ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης

Οι τοποθετούμενοι Διευθυντές Εκπαίδευσης υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία έως και την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022
Δημοσίευση: 18/07/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπογράφηκε   η απόφαση τοποθέτησης στις αντίστοιχες θέσεις των νέων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετούνται με θητεία που λήγει την 31η Ιουλίου 2026.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, για όσο διάστημα ασκούν τα καθήκοντά τους, λαμβάνουν το σύνολο των επιδομάτων που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, όταν δεν υπάρχουν, απουσιάζουν ή κωλύονται, αναπληρώνονται στα καθήκοντά τους κατά τα οριζόμενα στην περ. γ) του άρθρου 46 του ν. 4823/2021.

Οι τοποθετούμενοι Διευθυντές Εκπαίδευσης υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία έως και την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022.

Στελέχη της εκπαίδευσης που τοποθετούνται σε θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης, θεωρείται ότι έχουν αυτοδικαίως παραιτηθεί από κάθε θέση στελέχους της εκπαίδευσης που κατέχουν.

Σχόλια (67)

 
Άγνωστος
22 Ιουλ 2022 16:36

Θερμα΄ συγχαρητήρια στον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλληνίας! Εξαιρετικός καθηγητής και εξαιρετικός άνθρωπος ο οποίος κυνηγάει τα πάντα!!

 
Μαρία
21 Ιουλ 2022 13:41

Καλή επιτυχία στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης!

 
Dario Moutso
20 Ιουλ 2022 18:32

@Ανήσυχος εκπαιδευτικός 19 Ιουλ 2022 23:48

Θα σου ευχηθώ καλή σύνταξη-εφάπαξ και να έχεις υγεία να τα χαρείς.
Θα ξεκουραστείς, θα ηρεμήσεις και σε κανέναν δεν θα λείψεις.

 
Ευάγγελος
20 Ιουλ 2022 15:38

Το κρίσιμο κ μακράν σοβαρότερο οι διευθυντές σχολείων που σπάνε παγκόσμιο ρεκόρ θητείας..

 
Στας Ελβετίας
20 Ιουλ 2022 11:15

@ΔΑΚΕΙΤΗΣ
Ναι αλλά οι προτεραιότητες της ΝΔ για την παιδεία, ΔΕΝ ήταν τα στελέχη. Θυμηθείτε ποιούς και τί νόμους ψήφισε με το καλημέρα η κα Κεραμέως.
Χριστούγεννα επίσης ήταν Νταβός.

 
Μεγαλοπεριπτεράς
20 Ιουλ 2022 11:04

Χωρίς συνέντευξη, ούτε υπάλληλο στο περίπτερο δεν προσλαμβάνω. Αλήθεια, πού είναι αναρτημένοι οι πίνακες με τα μόρια των συνεντεύξεων.... και ψάχνω να τους βρω?....
ΥΓ. Δεν είναι οι συνεντεύξεις που "τρώνε" χρόνο! Τους 7 μήνες, τα Συμβούλια και τα μετρήσιμα τους "έφαγαν"....

 
ert
20 Ιουλ 2022 10:16

Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, για να γίνουν "κρίσεις" ΔΣΜ χωρίς συνέντευξη χρειάζεται τροπολογία επί του νόμου. Αν και η κα Παρατασέως είναι απ΄ρόβλεπτη, κάτι τέτοιο αν το ήθελε θα είχε γίνει στον πρόσφατο νόμο για τα ΑΕΙ. Το χειρότερο όλων που ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ είναι η έλλειψη ενημέρωσης. Θα έρθουν εκλογές όμως και ΕΚΕΙ θα τα πούμε....

 
MONH EΛΠΙΔΑ
20 Ιουλ 2022 09:10

ΙΣΩΣ Ο ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

 
ΘΕΛΕΙ;
20 Ιουλ 2022 08:35

ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ Δ/ΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

 
ΟΡΙΑ
20 Ιουλ 2022 08:27

ΣΩΣΤΑ.ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΡΕΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΜΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ.

 
ΔΑΚΕΙΤΗΣ
20 Ιουλ 2022 08:22

ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2019 ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
19 Ιουλ 2022 23:48

