ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δέκα εκ. ευρώ για αμοιβές εκπαιδευτικών που θα διδάξουν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στα Γυμνάσια

Όσον αφορά τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, η ένταξη των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων θα πραγματοποιηθεί με ανακατανομή των ωρών του ωρολογίου προγράμματος.
Δημοσίευση: 08/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το ποσό των  9.845.920,00 €  θα διιαθέσει το υπουργείο Παιδείας για αμοιβές εκπαιδευτικών για τη  διδασκαλία  (μονόωρη) των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στις τρεις τάξεις των Γυμνασίων.

Πρόκειται για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών στα Γυμνάσια της χώρας που δημιουργούνται από την απασχόληση του υφιστάμενου εκπαιδευτικού δυναμικού των Γυμνασίων στην πρόσθετη ώρα του Ωρολογίου Προγράμματος για την εφαρμογή του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων.

Ο αριθμός των απαραίτητων προσλήψεων σε επίπεδο Δ/νσης Εκπαίδευσης θα προκύψει  από το σύνολο των τμημάτων που εφαρμόζεται η αύξηση του ωρολογίου προγράμματος με αναγωγή σε αριθμούς εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου.

Η διάθεση των προσληφθέντων εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου στα Γυμνάσια θα γίνει  μέσω των Δ/νσεων Εκπαίδευσης που γνωρίζουν το σύνολο των εκπαιδευτικών κενών των Γυμνασίων που ανήκουν στην αντίστοιχη Δ/νση Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, η ένταξη των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων θα πραγματοποιηθεί με ανακατανομή των ωρών του ωρολογίου προγράμματος.

Σημείωση: Το ωράριο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων δεν αυξάνεται σε σχέση με πέρσι. Παραμένει μία ώρα διδασκαλίας την  εβδομάδα. 

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Τα αποτελέσματα έρευνας του ΙΕΠ

Η σχολική κοινότητα, εκπαιδευτικοί και μαθητές (αντιλαμβανόμενη πρόσληψη) υποδέχτηκε θετικά την εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στο σύνολό της (προστιθέμενη αξία) και στα επιμέρους ζητήματα (εύρος θεματικών, μεθοδολογία, portfolio, επιμόρφωση, διάχυση στη σχολική κοινότητα).

Η διαπίστωση αυτή προέκυψε από τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου το οποίο διακινήθηκε μέσω των υποδομών Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και διενεργήθηκε στο χρονικό διάστημα 15- 30 Ιουνίου 2022 με τη συμμετοχή 11039 σχολείων (5156 νηπιαγωγείων, 4166 δημοτικών, και 1717 γυμνασίων).

  • Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας 

Σχόλια (7)

 
πΕ19
09 Αυγ 2022 21:53

Έκανα λάθος πριν 10 000 000 για τη 1 ώρα του Γυμνασίου !!!!!!!!
1 ώρα μάθημα που έγινε ανάθεση τελευταίο και δεν έχαιρε και της μεγαλύτερης εκτίμησης από την σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικούς Γονείς μαθητές)
Δηλαδή τα εργαστήρια δεξιοτήτων είναι για το υπουργείο (και για πολλούς εδώ μέσα) ποιο σημαντικά από τις επιλογές στελεχών !!!!

 
nik
09 Αυγ 2022 19:44

ΕΣΠΑ μόνο ΕΣΠΑ, στον τακτικό προϋπολογισμό ούτε €. Δεν υπάρχει ελπίδα για τίποτα......Η παιδεία είναι μόνο ΕΣΠΑ. Στον τακτικό προϋπολογισμό μόνο φρεγάτες, αεροπλάνα και χωροφυλακίστικες αμοιβές.

 
ΠΕ19
09 Αυγ 2022 09:56

Για κάθε περίεργο και "επαναστάτη"
Αρκετοί εδώ μέσα (του Δ/ντη Πλατάρου προεξάρχοντος) ΦΩΝΑΖΑΜΕ να υπάρξει αποζημίωση, αλλά και ανάλογο κόστος σε νομική συμβολή, στα συμβούλια επιλογής στελεχών. Πολλοί περισσότεροι θεωρούσαν το παραπάνω υπερβολικό και περιττό έξοδο.
Βλέπουμε το κόστος 1 μαθήματος 1 ώρας σε Δημοτικό – Γυμνάσιο !!! και μάλιστα όχι και πρώτης προτεραιότητας. Με το 3% ή το 5% του παραπάνω ποσού ΟΛΑ θα συμβούλια επιλογής θα είχα μια σοβαρή αποζημίωση πράγμα που θα έκανε τις διαδικασίες πολύ ποιο γρήγορες.
Άλλο να έχεις ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ νομικούς συμβούλους και σύμβαση έργου που να λήγει 30/4 άρα τα παραδοτέα πρέπει να έχουν τελειώσει 15/4 και άλλο να είσαι «καλή τη πίστη» και όποτε τελειώσεις και αν (δηλαδή 20/7).
Δεν λέω ότι ΑΝ τα συμβούλια επιλογής ήταν έμμισθα και υπήρχε κατάλληλη νομική συμβολή ότι οι επιλογές ΔΔΕ-ΔΠΕ και ΣΣΕ θα είχαν τρέξει ποιο γρήγορα αλλά σίγουρα η καθυστέρηση δεν θα οφείλονταν στα συμβούλια επιλογής. Τότε οι όποιες καθυστερήσεις θα οφείλονταν στις …. αιτήσεις θεραπείας και ο νοών νοείτω !!!

 
@gismix
09 Αυγ 2022 09:53

απορροφητικότητα εσπα να φαίνεται με δελτία τύπου απλώς να'χουμε να λέμε

 
sig xim
09 Αυγ 2022 01:53

Ας μου εξηγήσει καποιος ποια είναι η διαφορά από πέρυσι, γιατί δεν καταλαβαίνω.

 
Πλεμπαίος εκαιδευτικός
08 Αυγ 2022 14:18

Golden boys της Παιδείας μας εκανες!!!
Επιτέλους μια αποζημίωση αντάξια του εκπαιδευτικού έργου!!! Η ντροπή σας βλέπει και κρύβεται!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