ΜΑΘΗΤΕΣ

Με πρωτόκολλο COVID-19 η επιστροφή των μαθητών στα θρανία , μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, στις 12 Σεπτεμβρίου

Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς
Δημοσίευση: 11/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το νέο διδακτικό έτος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού,  με νέο πρωτόκολλο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

"Θα καταρτιστεί εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας" , δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης, σήμερα στον Σκάϊ.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ο βασικός δείκτης που παρακολουθούν οι ειδικοί είναι η πίεση στις εντατικές του ΕΣΥ και συνεπώς στο βαθμό που δεν υπάρχουν βαριές νοσηλείες, δεν θα χρειάζεται η λήψη μέτρων, καθώς οι απλές κλίνες είναι πιο διαχειρίσιμες. «Όμως αυτό είναι δυναμικό, συνδυάζεται με την πίεση», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos, τα μέτρα που ήδη εξετάζονται είναι:

Α. Η διατήρηση

  • της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • χρήσης αντισηπτικών,
  • τακτικού  αερισμού  χώρων,
  • σχολαστικού  καθαρισμού επιφανειών και εξοπλισμού,
  • ξεχωριστά διαλείμματα

Β. Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).

Σχόλια (91)

 
Παναγιώτα
21 Σεπ 2022 12:00

Μας λένε για μάσκες μόνο ο κορονοιος είναι;τα παιδιά με τις ιώσεις που δεν μπορούν να πάνε σχολείο τι γίνεται με τις απουσίες που δεν δικαιολογούνται ούτε με χαρτί γιατρού;μας απαγορεύουν να αρρωστήσουμε με την κεραμεως που μπλεξαμε ντροπή!!!!!!!!

 
Παιδιά και υγεία
29 Αυγ 2022 00:15

Μια χαρά είναι η υγεία των παιδιών, τα περισσότερα άλλωστε ούτε άρρωστα είναι ούτε πρόκειται να αρρωστήσουν - επιτέλους, ας μπει ένα τέλος στην τρομολαγνεία και την υστερία. Ορισμένοι μάλλον αρέσκονται να σκορπούν αδικαιολόγητο πανικό, αδιαφορώντας για την υπόλοιπη κοινωνία που αντιμετωπίζει πολύ σημαντικά -οικονομικά και άλλα- προβλήματα.

 
@Ρεαλιστής
28 Αυγ 2022 20:38

Μπορείτε παρακαλώ να μας δώσετε τα στοιχεία μιας έρευνας που λέει ότι η μάσκα είναι ανώφελο να τη χρησιμοποιούμε. Έτσι για να μην λέμε ότι θέλουμε.
Πάντως έχετε δίκιο σε ένα πράγμα: στο παιδί σας μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, στα υπόλοιπα παιδιά δεν έχετε δικαίωμα να επεμβαίνετε.
Αφήστε τους εκπαιδευτικούς που είναι υπεύθυνοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και δουλειά τους είναι, ανάμεσα σε άλλα, να προστατεύουν την υγεία των μαθητών τους....

 
Υπέρ της μάσκας
28 Αυγ 2022 20:31

@Ρεαλιστής
Κι άλλοι τα είπαν αυτά και στο τέλος νόσησαν τα παιδιά τους κι έμειναν 1,5 μήνα εκτός Σχολείου. Αυτό συνέβη πέρυσι με μια μητέρα που ήταν μεγάλη αρνήτρια. Το παιδί της έμεινε εκτός 1,5 μήνα. Αν εσείς αυτό το θεωρείται ότι είναι σωστό τότε τι να πω: Έχετε δίκιο, μπράβο σας, και εις ανώτερα.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παραδίδω κάθε μεσημέρι το παιδί που μου εμπιστεύονται οι γονείς του καλύτερο από ότι το παρέλαβα το πρωί και κυρίως υγιές. Τώρα εσείς μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε και να τα πιστεύετε κιόλας. Εγώ το ξαναλέω: Η ΜΑΣΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Είναι το μόνο μέτρο που έχει αποτέλεσμα και μπορεί να εφαρμοστεί με ευκολία στο Σχολείο.

 
Ρεαλιστής
24 Αυγ 2022 22:02

Κύριε "Υπέρ της μάσκας" φόρα τη μάσκα σου όσο θέλεις αλλά άσε τα παιδιά μας ήσυχα. Δεκάδες έρευνες αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει όφελος από τη χρήση τους, αλλά για τον επιπλέον λόγο ότι τα παιδιά έρχονται σε επαφή κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος άνευ φιμωτρου... Αλλά και εάν νοσήσουν το περνάνε ελαφριά όπως η πλειοψηφία των ανθρώπων. Πειράματα λοιπόν με την υγεία σας κάντε όσα θέλετε με την υγεία των παιδιών μας όμως όχι. Κάντε και το πέμπτο εμβόλιο, αλλά δυστυχώς ο κλάδος μας που πρώτος έσπευσε να μπολιαστεί σήμερα μετράει καθημερινά "απώλειες".....Ποιος θα είναι ο επόμενος...?

