ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Εκπαίδευσης: Ανακοινώθηκαν οι τελικοί πίνακες των υποψηφίων

Το υπουργείο Παιδείας απηύθυνε πρόσκληση για υποβολή δήλωσης προτίμησης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για τοποθέτηση ως Διευθυντή Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 05/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο  Παιδείας οι τελικοί πίνακες των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας απηύθυνε πρόσκληση για υποβολή δήλωσης προτίμησης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για τοποθέτηση ως Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Μετά την κύρωση των τελικών πινάκων επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 12 της αριθμ. Φ.353.1/20/163161/Ε3/14-12-2021 (5833 Β ́) υπουργικής απόφασης, οι εγγεγραμμένοι στους πίνακες καλούνται να υποβάλουν δήλωση με τη σειρά προτίμησης για την τοποθέτησή τους σε θέσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης, στο πληροφοριακό σύστημα υποβολής αιτήσεων (https://teachersapp.it.minedu.gov.gr/), εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) εργασίμων ημερών από την ανάρτηση των πινάκων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ήτοι από Τετάρτη 6-7-2022 μέχρι την Πέμπτη 7- 7- 2022 και ώρα 23:59.

Διευκρινίσεις για τους υποψηφίους:

1. Η δήλωση προτίμησης τοποθέτησης αφορά αποκλειστικά σε Διευθύνσεις των ήδη δηλωθεισών Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και με ενιαία σειρά προτεραιότητας.

2. Η δήλωση προτίμησης για τοποθέτηση είναι υποχρεωτική για όλους τους υποψήφιους που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υποψήφιοι που δεν υποβάλλουν δήλωση προτίμησης διαγράφονται από τον πίνακα.

Σχόλια (36)

 
Ειδηση
11 Ιουλ 2022 20:51

Ποτε θα ανακοινωθουν τα ονοματα των κατα τοπους διευθυντων εκπαιδευσης ?

 
@Αξιζε η αναμονή
07 Ιουλ 2022 09:21

Γι αυτό λέμε να, προκηρυχθούν οι θέσεις που έχουν προκύψει από πέρυσι και από φέτος λόγω συνταξιοδοτησεων. Γιατί κάποιοι έχουν γερά βιογραφικά και θέλουν να γίνουν διευθυντες. Ενώ μέσα στα σχολεία πολλοί δε θέλουν και γίνονται απλώς για να γίνουν. Χωρίς προσόντα...

 
Αλήθεια τώρα?
07 Ιουλ 2022 07:18

Δηλαδή τελικά ΔΕΝ γνωρίζουμε :
- πόσα είναι τελικά τα μόρια από τα μετρήσιμα και πόσα από τη συνέντευξη,
- ούτε για τους 116 ΔΙΠΕ-ΔΙΔΕ,
- ούτε για τους υπόλοιπους υποψήφιους,
- ακόμα ούτε και οι ίδιοι τα γνωρίζουν!!!

Θυμάμαι επίσης κάποιους αναγνώστες του esos, που δήλωναν σίγουροι ότι τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων θα δημοσιοποιούνταν..... κι έτσι θα μπορούσαν να βγάλουν συμπεράσματα για τη διαδικασία και για το πώς κρίθηκαν οι υποψήφιοι....

 
Είχε και ζέστη σήμερα
06 Ιουλ 2022 22:42

@Πλατάρος Γιάννης 06 Ιουλ 2022 13:01
Είναι "περίεργοι" και "κακολογούν", όσοι θέτουν θέμα για "έλλειμα διαφάνειας".... και ΔΕΝ είναι περίεργο και ΔΕΝ ασχημονεί(sic) το Υπουργείο.... που μετά από τόσα και τόσα που τράβηξαν οι υποψήφιοι επί 7 μήνες, ΔΕΝ δημοσιοποιεί καν, τη βαθμολογία των συνεντεύξεων (για 335 υποψήφιους ΔΙΔΕ).
Γιατί άραγε? Όχι τίποτε άλλο.... αλλά να αναδειχθεί ότι δεν λειτούργησε δήθεν και το περίφημο ασανσέρ βρε αδελφέ! Οκ συμπάσχουμε και συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό σας....

