ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δέσμευση Ν. Φίλη για νέους διορισμούς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει Κυβέρνηση

Δημοσίευση: 03/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται  ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στους απαραίτητους  διορισμούς με τρόπο που βαθμιαία να περιοριστούν σε μονοψήφια τα ποσοστά των αναπληρωτών και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στην εκπαίδευση.

αυτό τονίζει ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, στον χαιρετισμός του προς τους νεοδιορισμένους εκπαιδευτικούς.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο χαιρετισμού του Ν. Φίλη

Ευχόμαστε καλή υπηρεσία και καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους σε όλους τους νεοδιορισμένους εκπαιδευτικούς. Πολλοί από τους οποίους έχουν υπηρετήσει την εκπαίδευση επί σειρά ετών με την ιδιότητα του αναπληρωτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση, βγάζοντας τη χώρα από τα Μνημόνια, ψηφίζοντας το νόμο με τον οποίο διενεργούνται σήμερα οι διορισμοί και εγγράφοντας τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό, άνοιξε το δρόμο να μπει τέλος στην αδιοριστία 10 ολόκληρων ετών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αισθάνεται σήμερα όπως και πέρυσι δικαιωμένος για αυτές του τις προσπάθειες. Κυρίως γιατί κατάφερε να επιβάλλει τον κανόνα "1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση", αντί του "1προς 5"  που ήθελαν η τρόικα και η ΝΔ.

Παρ' όλα αυτά έχει πλήρη συνείδηση ότι ακόμη και με τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, και φέτος,  η λειτουργία των σχολείων θα βασιστεί σε έναν τεράστιο αριθμό αναπληρωτών. Και δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στους απαραίτητους  διορισμούς με τρόπο που βαθμιαία να περιοριστούν σε μονοψήφια τα ποσοστά των αναπληρωτών και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στην εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί που σήμερα διορίζονται έχουν ζήσει οι ίδιοι ή έχουν πληροφορηθεί τις συνθήκες που έχει επιβάλλει στην εκπαίδευση η πολιτική της ΝΔ.

Ξέρουν τι σημαίνει η εμπορευματοποίηση,  ο αυταρχισμός και η πρωτοφανής διοικητική ανικανότητα, οι τιμωρητικές πολιτικές, η αδιαφορία για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών στην πανδημία, τα δεινά της ΕΒΕ, της Τράπεζας Θεμάτων, η καθήλωση των μισθών εν μέσω πρωτοφανούς ακρίβειας. Αλλά, και η απαράδεκτη περιφρόνηση με την οποία περιβάλλει τους εκπαιδευτικούς και το έργο τους η κυβέρνηση των "αρίστων".

Μαζί λοιπόν με την αφοσίωση στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα και στους μαθητές τους, καλούμε τους νεοδιορισμένους μόνιμους εκπαιδευτικούς, να πυκνώσουν τις γραμμές των συνδικάτων τους και να αγωνιστούν αποφασιστικά και δραστήρια για μια άλλη εκπαιδευτική πολιτική.

Για το σχολείο της Δημοκρατίας, της Ισότητας και της Ποιότητας.

Για να μπει τέλος  στα νεοφιλελεύθερα πειράματα στην εκπαίδευση.

Για να βρει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού το σεβασμό και την αναγνώριση, ηθική και υλική, που του αξίζει.

Σχόλια (47)

 
Στατιστικά στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ για επιτυχόντες
07 Αυγ 2022 23:39

Αν δείτε τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι φανερό ότι πολλά παιδιά ευκατάστατων και εύπορων οικογενειών σπουδάζουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια - τουλάχιστον για το πρώτο πτυχίο. Φαίνεται, εξάλλου, από τις λίστες των επιτυχόντων που δημοσιεύουν κάθε χρόνο τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και τα μεγάλα φροντιστήρια.

Επομένως, πρέπει να ενισχυθούν τα Δημόσια Σχολεία και να καθιερωθεί παντού Ζώνη Ενισχυτικής Διδασκαλίας (απογευματινό ωράριο) ώστε να έχουν οι ικανοί μαθητές την ευκαιρία για να πετύχουν το κάτι παραπάνω - άλλωστε, ούτε καν με 15/20 περνάει κάποιος στην Ιατρική ή τη Νομική Σχολή!

