ΒΟΥΛΗ

Παρατείνεται η θητεία των Διευθυντών Σχολείων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, μέχρι την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης

Κατατέθηκαν διατάξεις , προς ψήφιση, στη Βουλή
Δημοσίευση: 05/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα Άρθρα 373 και 375 του Σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ, το οποίο κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή, ορίζει την παράταση της θητείας των Διευθυντών Σχολείων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, μέχρι την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης.

Ειδικότερα το άρθρο 371 και 375 , προβλέπουν  τα εξής:

Άρθρο 373
Παράταση άσκησης καθηκόντων των διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων και των υπευθύνων τομέων των Εργαστηριακών Κέντρων και ρύθμιση συναφών θεμάτων

1. Διευθυντές, προϊστάμενοι και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), καθώς και υπεύθυνοι τομέων Ε.Κ., οι οποίοι υπηρετούν το σχολικό έτος 2021-2022, εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων στελεχών σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β ́ του Μέρους Β’, περί της επιλογής των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του ν. 4823/2021 (Α’ 136).

2. Μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν με οργανική θέση στην οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021 – 2022 υπηρέτησαν ή υπηρετούν κατ’ αναπλήρωση ως διευθυντές, προϊστάμενοι και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ., καθώς και ως υπεύθυνοι τομέων Ε.Κ, διατηρούν τη θέση ή ιδιότητά τους αυτή και εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων στελεχών σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β ́ του Μέρους Β ́ του ν. 4823/2021, ακόμη και αν θεωρηθεί ότι η υπηρεσία τους στις προαναφερόμενες θέσεις ή υπό τις προαναφερόμενες ιδιότητες έχει λήξει με τη λήξη του διδακτικού έτους 2021 – 2022.

3. Μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β ́ του Μέρους Β ́ του ν. 4823/2021, κενές ή κενούμενες θέσεις διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ., καθώς και υπεύθυνων τομέων των Ε.Κ. πληρούνται με αναπλήρωση κατά τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο Ε’ του άρθρου 11, περί αναπλήρωσης, του ν. 1566/1985 (Α’ 167). Στην περίπτωση αυτή, εφόσον αναπληρωτές ορίζονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με οργανική θέση στην οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, η αναπλήρωση διαρκεί μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β ́ του Μέρους Β ́ του ν. 4823/2021.

Άρθρο 375
Παράταση της θητείας και άσκησης καθηκόντων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, των οποίων η θητεία λήγει στις 31.7.2022, ή όσοι ορισθούν να αναλάβουν και ασκήσουν καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β’ του Μέρους Β’ του ν. 4823/2021 (Α’ 136), περί της επιλογής των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σχόλια (61)

 
Δαναός
06 Ιουλ 2022 17:35

Πολύ ορθά έθεσες το θέμα Χρήστο!
"Ακόμη και σήμερα πρέπει να διορθωθεί αυτό με πρόβλεψη να γίνουν προκήρυξη για τις κενές και κενούμενες θέσεις από πέρυσι και φέτος για όσους ενδιαφέρονται έχουν τα προσόντα του νέου νόμου που ισχύει σήμερα γιατί κάποιοι στερούνται την εξέλιξή τους και κάποιοι ευνοούνται με τοποθέτηση χωρίς την σωστή διαδικασία. Αν λαμβάνουν υπόψη τα σχόλια στο τμήμα στελεχών στο Υπουργείο, ας συμβουλέψουν την Κα . Υπουργό σωστά."

