ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Συμμετοχή των αποφοίτων των ΕΝΕΕΓΥ-Λ στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας 2022-2023

Δημοσίευση: 30/06/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η υποβολή των αιτήσεων για το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη μαθητείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2022.

Αυτό αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, ενώ για την   για προσφορά θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη μαθητείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο πλαίσιο της έναρξης της Ζ΄ Φάσης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας περιόδου 2022-2023, στο οποίο έχουν δικαίωμα εγγραφής και οι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥ-Λ), οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ), σας υπενθυμίζει τα εξής:

  • Οι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥ-Λ) συμμετέχουν στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας σύμφωνα με την υπ. αρ. Αριθμ. 119730 (ΦΕΚ 4531/Β/01-10-2021) ΥΑ «Κανονισμός Λειτουργίας Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας».
  • Οι ειδικότητες και εξειδικεύσεις των τμημάτων μαθητείας για το σχολικό έτος 2022-2023 μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα: https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/ και στον σύνδεσμο: «Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ».
  • Οι σύλλογοι διδασκόντων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝΕΕΓΥ-Λ) καλούνται κατά την τελευταία συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του τρέχοντος διδακτικού έτους να εισηγηθούν αιτιολογημένα και να συντάξουν σχετικό πρακτικό για τους κατόχους απολυτηρίου και πτυχίου λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου που κρίνουν ότι μπορούν να συμμετάσχουν στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας περιόδου 2022-2023.
  • Το πρακτικό αυτό θα αποσταλεί υπηρεσιακά στο οικείο ΚΕΔΑΣΥ, αφού ενημερωθούν σχετικά οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών.
  • Τα ΚΕΔΑΣΥ διενεργούν κατά προτεραιότητα αξιολογήσεις των κατόχων απολυτηρίου και πτυχίου Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου, μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων, με σκοπό να πιστοποιήσουν τη δυνατότητά τους να συμμετέχουν στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας και εκδίδουν σχετικές εκθέσεις-γνωματεύσεις.
  • Οι διευθυντές των ΕΝΕΕΓΥ-Λ ενημερώνουν τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για τον αριθμό των μαθητών που μπορούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα και για ποιες ειδικότητες.
  • Οι διευθυντές των ΕΝΕΕΓΥ-Λ έρχονται σε επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο της υποστήριξης του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας, για τη δέσμευση θέσεων μαθητείας από φορείς του ιδιωτικού τομέα. 

Σχόλια (1)

 
ειχε τόσο συμμετοχή το μαθητείας
30 Ιουν 2022 09:00

που δινουν δικαιώμα συμμετοχής και σε άλλους...χαχαχα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.