/85 (1823/1988).

Κατά τα άλλα, κάνει εντύπωση ότι είναι μόνο ένα το σχολείο. Άραγε δεν υπάρχουν άλλες κενούμενες θέσεις στη Ζάκυνθο; Εκτός αν πρόκειται για περίπτωση που δεν ενδιαφέρεται κανένας στο ίδιο το σχολείο και - αναπόφευκτα - πάμε σε επίπεδο νομού.

 
Σωτήρης
29 Ιουν 2022 20:03

Μπράβο του. Εύχομαι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

 
Κ.Α.
29 Ιουν 2022 19:55

Κενές και κενούμενες θέσεις διευθυντών σχολείων θα είναι από 1/9/2022 όλες οι θέσεις που καλ΄ύφθηκαν από αναπληρωτές διευθυντές πέρυσι και όσες προκύπτουν φέτος λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων. Μετά την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου πολλές Διευθύνσεις έκαναν παράταση των αναπληρωτών Διευθυντών από 30/6/2022 έως 31/08/2022 (όχι βέβαια όλες και είναι απορίας άξιον τι κάνουν οι λοιπές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης). Έτσι όλοι αυτοί οι αναπληρωτές Διευθυντές ολοκληρώνουν τη θητεία (αναπληρωτή Διευθυντή) στις 31/08.
Επομένως, για την διεύθυνση των σχολείων αυτών θα πρέπει το Υπουργείο να αποφασίσει τι θα κάνει. Η προκήρυξη των θέσεων και η πλήρωσή τους από ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς από ολόκληρο τον νομό (ουσιαστικά από όλο το ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ στο οποίο ανήκουν οργανικά) μπορεί και πρέπει να γίνει.

 
ΚΣ
29 Ιουν 2022 19:54

Συγχαρητήρια στον ΔΔΕ Ζακύνθου!
Επιτέλους να γίνει η αρχή να ξεκολλήσουμε από το τέλμα!

 
Ας
29 Ιουν 2022 19:37

ΔΔΕ Κιλκίς: Ψάξτε λίγο το ΑΔΑ 975Γ46ΜΤΛΗ-2Β1

 
ert
29 Ιουν 2022 19:28

Μη χαίρεστε ορισμένοι χωρίς να καταλαβαίνετε τί διαβάζετε. ΔΕΝ είναι προκήρυξη με βάση τον νόμο Παρατασέως (232 για κενές/κενούμενες), είναι προκήρυξη με βάση τον 1566, λαμβάνοντας υπόψιν τα προσόντα ΔΣΜ του νόμου Παρατασέως. Για αυτό και καλεί μόνο τους ανήκοντες στη ΔΔΕ-Ζ και φυσικά αποκλείονται όσοι είναι ήδη σε θητεία (αν δεν παραιτηθούν και γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις π-ρ-ι-ν την τελευταία ημέρα αιτήσεων). Τουλάχιστον τάραξε τα νερά ο ΔΔΕ και μπράβο του. ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΖΕΙΣ; ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ; ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ....

 
Thanasis
29 Ιουν 2022 19:26

Σωστή και σύννομη διαδικασία. Να εφαρμοστεί σε όλες τις ΔΔΕ. Βέβαια... χωρίς αιρετούς. Μια χαρά τα καταφέραμε. Οι ηλεκτρονική ψηφοφορία μας ενοχλούσε...καλά να πάθουμε.

 
ΠΕ19
29 Ιουν 2022 19:25

Είναι νόμιμο ???
Γιατί δεν γίνεται σε άλλους νομούς ??? θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμαστεί ο νόμος σε επίπεδο νομού (έπρεπε να έχει γίνει από πέρσι).
Συμβούλια μπορούν να υπάρξουν. Συντονιστές, Δ/ντες, ΘΕΠ, ειδικά για προσωρινή αντικατάσταση. Το υπουργείο θα πρέπει να αντιδράσει είτε θετικά, δηλαδή να το κάνουν και οι άλλες διευθύνσεις το ίδιο είτε αρνητικά.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