ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Hanen "Teacher Talk": Διεθνώς Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Hanen για Επαγγελματίες Πρώτης Παιδικής Ηλικίας από το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών

3μηνο Εξ αποστάσεως Πρόγραμμα από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ
Δημοσίευση: 02/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι επαγγελματίες πρώτης παιδικής ηλικίας έχουν την ευθύνη να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε τα παιδιά, με ή χωρίς γλωσσικές δυσκολίες ή δυσκολίες κοινωνικοποίησης, να έρθουν σε επαφή με όλες τις διαστάσεις της γλώσσας και της επικοινωνίας και να έχουν ευκαιρίες έκφρασης και κοινωνικοποίησης με τους συνομηλίκους τους.

Το πιστοποιημένο πρόγραμμα επιμόρφωσης επαγγελματιών πρώτης παιδικής ηλικίας Hanen “Teacher Talk ®”, που για πρώτη φορά παγκοσμίως προσφέρεται εξ αποστάσεως, παρέχει πρακτικές στρατηγικές για την υποστήριξη της γλωσσικής ανάπτυξης, των αρχικών δεξιοτήτων αλφαβητισμού, καθώς και της κοινωνικοποίησης των παιδιών στα εκπαιδευτικά τους περιβάλλοντα. 

Η μέθοδος Hanen είναι μία μέθοδος προαγωγής της γλωσσικής, επικοινωνιακής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών στα φυσικά τους περιβάλλοντα. Με αρχικό σημείο εκκίνησης τον Καναδά, η μέθοδος Hanen έχει φτάσει, μέσα από μία πορεία 40 ετών, να εφαρμόζεται παγκοσμίως και να υποστηρίζεται από επιστημονικά δεδομένα που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά της στην:

  • προαγωγή της γλωσσικής ανάπτυξης, της επικοινωνίας, της κοινωνικοποίησης,
  • υποστήριξη των μαθησιακών διαδικασιών ανάγνωσης και γραφής, και
  • στην αποτροπή και αντιμετώπιση δυσκολιών και καθυστερήσεων στη γλωσσική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση ή/και υποστήριξη (ψυχολογική, παιδαγωγική, ειδική αγωγή, εργοθεραπευτική, λογοθεραπευτική) παιδιών πρώτης παιδικής ηλικίας (από τη γέννηση ως 6 ετών) με ή χωρίς αναπτυξιακές ή γλωσσικές δυσκολίες.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος παρέχεται Διεθνής πιστοποίηση Hanen και Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ.

Προαπαιτούμενα:

  • Βασική γνώση Αγγλικών
  • Συμμετοχή σε 5 υποχρεωτικές live streaming συνεδρίες (Οι υποχρεωτικές live streaming συνεδρίες θα πραγματοποιούνται καθημερινές απόγευμα).
  • Προμήθεια του πακέτου βιβλίων που θα χρειαστούν οι εκπαιδευόμενοι, τα οποία μπορούν να παραγγείλουν πριν την έναρξη των μαθημάτων από την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.hanen.org/Shop/Products/Teacher-Talk-Workbooks-set.aspx 

Εισηγήτρια Προγράμματος: Δρ. Μαρία Δημητροπούλου, διδάσκουσα Πανεπιστημίου Αθηνών, ψυχοπαιδαγωγική σύμβουλος, Διδάκτωρ Ψυχολογίας και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Hanen.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Λαζαράτου Ελένη, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα στη σελίδα: https://elearningekpa.gr/courses/hanen-teacher-talk-diethnos-pistopoiimeno-programma-hanen-gia-epaggelmaties-protis-paidikis-hlikias

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