Μεγάλη πτώση της ΔΑΚΕ στις εκλογές των δασκάλων και νηπιαγωγών-Έχασε 7,1% και βρίσκεται σε απόσταση "αναπνοής" από το ΠΑΜΕ

Άνοδος του ΠΑΜΕ, του ΔΗΣΥ και του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ)

29/06/2022

Άκουσε το άρθρο

Με μεγάλες απώλειες της κυβερνητικής παράταξης , της  ΔΑΚΕ, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές των δασκάλων και νηπιαγωγών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ στο κορυφαίο συνδικαλιστικό τους όργανο, τη ΔΟΕ.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό των εκλογών ήταν η μεγάλη αποχή  , η οποία οφείλεται , κυρίως, στο γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, κατήργησε από φέτος την 24ωρη άδεια συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις και εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων,των Διδασκαλικών Συλλόγων.

Η ΔΑΚΕ , ενώ παραμένει πρώτη δύναμη με 22,6%, έχασε 7,1%  σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές που έγιναν  το έτος 2019.

Μεγάλη κερδισμένη είναι η παράταξη του ΠΑΜΕ, η ΑΣΕ,   η οποία με συγκέντρωση ποσοστού 22%, βρίσκεται πλέον δεύτερη και σε απόσταση "αναπνοής" από την ΔΑΚΕ. Αύξησε τα ποσοστά της κατά 6%.

Τρίτη δύναμη είναι η παράταξη ΔΗΣΥ με 20,7%, αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 1,1%.

Τέταρτη δύναμη είναι οι Παρεμβάσεις με ποσοστό 16,8% , από 17% που είχε  το 2019.

Στην έκτη  θέση βρίσκεται η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, το ΔΙΚΤΥΟ, η οποία αύξησε το ποσοστό της στο 15,1% από 13,4% που είχε  το 2019.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες που ακολουθούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (30)

ΑΡΗΣ
|

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΙΘ;

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
|

ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΜΑΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ.

ΝΙΚΙΑΣ
|

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΑ ΔΑΚΕ ΚΑΙΝΔ.ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ.ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΝΔ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠ/ΣΗ ...

@ ΔΙΑΣ
|

Κοιμάσαι και ξυπνάς με τις κρίσεις..Μην μας πάθεις καμμιά νευρική κρίση ! ! !

teacher
|

Από τις τελευταίες εκλογές στη ΔΟΕ, εγώ προσωπικά κάνω τις εξής διαπιστώσεις:
1) Χωρίς άδεια από την Υπηρεσία, οι εκλογικές διαδικασίες των εκπαιδευτικών της Π.Ε. οδηγούν στην αποχή, παρά το γεγονός ότι υπήρχε η δυνατότητα για ηλεκτρονική ψήφο. Και η αποχή αυτή λειτούργησε σε βάρος της ΔΑΚΕ. Δεν ξέρω αν η Υπουργός νοιάζεται γι' αυτό ή τούς έχει γραμμένους και τους δικούς της συνδικαλιστές. Βέβαια, επικρατεί και η άποψη ότι πολλοί εκπαιδευτικοί που ψηφίζουν ΝΔ δεν πήραν μέρος στις εκλογές για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στην κυβερνητική πολιτική. Ό,τι κι αν ισχύει, ειδικά η Κεραμέως οφείλει να το λάβει υπόψη.
2) Η άνοδος του ΠΑΜΕ οφείλεται κυρίως στην αποχή των υπολοίπων. Σε αριθμό αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές με το 2018. Απλά, το ποσοστό εμφανίζεται υψηλό λόγω του μειωμένου συνολικού αριθμού αυτών που ψήφισαν. Σε κάθε περίπτωση όμως -αν και το ΠΑΜΕ δε συμφωνεί πάντα με αυτό- η δημοκρατία λειτουργεί με βάση τα ποσοστά που παίρνει κάθε παράταξη και το ΠΑΜΕ είναι καθαρά δεύτερη δύναμη στη ΔΟΕ.
3) Αναλογικά, εκτός από τις Παρεμβάσεις που "έπεσαν" εκλογικά, όχι λόγω αποχής αλλά επειδή ο λόγος τους δεν πείθει πια, οι άλλες δύο παρατάξεις (ΔΗΣΥ και ΔΙΚΤΥΟ) ανέβηκαν σε επίπεδο ποσοστών. Ειδικά η ΔΗΣΥ, παρόλο που τα τρία τελευταία χρόνια αποτέλεσε μειοψηφία στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας λόγω των θέσεων που προέβαλλε, με κίνδυνο τον καταποντισμό της στις εκλογές των αντιπροσώπων για τη ΔΟΕ, κράτησε τις δυνάμεις της και ελαφρώς τις αύξησε. Ίσως κάποιοι να εκτίμησαν την καθαρή στάση της, ακόμα κι αν δε συμφωνούσαν πάντοτε με αυτή.
4) Το resume των εκλογών της ΔΟΕ είναι ότι καμία Παράταξη δεν έχει την πλειοψηφία για να πάρει μόνη της αποφάσεις και η συνεννόηση φαντάζει απαραίτητη για να μπορέσουν όλοι μαζί να οργανώσουν το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας. Εκτός της ΔΑΚΕ, που έχει τρία μέλη στο Δ.Σ., όλοι οι άλλοι έχουν από δύο, οπότε η σύνθεση απόψεων είναι μονόδρομος. Αρκεί να επικρατήσει η λογική ότι το Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει ως κύριο μέλημα το καλό των εκπαιδευτικών της Π.Ε. και όχι το πώς θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτικών κομμάτων που τους εκφράζουν. Ο Σεπτέμβριος δεν είναι μακριά. Καλή δύναμη σε όλους.

