ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διορισμοί: Η κατανομή των 8.600 μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών

Οι διορισμοί θα γίνουνν με το νόμο "Γαβρόγλου"
Δημοσίευση: 15/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση η κατανομή κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση του αριθμού των κενών θέσεων που θα καλυφθούν με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τις διατάξεις  του Κεφαλαίου Ε ́ του νόμου  "Γαβρόγλου" 4589/2019 ( Α ́ 13), σχολικού έτους 2021-2022.

Ειδικότερα, η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

Α. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   4.904 θέσεις

Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1.928 θέσεις

Γ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ79, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 306 θέσεις

Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  492 θέσεις

Ε. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 556 θέσεις

ΣΤ. ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 400 θέσεις

Εάν, μετά το διορισμό των υποψηφίων του κλάδου ΠΕ 79.01, παραμένουν κενές θέσεις, δύνανται να διορίζονται, σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ16.

Σχόλια (38)

 
Μαρια
08 Αυγ 2022 11:46

Του χρονου θα εχουμε διορισμους;

 
Διορισμοί για τα κύρια μαθήματα
18 Ιουλ 2022 18:01

Το σωστό να διοριστούν καθηγητές αναλογικά με τις ανάγκες των παιδιών στα Σχολεία όχι με βάση το ποσοστό ανεργίας του κάθε επιστημονικού κλάδου. Να γίνει πράξη η Απογευματινή Ζώνη Ενισχυτικής Διδασκαλίας, αν θέλουν να δώσουν επιπλέον ώρες και να βοηθήσουν ουσιαστικά τους μαθητές.

Σε 10 χρόνια μπροστά μας θα τα βρούμε, όταν θα μπουν στο πανεπιστήμιο τα σημερινά παιδιά του Δημοτικού και δεν έχουν διδαχθεί σωστά τις βάσεις για την κάθε επιστήμη.

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
18 Ιουλ 2022 11:57

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ
ΒΙΟΛΟΓΟΥΣ !!!!
ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΟΥΣ!!!!
ΕΥΓΕ!!!!!!
ΑΛΛΑ ΘΑ ' ΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ!!!!!

 
Οι διορισμοί θα γίνουνν με το νόμο "Γαβρόγλου"
18 Ιουλ 2022 10:06

...τον οποίο υποτίθεται πως η κυβέρνηση θα καταργούσε.

 
Πρώτα αξιολόγηση
17 Ιουλ 2022 20:51

Και για τα κενά που θα προκύψουν μόνο με γραπτό ΑΣΕΠ.

 
Alex
17 Ιουλ 2022 20:48

Ου γαρ οιδασι τι ποιουσι.....

 
Γιαννης
17 Ιουλ 2022 17:35

Συγχαρητηρια στην Υπουργο για τοτς νεους διορισμους

 
Θεατρινισμοι
17 Ιουλ 2022 00:28

Για τους αρχαίους Έλληνες οι θεατρικές παραστάσεις ήταν σχολείο,έμεναν παρακολουθώντας όλη μέρα.Τυχαιο που η Ελλάδα θεωρείται λίκνο της δημοκρατίας και συγχρόνως γεννήτορας της θεατρικής τέχνης και αγωγής;Αιδώς Αργείοι!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
Σε ολόκληρο τον κόσμο διδάσκεται το αρχαίο ελληνικό δράμα και σεις δεν διορίζεται ούτε έναν θεατρολογο.
Υπάρχει πάτος στον ξεπεσμό σας;

 
Διορισμοί με το σταγονόμετρο
16 Ιουλ 2022 19:50

Το ζήτημα δεν είναι το αλληλοφάγωμα αλλά να λειτουργήσουν από Σεπτέμβριο τα σχολεία.

Να δούμε τι θα γίνει σε 5-6 χρόνια που θα συνταξιοδοτηθούν και οι τελευταίοι της παλαιότερης γενιάς - με αναπληρωτές θα λειτουργούν οι τάξεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο;

Προς Αικατερίνη

Κανένας κλάδος δεν περισσεύει. Άλλωστε, 150-200 αποφοιτούν κάθε χρόνο από όλες τις σχετικές Σχολές, άρα δυνητικά υπάρχουν πάνω από 5000 νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα σε κάθε ειδικότητα, με μεταπτυχιακά και προϋπηρεσία.

