ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ακυρώθηκαν ένας διορισμός Επίκουρου και μια εξέλιξη Αναπληρωτή Καθηγητή

Δημοσίευση: 05/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με δύο αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας:

  •  ακυρώνεται  πράξη του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία ο ... διορίσθηκε σε θέση μέλους Δ.Ε.Π. βαθμίδας Επίκουρου Καθηγητή με τριετή θητεία,  διότι, κατά τον έλεγχο νομιμότητας που ασκήθηκε κατόπιν προσφυγών, διαπιστώθηκαν πλημμέλειες στη διαδικασία εκλογής, οι οποίες καθιστούν άκυρη την εκλογή και την πράξη διορισμού του.
  •  ακυρώνεται   πράξη του Πρύτανη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης,, σύμφωνα με την οποία  η ... εξελίχθηκε σε μόνιμη θέση Καθηγητή, βαθμίδας Αναπληρωτή Καθηγητή,   διότι, κατά τον έλεγχο νομιμότητας που ασκήθηκε κατόπιν προσφυγής, διαπιστώθηκαν πλημμέλειες στη διαδικασία εξέλιξης, οι οποίες καθιστούν άκυρη την εξέλιξη και την πράξη εξέλιξής της.

Σχόλια (6)

 
Έχουμε εξοντωθεί !!!
12 Αυγ 2022 12:11

Βρίσκομαι και εγώ στην ίδια δεινή κατάσταση τους τρεις τελευταίους μήνες.

Διορίστηκα ως επίκουρος καθηγητής (παμψηφεί εκλογή !!!) με τριετή θητεία και έπειτα από 9 μήνες το υπουργείο ακύρωσε το διορισμό μου !!!

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ στη σειρά κατάταξης συνυποψήφιος (χωρίς συμμετοχή σε ερευνητικό έργο και χωρίς δημοσιευμένο επιστημονικό έργο), υπέβαλλε ένσταση για ένα εκ παραδρομής λάθος του Τμήματος στα διοικητικά έγγραφα της διαδικασίας εκλογής.

Μία ημέρα πριν λήξει η προθεσμία που είχε το Υπουργείο για να ακυρώσει το διορισμό, δημοσίευσαν το ΦΕΚ ακύρωσης.

Ερώτηση προς χάριν του αυτονόητου:
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΔΕΠ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ?

Ο καθένας έχει τη δυνατότητα, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, να καταστρέφει τις ζωές και τις οικογένειες των συμπατριωτών μας. Πριν αναλάβω καθήκοντα επίκουρου στο πανεπιστήμιο κατείχα θέση στο δημόσιο επί 13 συναπτά έτη και βρέθηκα άνεργος με μια απόφαση κάποιου υπαλλήλου στο Υπουργείο, χωρίς να φέρω καμία απολύτως ευθύνη, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας.

Έχει χαθεί η γη κάτω από τα πόδια μας. Προσπαθώ να βρω εποχιακή δουλειά για να συντηρήσω την οικογένεια μου.
Έχουμε απαυδήσει !!! στην Ελλάδα της Ευρώπης το έτος 2022.
ΕΛΕΟΣ

 
@Γιώργος
08 Αυγ 2022 14:58

Δυστυχώς θίγετε ένα ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ που αφορά όλο το Δημόσιο: όταν ένας υπάλληλος ή λειτουργός κάνει λάθη, δεν "την πληρώνει" κανένας απολύτως. Δεν έχει συνέπειες κανείς. Ο πολίτης φυσικά δεν αποζημιώνεται και αφήνεται στο έλεος του Θεού - αν θέλει να προσφεύγει σε κοστοβο΄ρα και χρονοβόρα δικαστήρια μπας και κάποτε μετά από 10 χρόνια βρει κανα δίκιο του.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι απέχουμε τουλάχιστον 20 χρόνια πριν αλλάξει αυτό το καθεστός ασυλίας - αρχικά σε επίπεδο υπηρεσίας και μετά σε επίπεδο αυτών που λαμβάνουν τις αποφάσεις προσωπικά.

 
@Θύμιος
08 Αυγ 2022 14:56

Ο έλεγχος νομιμότητας ΓΙΝΕΤΑΙ, και στα προηγούμενα στάδια, π.χ από το δικαστικό γραφείο / νομικό σύμβουλο της Πρυτανείας του ΑΕΙ. Για διάφορους λόγους όμως, μπορεί να γίνουν λάθη ή "λάθη" σε εκείνο το στάδιο, οπότε ως τελικός κριτής (σε διοικητικό επίπεδο) έρχεται το Υπουργείο - συνήθως μετά από καταγγελία.

 
Θύμιος
07 Αυγ 2022 11:55

Και γιατί ο έλεγχος νομιμότητας δεν γίνεται ΠΡΙΝ τη δημοσίευση του ΦΕΚ;

 
Γιώργος
06 Αυγ 2022 07:41

Μόνο ακύρωση; Εφόσον δεν τήρησαν τη νομιμότητα θα έχουν ευθύνες και κυρώσεις. Να δούμε αν θα ξαναγίνει.

 
Δούλεμα στο ίσιωμα
05 Αυγ 2022 12:56

Πω πω πω! Επέστρεψε η νομιμότητα!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