 
Δημήτρης
24 Αυγ 2022 21:52

Αν η Πολιτεία θεωρεί οτι ο εμβολιασμός προφυλάσσει ή εστω μετατρέπει τον ιο σε μια ίωση που δεν χρειάζεται τις ΜΕΘ, ας τον κανει υποχρεωτικό. Σε αντίθετη περίπτωση ας αφήσει τον ιδιο τον κοσμο να αποφασίσει. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να ζούμε σαν τα ζόμπι για να προστατεύσουμε κυριως τους ανεμβολιαστους. Σεβαστή σε ενα βαθμό η στάση τους, αλλα πρέπει να γινει σεβαστή και αυτών που θελουν τη ζωή τους πισω.

 
@Ρίτα
23 Αυγ 2022 15:18

Πολλές φορές η ανάγκη γίνεται φιλοτιμία....

 
Ρίτα
22 Αυγ 2022 21:05

Είναι δυνατόν να λέμε ότι δεν προκαλεί καμιά δυσφορία η χρήση της μάσκας; Και φυσικά προκαλεί και μιλάω εγώ που την φορούσα συνε΄χεια και δεν έχω κολλήσει ακόμη. Τόσο πια βασιλικότεροι του βασιλέως μερικοί;

 
@Αργυρώ
19 Αυγ 2022 10:52

Είναι πολύ λυπηρό να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που λένε ότι η αντίθετη άποψη από τη δικιά τους τους κάνει να θλίβονται. Εγώ δεν θλίβομαι που έχετε αντίθετη άποψη από τη δικιά μου. Και πραγματικά όταν βλέπω ότι τα παιδιά γελάνε μέσα στην τάξη με τα μάτια επειδή βλέπουν τους συμμαθητές τους, νιώθω πολύ χαρούμενος. Και ναι, οι μαθητές μου σε έναν χρόνο έγιναν πολύ καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα. Από την αρχή όμως ξεκαθαρίσαμε δύο τρία βασικά θέματα, κι ένα από αυτά ήταν η χρήση της μάσκας. Η μάσκα είναι ένα αναγκαίο κακό για την προστασία της δημόσιας υγείας. Και πραγματικά προτιμώ να φοράω μάσκα κι εγώ κι οι μαθητές μου πάρα να βλέπω άδεια θρανία... Καλημέρα

 
Αργυρώ
16 Αυγ 2022 23:24

@υπερ της μάσκας
Άρα εκπαιδεύτηκε η τάξη σας
Θλίβομαι να διαβάζω αυτά από εκπαιδευτικό. Κανένα δεν κόλλησε, κανένα θέμα δεν παρατηρήσατε κτλ.
Πληθώρα εκπαιδευτικών παρατηρήσαμε ότι τίποτε δεν πρόσφερε η μάσκα. Και μεταδίδεται ο .... ιός, και τα παιδιά ειδικά τα μικρότερα είχαν σοβαρά ζητήματα. Και μαθησιακά, και συμπεριφοράς.
Μπορείτε να φοράτε εσείς τριπλή σε προαιρετική βάση. Φτάνουν οι άθλιες υποχρεωτικότητες.
Προαιρετικά ίσως καθιερωθεί και δόση ανά δίμηνο.
Προαιρετικά όμως.

 
Πρώτα τα παιδιά
16 Αυγ 2022 17:55

Τα παιδιά είναι το μέλλον της Ελλάδας, ό,τι και να λέμε οι υπόλοιποι άρα η δική τους υγιής μαθησιακή, κοινωνική και ψυχολογική ανάπτυξη μετράει πάνω απ' όλα τα άλλα επιχειρήματα.

 
Οχι
14 Αυγ 2022 17:09

3η χρονια μασκες στα σχολεία. Απο τον Ιούνιο κυκλοφορουμε ολοι, παντου χωρις μάσκα και ξαφνικά Σεπτέμβρη μηνα θα γινει παλι υποχρεωτική χωρίς καμιά αιτία και ουσία; Λυπηθειτε τουλάχιστον τα παιδιά που εχουν πληρώσει ψυχολογικά τις συνέπειες χωρίς να φταίνε σε τίποτα.

 
@ Γ.Π.
14 Αυγ 2022 07:35

Έχετε κάποια έρευνα που το υποδηλώνει αυτό (για την αύξηση του αυτισμού στις ηλικίες 3-7); Μη λέμε κι ό,τι θέλουμε...