 
Παπαδόπουλου Μαρία
07 Αυγ 2022 16:23

Κε Φίλη πάντα σάς παρακολουθούσα και σας θαύμαζα. Δυστυχώς με παρέμβαση της εκκλησίας φύγατε από το υπουργείο με αλλοίμονο τη διαδοχή σας από ένα αχαρακτηριστο άτομο. Χωρίς ντροπή ανακάτεψε την τράπουλα κι έβαλε μπροστά ανθρώπους με μηδενική προϋπηρεσία. Μιλώ για τον κλάδο ΤΕ 16 κε Φίλη. Αν δεν περίμεναν μόνιμο διορισμό τότε γιατί να γυρίσουν όλη την Ελλάδα προσφέροντας τις γνώσεις τους επιβαρύνουντας τους οικείους τους. Αυτή η επιλογή είναι κατάπτυστη όχι μόνο γιατί είναι άδικη αλλά γιατί θα πάει πίσω τα μουσικά σχολεία. Πανεπιστήμια ο πτυχίο χωρίς δίπλωμα από ωδείο ίσον μηδέν. Και επιτέλους τι κάνει το υπουργείο πολιτισμού. Πρέπει επιτέλους να απαντήσετε

 
Πιτσιφλής
07 Αυγ 2022 13:08

Ναύαρχέ μου,
Πολύ μου άρεσε το τελευταίο, δίκιο έχεις, αυτό μας λείπει στην πραγματικότητα, αν είχαμε στην Εκπαίδευση μερικούς Μιαούληδες μαζί με δυο τρεις Κανάρηδες, έε και να μην έχουμε στο άλλο άκρο έναν τουλάχιστον Παπανικολή, έναν Πιπίνο, σήμερα θα λέγανε οι Άλλοι:
- Ιδέτε τους Έλληνες δασκάλους, τι ωραία που είναι τα σχολεία τους!..
Το σχολείο πρε΄πει να μας ενώνει όλους για να δούμε προκοπή, αν δεν το στηρίξουμε με αξιόλογα σχόλια εδώ στο esos και αλλού, δεν πρόκειται να γεννηθούν οι συνθήκες για να φανεί ένας νέος Δελμούζος μαζί με έναν νέο Γληνό, πιο σοφοί από τους προγόνους, για να ηγηθούν μιας εκπαιδευτικής επανάστασης, μιας μεταρρύθμισης που θα γίνει και θα μείνει. Να τιμήσουμε επιτέλους μια φορά αληθινά εκείνον τον αγράμματο που κατάλαβε πρώτος την αξία του ''Εμείς'' και μας τη δίδαξε υπέροχα, αυτόν που όταν θυμώνω με τα απαράδεκτα λάθη μας, θέλω να κατέβει με το μαύρο γιαταγάνι, όχι για να χυθεί αίμα, να ντραπούν θέλω, να βιώσουν το θαύμα και να σκύψουν την επηρμένη κεφαλή τους...

 
@σπουδες ιατρικής
06 Αυγ 2022 21:40

Δεν είναι ταξικό το θέμα είναι θέμα μελέτης. Όταν υπόσχεσαι ΑΕΙ με 5 γιατί να διαβάσεις; Στατιστικά στις υψηλής μοριοδότησης σχολές των λαϊκών οικογενειών εισάγονται. Των πλουσίων πάνε έξω. Μη σκοτίζεσαι.

 
Σπουδές Ιατρικής, Μηχανικής και Νομικής
06 Αυγ 2022 19:42

Ταξικοί φραγμοί υπάρχουν υπό την έννοια ότι τα χαμηλότερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας δεν έχουν ΙΣΟΤΙΜΗ πρόσβαση στις ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ υψηλόβαθμες Πανεπιστημιακές Σχολές.

Επομένως, τα παιδιά του αγρότη, του εργατη ή του απλού μισθωτού υπαλλήλου δεν έχουν την ίδια ευκαιρία να σπουδάσουν στην Ιατρική και τη Νομική Σχολή ή το παραδοσιακό Πολυτεχνείο - δηλαδή, επαγγέλματα όπου παραδοσιακά κατευθύνονται τα παιδιά της αστικής τάξης, τα οποία από το Δημοτικό αποκτούν προβάδισμα ανεξαρτήτως ακαδημαϊκής κλίσης.

