Πρύτανις Χαροκοπείου στο esos: Η πλειονότητα των προτάσεών μας ενσωματώθηκαν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο έχει αποστείλει στο ΥΠΑΙΘ παρατηρήσεις σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, που αφορούν θέματα πέρα από το μοντέλο διοίκησης

13/07/2022

Άκουσε το άρθρο

Η πλειονότητα των προτάσεών  του  Χαροκοπείου Πανεπιστημίου   έχουν ενσωματωθεί στην πλειοψηφία τους στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, δήλωσε στο esos η Πρύτανις του Ιδρύματος Μάρα Νικολαϊδου.

"Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο έχει αποστείλει στο ΥΠΑΙΘ παρατηρήσεις σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, που αφορούν θέματα πέρα από το μοντέλο διοίκησης, και σχετίζονται με τα προγράμματα σπουδών, την ακαδημαϊκή οργάνωση, τη διαδικασία εκλογής μελών ΔΕΠ, τη διοικητική διάρθρωση του Πανεπιστημίου και τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών" δήλωσε η Πρύτανις και τόνισε:

"Οι παρατηρήσεις αυτές έχουν επεξεργαστεί από το ΥΠΑΙΘ και έχουν ενσωματωθεί στην πλειοψηφία τους στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο".

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τις προτάσεις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Σχόλια (6)

Κωστας
|

Η κοινωνια συμφωνεί. ΕΠίσης συμφωνει και την αστυνομία στα Πανεπιστημια.

Μόνο για τις εντυπώσεις.... καμία ουσία
|

@Πείτα τα

Ναι σωστά. Η Υπουργός έχει δίκιο. Οι ελάχιστης σημασίας προτάσεις από το Χαροκόπειο έχουν ληφθεί υπόψη....

Σχεδόν όλες οι ουσιαστικές παρεμβάσεις και προτάσεις των Πανεπιστημίων και των φορέων δεν έχουν συμπεριληφθεί. Για αυτό θα πείτε κάτι;

Ποια κοινωνία συμφωνεί; Από που το γνωρίζετε αυτό; Με τα γκάλοπ κατά παραγγελία;
Διάβσσε και κατάλαβε ο κόσμος τις 400+ σελίδες του νομοσχεδίου;

Γιάννης
|

Μπράβο της που το ομολογεί.

@Πειτε τα
|

Επειδή η Πρυτανις ενός από τα πιο μικρά πανεπιστήμια της Ελλάδας δηλώνει ότι ενσωματώθηκε η πλειοψηφία των προτάσεων τους ΕΚΤΟΣ του μοντέλου διοίκησης που προφανώς δεν συμφωνεί ούτε αυτό βγάλατε το συμπέρασμα ότι «έχει δίκιο η Υπουργός»…
Η άποψη σας βέβαια υποστηρίζεται και με τη δημοσκόπηση του «πρώτου θέματος» που επικαλείται η Υπουργός σωστά; Εκείνη που έγινε σε 1000 νοικοκυριά με ερωτήσεις του τύπου «Συμφωνείτε με το νέο σύστημα εκλογής μελών καθηγητών ΑΕΙ με περαιτέρω διαφάνεια;» !! (Τώρα ποιος από το «νοικοκυριό» γνώριζε το ισχύον και πως το κρίνει σε σχέση με το «νέο» είναι άλλο θέμα!)
Συγχαρητήρια για τις απόψεις σας - η Υπουργός προφανώς τις/σας χρειάζεται..

Σάρα
|

@Μάρα
Φανταστείτε να ενσωματώνονταν η πλειονότητα των προτάσεων, όλων των πανεπιστημίων! Δεν είναι νομοσχέδιο αυτό.... είναι το "πάρτα όλα".

Πείτε τα
|

Αυτό δηλώνει ότι έχει δίκιο η υπουργός ότι η διαβούλευση λαμβάνεται υπόψη. Αν και η κοινωνία συμφωνει με το νομοσχέδιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