 
ΑΟΡΑΤΗ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ
16 Ιουλ 2022 18:18

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία χωρίς καμία δικαιολογία αφήνουν έναν ολόκληρο κλάδο εκπαιδευτικών, που έχει σπουδάσει σε Σχολές Ελληνικών Πανεπιστημίων, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ διορισμό, ενώ κα΄θε χρόνο προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές. Για περισσότερα από 15 χρόνια εγώ. Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία απαξιώνουν ένα μάθημα. Και είναι απίστευτη αδικία. Στα δύσκολα, στην καραντίνα, μάς έδειχναν παντού, μάς παίνευαν για τις πρωτότυπες ιδέες, για τη δημιουργικότητα. Στα συνέδρια μιλούσαν για τη σημασία της θεατρικής αγωγής, για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Η ίδια η Υπουργός τα έλεγε. Σήμερα είμαστε απλώς αόρατες. Έτσι βλέπουν το θέατρο, έτσι βλεπουν το σχολείο του αύριο, έτσι βλέπουν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους πολίτες αυτής της χ΄ώρας. Έτσι βλέπουν την πολιτική. Ως θεατρική παράσταση. Το μόνο που γνωρίζουν τελικά από θέατρο.
Και είναι τόσο κρίμα... Βαθιά απογοητευμένη ως εκπαιδευτικός, ως μητέρα μαθητών, ως πολίτης...

 
Φυσικές Επιστήμες και Γλώσσα
16 Ιουλ 2022 15:48

Αδιανόητο να μην ενισχύεται η ραχοκοκαλιά της επιστημονικής εκπαίδευσης και, αντί για σοβαρό πλάνο αναδιοργάνωσης, να βλέπουμε μπακαλίστικη αριθμητική.

Πόση υπομονή πια να κάνουν οι χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες κάθε χρόνο χρυσοπληρώνουν μαθήματα στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μεσης εκπαίδευσης;

Σε όσους κακεντρεχώς σχολιάζουν για "ελληναράδες", ας θυμίσουμε ότι με την οικονομική κρίση η Εκπαίδευση στην Ελλάδα πήγε πίσω 20 χρόνια - επομένως, δε συνιστούν επιτυχία καμίας κυβέρνησης οι ελάχιστοι -καθυστερημένοι και ανερμάτιστοι- διορισμοί στα τυφλά.

Τα αυτονόητα ζητάμε και δυστυχώς έχουμε βαλτώσει - ποια κυβέρνηση και να έχουμε το 2025, πάλι την ίδια συζήτηση θα κάνουμε:

Τα Δημόσια Σχολεία χρειάζονται ΝΕΟΥΣ και ΜΟΝΙΜΟΥΣ δασκάλους και καθηγητές.

 
Vv
16 Ιουλ 2022 08:59

Χρειαζόμαστε τόσους Φυσικούς όσους και Θεολόγους. Που είσαι Hawking να δεις τι γίνεται στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας.....................