 
Θα ξαναγράψουμε την Ιστορία αλλιώς δηλαδή?
06 Αυγ 2022 16:09

@ωραίο κι αυτό
Μπορείτε να γράψετε όπως θέλετε, το ΔΙΚΟ σας βιβλίο της Ιστορίας. Εμείς λέμε να διαβάζουμε το επίσημο, εάν δεν σας πειράζει.

 
Αντιναύαρχος
06 Αυγ 2022 15:55

@Ανήσυχος εκπαιδευτικός 06 Αυγ 2022 08:58
Δεν μας ενδιαφέρουν οι εκφραστικές-γραμματικές-συντακτικές-ορθογραφικές αβλεψίες, κανενός. Πολλώ δε μάλλον οι δικές σας, που τις ψάχνουμε με το μικροσκόπιο. Η ουσία και η ορθότητα(αλήθεια) του λόγου σας μας ενδιαφέρει και είναι αμφότερες, άξιες συγχαρητηρίων.
Επίσης, ασχολούμαστε με σχόλια που σε ουσία, είναι από το βαθμό του πλοιάρχου και άνω....

 
Πιτσιφλής
06 Αυγ 2022 15:48

Τα σχόλια του Ανήσυχου, τόσο αυτά της τάβλας όσο και τα ''όρθια, τα βιαστικά'' είναι υπέροχα από αρκετές απόψεις και συνιστούν το πλέον κατάλληλο υλικό για γλωσσική μελέτη τουλάχιστον. Πολύ θα ήθελα να υπήρχε πρόβλεψη στον νόμο επιλογής στελεχών που θα έκοβε υποψήφια στελέχη για τα απαράδεκτα ελληνικά τους στα ΜΜΕ. Πώς θα χειριστεί αποτελεσματικά τις δύσκολες καταστάσεις στη σχολική του μονάδα, όταν συνομιλεί με έναν γονέα ή όταν ομιλεί σε μια συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων και αδυνατεί ακόμη και στα στοιχειώδη, δηλαδή να περιγράψει επακριβώς και να αφηγηθεί με πληρότητα; Κι αν χρειαστεί την έρμη την πειθώ, κατέχει την τέχνη της; Διαθέτει τα κατάλληλα επιχειρήματα, διαφαίνονται το ήθος και το πάθος που αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση για να πείσεις τον δύστροπο γονέα ή τους συναδέλφους σου στη συνεδρίαση του συλλόγου;
Κυρία Υπουργέ,
Μια τροπολογία είναι. Ξεκινήστε από το esos!...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
06 Αυγ 2022 08:58

Διευκρινίζω (καθησυχάζοντας κιόλας τον φίλτατο Πιτσιφλή) ότι το σχόλιό μου προς @Dario Moutso περιέχει αρκετές αδικαιολόγητες εκφραστικές αβλεψίες που μάλιστα σε κάποια σημεία δε βγάζουν καν νόημα, επειδή γράφτηκε πολύ βιαστικά και στα όρθια την ώρα που περπατούσα σε ...αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή του μεγαλοπρεπούς ναού του Επικούριου Απόλλωνα στην ορεινή Πελοπόννησο, όπου βρίσκομαι για ολιγοήμερες διακοπές!

 
ωραίο κι αυτό
06 Αυγ 2022 07:45

Έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια; Κανόνισαν τους διορισμούς; Τέτοια γράφονται και περνάει η ώρα ! Για να γελάμε και να κλαίμε.

 
ΣΑΝΟΦΑΓΟΙ...
05 Αυγ 2022 15:41

ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝΟΦΑΓΟΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ... ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018-2019 ΕΝΩ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΔΙΝΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 2015-2016 .... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ! ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ!!