 
Υποψήφιος/α
06 Ιουλ 2022 16:24

Πως ζητάμε τις συνεντεύξεις;

 
Elena
06 Ιουλ 2022 15:14

Χρειαζόμαστε σοβαρές γνώσεις στη διοίκηση εκπαίδευσης, εθελοντισμό (βασικό κριτήριο σε άλλες χώρες), και στις συνεντεύξεις ψυχομετρικά τεστ από εξειδικευμένο προσωπικό. Για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

 
Πλατάρος Γιάννης
06 Ιουλ 2022 13:01

ΜΙΑ ΠΑΡΑ- ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Η απλή , μη δόκιμη, περιληπτική μορφή με την οποία βγήκαν οι πίνακες , δεν επιτρέπει στους υποψηφίους να δουν πόσο πήραν στην συνέντευξη.
Με αυτά που έγραψα σε άλλο σχόλιο στο ίδιο θέμα, φαίνεται ότι είναι θέμα μιας αφαίρεσης, δηλ. (Συνολικών)-(σταθερών)
Επειδή όμως είχαμε αιτήσεις θεραπείας, ενστάσεις επί των ενστάσεων, μη αιτιολόγηση ή και καθόλου αιτιολόγηση επί αποτελεσμάτων ενστάσεων δημόσια, φρονώ ότι το υπουργείο πρέπει να δώσει τα πλήρη τελικά αποτελέσματα σε .xls για να κάνει όποιος θέλει όποια επεξεργασία θέλει και να τα έχει στο αρχείο του για πάσαν μελλοντική χρήση.
Η διαφάνεια και η δεοντολογία το επιβάλλει.
Για παράδειγμα , ΜΠΟΡΕΙ ένα συμβούλιο, να βρήκε κάποιο λάθος του ΜΕΤΑ τις απαντήσεις επί των ενστάσεων και να το διόρθωσε υπέρ του υποψηφίου. Είναι στην απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, απολύτως νόμιμο. Αν κάποιος λοιπόν κάνει την αφαίρεση (Συνολικών)-(σταθερών) μπορεί να βρει λ.χ. αποτέλεσμα το 23 .
Να βγουν λοιπόν τα αναλυτικά αποτελέσματα, όπως γινόταν ΑΝΕΚΑΘΕΝ και να μην κακολογούν οι διάφοροι περίεργοι για έλλειμμα διαφάνειας.

 
anemos
06 Ιουλ 2022 10:54

ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΚΡΙΣΕΙΣ

 
διαφορά
06 Ιουλ 2022 09:54

τελικά καλύπτεται η διαφορά των 3 ή και περισσοτέρων μορίων στη συνέντευξη? Κ. Πλατάρε τι λέτε?

 
Η αρχή... του τέλους
06 Ιουλ 2022 09:39

@Άξιζε η αναμονή
1. Αναμονή λέμε, όταν πχ βάζουν στο τηλέφωνο μουσική για μερικά λεπτά, μέχρι να βγει ο υπάλληλος που θα εξυπηρετήσει. 7 μήνες για 116 ΔΙΔΕ το λέμε.... Ιώβεια ΥΠΟΜΟΝΗ (για να το πω κομψά και να μη χρησιμοποιήσω γνωστό για την υπομονή του τετράποδο της ελληνικής επαρχίας).

2. "δυνατά βιογραφικά" έχουν και η Κεραμέως και ο Μητσοτάκης και ο ΓΑΠ και ο Γαβρόγλου(για να είμαι δίκαιος). Ε και???

3. "άρα η αξιοκρατία πέτυχε". Και βέβαια πέτυχε.... εάν αξιοκρατία είναι το :
- να παίρνεις 6 μόρια (όσα ένα Διδακτορικό) για 3 χρόνια αποσπασμένος ως μετακλητός υπάλληλος σε πολιτικό γραφείο υφυπουργού,
- να παίρνεις με 3 erasmus, όσα μόρια παίρνει ένα πανεπιστημιακό πτυχίο ή ένα δεύτερο μεταπτυχιακό,
- να εξετάζεσαι σε ξένη γλώσσα που διδάσκεις καμιά 20αρια χρόνια.
- να έχεις δημοσίευση για Nobel αλλά να παίρνεις μηδέν (0) μόρια γιατί "κρίθηκε" μη συναφής.... ή 0,20 μόρια γιατί κρίθηκε συναφής.

