ΙΕΚ

Αποκλείστηκε υποψήφιος Διευθυντής ΙΕΚ επειδή υπηρετεί με παράταση θητείας χωρίς καθορισμένη λήξη....

Δημοσίευση: 30/06/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υποψήφιος για τη θέση Διευθυντή ΔΙΕΚ, στη συμπληρωματική προκήρυξη, αποκλείστηκε από τη διαδικασία γιατί υπηρετεί με παράταση θητείας χωρίς καθορισμένη λήξη....

Αυτό προκύπτει  από τον  πίνακα των αποκλειομένων υποψηφίων για θέσεις Διευθυντών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. (Πρόσκληση αριθμ. Κ5/61959/26-05-2022), ο οποίος ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Ετικέτες: 
ΙΕΚ

Σχόλια (6)

 
Γιάννα
02 Ιουλ 2022 07:46

Και τι φταίει ο υποψήφιος, εάν το υπουργείο δίνει παρατάσεις συνέχεια...

 
ΝΙΚΟΣ
01 Ιουλ 2022 09:14

Αυτό γίνεται και με τα ΣΔΕ. Ικανά στελέχη τα αποκλείουν γι' αυτόν τον λόγο. Πέρυσι μάλιστα κάποιους στην προκήρυξη για τους διευθυντές τους πέρασαν από συνέντευξη, τους μοριοδότησαν, ήταν υψηλα στον πίνακα και στη συνέχεια θυμήθηκαν να τους αποκλείσουν λόγω κωλύματος!

 
Ελένη
30 Ιουν 2022 21:41

Επιπλέον η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά Διευθυντές σε 12 Δ.Ι.Ε.Κ που οι θέσεις έμειναν κενές για οποιοδήποτε λόγο. Η θητεία τους ορίζεται τριετής και λήγει 31.8.2025, έναν χρόνο μετά τη λήξη των Διευθυντών όλων των υπολοίπων ΙΕΚ, που λήγει 31.8.2024. Δηλαδή εάν κάποιος γίνει με αυτήν την προκήρυξη Διευθυντής π.χ στο ΔΙΕΚ Αίγινας, δεν θα μπορεί στις 31.8.2024 να διεκδικήσει θέση Διευθυντή σε άλλο πιο κοντινό ΙΕΚ. Επίσης η συμπληρωματική αυτή προκήρυξη δίνει το δικαίωμα για επιλογή μέχρι 5 ΙΕΚ διαφορετικών περιφερειών, ενώ στην αρχική προκήρυξη, για όλα τα ΙΕΚ, ορίζεται πως οι υποψήφιοι δηλώνουν μέχρι 5 ΙΕΚ μιας μόνο περιφέρειας. Αν αυτά γίνονται με υπουργό νομικό...

 
καμία ιδεοληψία της ΓΓ (και του υπαιθ)
30 Ιουν 2022 20:11

δεν εδραζεται σε νόμο : πχ 5ετής αποκλεισμός , αν κάνεις ανάκληση το καλοκαίρι (πριν την έναρξη της απόσπασης ! ) , σε καμία άλλη απόσπαση δεν προβλέπεται (η γγ θρησκευμάτων έχει 2ετία από φέτος στα ιεροσπουδαστήρια, άλλη βλακεία), γενικά προβληματικές προκηρύξεις για αποκλεισμούς ! πού θα πάει αυτό; δεν είναι δυνατόν να προωθούνται κάποιοι και να εξωθείται ο κάθε υπάλληλος να προσφεύγει στη δικαιοσύνη ! έχουν υποχρεωση να διοικούν δίκαια και χρηστα, αλλιώς παράιτηση ! άχρηστη υπηρεσία και για διεκ και σδε τρία χρόνια εξάλλου είναι ! ούτε τους νόμους που ψήφισαν δεν εφαρμόζουν (βλέπε 2020 γεας, εσκ κλπ)

 
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
30 Ιουν 2022 18:44

Δεν αναφέρεται στην αιτιολόγηση καμία παραπομπή σε ισχύουσα νομοθεσία. Είναι προφανές ότι ο αποκλεισμένος/η υποψήφιος/α θα δικαιωθεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

 
Δασκαλάκος
30 Ιουν 2022 17:20

Η Πρόσκληση αριθμ. Κ5/61959/26-05-2022 βασίζεται σε συγκεκριμένη νομοθεσία. Μπορεί κάποιος να μου αναφέρει τη νομοθεσία (υπουργική απόφαση κ.τ.λ.) με βάση την οποία αποκλείονται υποψήφιοι για θέσεις Διευθυντών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. αν υπηρετούν σε άλλες θέσεις ευθύνης; Συγκεκριμένη νομοθεσία κι όχι έκθεση ιδεών...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.