ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Σε ΦΕΚ η νέα διάταξη για την αδειοδότηση Ιδιωτικών Σχολείων

Δημοσίευση: 30/07/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο  ο νέος νόμος  4964/2022, ο οποίος περιλαμβάνει στο Άρθρο 193 ρύθμιση για την  Απλούστευση διαδικασίας χορήγησης άδειας σε ιδιωτικά σχολεία .

Άρθρο 193
Απλούστευση διαδικασίας χορήγησης άδειας σε ιδιωτικά σχολεία - Τροποποίηση υποπαρ. Θ.3. παρ. Θ άρθρου πρώτου ν. 4093/2012

Στην υποπαρ. Θ.3. της παρ. Θ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’ 222), περί χορήγησης άδειας σε ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες, προστίθεται περ. 22 ως εξής:

«22. Αν κτιριολογική υποδομή, κτίριο ή όροφος, κτιρίου ή κτιριακό συγκρότημα που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη στεγάζει περισσότερες από μία βαθμίδες εκπαίδευσης και εφόσον έχει διατυπωθεί θετική γνώμη από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) σύμφωνα με την περ. 13 της παρούσας, δίνεται η δυνατότητα αυτές να χρησιμοποιούνται είτε από την πρωτοβάθμια, με εξαίρεση τις αίθουσες νηπιαγωγείων είτε από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με ανακοίνωση του ιδιοκτήτη προς την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η οποία λαμβάνει χώρα το αργότερο μέχρι την προηγουμένη ημέρα της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων και υπό την προϋπόθεση ότι προκύπτει ανάγκη για την αλλαγή της χρήσης, εντός του πλαισίου της ισχύουσας άδειας.».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.