 
Βάρν.Βαρβάρα
14 Αυγ 2022 00:06

Όχι άλλη μάσκα στα σχολεία. Δεν αντέχουμε... Λυπηθείτε μας. Τραβάμε τα πάνδεινα στην εκπαίδευση κι έχουμε και το φιμωτρο στο στόμα... Και λιώνουμε, σταζουμε, ιδρώνουμε...ως πότε δηλ θα πάει αυτή η ιστορία;;;;;;;;;;;; Οποίος θέλει, ας τη φορά. Αλλά όχι για όλους υποχρεωτική. Πάει πολύ. Συμφωνώ για την αύξηση του αυτισμού, διαβασα κάπου ένα σχόλιο. Όντως, μας το είπαν σε σεμινάριο... Πολλά ψυχοσυναισθηματικα προβλήματα εξαιτίας της μάσκας.

 
Υπέρ της μάσκας
13 Αυγ 2022 22:38

Όσο καιρό φορούσαμε τις μάσκες στα Σχολεία δεν υπήρχε διασπορά στην τάξη μου. Είχαμε σποραδικά κρούσματα (στη διάρκεια της Σχολική χρονιάς αρρώστησαν τα μισά περίπου παιδιά) αλλά κανένα παιδί δεν κόλλησε στην τάξη μας. Μάλιστα όταν τα παιδιά έβγαλαν τη μάσκα ένας μαθητής μου αρρώστησε (πρώτο θρανίο) κι εγώ που φορούσα τη μάσκα δεν κόλλησα, κάτι που σημαίνει ότι η μάσκα προστατεύει. Κόλλησα όταν πήγα σε μια εκδήλωση εκτός Σχολείου (τέλη Ιουνίου, είχαμε κλείσει) σε ανοιχτό χώρο όπου κανένας δεν φορούσε μάσκα. Στην τάξη: α) Ποτέ δεν κατάλαβα ότι δυσκολεύονται τα παιδιά εξαιτίας της μάσκας. β) Ποτέ δε μου διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση της μάσκας εκτός από τις τελευταίες μέρες που ήξεραν ότι θα την πετάξουμε. γ) Ποτέ δεν ένιωσα δυσφορία εξαιτίας της μάσκας αν και όλη τη χρονιά φορούσα ενισχυμένης προστασίας. ε) Ποτέ δεν ύψωσα τη φωνή για να ακουστώ, αν και το τμήμα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Η χρονιά με τις μάσκες κύλησε ομαλά και με ασφάλεια.
Εάν ο εκπαιδευτικός περάσει ως συνήθεια τη μάσκα στο Σχολείο δεν υπάρχει πρόβλημα με τα παιδιά, αυτό έχω διαπιστώσει. Κι όσον αφορά τη χρήση της ένιωθα ασφάλεια ότι προστατευόμουν τόσο εγώ και η οικογένειά μου όσο και οι μαθητές μου με τις δικές τους οικογένειες. Μακάρι η μάσκα να διατηρηθεί και τη νέα σχολική χρονιά. Είναι μια ασφάλεια για όλους.

 
Δημητρης
13 Αυγ 2022 16:59

Κι άλλο χρόνο-σεζόν με τα ίδια ανέφικτα και αναποτελεσματικά μέτρα; Ποιο είναι το νόημα; Επίσης πάλι βρήκαν να τ' αρπάζουν από ανεμβολίαστους; Ως πότε; Και το μεγάλο ερώτημα είναι: ποιος τελικά εδώ που έχουμε φτάσει ονομάζεται ανεμβολίαστος;
Κατάσταση ελέγχου και καταπίεσης για ακόμα μια φορά.

 
Δημήτρης Κ
13 Αυγ 2022 16:16

Αίσχος! Βαρέθηκα τα ανεξήγητα μέτρα και τις ψεύτικες υποσχέσεις του κράτους. Δεν θα φορέσω μάσκα για τέταρτη σχολική χρονιά· όταν χρειάζομαι αέρα μετά από την γυμνάστικη, όταν ο πόνος από το λάστιχο της μάσκας γίνεται ανυπόφορος, όταν η μάσκα κόβεται και δεν μπορώ να είμαι παρόν στο, και τονίζω, υποχρεωτικό μαθημα, λόγω ενός επίσης υποχρεωτικού μέτρου. Όχι ευχαριστώ.

 
Ανοιχτά σχολεία χωρίς μάσκες
13 Αυγ 2022 06:57

Οι μαθητές στην Ελλάδα πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους μαθητές στην υπόλοιπη Ευρώπη, φτάνουν οι υπερβολές.

