ΒΟΥΛΗ

"Σφίγγα" η υφ. Παιδείας στη Βουλή για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας να διασαφηνίσει αφενός εάν σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα κατάταξης των υποψηφίων αναπληρωτών και αφετέρου ποιας φύσεως αλλαγές μελετά, καθώς και ποιο θα είναι το πιθανό τους χρονοδιάγραμμα
Δημοσίευση: 04/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Σφίγγα" είναι η υφ. Παιδείας Ζέττα Μακρή στη γραπτή απάντηση   για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, την οποία διαβίβασε στη Βουλή ,ύστερα από σχετική αναφορά  των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  επικαλούμενη επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων καλούν το υπουργείο Παιδείας  να διασαφηνίσει αφενός εάν σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα κατάταξης των υποψηφίων αναπληρωτών και αφετέρου ποιας φύσεως αλλαγές μελετά, καθώς και ποιο θα είναι το πιθανό τους χρονοδιάγραμμα, η υφυπουργός Παιδείας,απέστειλε στη Βουλή την ακόλουθη γραπτή απάντηση:

"Με τις διατάξεις των άρθρων 53 έως και 67 του Κεφ. Ε ́ του ν. 4589/2019 (13 Α ́) τέθηκε σε εφαρμογή το νέο σύστημα διορισμού των μόνιμων εκπαιδευτικών και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών της εκπαίδευσης, με διαδικασία κατάταξης με μοριοδότηση. Αρμόδιος φορέας υλοποίησης της εν λόγω διαδικασίας κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) έχει οριστεί η Ανεξάρτητη Αρχή του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού".

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο της υφ. Παιδείας.
  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την αναφορά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

 

Σχόλια (4)

 
Δημήτρης
04 Ιουλ 2022 22:24

Η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι το σημερινό σύστημα προσλήψεων είναι το καλύτερο, το δικαιότερο και το πιο πρακτικό, αφού και την προυπηρεσία σέβεται και αφήνει περιθώρια στους νέους με μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και άλλα προσόντα να διεκδικήσουν σχετικά νωρίς για τα ελληνικά δεδομένα μια θέση σε σχολείο. Οι εξετάσεις, πέρα από ανυπέρβλητα προβλήματα, (πώς θα εξετάσεις π.χ. τους ΠΕ4 ή τους φιλολόγους που χωρίζονται σε πολλές υποκατηγορίες) είναι κι ένα σύστημα προηγούμενων δεκαετιών που δε συνάδει με το πνεύμα της εποχής μας, ούτε ασφαλώς προάγει την αξιοκρατία, αφού θέλει να διαγράψει μια πορεία πολλών ετών και προσπαθειών (και πολλαπλών εξετάσεων, βεβαίως, βεβαίως) υπέρ μιας τρίωρης, δηλ, στιγμιαίας εξέτασης.

 
Πιτσιφλής
04 Ιουλ 2022 17:12

Και μάλιστα κόκκινη ''σφίγγα'', ώστε να σε περικυκλώνουν όλα τα σημαινόμενα. Τι απομένει;
Να κάνεις τον σταυρό σου, να είναι καλό αυτό που έρχεται...

 
Αντί να κάνει τη "σφίγγα"
04 Ιουλ 2022 12:53

καλό θα είναι να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός της και να θεσπίσει την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού. Μήπως και επιτέλους εξορθολογιστεί το σύστημα προσλήψεων, γίνει πιο δίκαιο και δώσει ευκαιρία και στις δεκάδες χιλιάδες αποφοίτων κάτω των 40 ετών να διεκδικήσουν μια θέση στην εκπαίδευση.

 
Μίλα μου, ναι μίλα μου...
04 Ιουλ 2022 12:18

αν την αγάπη που σου έδωσα την άξιζες
Σ' αγαπώ, μα ήρθε η ώρα την αλήθεια να αντικρίσουμε
σ' αγαπώ, η μοίρα θέλησε απόψε να χωρίσουμε...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