ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΕΑΠ: Οικονομική απαλλαγή φοιτητών/φοιτητριών άνω των 70 ετών

Αφορμή για την απόφαση αυτή στάθηκε το ηλεκτρονικό μήνυμα μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Ε.Α.Π., η οποία εξέφρασε την αντικειμενική δυσκολία ανταπόκρισης των υπερήλικων φοιτητών στις οικονομικές τους υποχρεώσεις
Δημοσίευση: 04/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου , κατόπιν εισήγησης του Προέδρου της, Καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την πλήρη οικονομική απαλλαγή από τις δαπάνες των σπουδών όλων των φοιτητών και φοιτητριών του Ιδρύματος με ηλικίες άνω των 70 ετών.

Αφορμή για την απόφαση αυτή στάθηκε το ηλεκτρονικό μήνυμα   μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Ε.Α.Π.,  η οποία εξέφρασε την αντικειμενική δυσκολία ανταπόκρισης των υπερήλικων φοιτητών στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο Ίδρυμα.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας συναντήθηκε δια ζώσης στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Πάτρα με την φοιτήτρια   ανακοινώνοντάς της την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής αλλά και τους περιορισμούς αυτής.

«Η ανάγκη για την προσωπική μου εξέλιξη εμφανίστηκε ακριβώς την στιγμή που ανακάλυψα ότι είχα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μου ως εργαζόμενη, ως μητέρα αλλά και ως γιαγιά. Ήταν μια στιγμή που οι σπουδές και η δυνατότητα φοίτησης σε ένα Πανεπιστήμιο σαν το ΕΑΠ μου έδωσαν ένα κίνητρο να συνεχίσω να είμαι ενεργή πολίτης και δημιουργικός άνθρωπος» δήλωσε η μεταπτυχιακή φοιτήτρια  , άρθρο και συνέντευξη της οποίας θα φιλοξενήσει η μηνιαίας έκδοσης εφημερίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε επόμενο τεύχος της.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αναγνωρίζοντας ότι η τρίτη ηλικία αποτελεί ένα ιδιαίτερης σημασίας, ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, το οποίο απαιτεί φροντίδα αλλά και υποστηρικτικούς μηχανισμούς, αποφάσισε να συμβάλλει κοινωνικά στο πλαίσιο αυτό, καλύπτοντας και εξασφαλίζοντας την μαθησιακή υποστήριξη των ατόμων που την επιζητούν.

Σχόλια (2)

 
Πτυχιούχος στο γηροκομείο
05 Ιουλ 2022 14:15

Ασχοληθείτε λίγο όμως με τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση στην πρώτη και τη δεύτερη ηλικία, αλλιώς θα καταντήσει η Ελλάδα γηροκομείο με άνεργους και φτωχοποιημένους κατόχους διδακτορικών (ετών από 50 έως 75 και όσο πάει)...

 
πολίτης
04 Ιουλ 2022 17:14

Θα πληρώνουν οι νέοι που προσπαθούν να επιμορφωθούν για να μπορέσουν να δουλέψουν και δεν θα πληρώνουν οι 70ρηδες και οι 80ρηδες.

Είναι κι αυτό μια άποψη

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