 
Χρήστος
06 Ιουλ 2022 14:28

Τελικά στην Ελλάδα, ισχύει το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Ενώ ισχύει σύμφωνα με τον νέο νόμο το άρθρο 232 για την αναπλήρωση στις κενές και κενούμενες θέσεις από 5.8.2021 αναμένετε ακόμη η Υ. Α που θα ρύθμιζε την διαδικασία, έχουμε από πέρυσι ορισθεί αναπληρωτές διευθυντές με κακή εφαρμογή του ν. 1566/85- γιατί έπρεπε να ορισθούν οι θέσεις από αποχώρηση ή συνταξιοδότηση με πρόσκληση από ενδιαφερόμενους από όλο τον νομό-ορίσθηκαν οι υποδιευθυντές και οι αρχαιότεροι-χωρίς να επιθυμούν οι περισσότεροι-και τώρα με τροπολογία σε νέο νόμο τους παρατείνεται η τοποθέτηση. Ακόμη και σήμερα πρέπει να διορθωθεί αυτό με πρόβλεψη να γίνουν προκήρυξη για τις κενές και κενούμενες θέσεις από πέρυσι και φέτος για όσους ενδιαφέρονται έχουν τα προσόντα του νέου νόμου που ισχύει σήμερα γιατί κάποιοι στερούνται την εξέλιξή τους και κάποιοι ευνοούνται με τοποθέτηση χωρίς την σωστή διαδικασία. Αν λαμβάνουν υπόψη τα σχόλια στο τμήμα στελεχών στο Υπουργείο, ας συμβουλέψουν την Κα . Υπουργό σωστά.

 
Ert
06 Ιουλ 2022 14:10

Ήρθε η ώρα να μπουν στις.συντευξεις και εξετάσεις περι ανάγνωσης νόμων. Με το άρθρο αυτό καταργείται σιωπηρώς το 232 και επαναφέρει το καθεστώς του 1566 ΚΑΙ για τις κενουμενες. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι οι αναπληρωτές διευθυντές δεν μπορούν να παραιτηθούν ( για τις ανάγκες της Υπηρεσίας) ενώ οι διευθυντές επί θητεία μπορούν. Ποιες ΥΑ και πράσινα άλογα καθώς και αναπληρωτές διευθυντές μόνο για.ενα έτος βλέπουν κάποιοι είναι απορίας αξιο.

 
@ARISTOS
06 Ιουλ 2022 13:26

Περιμένω την αντίδραση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί το Υπουργείο. Για τα μα΄τια του κόσμου τουλάχιστον να βγάλει μια ανακόινωση. Η κ. Υπουργός για το νέο σχολικό έτος ας μη ζητάει από τους εκπαιδευτικούς να υλοποιούν έγκαιρα αυτά που ζητάει. Περιμένω με ανυπομονησία να έρθουν οι εκλογές και να ψηφίσω .......... ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ........ και της κ. Υπουργού .............

 
φιλελεύθερος
06 Ιουλ 2022 12:31

Οι επιλογές των διευθυντών σχολείων θα γίνουν με ένα νέο νόμο και μια νέα υπουργό παιδείας μετά τις εκλογές. Άδοξο τέλος. Καλές διακοπές σε όλους.

 
ΠΕ800
06 Ιουλ 2022 12:02

@ΚΣ @Ερώτηση
Ο νόμος ακυρώνεται/αντικαθίσταται/διορθώνεται με νόμο. Το θέμα της παράτασης ρυθμίζεται με τα αρθρ 373 και 375 του προς ψήφιση ΝΟΜΟΥ (όχι ΥΑ). Είναι λοιπόν νόμιμη η διαδικασία (και άρα ηθική;).
Είναι νομικός η υπουργός να μη το ξεχνάμε.
Επί της ουσίας οι κρίσεις ΄ της πυραμίδας των στελεχών εκπαίδευσης έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί στα πρώτα γενέθλια της κυβέρνησης. Αυτό θα ήταν απόρροια ενός μεθοδικού, συστηματικού , οργανωμένου μεταρρυθμιστικού σχεδίου - οράματος για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Όσοι ασχολούνται τις τελευταίες δεκαετίες με τα εκπαιδευτικά πράγματα αντιλαμβάνονται ότι γενική θεώρηση για την παιδεία έχει η κυβέρνηση, θα έλεγα ότι έχει και αποφασιστικότητα να την υλοποιήσει αλλά φαίνεται να αποκαλύπτονται οργανωτικές αδυναμίες και απουσια΄ζει ο μηχανισμός αποκατάστασής τους. Μοναδικό ελαφρυντικό μπορεί να αποδώσει κάποιος την διαχείριση της πανδημίας τα δύο τελευταία χρόνια, που ήταν αρκετά δύσκολη κατάσταση. Εμείς τώρα, οι εκπαιδευτικοί που ζούμε στη σχολική καθημερινότητα έχουμε αντιληφθεί από καιρό ότι κατά κύριο λόγο η δική μας δυναμική και παρουσία είναι δυστυχώς το αντίβαρο σε προβληματικές καταστάσεις σε πολλά επίπεδα, που η ευθύνη τους και η αντιμετώπισή τους δεν μας αναλογεί. Όμως ο δρόμος της εξόδου από τη θέση ευθύνης του διευθυντή (υποδιευθυντή κλπ) της ΣΜ δεν νομίζω ότι είναι κλειστός για κανέναν που αποφασίζει ότι δεν θέλει να σηκώνει άλλο τέτοια βάρη και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι αυτό.

