Υπ. Παιδείας: Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν υπεύθυνη δήλωση περί αποδοχής ή μη του διορισμού τους

Γραπτή οδηγία του υπουργείου Παιδείας

03/08/2022

Ενημερώθηκε: 15/03/2023, 12:39

Άκουσε το άρθρο

"Στην παρούσα φάση, δεν προκύπτει υποχρέωση των υπό διορισμό εκπαιδευτικών για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης περί αποδοχής ή μη του διορισμού τους".

Αυτό αναφέρει σημερινό μήνυμα του υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη στην διαδικτυακή συνάντηση με τους Διευθυντές του υπουργείου Παιδείας κα του Γενικού Γραμματέα Αλ. Κόπτση ο Διευθυντές Εκπαίδευσης έλαβαν προφορική οδηγία οι νεδιοριζόμενοι να υποβάλουν    υπεύθυνης δήλωσης περί αποδοχής ή μη του διορισμού τους. Γι αυτό και κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ζητούν από τους νεοδιόριστους σχετικές δηλώσεις

Ακολουθεί το σημερινό μήνυμα του υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

"Χαίρετε,

Κατόπιν ερωτημάτων υποψηφίων αλλά και σχετικών δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, επισημαίνεται ότι οι πράξεις διορισμού είναι δημοσιευτέες και ως εκ τούτου η δημοσίευση αποτελεί συστατικό στοιχείο της οικείας πράξης και συνιστά αφετηρία για την έναρξη των έννομων αποτελεσμάτων που συνεπάγεται η συγκεκριμένη διοικητική πράξη.  Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, μετά τη δημοσίευση της απόφασης διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση των  υπηρεσιών σας και των διοριζομένων  για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, στην παρούσα φάση, δεν προκύπτει υποχρέωση των υπό διορισμό εκπαιδευτικών για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης περί αποδοχής ή μη του διορισμού τους".

Οδηγίες επισυναπτόμενες με τους πίνακες διορισμών

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των εκπαιδευτικών με τη δημοσίευση περίληψης της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το υπουργείο Παιδείας    απέστειλε  οδηγίες επισυναπτόμενες με τους πίνακες δορσιμών  προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις οποίες:

Α.   Είναι απαραίτητος ο αριθμός βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και ο αριθμός βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ (στοιχεία τα οποία αντλούνται από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού) για κάθε διοριστέο εκπαιδευτικό.

Β. Κατόπιν των ανωτέρω, καλούνταιοι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να εγγράψουν στο σύστημα της απογραφής (https://apografi.gov.gr/) τους διοριστέους  , που διορίζονται στην οικεία  Δ/νση  και στη συνέχεια να αποστείλουν /επιστρέψουν συνημμένα αρχεία excel   με συμπληρωμένα τα ζητούμενα στοιχεία/κελιά (ήτοι τον αριθμό βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΔ και τον αριθμό βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών που διορίζονται σε περιοχές της  οικείας Δ/νσής  

Η αποστολή των ζητούμενων στοιχείων πρέπει να γίνει το αργότερο έως την Δευτέρα 8.8.2022.

 

Σχόλια (3)

Ερμής
|

πω πω σχεδιασμός, ετοιμότητα, συντονισμός,, υπευθυνότητα..
για πα΄ρτε παράδειγμα παιδιά

@ΥΠΑΙΘ
|

Εμείς χαιρόμαστε(πάντα), εσείς χαίρεστε(ακόμα), εμείς θα σας χαιρετήσουμε(σύντομα)!

ποιος *ΧΑΙΡΕΤΕ ;
|

άλλα αντί άλλων το υπαιθ τρία χρόνια τώρα !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