 
Λ.Κ.
16 Ιουλ 2022 08:17

Όταν είχατε οργανικές θέσεις για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ταυτόχρονα είχατε και σαν κύριο μάθημα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των μαθητών. Παραπλανήσατε τους τότε μαθητές που είχαν στόχο την εκπαίδευση, να επιλέξουν Θεατρική Αγωγή που το είχατε καθιερώσει στην εκπαίδευση. Αυξήσατε τον αριθμό των Πανεπιστημιακών σχολών και τις θέσεις Πανεπιστημιακών δασκάλων (το ζητούμενο;) και στη συνέχεια καταργήσατε τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής από τη Δευτεροβάθμια χωρίς να συστήσετε θέσεις στην Πρωτοβάθμια.
1. Δεν έχετε, τουλάχιστον ηθική υποχρέωση, να δικαιώσετε όσους το επίσημο Κράτος, τους παραπλάνησε και μάλιστα μέσα από το επίσημο πρόγραμμα διδασκαλίας;
2. Τι έχετε να πείτε, σε όσους είχαν τις επιλογές να σπουδάσουν ή σε παιδαγωγικές σχολές (δάσκαλοι) ή στη Φιλοσοφική Αθηνών (Τμήμα Θεατρικής Αγωγής), επέλεξαν τη δεύτερη; Ότι το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού ήταν "μπλόφα για τους Ινδιάνους;"
3. Συστήσατε 2311 θέσεις ιερέων και Θεατρικής Αγωγής, 0;
4. Στην Ειδική Αγωγή συστήνετε 1 θέση Θεατρικής Αγωγής, ενώ στο μάθημα συμμετέχουν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μάλιστα με θεαματικά αποτελέσματα σχετικά με τη βελτίωσή τους;
5. Η αγάπη των μαθητών για το μάθημα που διδάσκεται από πτυχιούχους Θεατρικής Αγωγής (όχι από αναθέσεις) και τα οφέλη για την παιδεία τους, δεν ενδιαφέρουν την πολιτεία;

 
Αικατερίνη
15 Ιουλ 2022 23:51

Οι διορισμοί των Βιολόγων είναι με βάση τις πραγματικές ανάγκες και επιτέλους μετά από χρόνια αποκαθίσταται η αδικία σε βάρος των Βιολόγων στον εννιαίο κλάδο ΠΕ04. Συγχαρητήρια στο Υπουργείο που προχωρεί με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και τα πραγματικά κενά. Εύγε!

 
Ιφιγενεια των σχολείων
15 Ιουλ 2022 23:13

Εδώ ολόκληρο κλάδο ΠΕ 91 θεατρικής αγωγής και δεν διορίζει !!!
Δεν έχει οργανικές θέσεις λέει
Και φυσικά ούτε που ασχολειθηκε με το θέμα και οι της δραματικής τέχνης και οι θεατρολόγοι που διδάσκουν το μαθημα και αν ενόχλησαν το υπουργείο και την ηγεσία ,Τρία χρόνια ξέρεις ότι θα κάνει διορισμούς γιατί δεν έκανες σύσταση οργανικών;
Στους επόμενους διορισμουσ τι διακαιολογια θα βρουνε;

 
Ελλάδα, χώρα του Φωτός
15 Ιουλ 2022 23:05

Άσχετοι διορισμοί αντί Φυσικών και Θεατρολόγων, στην Ελλάδα που "γέννησε" τον δυτικό Πολιτισμό και την Επιστήμη, τη χώρα του Αριστοτέλη και του Ευριπίδη, με ονόματα που το έργο τους είναι γνωστό παντού στον κόσμο.

Όπου και να σταθείς, αν πεις πχ. Γεωμετρία και Φιλοσοφία, όλοι οι ξένοι ανατρέχουν στους αρχαίους.

Αλλά μάλλον κάποιοι ιστάμενοι δε σέβονται τίποτα πια, ούτε την αρχαία κληρονομιά ούτε το μέλλον των παιδιών μας.

 
Μόνιμοι καθηγητές για τα βασικά μαθήματα
15 Ιουλ 2022 22:58

Καθηγητές Φυσικής είναι απαραίτητοι σε κάθε σχολική μονάδα διότι το μάθημα είναι βασικό στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και χρειάζεται ΜΟΝΙΜΟΥΣ καθηγητές.

Νομίζω το υπουργείο κινήθηκε εντελώς τυχαία ή με γνώμονα την ενίσχυση σχολών που δεν έχουν ισχυρή επαγγελματική αποκατάσταση.

Αντικειμενικά, όμως, τα παιδιά χρειάζονται Μαθηματικούς, Φυσικούς, Φιλολογους, Ιστορικούς κ.α., και στις έξι τάξεις, ώστε να υπάρχει συνέχεια στην πορεία μάθησης και να μην μένουν κενά.