 
Μόνο αν συμφωνήσετε
05 Αυγ 2022 09:48

Με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και χωρίς κοινωνικά κριτήρια!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
05 Αυγ 2022 08:06

@Dario Moutso

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για τις ευχές σου, τις οποίες δέχομαι αμέσως, έστω κι αν μοιάζουν με τον πιο παράταιρο επίλογο ενός τόσο πικρόχολου σχολίου!
Το σχόλιό σας πραγματικά με εξέπληξε πάντως, γιατί δείχνει να προέκυψε από μη εκπαιδευτκά κριτήρια και οπωσδήποτε θα το χαρακτήριζα ισοπεδωτικό αποδίδοντας μου ιδιότητες ή προθέσεις απολύτως αλλότριες αυτών που πιστεύω και προσπαθώ να αποτυπώσω στα ενίοτε μακροσκελή μου σχόλια. Βεβαίως αν εσείς έχετε εισπράξει αυτά που περιγράφετε, γεννά αυτομάτως ένα ζήτημα αν πράγματι μπορώ με τα ελληνικά που γνωρίζω να εκφράσω τη σκέψη μου με ορθό και κατανοητό τρόπο!
Θα ήθελα λοιπόν σ' αυτό να αποδώσω την καταπάνω διαστρεβλωση των γραφομένων μου που περιέχει το σχόλιό σας. Αλλιώς, δεν καταλαβαίνω γιατί μου θέτετε άτοπα ερωτήματα στα όρια του προβοκατόρικου, περί ΣΥΡΙΖΑ ή περί υπευθύνων για τη χρεοκοπία της Ελλάδας! Προφανώς και δεν έχω καμία αρμοδιότητα να δώσω τέτοιες απαντήσεις κι αυτό το επισήμανα ξεκάθαρα στο προηγούμενο σχόλιό μου. Η σχετική αναφορά μου βασίστηκε απλώς στην κοινή αντίληψη των πραγμάτων και στο αδιαμφισβήτητο ιστορικό δεδομένο ότι Βεβαίως τη χρεοκοπία της πατρίδας την προκάλεσαν αυτοί που κυβερνούσε τον τόπο επί δεκαετίες και προφανώς όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε περιστασιακά στην εξουσία εν πλήρη εξελίξει της χρεοκοπίας! Τι άλλο θέλετε να σας πω λοιπόν επ' αυτού που να μην το θεωρήσετε "τσιτάτο";
Επιτρέψτε μου πάντως να θεωρήσω άκρως επιπόλαιη τη φράση σας ότι ερμηνεύω τους αριθμούς για τα κενά όπως με "βολεύουν" (πολύ κακοπροαίρετος χαρακτηρισμός!). Νομίζω πως αυτό το σημείο το είχα αναπτύξει πολύ ξεκάθαρα, αφού άλλωστε είναι τόσο οφθαλμοφανές! Και δεν πρόκειται να πιστέψω ποτέ ότι οι πενιχροί διορισμοί εκπαιδευτικών της υπουργού σε μια εποχή που πλέον τα κενά στα σχολεία έχουν πολλαπλασιαστεί οδηγούν σε μια εικόνα καλύτερης κατάστασης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων απ' ό,τι συνέβαινε την προηγούμενη δεκαετία που λόγω απαγόρευσης από τους δανειστές δεν γινόταν κανένας διορισμός! Αυτά είναι στοιχειώδη μαθηματικά, τα οποία αν δεν αποδέχεστε, τότε μάλλον εσείς πρέπει να δώσετε εξηγήσεις και όχι εγώ!
Κλείνω λέγοντας πως ό,τι γράφω δεν απορρέει από καμία κομματική γραμμή, γιατί δεν ανήκω σε κανένα κομματικό χώρο. Είμαι ανένταχτος αριστερός και το θεμελιώδες στοιχείο της προσωπικής μου ιδεολογίας είναι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Αυτά τα δύο στοιχεία καθορίζουν απόλυτα και την εκπαιδευτική μου ιδιότητα και εξεγείρομαι πάντα όταν οι άφρονες πολιτικοί διαχειρίζονται με τόσο άθλιο τρόπο το χώρο της εκπαίδευσης. Εσείς αυτό το χαρακτηρίζετε μιζέρια! Μήπως ωστόσο είναι πιο μίζερο να ενδιαφέρουν κάποιον περισσότερο τα "καλά λόγια";

 
@Ανήσυχος εκπαιδευτικός
05 Αυγ 2022 07:56

Μα τα μνημόνια θα σκίζονταν με ένα νόμο και ένα άρθρο...