Ας ελέγξει το κράτος πρώτα τις εκκλησίες, όπου ο μέσος όρος ηλικίας είναι άνω των 60 ετών όμως δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας.

 
Τα παιδιά είναι το μέλλον
13 Αυγ 2022 06:51

Τραγικό μια κοινωνία να θέτει σε δεύτερη μοίρα την υγεία και την ψυχολογία των παιδιών, που είναι το μέλλον.

Ας δοθούν άδειες σε όσους δασκάλους έχουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας - τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν χωρίς λουκέτα και μέτρα.

 
Γ. Π.
12 Αυγ 2022 23:50

Το ξερετε ότι στις μικρές ηλικίες (3-7) έχει αυξηθεί ο αυτισμός εξαιτίας της μάσκας;;;;; Επειδή τα παιδιά δε βλέπουν εκφράσεις προσώπου;;;;; Έχετε σκεφτεί αυτές τις επιπτώσεις;;;;;;

 
Στέλλα αχ και βαχ
12 Αυγ 2022 23:49

Δεν πρόκειται να τηρηθεί το μέτρο... Γιατί έχουμε κουραστεί μεγάλοι και μικροί. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ άλλο να φορώ τη μάσκα ως εκπαιδευτικός τόσες ώρες... Φτάνει πια...
Επίσης, αδύνατον μαζί με τη διευθύντρια να κάνουμε κάθε μέρα 2 ώρες ιχνηλατηση...με βάση το πρωτόκολλο κλπ. ΞΕΧΆΣΤΕ ΤΟ.

 
TASOS
12 Αυγ 2022 22:02

Επιμενουν στο ιδιο παραμυθι . Για ποσο ακομα?

 
Πέτρος
12 Αυγ 2022 18:14

Έσπασε ο μύθος περί προστασίας από τα εμβόλια.
Πείραμα ήταν τελικά.

 
Εκπαιδευτικος
12 Αυγ 2022 18:10

Απαράδεκτοι! Συνεχίζουν αυτόν το διχασμό εμβολιασμενων μαθητών κ εκπαιδευτικων ακόμα; μετά από όλα όσα βλέπουμε ολοφάνερα μπροστά στα μάτια μας; όλοι νοσησαν, όλοι πέθαναν! Τέρμα η κοροϊδία! Μάσκες προαιρετικά.

 
Paolo
12 Αυγ 2022 17:15

Στην Ιταλία που πιο αυστηρά δεν θα έχει μάσκα αλλά αφού θέλουν θα φορέσουν μια Σεπτεμβρίου κ στα ΑΕΙ που έχουν κ εξετάσεις καθηγητές κ φοιτητές/τριες;

 
Ελένη
12 Αυγ 2022 16:47

Δεν είναι σοβαροί οι άνθρωποι! Δηλαδή, στα νησιά όλο το καλοκαίρι χαίρονται για τον τουρισμό...ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς κανένα απολύτως μέτρο...ούτε κουβέντα! Και τον Σεπτέμβριο φαίνεται ότι επανέρχεται ο κορονοιος δριμύτερος...και μάλιστα... οποία έκπληξη! προτιμά σαφώς το σχολικό περιβάλλον! Άντε, βάλτε πάλι το φίμωτρο....οι καθηγητές να τους κλείνει η φωνή να ακουστούν και οι μαθητές να μπορούν να μιλάνε χαμηλόφωνα μεταξύ τους χωρίς να φαίνονται..μια ωραία ατμόσφαιρα!

 
Χρήστος
12 Αυγ 2022 15:12

Μάσκα προαιρετικά σε όποιον φοβάται ακόμα τον φαντομά ιό, και υποχρεωτικά τεστ στους εμβολιασμένους που έχουν κατακλύσει τις ΜΕΘ....Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να τεστάρονται οι ανεμβολίαστοι...

 
Η Β
12 Αυγ 2022 13:57

Οι μάσκες στα σχολεία δεν νομιζω οτι εχουν καποιο νόημα πια. Ετσι κι αλλιως σχεδόν πουθενα στην Ευρώπη δεν το εφαρμόζουν. Ας φοράνε οι πιο ευάλωτοι μαθητές ή καθηγητές. Ο καθένας πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του με όποιο τρόπο θέλει και μπορεί. Δεν εχουν νόημα πια οι κυβερνητικές απαγορεύσεις.

 
Δύο μέτρα
12 Αυγ 2022 12:19

Αν θέλουν να προστατεύσουν την εκπαιδευτική κοινότητα να κάνουν υποχρεωτικό τον αυτό διαγνωστικό έλεγχο και τη μάσκα. Αλλά και τα δύο να τα χορηγεί το κράτος δωρεάν...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