ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Οι παραιτηθέντες από τις αρχές Μαΐου σήμερα αντικαταστάθηκαν

Οι αποφάσεις αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών από τα Συμβούλια Επιλογής
Δημοσίευση: 30/06/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπογράφηκαν σήμερα από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι αποφάσεις αντικατάστασης των μελών παραιτηθέντων μελών από τα Συμβούλια Επιλογής, π

Στο Α΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατατέθηκαν δύο παραιτήσεις τακτικών μελών , η μία στις 10 Μαΐου και η άλλη στις 24 Μαΐου.

Στο Β ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κατατέθηκαν δύο παραιτήσεις , η μία στις 19 Μαΐου και η άλλη στις 7 Ιουνίου .

Στο Δ ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαμε δύο παραιτήσεις οι οποίες κατατέθηκαν η μία στις 13 Μαΐου και η άλλη στις 19 Μαΐου.

Στο  Ε ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η μία παραίτηση τακτικού  μέλους γνωστοποιήθηκε από τον πρόεδρό του στην υπουργό  στις 2 Ιουνίου.

 

Σχόλια (19)

 
Απόστολος
01 Ιουλ 2022 12:50

Καιρός να αντικατασταθεί και η κεφαλή του υπουργείου .

 
Ταξίδια ή τα ξίδια?
01 Ιουλ 2022 11:41

Αν θέλεις 2 μήνες για να αντικαταστήσεις μερικά μέλη στα Συμβούλια(εσύ τα ορίζεις), ε τότε βλέπω να πηγαίνει μακριά η "βαλίτσα".... ή και να μην πηγαίνει καθόλου....

 
Εκπαιδευτικός @Εμφυλες διακρίσεις
01 Ιουλ 2022 11:32

Η ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότιμης έμφυλης μεταχείρισης αφορά όλους τους τομείς της κοινωνικής, διοικητικής, πολιτικής πυραμίδας και συμφωνώ απόλυτα ιδιαίτερα στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της γυναικείας χειραφέτησης στη σύγχρονη κοινωνία.
Η ποσόστωση γυναικών στα διοικητικά συμβούλια και η τήρηση της ποσόστωσης εμπίπτει στη χρηστή λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων όπως προβλέπει ο νόμος. Θα πρέπει να υπάρχει αιτιολογημένη θέση στην περίπτωση που αποκλείεται υποψήφια από τη συμμετοχή σε Συμβούλιο Επιλογής ενώ στην περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιο θήλεως φύλου ή γίνεται αίτημα παραίτησή τους προχωράει η σύνθεση του Συμβουλίου με τους διαθέσιμους άρρενος φύλου (βλ. «Ανασυγκρότηση του Α, Β΄, Δ & Ε Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» Κατά τα λοιπά για τη λειτουργία των συμβουλίων εφαρμόζονται οι διατάξεις περί συλλογικών οργάνων του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999)
Η διαδικασία του Κεντρικού & Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής εποπτεύεται από την Υπουργό ΥΠΑΙΘ και είναι διαφανής καθώς αποστέλλονται:
1) Έγγραφο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), περί υπόδειξης ορισμού μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης,
2)έγγραφο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων προς την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), περί υπόδειξης ορισμού μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και το αριθμ. 1151/4-3-2022 απαντητικό έγγραφο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
3)Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), για τον ορισμό μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης, και τις σχετικές αιτήσεις των μελών Δ.Ε.Π.

Τέλος η διαδικασία από νομικής άποψης εδράζει
1) στις διατάξεις του άρθρου 37 του ν. 4622/2019 Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α΄133) και
2) στις διατάξεις του άρθρου 37 (Συμβούλια Επιλογής) του ν. 4823/2021 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις»

 
απεγκλωβισμός ;
01 Ιουλ 2022 11:27

Μια ακόμη πράξη στο εξελισσόμενο δράμα της κ. Παρατάσεως....
Και το ερώτημα παραμένει αμείλικτο: Πώς θα επέλθει ο απεγκλωβισμός ;
Ίσως, την απάντηση τη δώσει ο κυρίαρχος(;) λαός!!!

 
Καίτη
01 Ιουλ 2022 09:29

Ανασυγκρότηση συμβουλίων για τα μάτια της κ. Παρατάσεως.....