 
Στράτος
06 Ιουλ 2022 09:37

Και οι διατάξεις αυτές αποδεικνύουν ότι τα νομοθετήματα των τελευταίων ετών γράφονται με γλώσσα πρόχειρη και αποτελούν λεκτικές ακροβασιες προκειμένου ο νομοθέτης να καλύψει την ανεπάρκεια ή τις καθυστερήσεις των πολιτικών. Για παράδειγμα διατηρεί τη διάταξη του 1985 για την αναπλήρωση, την οποία όμως αναπλήρωση παρατείνει και πέραν του σχολικού έτους (κατά παρέκκλιση της ίδιας της διάταξης του 1985)! Και όλο αυτό για να καλύψει την καθυστέρηση στις πολιτικές υλοποίησης της επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.
.
Αποσιωπάται δε πλήρως η μεταβατική διάταξη του νόμου επιλογής για επιλογή σε κενές και κενουμενες θέσεις μέσω προκήρυξης αυτών.

 
εκπαιδευτικός
06 Ιουλ 2022 08:01

Το πιο λογικό. Ας παραιτηθούν όσοι δε μπορούν να συνεχίσουν ως διευθυντές. Αφήστε που πολλά σχολεία έχουν και συνάδελφο με διοικητικό έργο.

 
IS Not Good
06 Ιουλ 2022 07:54

Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Τι κάνετε επιτέλους;;;

 
Βρας
06 Ιουλ 2022 03:12

@ΚΣ
Άρθρα νόμου είναι, ποια Υ.Α.;

 
Εκπαιδευτικός
06 Ιουλ 2022 00:46

Πέντε χρόνια είμαι ήδη Διευθυντής Γυμνασίου. Θέλω να φύγω και με πάνε από παράταση σε παράταση...Τι θα γίνει επιτέλους; Θα φύγω αξιοπρεπώς η να παραιτηθώ πηδώντας απ'το καράβι; Απορώ μ αυτούς που βιάζονται να γίνουν Δντες...

 
Χουρδάκης Μιχαήλ
06 Ιουλ 2022 00:23

Το καλό σε αυτήν την ιστορία είναι ότι δε θα βιαστώ να γυρίσω από τις Μαλδίβες για να κάνω αίτηση.

 
Μετά την παράταση
05 Ιουλ 2022 22:35

Έρχεται το πέναλτι
και θα το φάνε το γκολ.

 
Νικ
05 Ιουλ 2022 22:19

Να μου ζήσεις,
Ευχαριστώ κι εχω παιδι να σπουδασω

 
ΚΣ
05 Ιουλ 2022 22:18

Πως είναι δυνατό η υπουργική απόφαση να αντίκειται στο νόμο. Η σημερινη ΥΑ παρατείνει τις θητείες των περσινών αναπληρωτών μεχρι της επιλογής νέων στελεχών, ενώ ο νόμος λέει, όχι πέραν του διχοτόμου ετους. Πιστεύω ότι ποντάρουν ότι κάνεις δεν θα προσφύγει δικαστικά για θητεία αναπληρωτή διευθυντή, αλλά ρε παιδιά έλεος. Δεν μπορεί οι ΥΑ να παρανομούν και να το τρώμε αμασητο.

