ΒΟΥΛΗ

Οδοιπορικά έξοδα εκπαιδευτικών, συντονιστών και διοικητικών υπαλλήλων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού

Δημοσίευση: 05/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με το Άρθρο 378 του Σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ, το οποίο κατατέθηκε , προς ψήφιση, στη Βουλή,ορίζονται δοιπορικά έξοδα εκπαιδευτικών, συντονιστών και διοικητικών υπαλλήλων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού.

Άρθρο 378
Οδοιπορικά έξοδα εκπαιδευτικών, συντονιστών και διοικητικών υπαλλήλων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού – Προσθήκη άρθρου 19Β στον ν. 4415/2016

1. Στον ν. 4415/2016 (Α ́ 159), μετά από το άρθρο 19Α προστίθεται άρθρο 19Β ως εξής:

«Άρθρο 19Β
Οδοιπορικά έξοδα εκπαιδευτικών, συντονιστών και διοικητικών υπαλλήλων

1. Στους Συντονιστές, Αναπληρωτές Συντονιστές, αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, κληρικούς- εκπαιδευτικούς και αποσπασμένους διοικητικούς υπαλλήλους για τις ανάγκες της ελληνόγλωσσης εκπαιδευσης στο εξωτερικό, η καταβολή των οδοιπορικών εξόδων πρώτης μετάβασης στο εξωτερικό και οριστικής επιστροφής στην Ελλάδα των ιδίων και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς τους, καθώς και των εξόδων μετακίνησης για εκτέλεση υπηρεσίας ή υπηρεσιακή μετακίνηση μέσα στη χώρα απόσπασης ή σε άλλη χώρα ή στην Ελλάδα πραγματοποιείται με την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων από την υπηρεσία της οργανικής τους θέσης σε βάρος του ΑΛΕ 2420407001 του προϋπολογισμού των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες μεταφέρονται πιστώσεις από τον ΑΛΕ 2420407001 του Ειδικού Φορέα 1019-206-0000000 του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον σκοπό αυτό. Ειδικά για τους αποσπασμένους διοικητικούς υπαλλήλους που ανήκουν οργανικά στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η καταβολή των εξόδων του πρώτου εδαφίου πραγματοποιείται με την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων από την υπηρεσία της οργανικής τους θέσης σε βάρος του ΑΛΕ 2420407001 του Ειδικού Φορέα 1019-206-0000000 του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

2. Για την εκκαθάριση των δαπανών της παρ. 1 οι Συντονιστές ή Αναπληρωτές Συντονιστές, οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, οι κληρικοί-εκπαιδευτικοί και οι αποσπασμένοι διοικητικοί υπάλληλοι οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αρμόδιων υπηρεσιών οργανικής θέσης, στις οποίες υπάγονται στην ημεδαπή. Τα πρόσωπα του πρώτου εδαφίου φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και την ακρίβεια των βεβαιούμενων στοιχείων.

3. Σε κάθε περίπτωση, παραμένει υποχρεωτική, εντός τριών (3) μηνών από την ηλεκτρονική υποβολή τους, και η υποβολή σε έντυπη μορφή των δικαιολογητικών της παρ. 2.».

2. Η ισχύς της παρ. 1 άρχεται από την 1η.9.2022, με την επιφύλαξη όσων ορίζονται στην περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 6 της υπ’ αρ. 2/53983/0026/27.6.2019 κοινής απόφασης των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Β ́2726), περί της έναρξης ισχύος της διαδικασίας της ηλεκτρονικής διακίνησης των δικαιολογητικών βάσει των οποίων εκκαθαρίζονται και εντέλλονται προς πληρωμή οι δαπάνες για τις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.