Η ΔΟΕ για τα «λάθη» στους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3ΕΑ/2022

Να δοθεί τώρα νέο περιθώριο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. για να διορθωθούν τα λάθη από τις Δ/νσεις και το Ο.Π.Σ.Υ.Δ. και να γίνουν δεκτές οι διορθώσεις των υποψηφίων

04/08/2022

Άκουσε το άρθρο

Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία κατάρτισης και δημοσίευσης των πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. για μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών, με βάση τον καταδικασμένο στην συνείδηση των εκπαιδευτικών ν.4589/19.

Τις τελευταίες μέρες το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. γίνεται αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών συναδέλφων για μη προσμέτρηση μορίων, για λάθη στην προϋπηρεσία τους,  για αλλαγές της τελευταίας στιγμής χωρίς ενημέρωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το ίδιο το Υ.ΠΑΙ.Θ. και το Α.Σ.Ε.Π. «ξέχασαν» να προσμετρήσουν το δεύτερο μεταπτυχιακό σε χιλιάδες υποψήφιους. Μετά από ένα μπαράζ μετάθεσης ευθυνών, αναμένεται να επαναδημοσιευτούν τις επόμενες μέρες οι πίνακες, χωρίς το Υ.ΠΑΙ.Θ. και το Α.Σ.Ε.Π. να δεσμεύονται ποιες διορθώσεις θα συμπεριλάβουν. Το Υ.ΠΑΙ.Θ. εμφανίζει πλήρη αναλγησία ειδικά για  τις περιπτώσεις εκείνες που κακώς χαρακτηρίζει «λάθη» των εκπαιδευτικών και αρνείται να επανεξετάσει. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οφείλονται σε αστοχίες του ίδιου του συστήματος.

Πολύ σοβαρά ζητήματα έχουν προκύψει και με το ζήτημα της Παιδαγωγικής Επάρκειας των υποψηφίων. Εφόσον δεν επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, ανοίγει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος δρόμος για την υπονόμευση της Παιδαγωγικής Επάρκειας των αποφοίτων. Η Παιδαγωγική Επάρκεια, ειδικά  των αποφοίτων των Παιδαγωγικών Σχολών, προκύπτει από το βασικό πτυχίο, είναι ενιαία και αδιάσπαστη με αυτό, αυτό αποτελεί τεκμήριο βεβαίωσής της. Κανένα κλικ και κανένα κουτάκι δεν είναι δυνατό  να την αμφισβητήσει.

Ορισμένοι υποψήφιοι, για διάφορους λόγους, δεν επέλεξαν την επιλογή «ΝΑΙ» στο αντίστοιχο πεδίο της Παιδαγωγικής Επάρκειας ενώ αυτή υφίσταται. Με βάση καταγγελίες συναδέλφων, σε περιπτώσεις που η αίτηση έγινε από smartphone, η επιλογή αυτή δεν εμφανιζόταν καθόλου. Οι συνάδελφοι είχαν εργαστεί κανονικά τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρεθούν κάτω από όλους όσους είχαν επιλέξει την παιδαγωγική επάρκεια (από όσους δηλ. έχουν ελάχιστη ή και καθόλου προϋπηρεσία).

Θέση της Δ.Ο.Ε. είναι η κατάργηση του Ν. 4589/19.

Με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, επιδιώκει να μεταφέρει την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους, να τη μετατρέψει σε ατομική ευθύνη. Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, το Υπουργείο χρησιμοποιεί προσωρινούς πίνακες που έχουν λάθη για την πρόσληψη των αναπληρωτών και αυτό έχει ως συνέπεια να χάνουν δουλειά και μόρια προϋπηρεσίας εκατοντάδες συνάδελφοι.

Εδώ και τώρα η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το Α.Σ.Ε.Π. να αντιμετωπίσουν το σύνολο των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με την έκδοση των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3ΕΑ/2022. Να πραγματοποιηθεί άμεσα επανέλεγχος της κατάταξης των υποψηφίων και να εκδοθούν εκ νέου οι προσωρινοί πίνακες.

Να δοθεί τώρα νέο περιθώριο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. για να διορθωθούν τα λάθη από τις Διευθύνσεις και το Ο.Π.Σ.Υ.Δ. και να γίνουν δεκτές όλες οι διορθώσεις των υποψηφίων

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για όλα τα παραπάνω ζητήματα ζητάει άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

ΑΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ
|

Την ίδια απορία έχω κι εγώ.

pakis
|

"...με βάση τον καταδικασμένο στην συνείδηση των εκπαιδευτικών ν.4589/19." τι θέλει να πει ο ποιητής;
Ο νόμος φταίει για τα λάθη;

ΑΠΟΡΙΑ
|

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΕ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