 
@Μαρια
05 Αυγ 2022 07:54

θα μας πείτε γιατί επί του προκειμένου (25000 διορισμοί μετά από 10 χρόνια) είναι για κλάματα ή θα το κρατήσετε για τον εαυτό σας;

 
Αν
04 Αυγ 2022 19:29

Αν… αν είχαν όλοι οι άνθρωποι να φαν`
και οι παππούδες δόντια να μασάν`…
Αν … η Τζέιν παντρευόταν τον Ταρζάν
αν κέρδιζε η γιαγιά μου στο κουμκάν…

Αν … αν είχα για ξαδέρφη τη Μουλάν
αν ξέραν τα μωρά να κολυμπάν`
αν δεν ξανάχανα το Λιποζάν
αν έπαυαν οι σφήκες να τσιμπάν`…

 
@
04 Αυγ 2022 18:49

Προφανώς κάποιοι νοστάλγησαν τις διαθεσιμότητες!

 
ΔΕΠ
04 Αυγ 2022 17:33

Είναι πολύ ωραίο - όταν είσαι εκτός καρέκλας έχεις την ευκαιρία να τάζεις παντού τα πάντα, λαγούς με πετραχείλια. Και όποιος πιστέψει πίστεψε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Βεβαίως, διαχρονικά αποδεικνύεται ότι μετά την κατάληψη της καρέκλας προκύπτουν ένα σωρό πρακτικά εμπόδια αλλά αυτό θα το αντιμετωπίσουμε αν και όταν.

 
Dario Moutso
04 Αυγ 2022 16:21

@Ανήσυχος εκπαιδευτικός 04 Αυγ 2022 10:58

Διαβάζετε-ερμηνεύεται τους αριθμούς όπως σας βολεύουν και αναφέρομαι στα κενά.

Θα ήθελα να ξανα-καταθέσετε την άποψή σας για το ποιος φταίει που χρεοκοπήσαμε (δεν την ξέρω και θα ήθελα να την μάθω, αλλά όχι ατάκες και τσιτάτα,με ονοματεπώνυμο).

Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πείτε πως κρίνετε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για άμεσους διορισμούς, γνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι εφικτό.

Διαβάζοντάς τα γραπτά σας διακρίνω μια γκρίνια και μια "μιζέρια" η οποία διακατέχει τον κλάδο τις τελευταίες δεκαετίες. Μα τίποτα καλό δεν βρίσκετε σε τίποτα;

Εάν δεν κάνω λάθος βγαίνετε σε σύνταξη. Σας εύχομαι ότι καλύτερο με υγεία.

 
@ανησυχος
04 Αυγ 2022 15:04

Μα θυμισω την προεκλογική δέσμευση ότι αμέσως θα γινόταν αύξηση κατώτατου μισθού από ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έγινε ποτε!

 
Με το τάξε δεν έχασε κανείς
04 Αυγ 2022 14:32

Ξυπνήστε κάποιος τον Φίλη απο το πολιτικό του κώμα. Νομιζει ακομα οτι εχουμε 2015 οπου έταζε να δώσει το. Ουρανό με τ άστρα με ενα νομο κ με ενα άρθρο! Δεν μασάμε πια. Τους μάθαμε. Ποτε ξανά!

 
Πλατάρος Γιάννης
04 Αυγ 2022 13:24

Η ταξική εκπαίδευση είναι ένας συντηρούμενος με πολύ κόπο εν πολλοίς μύθος:

