ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Ξεκινά η επιμόρφωση στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία για 15.000 εκπαιδευτικούς

Δημοσίευση: 04/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Η Γ ́ Φάση της «Επιμόρφωσης σε πρακτικές υποστήριξης των μαθητών και των μαθητριών στο πλαίσιο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας (Δ.Δ.)», ΟΠΣ (MIS) 5032906 εκκινεί για τους πρώτους 15.000 εκπαιδευτικούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και οριστικοποίησαν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο του ΙΕΠ κατόπιν σχετικής Πρόσκλησης του ΙΕΠ.

Οι επιμορφούμενοι/-νες εντάσσονται σε ομάδα σύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης της περιφερειακής τους ενότητας και λαμβάνουν ειδοποίηση από το ΙΕΠ μέσω τηλεφώνου (viber/sms) καθώς και εξατομικευμένο μήνυμα από τον επιμορφωτή/την επιμορφώτρια τους προκειμένου να εισέλθουν στο e-μάθημα στο ΟΠΣ του ΙΕΠ (με κωδικούς taxis net) και να εντοπίσουν τους συνδέσμους σύγχρονης επιμόρφωσης.

Η επιμόρφωση θα έχει διάρκεια πέντε (5) σύγχρονων εξ αποστάσεως συναντήσεων σε σύνολο 14 ωρών (4 τρίωρες και μια δίωρη) και μιας αρχικής δοκιμαστικής.

Για τη χορήγηση βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης προϋπόθεση είναι η συμμετοχή στις σύγχρονες συνεδρίες με δικαίωμα δύο ωρών απουσίας.

Βεβαιώσεις θα χορηγηθούν μετά το πέρας του επιμορφωτικού προγράμματος (όλων των περιόδων) και αφού γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ

Η Πράξη έχει ως αντικείμενο την επιμόρφωση έως και 25.000 εκπαιδευτικών σε πρακτικές παιδαγωγικής και διδακτικής υποστήριξης των μαθητών/μαθητριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως πρόσφυγες/μετανάστες, Ρομά σε όλους τους τύπους και τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ετικέτες: 
ΙΕΠ

Σχόλια (11)

 
Anastasia
20 Ιουλ 2022 19:01

κι αφου καναμε την επιμορφωση τα κουιζ που ειναι; το δεκαπενταύγουστο θα τα δουμε;

 
Παιδιά,
05 Ιουλ 2022 16:13

η επιμόρφωση είναι για όλο το μήνα Ιούλιο, με σύγχρονη παρακολούθηση, κουίζ και τελικό κουίζ
αν βρίσκετε όλα αυτά λογικά, στις διακοπές μας;
να γίνει αναβολή για αρχές Σεπτεμβρίου και ΄τέλος
ούτε αγγαρεία ούτε φόρτωμα

 
Με καθυστέρηση...
05 Ιουλ 2022 15:14

Τον Μάρτιο που ανακοινώθηκε, το ΙΕΠ αναφερόταν πως η 1η φάση θα ξεκινούσε Μάιο με ολίγο από Ιούνη και η 2η φάση από Ιούνη με ολίγον από Ιούλη.
Συνεπώς όσοι έκαναν αίτηση για την 1η φάση σίγουρα δεν είχαν στο μυαλό τους αυτό που συμβαίνει τώρα, λόγω της τόσο "έγκαιρης" οργάνωσης, για να μην πω και για την αντίστοιχη ενημέρωση μαζί με μια στοιχειώδη συγγνώμη. Οπότε άντε για Σεπτέμβρη και βλέπουμε....

 
Βρας
05 Ιουλ 2022 12:59

Προ ημερών μπήκα τυχαία (για άλλον λόγο) στην πλατφόρμα του ΙΕΠ και - προς μεγάλη μου έκπληξη - είδα ότι η επιμόρφωση ήταν «στημένη» και έτοιμη να τρέξει. Πριν από αρκετές βδομάδες που είχα ελέγξει δεν υπήρχε τίποτα. Κανένα μήνυμα ή ειδοποίηση (πχ ότι επιλέχτηκα ή κάποιο χρονοδιάγραμμα) στο μεταξύ. Προχθές ήρθε ειδοποίηση από την επιμορφώτρια και άρον άρον αρχίζουμε αυτή τη βδομάδα.