Δάσκαλος
|

Η ΝΔ θα υποστεί πανωλεθρία στις επερχόμενες εκλογές. Οι πολίτες υποφέρουν και η κοινωνία βράζει...

Περίεργος
|

.....και λοιπόν .....αυτό είναι Δημοκρατία....!!!
Τα ποσοστά πρέπει να αλλάζουν.....αν είναι πάντα σταθερά......μιλάμε για αλλά ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ.... που μάλλον αρέσουν σε περισσότερους από αυτούς που το λένε..

Kαίτη
|

Εκλογές Δ.Σ της ΔΟΕ συνάδελφοι ήταν και όχι εθνικές εκλογές..Τώρα που κολλάει αυτό με τις επιλογές στελεχών μόνο κάποιοι ανυπόμονοι το συνδέουν..Στους κατά τόπους συλλόγους υπήρξε μεγάλη αποχή λόγω οικονομικής επιβάρυνσης για 2 έτη (50 ευρώ) και εκλέχτηκαν λιγότεροι αντιπρόσωποι για το συνέδριο.. Το είπαμε χιλιάδες φορές η Κεραμέως ως νομικός δεν καταστρατηγεί τον νόμο και όλα θα γίνουν με την σειρά και αξιοκρατικά:Περιφερειακοί-Δ/ντές ΠΕ-ΔΕ-Σχολικοί σύμβουλοι-Δ/ντές σχολικών μονάδων ! ! !ΚΛΕΙΔΩΣΕ ! ! ! !

Νικήτρια η αποχη
|

200 περίπου λιγότεροι αντιπρόσωποι σημαίνει κοντά στους 20000 λιγότερους ψηφίσαντες από την προηγούμενη φορά. Δυστυχως το νέο ΔΣ της ΔΟΕ δεν αντιπροσωπευει τις δασκάλες και τους δασκάλους. Πανηγυρίζουν ότι στάθηκαν οι εκπαιδευτικοί επάξια στην εξ αποστάσεως, αλλά τους απαγορεύουν να ψηφίσουν εξ αποστάσεως!

ΟΔΥΣΣΕΑΣ
|

ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ,ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ
|

ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ
|

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ.Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ.ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ,Η ΟΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ.ΚΡΙΜΑ...

Πιτσιφλής
|

Νίκη και ήττα;
Αντίφαση, μην μπερδεύετε τον κόσμο. Το πολύ πολύ:
Νίκη η Άπτερος!

