ΒΟΥΛΗ

Διαβεβαιώσεις της ΔΕΗ προς τα σχολεία ότι δεν θα υπάρξει δακοπή ρεύματος λόγω απλήρωτων λογαριασμών

"Η ΔΕΗ δεν προχωρά σε εντολές παύσεις εκπροσώπησης"
Δημοσίευση: 30/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος σε σχολικά συγκροτήματα ανήκουν στη κατηγορία των επαγγελματικών και εφόσον έχουν χαρακτηριστεί ως δημόσιες, η ΔΕΗ δεν προχωρά σε εντολές παύσεις εκπροσώπησης.

Αυτό διαβεβαιώνει ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, με έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική αναφορά του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση.

Ακολουθεί το έγγραφο

Σχόλια (6)

 
Μόνο τα σχολεία έχουν πρόβλημα?
01 Ιουλ 2022 12:18

Μόνο τα σχολεία δεν μπορούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς και μόνο σε αυτά η ΔΕΗ δεν θα διακόπτει το ρεύμα? Τα νοσοκομεία? Ο στρατός? Τα δικαστήρια? Το δημόσιο και τα Υπουργεία? Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις? Τα μαγαζιά-έμποροι? Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ?

Ποιός μπορεί σήμερα να πληρώνει λογαριασμούς με 3 μηδενικά και που το μισό ποσό, είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής (που θα έπρεπε να είχε καταργηθεί ΧΘΕΣ)??? Καταλαβαίνουν καθόλου οι άριστοι, τί περνάει ο κόσμος και που οδηγούμαστε?

Και φυσικά έχει απόλυτο δίκιο ο/η @ΔΕΠ όταν λέει : "Όταν ένας πελάτης - οποιοσδήποτε - δεν πληρώνει ή του γίνεται έκπτωση, η έκπτωση αυτή περνάει ως χρέωση στους υπόλοιπους πελάτες (δηλαδή όλους εμας)".
Μέχρι να μην μπορούμε να πληρώσουμε κι εμείς και να πάμε σε 4ο Μνημόνιο.... Τί καλά!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
01 Ιουλ 2022 09:36

@Παναγιώτα
Τι παίρνετε από την κρατική επιχορήγηση, κυρία Παναγιώτα; Είστε διευθύντρια σχολείου κι έχετε οικονομικές δοσοληψίες απευθείας με το κράτος; Ή μήπως είστε πρόεδρος καμιάς σχολικής επιτροπής κάποιου δήμου; Δε βγάζω νόημα από το σχόλιό σας.
Και φυσικά η ιδέα να αφαιρεθεί από τα σχολεία η ρήτρα προσαρμογής είναι αδιάφορη για το σχολείο. Αφορά αποκλειστικά τους δήμους. Κι αυτοί δυστυχώς όχι απλά τη ρήτρα δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά ούτε μέρος του κύριου λογαριασμού, με αποτέλεσμα να μας έρχονται στο σχολείο κάτι αδιανόητοι λογαριασμοί, οι οποίοι στη συνέχεια στοιβάζονται στα γραφεία των σχολικών επιτροπών.
Αναρωτιέμαι αν κάποια στιγμή η ΔΕΗ κινηθεί δικαστικά για τα οφειλόμενα, ποιοι θα είναι υπόλογοι στη δικαιοσύνη: Οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών ή (το πιθανότερο) οι άμοιροι διευθυντές των σχολείων;

 
Δ/ντης ΓΕΛ
30 Ιουν 2022 19:53

Οι λογαριασμοί (όλοι) των σχολείων πληρώνονται με χρήματα από τους Δήμους και αρχική πηγή το κράτος. Οι λογαριασμοί ΔΕΗ είναι η κατάληξη μιάς νοσηρής κατάστασης που κάποια στιγμή θα σκάσει με πολλά χρέη (προς τη ΔΕΗ ή και αλλού) των σχολείων σε διάφορους Δήμους. Η λύση είναι μια: να επανέλθει η χρηματοδότηση των σχολείων κατευθείαν με το γνωστό αναλογικό τύπο από το κράτος στα σχολεία. Όταν γινόταν αυτό όλο και κάτι δημιουργούσαν τα σχολεία. Δυστυχώς με την παρούσα κατάσταση θα είναι χρεωμένα και πολλά θα ρημάζουν.

 
ΔΕΠ
30 Ιουν 2022 17:03

1) Τα Δημόσια σχολεία είναι Δημόσια και έτσι το κράτος (θα έπρεπε να) πληρώνει ΟΛΟΥΣ τους λογαριασμούς, ρήτρα, ξε-ρήτρα. Και όταν το ρεύμα ανεβαίνει, θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα.
2) Η ΔΕΗ είναι κερδοσκοπική επιχείρηση, σε χώρο με (κάποιο έστω) ανταγωνισμό, δεν είναι μονοπώλιο. Αν υπάρχει φθηνότερος προμηθευτής, το σχολείο να πάει σε εκείνον. Όταν ένας πελάτης - οποιοσδήποτε - δεν πληρώνει ή του γίνεται έκπτωση, η έκπτωση αυτή περνάει ως χρέωση στους υπόλοιπους πελάτες (δηλαδή όλους εμας).

 
george
30 Ιουν 2022 14:35

Η ρήτρα αναπροσαρμογής κ.Στάσση μιας και μας λέτε για κοινωνική ευαισθησία να αφαιρεθεί από τις σχολικές μονάδες γιατί αδυνατούν να την πληρώσουν..Αυτό είναι πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και όχι τα λόγια ! !

 
Παναγιώτα
30 Ιουν 2022 09:43

Μήπως η ρήτρα αναπροσαρμογής να μην αφορά τις σχολικές μονάδες; Γιατί ότι παίρνουμε από την κρατική επιχορήγηση ίσα που φτάνει για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.