 
Kitsos
05 Ιουλ 2022 22:11

Να σημειωθεί ότι δε θα χρειαστεί άλλη παράταση!
Είναι επ αόριστον η διάταξη.

 
ΠΕ19
05 Ιουλ 2022 21:13

Διευθυντές εκπαίδευσης :
Έναρξη διαδικασίας 4/1/2022 τελικά αποτελέσματα 5/7/2022 ανάληψή υπηρεσίας (εκτίμηση) 10-15/7/2022. Διάρκεια 7 μήνες και 10 μέρες
Για τους Δ/ντες εκπαίδευσης
Δεκτοί μη δεκτοί στις 3/2 σε 10 μέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αίτησης
πρώτα προσωρινά αποτελέσματα 11/3 (σε 2 μήνες δηλαδή)
Για συμβούλους
Έναρξη διαδικασίας 19/4
Δεκτοί – μη δεκτοί 14/6 2 μήνες μετά από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αίτησης με 115/180 ενστάσεις !!!
Για τους Δεκτούς – μη Δεκτούς
Χρόνος Συμβούλων =4Χ χρόνο ΔΔΕ
Σήμερα 5/7 3 μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας δεν έχουμε ΤΕΛΙΚΟ πίνακα δεκτών μη δεκτών ακόμα και 10/8 να έχουμε προσωρινά αποτελέσματα θα είναι 4 μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας στη περίπτωση αυτή θα έχουμε διπλάσιο χρόνο από αυτόν των ΔΔΕ.
Άρα αν τα βάλουμε κάτω για Συμβούλους θα έχουμε αποτελέσματα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (χρόνος 1.5 Χ ΔΔΕ + καλοκαίρι + εκλογές) το Μάρτιο του 2023
Αν δεν αλλάξει ο νόμος
Αν δεν ακυρώσουν τις επιλογές
Δηλαδή 1 χρόνο παράταση ΠΔΕ
3 χρόνια παράταση Δ/ντες σχολείων
2 χρόνια Σχολικοί σύμβουλοι
(αυτά είναι επί ΝΔ)
Είναι σε παράταση 4 χρόνων (από 2 χρόνια θητεία) οι Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Θεμάτων
Ενώ είναι σε παράταση αδιευκρίνιστου χρόνου
Υπεύθυνοι – Π.Ο ΚΠΕ, υπεύθυνοι Δραστηριοτήτων κλπ και υπηρετούντες σε Πρότυπα πειραματικά !!!!!!!
Ο νόμος ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε θέλει τον εκπαιδευτικό να έχει πολλά προσόντα και Μπράβο σας τελικά όμως επιβιώνει όποιος βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα !!!!!!

 
Δον Κιχώτης
05 Ιουλ 2022 21:13

Η κυβέρνηση της παράτασης.
Μόνο αυτό μπορείτε να κάνετε, με ΦΕΚ να κάνετε παράταση στο κάθε τι ...
Αριστεία και αξιολογία κατά τα άλλα ..

 
Αναπληρωτής του αναπληρωτή
05 Ιουλ 2022 20:58

Αναπληρώνω (με το ζόρι) τον αναπληρωτή Δ/ντη που συνταξιοδοτήθηκε, ο οποίος αναπλήρωνε τον κανονικό Δ/ντη που παραιτήθηκε τον Οκτώβρη! Εγώ είχα αναλάβει αναπληρωτής υποδιευθυντής τον Οκτώβρη και τώρα πια αναπληρωτής Δ/ντης. Είμαι ο νεότερος και στο σχολείο και σε χρόνια υπηρεσίας και δεν έχω ούτε 8 έτη διδακτικής προϋπηρεσίας!
Άντε και του χρόνου να αναπληρώσω και κανέναν υφυπουργό και πού ξέρεις...