@Μαρία
Καλή μου και καλοπροαίρετη Μαρία, δεν καταλαβαίνω γιατί λες αυτό που λες σε μένα διανθίζοντάς το κιόλας με πινελιές ήθους, αξιοκρατίας και νομιμότητας. Νοιάζεσαι να καταλάβω εγώ ο άφρων ότι τελικά αυτό το υπουργείο υπηρετεί τις υψηλές αξίες που είναι ταγμένο να υπηρετεί εκ του συντάγματος; Θα 'πρεπε να ξέρεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το ενστερνιστώ, έστω κι αν η αφετηρία του σχολίου σου ξεκινά από προφανή παρεξήγηση, καθώς πράγματι κι εγώ πιστεύω ότι η διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών εκπαίδευσης ήταν τελικά αξιοκρατική!
Κι αν στο μυαλό έρχεται αυθόρμητα η σκέψη ότι αυτό που λέω είναι οξύμωρο, διευκρινίζω αμέσως ότι οποιοσδήποτε στη θέση της υπουργού, ευρισκόμενος σε συνεχή έλεγχο, αμφισβήτηση και πίεση, οποιοσδήποτε - ξαναλέω - που θα είχε να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανή καταιγίδα ενστάσεων και χρονοβόρων καθυστερήσεων, δε θα είχε το παραμικρό περιθώριο πλέον κι επομένως δε θα διανοούνταν καν να μη διασφαλίσει μια μορφή αξιοκρατίας! Σε ποιο βαθμό βέβαια αυτό όντως διασφαλίστηκε κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα κι ας μη λέμε μεγάλα λόγια!
Εκείνο λοιπόν που εγώ απλώς εντόπισα ήταν ότι προ διετίας που δεν είχε καμία πίεση από την ανυποψίαστη ακόμη εκπαιδευτική κοινότητα η υπουργός έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο παραγκωνίζοντας αξιότερα στελέχη - έστω και φίλα προσκείμενα στον ιδεολογικό της χώρο - χάριν συγκεκριμένων προσώπων που για ειδικούς λόγους ήταν πιο αρεστοί! Υψηλό δείγμα ήθους, μα την αλήθεια!
Καταλήγω λοιπόν με το επιμύθιο: Ακούγονται όμορφες οι αποστροφές περί "διδασκαλίας ήθους και ελεύθερου πνεύματος", πλην όμως οι επίκλησή τους αποτελεί συνήθως μιαν αφόρητη υποκρισία, όταν στην πράξη διαπιστώνεται ότι υπηρετούν ακριβώς τα ανάποδα!
Γιαυτό θα έλεγα ότι μοιάζουν με αλαζονικό διδακτισμό όλα αυτά που απευθύνεις σε έναν άνθρωπο που έχει ήδη ολοκληρώσει έναν ευδόκιμο κύκλο 40 χρόνων στη δημόσια εκπαίδευση και σχολιάζει με πόνο ψυχής τις ακραίες παθογένειες της ελληνικής εκπαίδευσης, ενώ πορεύεται πια στο δρόμο της αποστράτευσης...

 
Νίκος Αττική
19 Ιουλ 2022 23:32

Είμαι φανατικός οπαδός της ΝΔ καθηγητής φιλόλογος εγγεγραμμένος στη κλαδική του κόμματος δεν πρόκειται κε Μητσοτάκη να ξαναψηφίσω ΝΔ λόγω Κεραμεως
Να τη χαίρεστε!!!

 
Φαίδων
19 Ιουλ 2022 23:03

Ωραία... Αντε, να παίρνουμε σειρά κι εμείς σιγά σιγά... Ε;;; οι διευθυντές σχολείων. Τι λέτε;;;; Απ το 2020 αναμένουμε να αναλαβουμε μια θέση διευθυντη σχολείου.

 
Μιχάλης
19 Ιουλ 2022 23:01

Εάν κάνετε κρίσεις διευθυντων μες στο 2022 υπάρχει μια μικρή ελπίδα να πάρετε μερικές ψήφους στις εκλογές... Αλλιώς... Ξεχάστε όλο τον κλάδο. ΔΟΕ πάρε θέση για τις κρίσεις διευθυντων... Πρότεινε να γίνει μόνο με κατάθεση προσόντων.

 
Μαίρη διευθυντρια
19 Ιουλ 2022 22:55

Μόνο με κατάθεση χαρτιών να γίνει η επιλογή διευθυντων σχολείων. Να επισπεύσετε τη διαδικασία. Να μείνουν όλοι ευχαριστημενοι. Μπας και σας ψηφίσει κάποιος από τον κλάδο των εκπ /κων. Εξάλλου η συνέντευξη κακώς υπάρχει.
Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις και καθόλου να μη μιλήσει στη συνέντευξη θα γίνει διευθυντής.

 
Ηλιας Η. Ο.
19 Ιουλ 2022 22:51

ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΆ... ΞΕΚΙΝΉΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΈΣ ΣΧΟΛΕΊΩΝ... ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΤΆΘΕΣΗ ΧΑΡΤΙΏΝ / ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ. ΜΠΑ'Ι' ΛΝΤΙΣΑΜΕ.

 
Σωτηρία Διευθυντρια
19 Ιουλ 2022 22:49

Δύσκολο το έργο σας...
Έχετε πολλή δουλειά μπροστά σας...
Κουράγιο και δύναμη.

