ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ποιοι αναλαμβάνουν Αν. Περιφερειακοί Διευθυντές Θεσσαλίας και Κ. Μακεδονίας

Από 1η Σεπτεμβρίου θα μείνουν τέσσερις ακόμη κενές θέσεις
Δημοσίευση: 28/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με απόφαση  η  οποία είναι, προς υπογραφή, στο γραφείο της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως στις δύο κενές θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Θεσσαλίας και Κ. Μακεδονίας, αναλαμβάνουν ως αναπληρωτές:

  • στην Κεντρική  Μακεδονία ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας  Θωμάς  Μπαχαράκης, και   
  • στη Θεσσαλία   η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας  Βασ. Ζιάκα.

Από 1η Σεπτεμβρίου θα μείνουν τέσσερις  ακόμη κενές θέσεις,η θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης   Δυτικής Μακεδονίας, η θέση  του ΠΔΕ Αν. Μακεδονίας Θράκης   η θέση του ΠΔΕ Ηπείρου και η θέση του ΠΔΕ Β. Αιγαίου.

Σχόλια (8)

 
Γιατί ως γνωστόν.... "ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΕΝΆ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ"
29 Ιουλ 2022 10:46

Μετά της παρατάσεως, θα γίνει της αναπληρώσεως και στο τέλος (κατά το Πάσχα 2023) της Αναστάσεως! Μια χαρά.... Οι ΠΔΕ θα αναπληρώνονται από τους ΔΙΔΕ-ΔΙΠΕ, οι οποίοι θα αναπληρώνονται από τους Προϊστάμενους Εκπαιδευτικών Θεμάτων, τους οποίους θα αναπληρώνουν οι ποιός ξέρει ποιοί.... και στο τέλος βλέπω το γραμματέα του ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ να υπογράφει πράξεις και αποφάσεις! Η είσαι άριστος ή δεν είσαι!

 
@ert
29 Ιουλ 2022 09:51

Δε νομίζω...
Αφου οι πινακες διευθυντών εκπαίδευσης (που βγήκαν 6 Ιουλίου) έχουν ισχυ για 4 χρονια.
Λογικά, όσοι δεχτουν να αναπληρώσουν περιφερειακο διευθυντη, αυτόματα χάνουν τη θέση τους ως διευθυντές εκπαίδευσης κ την παιρνει ο επόμενος στον πινακα στελεχών για το υπόλοιπο της λήξης (31/07/2026)

 
Στράτος
28 Ιουλ 2022 23:55

Σύμφωνα με το Άρθρ.46 του Ν.4823/2021 που αφορά την Αναπλήρωση στελεχών:
.
- "Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης (ενν. αναπληρώνεται), από Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος ορίζεται από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης".
.
- "Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ενν. αναπληρώνεται), από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Όταν ο τελευταίος δεν υπάρχει, απουσιάζει ή κωλύεται, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αναπληρώνεται από Διευθυντή σχολικής μονάδας της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ο οποίος ορίζεται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από γνώμη του Διευθυντή Εκπαίδευσης".

 
O Παλιός
28 Ιουλ 2022 23:23

Η ισχύς των πινάκων των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης λήγει στις 31-7-2022 (τριετία σύμφωνα με τον νόμο 4547/2018). Κανονικά έπρεπε να πάρουν και να τοποθετήσουν από τον πίνακα, για να τηρήσουν τουλάχιστον τα προσχήματα. Αλλά αφού δεν τα τήρησαν όταν παραιτήθηκε ο κ. Κόπτσης από Περιφερειακός Κεντρικής Μακεδονίας για να γίνει Γ.Γ. του Υπουργείου, γιατί να τα τηρήσουν τώρα;

 
ert
28 Ιουλ 2022 22:54

Προς "Δηλαδή". Δεν κρατάνε 2 θέσεις, αναπληρώνουν προσωρινά τον ΠΔΕ και προφανώς αναπληρώνονται προσωρινά από τον Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Μόλις επιλεγεί ο νέος ΠΔΕ, επιστρέφει πίσω. Μπάχαλο Παρατασέως....

 
ΑΤ
28 Ιουλ 2022 22:12

Αναλαμβάνουν οι προϊστάμενοι εκπαιδευτικών θεμάτων

 
Μαίρη
28 Ιουλ 2022 18:12

Οι πίνακες για τα στελέχη εκπαίδευσης ισχύουν για τέσσερα χρόνια, δεν μπορούσαν να πάρουν από τον πίνακα και αναθέτουν στους διευθυντές εκπαίδευσης να αναπληρώνουν του περιφερειακούς διευθυντές; ποιος νόμος ισχύει του σύριζα ή ο νέος νόμος;

 
Δηλαδή...
28 Ιουλ 2022 18:04

Τη θέση αυτών των Διευθυντών Εκπαίδευσης που τώρα πανε Περιφερειακοί Διευθυντές, ποιοι αναλαμβάνουν; Ή κρατάνε κ τις 2 θέσεις (περιφερειακοι κ διευθυντές εκπαιδευσης) τα ίδια προσωπα;
Αν γνωρίζει κάποιος, ας απαντήσει...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.