ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην απόφαση Κεραμέως να θέσει σε αργία τέσσερις εκπαιδευτικούς

Δημοσίευση: 08/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως να θέσει σε αργία τέσσερις εκπαιδευτικούς (του πρώην διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Λάρισας) , επειδή  δεν διορθώθηκε  όταν διαπιστώθηκε λάθος μοριοδότηση σε υποψήφιο Διευθυντή  Σχολείου .

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ και τέως Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Γιάννης Καψάλης, που αποτελεί τον έναν από τους τέσσερις εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε αργία, επεσήμανε πως “πρόκειται για μία ανήκουστη απόφαση και δεν νοείται τέτοια ποινή, ακόμη κι αν η θέση μας σαν ΠΥΣΔΕ αποδειχθεί λάθος, που δεν είναι κι θα αποδειχθεί στα δικαστήρια”.

Από την πλευρά της, η Ερμίνα Μαγαλιού μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ και μέλος των ΣΥΝΕΚ τόνισε ότι “ήρθαμε σήμερα εδώ για έναν πολύ σπουδαίο και σοβαρό λόγο. Η επαίσχυντη απόφαση της υπουργού να θέσει σε δυνητική αργία τέσσερις συναδέλφους σηματοδοτεί μία σειρά από πράγματα με πρώτο και κύριο ότι η εργασία πλέον δεν αποτελεί δικαίωμά μας, δεύτερον ότι είμαστε αναλώσιμοι, τρίτον ότι σε μία εποχή που τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι πλέον δοτά άνθρωποι που ελεύθερα εξέφρασαν την άποψή τους για θέμα διοικητικό μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν σε δυνητική αργία. Η εργασία είναι δικαίωμα, ζούμε την πιο αυταρχική πολιτική ηγεσία. Αυτή τη στιγμή τέσσερις εκπαιδευτικοί δεν βρίσκονται σε δυνητική αργία για θέμα που έχει να κάνει με τη δουλειά τους αλλά για την γνώμη τους “.

Πηγή: https://www.onlarissa.gr/2022/07/08/larisa-diamartyrithikan-enantia-stin...

Σχόλια (9)

 
Ερτ
09 Ιουλ 2022 20:15

Υπάρχει πουθενά το ιστορικό με λεπτομερειες; Το Π.Υ.Μ. βγαίνει από εκεί που είναι ο φάκελος. Αν είχε λάθος το ΠΥΜ δεν έπρεπε να διώκεται και ο υπογραφων για ψευδή βεβαίωση;

 
Εκπαιδευτικος
09 Ιουλ 2022 17:55

Φανταστείτε κάθε βουλευτής ή υπουργός που έκανε λάθος να έβγαινε σε αργια.....της αργίας θα γινόταν...

 
ΠΕ19
09 Ιουλ 2022 16:07

ΑΔΥΜ = ΠΥΜ και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν
Η κατάσταση στη Μπανανία είναι για γέλια. Πρέπει να υπάρχει ηλεκτρονικό αρχείο για κάθε εκπαιδευτικό αρχικά για υπηρεσιακές μεταβολές (ενημέρωση από το Myschool) το οποίο να είναι προσβάσιμο από τον ενδιαφερόμενο. Με τη σύμφωνη γνώμη του έλεγχος μια φορά και τέρμα (Για τις διάφορες θέσεις που προκηρύσονται με την 4η πήρα σωστό ΠΥΜ και αν ζητήσω τώρα πάλι λάθος θα πάρω).Σε διάφορες επιλογές να γίνεται αυτόματη η μοριοδότηση.

 
Πλατάρος Γιάννης
09 Ιουλ 2022 15:37

@ Παρατηρητής
Αν με κάποιο τρόπο το λάθος πιστοποιείται αυθεντικά και γνήσια, πρέπει να διορθώνεται. Ένα ΠΥΣΔΕ, μπορεί να διορθώσει πράξεις του ιδίου ΠΥΣΔΕ με διαφορετική σύνθεση μάλιστα αναγόμενη σε έως -αν δεν κάνω λάθος- 4 χρόνια.
Λυπάμαι που πάνε κατηγορούμενοι όλοι. Όμως, όπως γράφω κάπου αλλού έγιναν τιμωρίες πειθαρχικές, δημοσιεύματα, φασαρία , βουλευτές με ερωτήσεις αν θυμάμαι καλά, όλα αυτά ήταν στοιχεία για να βρούμε τι ισχύει νομικά.
Αν είναι για διόρθωση λάθους, ζητάς αυτεπαγγέλτως χαρτί από παντού. Έτσι ξέρω....

 
enikos
09 Ιουλ 2022 14:32

Μια ερώτηση: Γιατί δεν ζητήθηκε η διόρθωση στην περίοδο των ενστάσεων, αλλά εκ των υστέρων; Αυτό το ρόλο δεν παίζουν οι ενστάσεις;

