ΒΟΥΛΗ

Διάταξη για τους οργανισμούς των ΑΕΙ

Δημοσίευση: 05/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Άρθρο 444 των μεταβατικών διατάξεων, του Σχεδίου  Νόμου για τα ΑΕΙ, το οποίο κατατέθηκε , προς ψήφιση, στη Βουλή, προβλέπει τα εξής:.

Άρθρο 444
Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου ΚΓ’

1. Η υποβολή των προτάσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) για την έκδοση των Οργανισμών του άρθρου 206 πραγματοποιείται εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου δύναται να παρατείνεται για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες ακόμη, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

2. Μέχρι την έκδοση του Οργανισμού του Α.Ε.Ι. και το αργότερο έως την προθεσμία της παρ. 1, το Συμβούλιο Διοίκησης του Α.Ε.Ι. δύναται να ρυθμίζει θέματα σχετικά με τον Οργανισμό του Α.Ε.Ι., καθώς και να συστήνει τις Μονάδες των άρθρων 207 έως 213, εφόσον δεν λειτουργούν ήδη σε αυτό αντίστοιχες μονάδες.

3. Οι Μονάδες του Κεφαλαίου ΚΓ ́ και κάθε άλλη διοικητική δομή ή υπηρεσία που είτε προβλέπεται στον ισχύοντα Οργανισμό του Α.Ε.Ι. κατά την έναρξη του παρόντος είτε έχει συσταθεί δυνάμει ειδικών διατάξεων με απόφαση αρμοδίου οργάνου του Α.Ε.Ι. και δεν έχει συμπεριληφθεί στην πρόταση του Α.Ε.Ι. προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έκδοση προεδρικού διατάγματος, καταργούνται και παύουν να λειτουργούν νομίμως από την ημερομηνία έκδοσης του προεδρικού διατάγματος του Οργανισμού. Προσωπικό του Α.Ε.Ι. που υπηρετεί στις εν λόγω Μονάδες τοποθετείται υποχρεωτικά από το αρμόδιο όργανο σε άλλη υπηρεσία του Α.Ε.Ι. Προσωπικό του Α.Ε.Ι. που κατέχει θέσεις ευθύνης παύεται αυτοδικαίως και τοποθετείται υποχρεωτικά από το αρμόδιο όργανο σε άλλη υπηρεσία του Α.Ε.Ι. Αποφάσεις Συγκλήτου των Α.Ε.Ι. που έχουν εκδοθεί έως την έναρξη ισχύος του παρόντος και ρυθμίζουν θέματα που εμπίπτουν στο περιεχόμενο του Οργανισμού θεωρούνται νόμιμες, από την ημερομηνία δημοσίευσής τους και έως την κατάργησή τους σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο.

4. Οι ισχύοντες κατά τη δημοσίευση του παρόντος οργανισμοί και οι εσωτερικοί κανονισμοί των Α.Ε.Ι. διατηρούνται σε ισχύ κατά το μέρος που δεν προσκρούουν στον παρόντα. Τα Α.Ε.Ι. προσαρμόζουν τους εσωτερικούς κανονισμούς τους εντός διαστήματος έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Η παράλειψη προσαρμογής ή έκδοσης του εσωτερικού κανονισμού και του οργανισμού του Α.Ε.Ι. δεν επιδρά στην εφαρμογή των ρυθμίσεων του παρόντος.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