ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Μεταθέσεις - τοποθετήσεις των στελεχών της εκπαίδευσης μετά από τη λήξη της θητείας τους

Δημοσίευση: 10/08/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

1. Τα στελέχη της εκπαίδευσης μπορούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους να μετατίθενται με αίτησή τους ως εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 50/1996 (Α’ 45). 

Στην περίπτωση αυτήν αναλαμβάνουν υπηρεσία στη νέα τους θέση, ύστερα από τη λήξη της θητείας τους.

2. Τα στελέχη της εκπαίδευσης, εφόσον δεν επανεπιλεγούν, επανέρχονται, ύστερα από τη λήξη της θητείας τους, στις οργανικές τους θέσεις ή στις θέσεις στις οποίες μετατέθηκαν. 

Αν οι παραπάνω θέσεις έχουν καταργηθεί, τοποθετούνται σε κενές θέσεις εκπαιδευτικών σχολικών μονάδων της προτίμησής τους της ίδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) ή Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.).

3. Διευθυντής σχολικής μονάδας, η οποία καταργείται, επανεγγράφεται στον αξιολογικό πίνακα επιλογής ή στους αξιολογικούς πίνακες επιλογής, από τους οποίους διεγράφη. 

Αν συγχωνευθούν σχολικές μονάδες, οι Διευθυντές τους επανεγγράφονται στον αξιολογικό πίνακα επιλογής και στη θέση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, που προκύπτει από τη συγχώνευση, τοποθετείται για το υπόλοιπο της θητείας ο Διευθυντής των συγχωνευόμενων σχολικών μονάδων που προηγείται στη σειρά κατάταξης. 

Ως υποδιευθυντής της σχολικής μονάδας, που προκύπτει από τη συγχώνευση, τοποθετείται για το υπόλοιπο της θητείας ο αρχαιότερος από τους υποδιευθυντές των συγχωνευόμενων σχολικών μονάδων.

4. Διευθυντής Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.), το οποίο καταργείται, επανεγγράφεται στον αξιολογικό πίνακα επιλογής. 

Αν συγχωνευθούν Ε.Κ., οι Διευθυντές τους επανεγγράφονται στον αξιολογικό πίνακα επιλογής και στη θέση του Διευθυντή του Ε.Κ., που προκύπτει από τη συγχώνευση, τοποθετείται για το υπόλοιπο της θητείας ο Διευθυντής του συγχωνευόμενου Ε.Κ. που προηγείται στη σειρά κατάταξης. 

Ως υποδιευθυντής ή υπεύθυνος τομέα του Ε.Κ., που προκύπτει από τη συγχώνευση, τοποθετείται για το υπόλοιπο της θητείας ο αρχαιότερος από τους υποδιευθυντές ή υπευθύνους τομέα των Ε.Κ. που συγχωνεύονται, αντίστοιχα.
 

Σχόλια (8)

 
γυμνάσιο με λυκειακές
13 Αυγ 2022 21:51

ΔΕΝ συγχωνεύται , ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα ! Το γυμνάσιο παραμένει και ο διευθυντής του και ΠΡΟΣΑΡΤΩΝΤΑΙ λυκειακες τάξεις. απλό; εντάξει, ξέχασέ το σου λέει...

 
@πλαταρο
12 Αυγ 2022 15:31

η παρ 3 του αρθρ 45 του καλυτερότερου 4823/2021 όντως γράφει περί συγχωνεύσεως αυτά , το ΦΕΚ λυκειακών τάξεων μιλά για μετατροπή και ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ . άρα; η προσάρτηση ΔΕΝ είναι συγχώνευση. τότε ας έγραφε το ΦΕΚ συγχώνευση (δεν παραπέμπει παραδόξως; ) στο άρθρο αυτό αλλά σε άλλα. ΑΡΑ;;;;;;

 
@Πλατάρος Γιάννης
12 Αυγ 2022 14:30

Αν γραφει '' μετατροπή '' τι γινεται;

Παράδειγμα απο το ΦΕΚ 2909/08-06-2022:

Δ) Τη μετατροπή, από το σχολικό έτος 2022-2023, των Γενικών Λυκείων σε Λυκειακές Τάξεις Γενικού Λυκείου
προσαρτημένων στα Γυμνάσια της έδρας τους ως ακολούθως: .....

Δεν αναφέρει «καταργείται» , δεν αναφέρει «συγχωνεύεται» .
Τι γίνεται σε αυτη την περίπτωση, που αναφέρει '' μετατρέπεται'';
Αν γραφει '' μετατροπή '' τι γινεται;

Παράδειγμα απο το ΦΕΚ 2909/08-06-2022:

Δ) Τη μετατροπή, από το σχολικό έτος 2022-2023, των Γενικών Λυκείων σε Λυκειακές Τάξεις Γενικού Λυκείου
προσαρτημένων στα Γυμνάσια της έδρας τους ως ακολούθως: .....

Δεν αναφέρει «καταργείται» , δεν αναφέρει «συγχωνεύεται» .
Τι γίνεται σε αυτη την περίπτωση, που αναφέρει '' μετατρέπεται'';

 
@ ξέχασε
12 Αυγ 2022 14:26

μόνο που το 100% συγχώνευση δεν διάβασε το ΦΕΚ 8-6-2022 που αναφέρει "μετατροπή τάξεων λυκείου" και "προσαρτημένων στα γυμνάσια της έδρας τους".

 
ert
12 Αυγ 2022 13:29

Αυτός με τα περισσότερα μόρια, ΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΩΡΑΡΙΟ.

 
Πλατάρος Γιάννης
12 Αυγ 2022 11:51

@ Απορία
Ξέχασε την απάντηση που σου δώσανε...
Η σωστή είναι η εξής:
ΟΛΑ εξαρτώνται από ΜΙΑ λεξούλα:
Αν το ΦΕΚ γράφει «καταργείται» το Λύκειο ή αν γράφει «συγχωνεύεται» το Λύκειο.
100% θα γράφει «συγχωνεύεται» , οπότε διευθυντής γίνεται ο προηγούμενος στον αξιολογικό πίνακα....

 
@ απορία
11 Αυγ 2022 18:48

ξεκάθαρα του γυμνασίου, το λύκειο καταργείται και μαζί η θέση.

 
ΑΠΟΡΙΑ
11 Αυγ 2022 15:10

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ, ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ; ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ή ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