ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους Εκπαιδευτικούς των Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ για αλλαγή σχολικής μονάδας θητεία

Δημοσίευση: 11/07/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Δ.Ε.Π.Π.Σ., προκειμένου να προβεί έγκαιρα στο καθορισμό των κενών θέσεων θητείας στα Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. και συνακόλουθα στην έκδοση προκήρυξης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών για κατάταξη σε αξιολογικούς πίνακες ανά Π.Δ.Ε., κλάδο και ειδικότητα, εν αναμονή δημοσίευσης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες έχουν πρόσφατα ψηφισθεί και αφορούν στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία προκειμένου αυτά να στελεχωθούν έγκαιρα,

προσκαλεί

α) τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν, με θητεία, σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ., έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε (5) έτη θητείας στην ίδια σχολική μονάδα και έχουν αιτηθεί παράταση αυτής της θητείας για το σχολ. έτος 2022-23.

β) τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν, με θητεία, σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ, έχουν αιτηθεί παράταση θητείας για το σχολικό έτος 2022-23 και καλύπτουν λιγότερες από οκτώ (8) ώρες στα μαθήματα πρώτης ανάθεσης στη θέση θητείας τους.

να δηλώσουν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση depps@minedu.gov.gr με Υπεύθυνη Δήλωση από το gov.gr, σύμφωνα με το υπόδειγμα, η οποία προσαρτάται στην παρούσα, εφόσον επιθυμούν να τοποθετηθούν με θητεία σε κενή θέση Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. εντός της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.). Το ηλεκτρονικό μήνυμα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τη Δευτέρα 11/7/2022 και ώρα 10:00 π.μ.. Ο πίνακας των κενών θέσεων θητείας ανά περιφερειακή ενότητα, κλάδο και ειδικότητα αναρτάται στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΣ (https://depps.minedu.gov.gr/) και των οικείων Π.Δ.Ε.

Οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν τη δήλωσή τους, με σειρά προτίμησης, για τοποθέτηση σε κενή θέση θητείας για μέχρι τρεις (3) συνολικά σχολικές μονάδες, Πρότυπα ή Πειραματικά της ίδιας Π.Δ.Ε. και της ίδιας βαθμίδας στην οποία ανήκει η σχολική μονάδα που έχουν θητεία.

Για τις αιτήσεις εκπαιδευτικών της (β) περίπτωσης της παρούσης η προϋπόθεση κάλυψης ωρών πρώτης ανάθεσης λιγότερων των οκτώ (8) προκύπτει από το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών του ιδίου κλάδου της ίδιας σχολικής μονάδας, από τις εκπαιδευτικές ανάγκες που έχει ήδη στείλει το ΕΠΕΣ της σχολικής μονάδας, σε εκτέλεση σχετικής οδηγίας της Δ.Ε.Π.Π.Σ., μηλαμβανομένων υπόψη των ωρών των ομίλων και των δράσεων στα Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ.

Στην περίπτωση που για την ίδια σχολική μονάδα είναι υποψήφιοι περισσότεροι εκπαιδευτικοί, ικανοποιείται, κατά προτεραιότητα, το αίτημα του/της εκπαιδευτικού που έλαβε τη μεγαλύτερη μοριοδότηση κατά την αρχική τοποθέτησή του/της με θητεία στο Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. και, αν η μοριοδότηση συμπίπτει, προηγείται ο/η εκπαιδευτικός με τη μεγαλύτερη διάρκεια θητείας.

Σχόλια (4)

 
Αριστεία
12 Ιουλ 2022 15:04

Φωτογραφική διάταξη για να εξυπηρετήσει ποιον άραγε;

 
Εκπαιδευτικος
12 Ιουλ 2022 14:19

Υπάρχει νόμος που το προβλέπει αυτό; Δεν αφορά οργανικά ή λειτουργικά κενά αφορά Θητεία. Μήπως μπερδεύτηκαν;;;

 
ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ
12 Ιουλ 2022 11:58

δεν είναι τα κενά;;;;;

 
Θετικό για νεοδιόριστους
11 Ιουλ 2022 13:05

Αν καταλαβαίνω καλά οι νεοδιόριστοι μπορούν να κάνουν αίτηση για θητεία σε πειραματικό που τους διευκολύνει και να θεωρηθεί ότι έχουν κάνει το χρόνο στην οργανική τους θέση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.