ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συνάντηση της ΠΟΣΔΕΠ με τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

Δημοσίευση: 01/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 29/6 με τηλεδιάσκεψη συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ με τον με τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΠΟΣΔΕΠ να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τις θέσεις της και για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στο πανεπιστήμιο η ενδεχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», το οποίο η ΠΟΣΔΕΠ ομόφωνα ζητά να μην κατατεθεί.

Εκ μέρους της ΠΟΣΔΕΠ συμμετείχαν ο πρόεδρος, ο γραμματέας και επτά ακόμη μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Είναι η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΠΟΣΔΕΠ να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τις θέσεις της και για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στο πανεπιστήμιο η ενδεχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ τόνισαν τις αρνητικές πλευρές του νομοσχεδίου, με έμφαση στο νέο σύστημα διοίκησης, την υπερρύθμιση διαδικασιών και την απορρύθμιση των σπουδών, και επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση στο νομοσχέδιο, αλλά και να διεξαχθεί οργανωμένος διάλογος για την υιοθέτηση ενός θεσμικού πλαισίου που θα συγκεντρώνει ευρύτερη συναίνεση.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε την κάθετη αντίθεση του κόμματος στο νομοσχέδιο και τη στήριξη των αγώνων για να μην κατατεθεί και να μην εφαρμοστεί. 

Η επόμενη συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ με τα κόμματα της Βουλής προγραμματίζεται για την Παρασκευή 8/7 με την Ελληνική Λύση.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Νηματούδης Καθηγητής

Ο Γραμματέας Γιώργος Λιτσαρδάκης Καθηγητής

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.