 
Κάποια όρια;;;
19 Ιουλ 2022 19:19

Να υπάρξει όριο στις θητείες των διευθυντών στο ΙΔΙΟ σχολείο!
Δημιουργεί πολλά προβλήματα, όταν μάλιστα ο διευθυντής δεν είναι και ικανός!
Παράδειγμα που γνωρίζω προσωπικά: Διευθυντής επί 17 συνεχόμενα έτη!!! στο ΙΔΙΟ σχολείο. Αν αυτό δεν είναι καθεστώς, τότε τι είναι;;;

 
Νίκος Τ.
19 Ιουλ 2022 18:47

ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
Θερμά συγχαρητήρια στη Διευθύντρια Δυτ. Αττικής τη μοναδική ΠΕ60 στην Αττική. Έχει πολύ καλές κριτικές.

 
@Στράτος
19 Ιουλ 2022 17:50

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση! Δυστυχώς ακόμα και μεταξύ εκπαιδευτικών εδώ στο esos βλέπουμε συχνά κάποια μαθήματα να αναφέρονται ως "βασικά", ενώ παρόμοια αντιμετώπιση υπάρχει και από το ΥΠΑΙΘ και από το ΙΕΠ.

 
Polar_Fish
19 Ιουλ 2022 17:04

Οι μαθηματικοί αποφεύγουν τη γραφειοκρατία.

 
Στράτος
19 Ιουλ 2022 13:44

Απάντηση στον @Στράτος, 19 Ιουλ 2022 08:08
Δεν μίλησα για "βασικές ειδικότητες" ξεχωρίζοντας αυτές από κάποιες άλλες. Ίσως είναι λανθασμένη η διατύπωσή μου. Εννοούσα "βασικές" δηλαδή με πολλούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Δεν ανήκω στον κλάδο Πληροφορικής ούτε και βέβαια θεωρώ ότι υπάρχουν ειδικότητες δύο ταχυτήτων.

 
Γιωργος K
19 Ιουλ 2022 12:22

Χαίρομαι που υπάρχουν δύο αντιδράσεις για το σχόλιο μου. Δεν νομίζω όμως να είπα ότι κάποιος από τους νυν διευθυντές δεν κάνει καλά τη δουλειά του και πρέπει να φύγει για να υπάρξει ανανέωση, η ανανέωση μπορεί να συμβεί και εσωτερικά στον άνθρωπο όταν του συμβούν κάποιες διεργασίες που θα τον κάνουν να προβληματιστεί... Μόνο και μόνο που θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί τη δουλειά που έκανε τόσα χρόνια και να αυτό αξιολογήσει τη δουλειά του καλό θα του κάνει, αυτό ονομάζεται αναστοχασμος να ξέρετε.... Εξάλλου οι ίδιοι διευθυντές που θέλουν να μείνουν θα μεινουν, αυτό είναι σχεδόν δεδομένο. Από την άλλη όμως η θητεία πρέπει να υπάρχει και να τηρείται, αλλιώς αναπτύσσονται καθεστωτικες αντιλήψεις και πρακτικές (που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας). Τώρα δεν βλέπω το κακό σε κάποιον να έχει φροντίσει να επενδύσει στην προσωπική του βελτίωση (εξ άλλου αυτή είναι η καλύτερη επένδυση). Και αυτή η βελτίωση καλό είναι να διοχετεύεται εκεί όπου πραγματικά θέλει ο καθένας, κι όχι εκεί όπου του υπαγορεύουν οι άλλοι... Καλημέρα

 
ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ
19 Ιουλ 2022 09:10

ΠΕΜΠΤΗ 11.59(7/6) ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ.12.01 ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

 
εκπαιδευτικοs
19 Ιουλ 2022 09:04

Καλη επιτυχια στοεργο τους.Ευχομαι λιγοτερη γκρινια απο δασκαλους και καθηγητες.

 
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
19 Ιουλ 2022 08:12

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΛΠ) ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

 
@Στράτος
19 Ιουλ 2022 08:08

Αγαπητέ συνάδελφε φάουλ να μιλάς για βασικές ειδικότητες!

 
Νέα στελέχη
19 Ιουλ 2022 07:18

Πάρα πολλοί π86 (ειδικότητα Πληροφορικής), τώρα το θέμα είναι να δούμε συνολική βελτίωση στα Σχολεία.

Και οι Διευθυντές Σχολείων, και εκεί χρειάζεται ανανέωση προσώπων.

 
ΒΒΒ
19 Ιουλ 2022 00:53

Θερμά συγχαρητήρια στον διευθυντή εκπ/σης Ανατ. Αττικής. Τον περιμένουν δύσκολα όμως πιστεύουμε θα ανταπεξέλθει επάξια μιας και έχει τις καλύτερες κριτικές...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