 
Νίκος
30 Ιουν 2022 20:59

Νομική υποστήριξη εξασφάλισαν; Αν όχι γνωρίζουν κατά που πέφτει η Λάρισα;

 
Ελλιπής σύνθεση
30 Ιουν 2022 20:39

Πόσο νόμιμοι είναι οι πίνακες δεκτών και μη δεκτών που ανακοινώθηκαν από συμβούλια με ελλιπή σύνθεση ;;;

 
Εμφυλες διακρίσεις
30 Ιουν 2022 20:34

Να ένας πολύ καλός λόγος για προσφυγή, η μη τήρηση της ποσόστωση που προβλέπει ο νόμος.
Εμφυλες διακρίσεις έναντι των υποψηφίων = άκυρες διαδικασίες!

 
@ όλη τη δραστηριότητά του και το νομοθετικό του έργο
30 Ιουν 2022 20:15

αχαχαχαχαχαχαχαχαχ, τα οποία είναι; ό,τι έχει νομοθετήσει ή είναι στρεβλό ή δεν εφαρμόζεται ! η δραστηριοτητα είναι δημόσιες σχέσεις και φανφάρες ! ουσία καμία ! όλα παντού μπάχαλο ! τα δικά μας παιδιά φυσικά ακλόνητα !

 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
30 Ιουν 2022 19:41

Παρασκευή ανακοινώνονται οι νέοι ΔΠΕ και ΔΔΕ !!! Πληροφορία σίγουρη και τσεκαρισμένη... Όχι αύριο... την Μεγάλη Παρασκευή εννοώ!

 
Χ.Ψ.
30 Ιουν 2022 18:57

Κάλιο αργά παρά ποτέ...
Τώρα πρέπει να σπιντάρουν για να βγάλουν τους πίνακες της μοριοδότησης και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέσα στο καλοκαίρι.

 
Στράτος
30 Ιουν 2022 18:28

Δύο παρατηρήσεις:
1. Διαβάζω στις αποφάσεις μεταξύ των άλλων που έλαβε υπόψη η Υπουργός Παιδείας: "Το γεγονός ότι στην παρούσα απόφαση δεν τηρείται η πρόβλεψη της παρ. 12 του άρθρου 37 του ν.4823/2021 περί ποσόστωσης των φύλων, καθώς, ενώ στην αρχική συγκρότηση υπήρχε η δυνατότητα να τηρηθεί η ποσόστωση, στην παρούσα φάση που γίνεται αντικατάσταση μελών Δ.Ε.Π. που υπέβαλλαν αίτηση παραίτησης, τα εναπομείναντα μέλη Δ.Ε.Π. που υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην αριθμ.Φ.351.1/1/24870/Ε3/4-3-2022 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, είναι άρρενες".
Ήταν άραγε αυτό ένα από τα ζητήματα που καθυστέρησαν την ανασυγκρότηση;
.
2. Δηλ. μέχρι να γίνει η αντικατάσταση αυτών των (λίγων) παραιτηθέντων μελών τα Συμβούλια είχαν σταματήσει την εργασία τους; Πότε λοιπόν αναμένεται η δημοσίευση των οριστικών πινάκων Δεκτών και Μη Δεκτών και πότε των προσωρινών πινάκων μοριοδότησης υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης;

 
Eπιτελικο κρατος
30 Ιουν 2022 18:05

Που είναι οι νέοι Διδε ? Σιγή ιχθύος

 
Νικήτας
30 Ιουν 2022 17:32

Καλά έκανε..Δεν μπορεί το υπουργείο μα σταματήσει όλη τη δραστηριότητά του και το νομοθετικό του έργο και να ασχολείται με τις επιλογές των στελεχών αποκλειστικά...Όποτε γίνουν, τα σχολεία λειτουργούν , οι Δ/νσεις και τα ΠΕΚΕΣ επίσης ! ! !

 
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
30 Ιουν 2022 17:31

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΑΙΘ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2023 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.

 
EΠΙΜΗΘΕΑΣ
30 Ιουν 2022 17:29

ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟ.Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
30 Ιουν 2022 17:24

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ Σ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ,ΧΡΟΝΟΒΟΡΟΣ ΚΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟΣ(ΓΙΑ Δ/ΝΤΕΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ) ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΜΟΝΕΣ, ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ,ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

 
Μία παραιτηθείσα...
30 Ιουν 2022 17:12

...ξαναεμφανίζεται ως μέλος του Συμβουλίου από το οποίο παραιτήθηκε...
Ε ρε αριστεία!

 
φέεεεεεεεεεεετααααααα
30 Ιουν 2022 17:10

ντροπή ! φυσικά δεν πρόκειται να επιλεγούν.

οι πίνακες ΔΠΕ/ΔΔΕ πού είναι; Παρασκευή αύριο ! από βδομάδα; ξεφτίλα στη νιοστή !

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.