 
ANIKANOI
05 Ιουλ 2022 20:14

Θέλουν και αξιολόγηση εκπαιδευτικών, οι ανίκανοι να οργανώσουν κρίσεις διευθυντών σχολείων εδώ και 3 χρόνια...αστείοι και για κλάματα.

 
Μαίρη
05 Ιουλ 2022 20:09

Μας κουράσατε πολύ με τις παλινωδίες σας , οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί.. κανείς δεν είναι υπεύθυνος για να έχει και συνέπειες. Μόνο εμείς οι εκπαιδευτικοί τιμωρούμαστε με το γράμμα του νόμου για παραλήψεις που τυχόν κάνουμε

 
Ο αναπληρωτής του αναπληρωτή
05 Ιουλ 2022 19:35

Αναπληρώνω (με το ζόρι) τον αναπληρωτή Δ/ντη που συνταξιοδοτήθηκε, ο οποίος αναπλήρωνε τον κανονικό Δ/ντη που παραιτήθηκε τον Οκτώβρη! Εγώ είχα αναλάβει αναπληρωτής υποδιευθυντής τον Οκτώβρη και τώρα πια αναπληρωτής Δ/ντης. Είμαι ο νεότερος και στο σχολείο και σε χρόνια υπηρεσίας και δεν έχω ούτε 8 έτη διδακτικής προϋπηρεσίας!
Άντε και του χρόνου να αναπληρώσω και κανέναν υφυπουργό και πού ξέρεις...

 
εκπαιδευτικός_χ
05 Ιουλ 2022 18:19

Τρίτη χρονιά παράταση θητείας; Τι να δείχνει αυτό άραγε; Πολλά τα .... γαλλικά!!!

 
Ενας απογοτευμε΄νος δάσκαλος
05 Ιουλ 2022 17:01

Η μοναδική λέξη που χαρακτηρίζει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι: Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο Ι.....Στελέχη εκπαίδευσης με κυβέρνηση Συριζα 2017-Κυβέρνηση Ν.Δ. 2019-νόμος επιλογής στελεχών 2021-Επιλογή Διευθυντών Εκπ/δης Γενάρης 2022-Τελικοί πίνακες Ιούλιος 2022-Σύμβουλοι Μάιος 2022-Επιλογή Οκτώβριος και βάλε 2022-Διευθυντές σχολείων 2017 (παράταση στην παράταση κτλ) .Θα ήθελα να ρωτήσω, πώς μπορώ να διασφαλίσω τα συμφέροντα μου, όταν υπάρχουν αναπληρωτές διευθυντές (λόγω συνταξιοδότησης) οι οποίοι επιλέχθηκαν το 2017 με ψηφοφορία και χωρίς προαπαιτούμενο Α επίπεδο, να λαμβάνουν τη μοριοδότηση και επίδομα) εις βάρος προσοδοντούχων εκπαιδευτικών? Μήπως δικαστικά είναι η λύση. Γιατι στις επερχόμενες εκλογές θα παίξει η ταινία Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο!

 
ΠΑΡΑΤΑΣΗ
05 Ιουλ 2022 16:49

ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ Δ/ΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΠΟΤΕ Δ/ΝΤΗΣ.ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!

 
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ
05 Ιουλ 2022 16:44

ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ.

 
ΙΣΟΒΙΟΙ
05 Ιουλ 2022 16:42

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ2023 ΠΑΛΙ ΠΑΤΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ

 
ΑΡΗΣ
05 Ιουλ 2022 16:40

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ.ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

 
Παρατάσεως
05 Ιουλ 2022 16:35

Της παρατάσεως βεβαίως βεβαίως!!!

 
george
05 Ιουλ 2022 16:33

Περί αξιολόγησης.
Όταν δεν μπορείς να κάνεις κρίσεις για στελέχη και δίνεις 2+1 χρόνια παράτασης στη θητεία τι βαθμό παίρνεις στην αξιολόγηση;
Από ΄την κλίμακα του 1-4 που αξιολογήσαμε ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί ;
Απαντήστε με τεκμηρίωση παρακαλ΄ώ!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.