Αν ήταν τόσο εύκολη η διδασκαλία θα βάζαμε και αριστούχους αποφοίτους Λυκείου να διδάσκουν ή θα λέγαμε στα παιδιά να διαβάσουν το βιβλίο μόνα τους.

 
Σαρλό
15 Ιουλ 2022 22:06

@Θεατρίνος
Ελάτε τώρα που θέλουμε και καθηγητές θεατρολογίας! Με πολιτική ηγεσία που διαθέτει τέτοιους Διδάκτορες στη θεατρολογία, 3 χρόνια τώρα, έχουμε όλοι διδαχθεί το "μάθημα". 1 χρόνο ακόμα και θα πάρουμε κι εμείς πτυχίο.

 
Από που προκύπτει 322 Βιολόγοι ????
15 Ιουλ 2022 22:05

Να αιτιολογηθεί ο διορισμός 322 Βιολόγων έναντι του κλάδου των Φυσικών Επιστημών Π04 (=Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, Γεωλόγοι). Και πέρσι πάλι, άλλους τόσους Βιολόγους διόρισε. Από που προκύπτει η ανάγκη για τόσους Βιολόγους και εφέτος (6-πλάσιους ως και 10-πλάσιους παραπάνω στον Π04)?
Η ΟΛΜΕ (ότι έχει απομείνει από δαύτη) θα έπρεπε να έχει εκ των προτέρων έτοιμη την κατανομή με βάση τις καταγραμμένες ανάγκες (πόσοι βγαίνουν στην σύνταξη ανά κλάδο, κλπ). Κάθε ένδικο μέσον πρέπει να χρησιμοποιηθεί, γιατί δεν μπορεί ο εκάστοτε υπουργός (και οι συν αυτώ) να αποφασίζουν αυθαίρετα πόσους διορίζουν ανά ειδικότητα σε κάθε κλάδο.
Υπάρχει αιτιολογική έκθεση για τον αριθμό κάθε ειδικότητας?
Μόνον σε αυτό το υπουργείο ισχύει στην κυριολεξία το: "ὤδινεν ὄρος καί ἔτεκεν μῦν", δηλαδή «κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι» καθόσον καταβάλλει ή παριστάνει ότι καταβάλλει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά έχει όμως μικρό έως μηδενικό αποτέλεσμα!

 
Θεατρίνος
15 Ιουλ 2022 21:46

Θεατρολόγοι: 0 (ΜΗΔΕΝ!)
900 αναπληρωτές κάθε χρόνο. Διορισμοί ΚΑΝΕΝΑΣ. Έτσι απλά.
Σε λίγο θα δούμε και πάλι τις θεατρικές παραστάσεις "Ο πολιτισμός στο σχολείο μας", "Η χώρα που γέννησε το θέατρο", "Θέατρο κατά του σχολικού εκφοβισμού".
Α, ναι και τα εργαστήρια δεξιοτήτων να μην ξεχάσω. Δεξιότητα: δούλεμα...

 
Μαθηματικός
15 Ιουλ 2022 21:36

Όντως, λάθος αυτό που γίνεται με τους Φυσικούς.
Αλλά και στους Φιλολόγους, οι ανάγκες είναι μόνο τόσες; Και σε κάτι περίεργες ειδικότητες είναι τόσες πολλές;
Κατά τα άλλα, λίγη προσοχή ρε παιδιά όταν γράφετε σχόλια, εκπαιδευτικοί είμαστε και έχω βγάλει τα μάτια μου με κάποια!

 
ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ σχολικού έτους 2021-2022???
15 Ιουλ 2022 21:36

ή μήπως υπάρχει τραγικό λάθος???
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΑΙΟΣ
Δ/ντής 1ου ΓΕΛ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

 
Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός
15 Ιουλ 2022 21:34

@aporia Και πάρα πολύ λίγοι είναι δεδομένου ότι τα Αγγλικά διδάσκονται σε Νημιαγωγείο (δίχρονη εκπαίδευση), Δημοτικό (σε όλες τις τάξεις), Γυμνάσιο (σε πολλές περιπτώσεις με επίπεδα), Λύκειο και ΕΠΑ.Λ (όπου τα Αγγλικά εξετάζονται με Τράπεζα Θεμάτων). Οι ΠΕ06 θα έχουν να λαμβάνουν και ένα σημαντικό ποσοστό από τις νέες οργανικές που ευαγγελίζεται το υπουργείο.