 
Παρατηρητής
09 Ιουλ 2022 13:13

@ Πλατάρος Γιάννης
Η λανθασμένη μοριοδότηση Γιάννη προέκυψε από λάθος ΑΔΥΜ άλλης ΔΔΕ και όχι της Λάρισας απ' ό,τι διαβάσαμε, η οποία αρνήθηκε να εκδόσει νέο με τη δικαιολογία ότι ο εκπαιδευτικός είχε πάρει μετάθεση. Απ' όσο γνωρίζω η διόρθωση μιας διοικητικής απόφασης ανατρέχει στο χρόνο έκδοσής της, δηλ. στο 2017. Πώς η ΔΔΕ Λάρισας θα διόρθωνε το λάθος της άλλης ΔΔΕ; Είχε το δικαίωμα η ΔΔΕ Λάρισας να εκδόσει ΑΔΥΜ το 2020 που θα αφορούσε την υπηρεσιακή κατάσταση του εκπαιδευτικού που υπηρετούσε σε άλλη ΔΔΕ το 2017; Για αυτό και το ΥΠΑΙΘ δεν έστειλε γραπτή γνωμοδότηση. Προφανώς εδώ χρειάζονταν νομοθετική ρύθμιση που δεν έγινε.

 
Σχολιαστής
09 Ιουλ 2022 11:05

Το είχα ξαναγράψει. Με τέτοιες υπουργικές αποφάσεις κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα θέλει να μετέχει σε υπηρεσιακά συμβούλια. Όσο για τους διωκόμενους, αυτοί θα δικαιωθούν στο δικαστήριο, όπως έχει γίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων συμβουλίων. Αυτό που μένει να αποκαλυφθεί, είναι ποιοι το δημιούργησαν όλο αυτό και με ποια σκοπιμότητα.

 
Πλατάρος Γιάννης
09 Ιουλ 2022 10:17

Να γράψω τι έχω καταλάβει από το σχετικό ρεπορταζ:
1) το ΠΥΣΔΕ έκανε ένα λάθος στην μοριοδοτηση συναδέλφου.
2) Το σφάλμα, το εκ παραδρομής, του ΠΥΣΔΕ, ήλθε τυχαία στην επιφάνεια.
3) ο ενδιαφερόμενος είπε να το διορθώσουν όπως είναι στην διακριτική ευχέρεια των οργάνων της Διοίκησης να διορθώνουν οικοθεν τα ημαρτημενα τους, αλλά το ΠΥΣΔΕ το αρνήθηκε και ζήτησε να διορθωθεί με δικαστική απόφαση.
4) ο ενδιαφερόμενος εκμαιευσε απόφανση κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου, ότι ΟΝΤΩΣ, οικοθεν, μπορείτε να αλλάξετε την απόφαση σας (υποθέτω να ανέβει στα μόρια κάποιου πίνακα) Όμως ΚΑΙ ΤΌΤΕ, το ΠΥΣΔΕ, το ανεξάρτητο όργανο, αρνήθηκε να αλλάξει την δική του απόφαση, ας είχε τα στοιχεία ότι το λάθος ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΔΙΚΌ ΤΟΥ (Αν κάνω λάθος σε κάποια πτυχή με διορθώνετε)
5)προεκληθη πειθαρ ικη δι ξη των μελών του ΠΥΣΔΕ.
Αυτό κατάλαβα, από τα ελάχιστα που γράφηκαν και από την εμπειρία που έχω.
Γιατί όμως δεν διόρθωσαν την απόφαση;
Φοβήθηκαν τσουναμι μηνύσεων (υποθέτω) από διευθυντές. Θα υπήρχε ένα ντόμινο, του τύπου "φύγε εσύ, έλα εσύ, εσύ πήγαινε εκεί, εσύ που είσαι εκεί πήγαινε αλλού..."
Φοβήθηκαν τις νόμιμες (πολύ ενοχλητικές) συνέπειες.
Ως γνωστόν, οποιος θέλει, για όποιον λόγο θέλει, οπότε θέλει και αμφότεροι να τρέχουν για τα επόμενα 10 χρόνια σε δικαστήρια, όπου συχνά τα πάντα λύνονται με την βιολογική διαμεσολαβηση του πανδαματωρα χρόνου. Είναι η γνωστή 11η εντολή "Ου μπλέξεις"
Η εναλλακτική λύση " πήγαινε δικαστήριο κι ο, τι πει το δικαστήριο" έχει το "πλεονέκτημα" ότι θα βγει απόφαση μετά την λήξη των θητειών όλων. Βολεύεται το ντόμινο του "φύγε συ έλα εσύ) αποφεύγονται μηνύσεις τ σε μια θέση κτλ
Όμως ο τρωσας και ιασεται...
Υ. Γ. Στην παραπάνω διήγηση έχω συμπληρώσει κάποιο ελλιπές παζλ. Αν έκανα λάθος, να με διορθώσει οποίος τα ξέρει από πρώτο χέρι, αφού η υπόθεση, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ως μελέτη περίπτωσης...

 
Σταύρος
09 Ιουλ 2022 06:18

Η εργασία είναι δικαίωμα αλλά να γίνεται σωστά. Υπάρχει λογοδοσία και συνέπεια. Δε μπορεί να κάνει ο καθένας ο,τι θέλει χωρίς συνέπειες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