4. "είναι μια καλή αρχή για όλες τις θέσεις ευθύνης, από δω και πέρα". Κοιτάξτε να δείτε, εάν για να γίνει "η αρχή" (για 116 επαναλαμβάνω θέσεις) χρειάζονται α) 7 μήνες β) με τα 3/4 των υποψηφίων να καταθέτουν ενστάσεις γ) και άλλους 50 στο ΣτΕ(λόγω εξέτασης ξένης γλώσσας), τότε πράγματι είναι "μια καλή αρχή".... Η αρχή του τέλους του νόμου "Κεραμέως".

 
@Αξιζε η αναμονή
06 Ιουλ 2022 08:48

Στην Αττική υπάρχουν και πολλοί δάσκαλοι με πολλά προσόντα που θέλουν να γίνουν διευθυντες και έχουν εγκλωβιστει εδώ και χρόνια απ τις συνεχείς παρατάσεις κι απ τις θέσεις που δεν προκηρύσσονται στον νομό. Υπάρχει δάσκαλος με 2 μεταπτυχιακά και 2 ξένες γλώσσες άριστα κλπ και κάνουν τον αρχαιότερο διευθυντή ο οποίος έχει τελειώσει μόνο τη σχολη. Δεν είναι άδικο;;;;;

 
Αττική ΔΔΕ ΔΠΕ
06 Ιουλ 2022 08:08

Από τις επτά θέσεις της Αττικής υπήρξαν και φρέσκα πρόσωπα . Μια αναζήτηση στα βιογραφικά τους δείχνει υψηλό επίπεδο σπουδών . Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο τους και να στηρίξουν όλους δίκαια.

 
Άξιζε η αναμονή
06 Ιουλ 2022 00:22

Στην Αττική βλέπουμε νέα πρόσωπα και με πολύ δυνατά βιογραφικά , άρα η αξιοκρατία πέτυχε και είναι μια καλή αρχή για όλες τις θέσεις ευθύνης, από δω και πέρα .

 
@κρατος δικαίου
05 Ιουλ 2022 21:42

Δυστυχώς απ ότι φαίνεται θα πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή κι απ ότι φαίνεται θα χάσουμε την μοριοδότηση ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΙΤΛΩΝ!!
Ένας από τους 50

 
kos
05 Ιουλ 2022 19:22

Δυστυχώς φίλε "ΟΥΦΟ"όπως υπογράφεις, οι ενστάσεις δεν δικαιώθηκαν όλες, μόνο σε μερικούς, η δικιά μου ένσταση αν είχε γίνει δεκτή, στα μόρια του Διευθυντή Εκπαίδευσης 4 μόρια δηλαδή διοικητικής εμπειρίας που δεν προ μετρήθηκε, θα με έφερνε στη δεύτερη θέση, τώρα είμαι στην έκτη, εκτός παιχνιδιού.... με "έφαγαν" οι διατάξεις του νόμου: με τη διδασκαλία στα Πανεπιστήμια[5 μόρια] τα εράσμους [άλλα 5 μόρια] οι δημοσιεύσεις [άλλα 5 μόρια] και βάλε και βάλε.... Βλέπεις όταν ήμουν Διευθυντής Εκπαίδευσης επί επτά χρόνια δυο θητείες, κοίταζα πως να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου και όχι να τρέχω με πάρα πολλές απουσίες από εδώ και από εκεί.... για να αποκτήσω τίτλους... Τίτλους έχω , δόξα το Θεώ που απόχτησα με πολύ κόπο και χρόνο στέρησης από την οικογένειά μου... πολύ πιο πριν, αλλά βλέπεις οι διατάξεις του νόμου, θέλουν άλλα κριτήρια, δεν πειράζει, εγώ έχω χορτάσει από όλα αυτά, δε βαριέσαι τώρα στα γεράματα θα ξαναπάω στην τάξη από όπου ξεκίνησα... Να θυμίσω όμως σε κάποιους το γνωστό : Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ρθεις... Τη θέση που αποκτάς λοιπόν, αγαπητή/αγαπητέ μου, μπορεί να την αποκτάς ως λάφυρο ίσως, αυτό όμως που δε σκέφτεσαι τούτη τη στιγμή είναι να την υπηρετήσεις πραγματικά και να προσφέρεις σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, και ιδιαίτερα στους μαθητές.... Γεια σας!!!

