ΒΟΥΛΗ

Διάταξη για τους υπαλλήλους των ΑΕΙ γα ένταξη σε ΕΕΠή ΕΔΙΠ

Δημοσίευση: 05/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Άρθρο 440 των μεταβατικών διατάξεων, του Σχεδίου  Νόμου για τα ΑΕΙ, το οποίο κατατέθηκε , προς ψήφιση, στη Βουλή, προβλέπει τα εξής:.

Άρθρο 440
Τελικές - Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου ΙΘ’

1. Δημόσιοι υπάλληλοι με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που ανήκουν οργανικά στο Α.Ε.Ι. δύναται να υποβάλουν αίτημα να ενταχθούν σε κατηγορία μέλους Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) ή Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) Τμήματος του Α.Ε.Ι., εφόσον είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με γνωστικό αντικείμενο ίδιο ή συναφές με τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει το Τμήμα του Α.Ε.Ι., που επιθυμούν να ενταχθούν και στο Τμήμα αυτό υπάρχει κενή θέση της αντίστοιχης κατηγορίας. Με απόφαση της Συγκλήτου του Α.Ε.Ι., κατόπιν εισήγησης της Συνέλευσης του Τμήματος, στο οποίο επιθυμεί να ενταχθεί ο αιτών, εγκρίνεται ή απορρίπτεται η ένταξη σε κατηγορία μέλους Ε.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. Η Συνέλευση του Τμήματος δύναται να συγκροτεί τριμελή επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος για την αξιολόγηση του αιτήματος. Αν η Συνέλευση του Τμήματος δεν αποφανθεί επί του αιτήματος εντός τριών (3) μηνών από την υποβολή του, αυτό απορρίπτεται σιωπηρώς. Αν το αίτημα γίνει δεκτό εκδίδεται πράξη του Πρύτανη του Α.Ε.Ι. με την οποία ο υπάλληλος εντάσσεται σε θέση μέλους Ε.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. αντίστοιχα.

2. Μέλη Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) που υπηρετούν σε Τμήματα των Α.Ε.Ι. δύνανται να υποβάλουν αίτημα να ενταχθούν σε κατηγορία μέλους Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) του Τμήματος που υπηρετούν, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα ελάχιστα προσόντα της παρ. 5 το άρθρου 164 και υπάρχει κενή θέση της αντίστοιχης κατηγορίας. Με απόφαση της Συγκλήτου του Α.Ε.Ι., κατόπιν εισήγησης της Συνέλευσης του Τμήματος, στο οποίο επιθυμεί να ενταχθεί ο αιτών, εγκρίνεται ή απορρίπτεται η ένταξη σε κατηγορία μέλους Ε.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. Η Συνέλευση του Τμήματος δύναται να συγκροτεί τριμελή επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος για την αξιολόγηση του αιτήματος. Αν η Συνέλευση του Τμήματος δεν αποφανθεί επί του αιτήματος εντός τριών (3) μηνών από την υποβολή του, αυτό απορρίπτεται σιωπηρώς. Αν το αίτημα γίνει δεκτό εκδίδεται πράξη του Πρύτανη του Α.Ε.Ι. με την οποία ο υπάλληλος εντάσσεται σε θέση μέλους Ε.ΔΙ.Π.

3. Όσοι υπηρετούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος σε θέσεις του Προσωρινού Κλάδου Τεχνικών Εργαστηρίων της περ. γ` του Κεφαλαίου Δ` του άρθρου 38 του ν. 1404/1983 (Α ́173) διατηρούν τις θέσεις τους έως τη με οποιονδήποτε τρόπο αποχώρησή τους από την υπηρεσία, οπότε και καταργούνται οι θέσεις αυτές.

4. Προκηρύξεις που έχουν εκδοθεί έως την έναρξη ισχύος του παρόντος για την πλήρωση θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) ολοκληρώνονται σύμφωνα με τη διαδικασία που ίσχυε κατά τον χρόνο έκδοσής τους.

5. Αιτήματα για την ένταξη σε θέσεις Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) των Α.Ε.Ι. που έχουν υποβληθεί έως τη δημοσίευση του παρόντος σύμφωνα με το άρθρο 79 του ν. 4009/2011 (Α ́ 195) αξιολογούνται και ολοκληρώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά τον χρόνο υποβολής των αιτημάτων.

Σχόλια (3)

 
Για ποιο άριστο λόγο;
06 Ιουλ 2022 06:56

Αντί να προσλάβουμε έναν νέο επιστήμονα ως ΕΔΙΠ κάνουμε τον διοικητικό υπάλληλο ΕΔΙΠ (χωρίς καμία εκπαιδευτική προϋπηρεσία). Φαντάζομαι θα υπάρχει μια «άριστη» αιτιολόγηση και σε αυτό ενώ με τη διάταξη είναι σύμφωνοι όλοι οι ειδήμονες πολίτες που ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση της Νίκης!

 
Μέλος ΕΚΠΑ
05 Ιουλ 2022 22:23

Οι μετατάξεις των τελευταίων ετών με κλειστές διαδικασίες δεν θα πρέπει να σταματήσουν επιτέλους και να γίνουν προκηρύξεις με ανοιχτές διαδικασίες; Γέμισε το πανεπιστήμιο με ηλικίες άνω των 50. Οι νέοι και νέες προσοντούχοι τι θα απογίνουν;
Επίσης, αυτή τη στιγμή δίδεται η δυνατότητα σε διοικητικό προσωπικό να αλλάξει κατηγορία προσωπικού. Περισσεύει το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων;
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε όλες τις κατηγορίες εκτός ΔΕΠ. Γιατί δε γίνονται και εκεί μετατάξεις;

 
Θέσεις εργασίας για όλους
05 Ιουλ 2022 14:18

Πρέπει να ανοίξουν πραγματικά οι θέσεις στα Δημόσια Πανεπιστήμια για νέους ανθρώπους, δεν είναι δυνατόν όλες οι προσλήψεις να γίνονται με αναβάθμιση των ήδη εργαζομένων σε αυτά, βλ. υπάλληλοι διοίκησης που γίνονται ΕΕΠ ή ΕΤΕΠ, μέλη ΕΤΕΠ που γίνονται ΕΔΙΠ και μετά ίσως αποκτήσουν και διδακτορικό τίτλο για να γίνουν μέλη ΔΕΠ κοκ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.