ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΕΛΚΕ ΑΕΙ: Διάθεση των διαδικτυακών υπηρεσιών «Πληροφορίες Φορολογικού Μητρώου» και «Άντληση πληροφοριών

Δημοσίευση: 08/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Κ. Πιερρακάκη διατίθεται η διαδικτυακή υπηρεσία «Άντληση πληροφοριών (Μόνο ΕΛΚΕ των Πανεπιστημίων)» στο πληροφοριακό σύστημα «resCom - ΕΛΚΕ ΕΑΠ» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), με σκοπό και την είσπραξη των οφειλών των Καθηγητών και υπηρετούντων λεκτόρων πλήρους απασχόλησης προς τον ΕΛΚΕ του ΕΑΠ, σύμφωνα με τις περ. β’ και γ’ της παρ. 3 του άρθρου 23 του ν. 4009/2011 (Α’ 195). 

Για τον σκοπό αυτό, η ΑΑΔΕ χορηγεί στους ΕΛΚΕ των ΑΕΙ όλα τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει το ετήσιο καθαρό εισόδημα των καθηγητών και υπηρετούντων λεκτόρων που υπάγονται στις ανωτέρω περιπτώσεις, σύμφωνα με τα ειδικώς οριζόμενα στην περ. δ’ της παρ. 3 του άρθρου 23 του ν. 4009/2011 και στην υπ’ αρ. 165788/ Ζ2/4.12.2020 κοινή απόφαση (Β’ 5351).

Η αναζήτηση στοιχείων διενεργείται βάσει του ΑΦΜ του υπόχρεου και συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Η διαδικτυακή υπηρεσία επιστρέφει στο πληροφοριακό σύστημα τα στοιχεία που αφορούν στο μέλος ΔΕΠ του οποίου δίνεται ως είσοδος το ΑΦΜ, σε μορφή εγγραφών. 

Η διάθεση των διαδικτυακών υπηρεσιών διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ.) της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ., την Πολιτική Ορθής Χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς και τις διατάξεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Οι φορείς  έχουν την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανομένων πληροφοριών και, κατ’ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων, τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη ή τυχαία απειλή.

Οι τρεις φορείς, και ειδικότερα οι χρήστες κάθε πληροφοριακού συστήματος, έχουν την υποχρέωση χρήσης των λαμβανομένων πληροφοριών αποκλειστικά και μόνον για το σκοπό που περιγράφεται στην παρούσα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