ΔΙΑΣ
|

ΟΤΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΣΟΥΝΑΜΙ.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ
|

ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΗΣ .

ΔΙΑΣ
|

ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ,Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ
|

ΟΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΩΣ ΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ 2017ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΤΟ 2023,ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;

EΠΙΜΗΘΕΑΣ
|

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΚΙΤΕΣ.ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΔΙΑΣ
|

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑΓΙΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Κώστας
|

Με τέτοια γραμμή της ΔΑΚΕ στην Αθηνα, να πηφσινει με τις συσπειρώσεις ο εκπρόσωπος της ,στα σχολεία με κοινή γραμμή, είχαν την αναμενόμενη τύχη!

ΔΑΚΕ-ΦΑΣΟΝ!!!!
|

Το έπαιξαν.....αντιστασιακοί με τα φασόν κείμενα , αντάμα με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο νυν ΔΣ της ΔΟΕ και οι Εκπαιδευτικοί , τους μαύρισαν...
Και του χρόνου, πάλι με φασόν .......για να πάει η Εκπαίδευση μπροστά!!!

Steve
|

Εκεί στο υπουργείο το πήρατε το μήνυμα;

Εκπαιδευτικός λυκείου
|

Στις επερχόμενες εκλογές θα πέσει ο μεγάλος πέλεκυς. Λίγη υπομονή! Προς γνώση και συμμόρφωση των σημερινών κυβερνόντων, για τις επιλογές τους σε οικονομία, παιδεία, εξωτερική πολιτική κλπ. Με τα voucher και τις αήθεις επιθέσεις προς τους αντιπολιτευόμενους δεν πάει καμία κυβέρνηση μακριά.

Καληνύχτα....
|

"Το δεύτερο χαρακτηριστικό των εκλογών ήταν η μεγάλη αποχή , η οποία οφείλεται , κυρίως, στο γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, κατήργησε από φέτος την 24ωρη άδεια συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις και εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων,των Διδασκαλικών Συλλόγων.".....

Έρχονται
|

Έρχεται και η Ήττα στις βουλευτικές, λόγω της Νίκης... Μετατάξεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις, διορισμοί... Χαμός γίνεται από τη φειδωλή κατά τ' άλλα Υπουργό μας! Για ψάξε το θέμα αγαπητό esos... Συγκριτικά με τα τελευταία 2-3 χρόνια, δεν αποσπά πολλούς σε Αρχεία, Διευθύνσεις, Μητροπόλεις, Υπουργεία κλπ. ;;; Έρχονται ή δεν έρχονται εκλογές;;;

Πιτσιφλής
|

Είναι καιρός το ΔΗΣΥ να πάρει το παλιό του όνομα, να μην μπερδεύονται οι νεότεροι.
ΠΑΣΚ, τι κακό έχει;

μη γράφετε τέτοια !
|

βουλευτες επαρχίας (φυσικά) βγάζουν συνέχεια ανακοινώσεις για νίκη της δακε στους εκπαιδευτικούς και αποδοχή του ΄εργου της υπουργού από τον κλάδο ! κλαίμε λέμε....

Αγανακτησμένος
|

Πού να δείτε τι έχει να γίνει και στις επερχόμενες βουλευτικές! Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο και στην φοβερή Υπουργό μας... Μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι. Οι ανίκανοι της κυβέρνησης θα πληρώσουν στις εκλογές για όλη την καντάντια της Παιδείας και για όλα όσα έπραξαν ή δεν έπρεξαν (βλ. κρίσεις στελεχών).

7 ΕΔΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ;
|

Μόνο 7 έδρες στην Αττική; Τα μέλη της ΔΑΚΕ που εκλέχτηκαν είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι; Ας είναι καλά η υπολοιπη Ελλάδα; Τα χειρότερα έρχονται...

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ
|

Με αυτή τη γραμμή της συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΑΚΕ που ταυτίζεται με το ΠΑΜΕ ήταν αναμενόμενο. Οι εκπαιδευτικοί ψήφισαν το ορίτζιναλ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