 
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
05 Ιουλ 2022 17:37

ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ.

 
ΑΠΡΟΟΠΤΑ
05 Ιουλ 2022 17:36

ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ -ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ-ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

 
ΟΥΦΟ
05 Ιουλ 2022 17:32

ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

 
ΛΕΦΤΑ
05 Ιουλ 2022 17:30

ΘΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
05 Ιουλ 2022 17:29

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 
ΔΑΚΙΤΗΣ
05 Ιουλ 2022 17:27

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΚΙΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ;

 
ΘΡΙΛΕΡ
05 Ιουλ 2022 17:26

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΠΗΡΕ ΤΕΛΟΣ.ΑΡΙΣΤΕΙΑ

 
ΒΡΑΔΕΩΣ,ΒΡΑΔΕΩΣ
05 Ιουλ 2022 17:25

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ

 
Επιτυχων
05 Ιουλ 2022 16:44

Καλή θητεία σε όλες κ όλους!
Πρωτίστως, υγεία!

 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
05 Ιουλ 2022 16:33

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην κ. Κεραμέως για την έγκαιρη(!) και άψογη(!) διεκπεραίωση της διαδικασίας επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης!!!
Πράγματι επιλέγονται οι καλύτεροι!!!
Άλλωστε δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι άλλο από τη στιγμή που όλα έγιναν σε εφαρμογή του καλυτερότερου νόμου που ψηφίστηκε κι εφαρμόστηκε ποτέ!!!

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
05 Ιουλ 2022 16:26

Σύμφωνα με τον νόμο στην συνέντευξη καλούνται οι μισοί υποψήφιοι ή σε αριθμό τριπλάσιο των θέσεων. Στην Θεσσαλία που υπάρχουν 4 ΄θέσεις ( Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα) στην Δευτεροβάθμια κλήθηκαν οι 12 πρώτοι στα μόρια, δεν προσήλθαν οι 2 και έτσι έχουμε στον τελικό πίνακα 10 υποψήφιοι. ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί δεν κλήθηκαν σε συμπληρωματική συνέντευξη οι 2 πρώτοι επιλαχόντες που είναι στον Επικουρικό πίνακα, ούτως ώστε στον τελικό πίνακα να υπάρχουν 12 υποψήφιοι, όπως ορίζει ο νόμος;

 
συγκρότηση αποτίμηση συνέντευξη
05 Ιουλ 2022 15:59

αν αυτά τα συμβούλια αξιολόγησαν έτσι γνωστές περιπτώσεις , ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ποτέ ! . κρίμα... αλλά επιβεβαίωση περιμέναμε , τίποτα άλλο. απογοήτευση

 
Θέμις
05 Ιουλ 2022 15:48

Και τέλος οι ανυπόμονοι! Πότε και πότε ... άλλωστε θυμίζω "είμεθα η χώρα των αξιοποιημένων αναξιοτήτων και των αναξιοποίητων άξιων"! Οπότε και για τις θέσεις των υπόλοιπων στελεχών, απλά θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

 
Δύο καινούριοι υποψήφιοι Συ΄μβουλοι στο Δ;
05 Ιουλ 2022 14:32

Από αυτούς που είχαν κοπεί λόγω γλώσσας (ο ένας χωρίς πιστοποιητικό, ο άλλος με μη αναγνωσισμένο από ΑΣΕΠ) στην ίδια ειδικότητα.

 
ΠΕΣΣ
05 Ιουλ 2022 13:47

Τι γίνεται στον κόσμο δυο πρώην πρόεδροι της πανελλήνιες ενωσης σχολικών συμβούλων εινσι πλέον επίσημα διαυθυντες διευθύνσεων.Γιατι άραγε να καταργήθηκε οριστικά ο θεσμός;Γιατί δεν ονομάστηκαν ξανά σχολικοί συμβουλοι και βαφτίστηκαν συμβουλοι εκπαίδευσης;Γιατί αναβλήθηκε ορίστηκα η δικαστική προσφυγή της ΠΕΣΣ ύστερα από 10 αναβολές;θα νας δώσουν μηπως κάποια απάντηση οι νέοι ΔΔΕ ΔΠΕ;έχουν;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.