Μετά ειρωνευόμαστε την κατ' επίφαση αριστεία που επιχειρούν να μας σερβίρουν και κακοκαρδίζονται μερικοί...

 
Διαφορικό
05 Ιουλ 2022 09:40

Φτάνει πια η επιμόρφωση, θέλουμε ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ και ΝΕΟΥΣ εκπαιδευτικούς, κάτω των 40 ετών σε όλα τα σχολεία.

Η «διαφοροποιημένη διδασκαλία» εξάλλου, είναι απλώς άλλος ένας νεολογισμός, ένας όρος-ομπρέλα (umbrella term), και δε «διδάσκεται» με σεμινάρια. Είναι πλέον οργανικό στοιχείο όλων των νέων προγραμμάτων σπουδών, επομένως το λογικό είναι πως η είσοδος νέων πτυχιούχων στον εκπαιδευτικό κλάδο θα φέρει και την αναγκαία ανανέωση.

 
Επιμορφούμενος
05 Ιουλ 2022 00:59

Εγώ για Ιούνιο και (λίγο) Ιούλιο δήλωσα. Όχι για να φάμε όλο το καλοκαίρι μας... Άσε καλύτερα, θα το παρακολουθήσω από Σεπτέμβρη, αγαπητό ΙΕΠ, που όλα τα έχεις προγραμμαμίσει σαν την Υπουργό μας... Στην εντέλεια!

 
Κ. Σωτήριος
05 Ιουλ 2022 00:40

Αν είναι να κάνω αίτηση κι εγώ τώρα. Θα πληρωθώ και για μη χρήση θερινής άδειας!

 
Εκπαιδευτικός
04 Ιουλ 2022 23:44

Πάντως σήμερα ήταν αδύνατο να συνδεθεί κάποιος οπουδήποτε: όλα έπεφταν:Teams, ΟΠΣ , όλα. Είναι παλιομοδίτικο αλλά θα το πω: επιμορφωτική οργάνωση από τα Lidl. Καλά,δε φτάνει που περιμέναμε, ξέρω κι εγώ, 4 μήνες (;;) να ανακοινωθεί αυτή η επιμόρφωση, που υποτίθεται ότι θα γινόταν σε 2 φάσεις (τρομάρα τους στο ΙΕΠ), Μάιο/Ιούνιο και Ιούνιο/Ιούλιο, μας καλούν για 4/7 μέσα στις διακοπές μας. Τα πάντα κλειστά και μόνο κάτι κουρασμένα παλληκάρια να παλεύουν 5 το απόγευμα, ντάλα ζέστη, με μια πλατφόρμα που μουλαρωσε. Καλά, τι συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκιας; Τίποτα μάλλον. Πάλι καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και σε δουλειά να βρισκόμαστε. Αα, σαμπως και δε θα μπορέσω, γατάκια!!

 
Ευαγγελία
04 Ιουλ 2022 17:28

Δεν ξεκινά, γιατί με την έναρξη, "έπεσε" η σελίδα του ΙΕΠ!

 
Αθηνά
04 Ιουλ 2022 14:37

Η επιμόρφωση δεν ξεκινάει, αφού ούτε μηνύματα έχουμε από τους επιμορφωτές μας αλλά ούτε το Helpdesk δίνει πληροφορίες. Κάποια τμήματα της επιμόρφωσης ξεκινάνε μόνο.

 
Αλέξανδρος
04 Ιουλ 2022 12:50

Σοβαρά τώρα ;
15.000 εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν μέσα στο καλοκαίρι ;
Όταν έκαναν αίτηση τους είχε γίνει γνωστό ότι ενδεχομένως θα καλεστούν μέσα στο καλοκαίρι ή γίνεται εκ των υστέρων ;
Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ να πάρει θέση

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