1) Αταξική κοινωνία δεν υπήρξε πουθενά, ούτε υπάρχει. Το μάθαμε καλά ρωτώντας προσωπικά πρόσφυγες του «υπαρκτού.»
2) Μια ετήσια εκπαιδευτική ενότητα μεταπτυχιακού τύπου στο ΕΑΠ, στοιχίζει400€ . Με 4 λαμβάνεις μεταπτυχιακό. (τα συγγράμματα δωρεάν!) Όμως οι σπουδές στο ΕΑΠ θεωρούνται ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ. (κοινώς, «δεν κοροϊδεύουμε») Όσοι όμως έχουν έρωτα με την γνώση μπορούν να σπουδάσουν με μερική παρακολούθηση εν οίκω άνετα.
3) Η μεγαλοαστική και η αστική τάξη δεν σπουδάζει για να γίνουν τα παιδιά της εκπαιδευτικοί. (Το ξέρετε όλοι καλά!)
4) Παγκοσμίως η εκπαίδευση είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ επίσημο θεσμικό μέσον κοινωνικής κοινωνικότητας. Το γράφουν όλα τα βιβλία παγκοσμίως . Να το μάθετε όσοι δεν το ξέρετε.
Τα πολλά τελευταία χρόνια όλοι έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Σε σπάνιες (πλέον) περιπτώσεις το κοινωνικό περιβάλλον δεν ευνοεί σπουδές (Ρομά , λούμπεν , κοκ) Εκεί υπάρχει αδυναμία θεσμική να επιβληθεί η ροπή για γράμματα σε μη υποχρεωτικές σπουδές)
Το «όχι ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση» είναι ΠΛΕΟΝ ξεθωριασμένο ιδεολόγημα. Μην το αναπαράγετε από κεκτημένη ταχύτητα.
Υπάρχουν οικογένειες που στριμώχνονται πολύ για τις σπουδές των παιδιών τους . Απίστευτα πολύ!.... Φραγμοί όμως ΔΕΝ υπάρχουν πλέον για δεκαετίες!...
Όσον αφορά το κείμενο του κ. Φίλη , έχω την υποψία ότι ίσως το χρησιμοποιήσει ο Μάρκος στο Δελφινάριο....

 
Μαρια
04 Αυγ 2022 11:01

νικη για κλάματα...σε όλα....

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
04 Αυγ 2022 10:58

Επειδή η διασπορά ανυπόστατων στοιχείων και παραπληροφόρησης δεν εξυπηρετούν την αλήθεια και χωρίς να μου πέφτει λόγος για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλω να θυμίσω ότι εκείνη την εποχή ήταν εύλογο να μην έχει διοριστεί κανείς, αφού αυτό ήταν απολύτως απαγορευμένο από τους δανειστές της χώρας. Χρειάζεται να θυμίσω ποιος ευθύνεται που φτάσαμε στο κατάστημα της χρεοκοπίας; Θα θυμίσω ωστόσο ότι εκείνη την εποχή τα κενά καθηγητών ήτα κάπου 10.000 ή και λίγο παραπάνω που φυσικά καλύπτονταν να αναπληρωτές. Τώρα τα κενά ξεπερνούν τις 40.000! Άρα ο διορισμός 8000 ισοδυναμεί με 30.000 κενά, δηλαδή πολύ περισσότερα κενά! Σπουδαία η προσφορά λοιπόν της υπουργού!

 
Nίκος Παν.
04 Αυγ 2022 10:50

Πείτε στον κ. Φίλη να μην ξεχάσει να τους κάνει με το πιο ταξικό ΄σ΄ύστημα όλων των εποχών, αυτό του ν. Γαβρόγλου.

 
Και φαντάζομαι θα γίνουν με...
04 Αυγ 2022 10:33

...το περιουσολόγιο-"προσοντολόγιο", τον πιο ταξικό νόμο επιλογής εκπαιδευτικών. Δώστε τα χιλιάρικα για μεταπτυχιακά και όσοι δεν έχετε, ε, λυπούμαστε πολύ. Πρώτη φορά αριστερά, τρομάρα τους...

 
..
04 Αυγ 2022 09:07

Οι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή ήταν ήδη στον προϋπολογισμό του 2018-2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 
Μπαρουτοκαπνισμένος από το ομώνυμο ποίημα
03 Αυγ 2022 21:51

Σάρωσε η νικη του υπουργείου. Απλά ψελλίζουν χωρίς αριθμούς. Γιατί; Το φοβούνται ;

 
Για γέλια και για κλάματα
03 Αυγ 2022 21:29

Για γέλια και για κλάματα!!
Όταν επί 5 χρόνια δεν έχεις κάνει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ διορισμό , ενώ έχεις υποσχεθεί δυο φορές (Φίλης και Γαβρόγλου) από 20.000, είναι καλύτερα να σιωπάς τη στιγμή που η Κεραμέως έκανε 25.000!
Κρείττον το σιγάν!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.