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
15 Ιουλ 2022 20:57

Αν και δεν είμαι Φυσικός, συντάσσομαι με τους συναδέλφους ΠΕ04.01 και τα δίκαια παράπονά τους.

 
απορία
15 Ιουλ 2022 20:24

Διορίζονται περισσότεροι (αθροιστικά σε Α ΄ βάθμια και Β ΄ βάθμια) Αγγλικής, απ' ό,τι Φιλόλογοι ή Μαθηματικοί (!;).

 
@ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ
15 Ιουλ 2022 20:11

οι δικοί μιας τέτοιας καλά τα τραβάτε λοιπόν με τέτοια μυαλά ! οι λοιποί και η εκπαίδευση ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;;;;; συνέλθετε και καταλάβετε τι κάνει τρία χρόνια (τίποτα στη καλύτερη περίπτωση ή διάλυση και άπειρο εμπαιγμό)

 
Τικ τοκ
15 Ιουλ 2022 19:16

Το νέο σύστημα διορισμών δεν θα διορίζει
Μην περιμένετε να είναι υπέρ μας
Εδώ δεν μπορούν να διορίσουν σωστά αφήνοντας κλαδους εκτός διορισμών ,για ψάξτε το
Δεν ξέρουν τι τους γίνεται
Περιμέναμε καλύτερες μέρες αλλά βλέπουμε χειρότερες

 
@pe04 και λοιπούς
15 Ιουλ 2022 18:58

θα κάνουν φυσική οι βιολόγοι , αχαχαχα. όλα στρεβλά η παρακμέως !

με τον νόμο γαβρ΄΄ογλου; η έτοιμη προεκλογικά με τα νομοσχέδια έτοιμα;;;;;; της κατάρτισης ανεφάρμοστο και μπάχαλο παντού, για κρίσεις μη μιλήσουμε (10 χρονια κπε-κεπεα, διευθυντες σχολείων, για τους δδε/δπε το ρεζιλίκι δεν έχει τέλος από παράταση σε προσωρινούς με τραγικές διαδικασίες και τώρα ακό΄μα ΔΕΝ έχουμε απόφαση με επιλογές εδώ και μαι βδομάδα ! ) ΞΕΦΤΙΛΑ και απλώς ημέρα παρασκευή του ιουλίου με ζεστούλα !

 
Αδικία
15 Ιουλ 2022 18:50

Πέρσυ διορισμοί, φέτος διορισμοί, και από του χρόνου οι υπόλοιποι να δίνουμε εξετάσεις! Πέρσυ και φέτος ήταν όλοι οκ, απο του χρόνου πρέπει να δίνουν εξετάσεις!! Ελλάδα, η χώρα που δεν ξέρεις τί σου ξημερώνει και βασίζεσαι στη θεά τύχη/ ατυχία σε ότι προσπαθείς να κάνεις. ΕΥΓΕ

 
Ο εμπαιγμός των φυσικών συνεχίζεται
15 Ιουλ 2022 18:47

Οι φυσικοί συνταξιοδοτούνται αλλά δεν διορίζονται. Η φυσική διδάσκεται ανεπαρκώς από άσχετες ειδικότητες. Οι ανάγκες υπολογίζονται λανθασμένα.
Το μερίδιο των φυσικών επιστημών στο αναλυτικό πρόγραμμα είναι μικρό και μικραίνει σταθερά. Η διδασκαλία των φυσικών επιστημών υποβαθμίζεται. Για να συμπληρώσω ωράριο στο γυμνάσιο που εργάζομαι έκανα μάθημα σε 13 τμήματα και σε 275 μαθητές.

φιλελεύθερος, φυσικός, χημικός, φοιτητής βιολογικού επί πτυχίω

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.