ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ο υφ. Παιδείας στα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale

Η Ελλάδα με την αγορά των Rafale στέλνει το μήνυμα στην Τουρκία «Μη διανοηθείς να κάνεις κάτι»
Δημοσίευση: 15/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων

Επισκέφθηκα την Αεροπορική Βάση της Τανάγρας προκειμένου να ενημερωθώ από κοντά για τα νεοαποκτηθέντα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη 4+ γενιάς, τα Rafale. Ευχαριστώ τoν  Διοικητή της 114 Πτέρυγας Μάχης, Σμήναρχο Στέφανο Αμπουλέρη για την θερμή υποδοχή και την ενδιαφέρουσα ξενάγηση.

Η αγορά των Rafale είναι εξαιρετικά σημαντική. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε την τελευταία δεκαετία στα εξοπλιστικά προγράμματα. Τα Rafale είναι στρατηγικά όπλα, χτυπάνε με ακρίβεια από πολύ μεγάλη απόσταση.

Σε διπλωματικό επίπεδο η αγορά των Rafale συμβολίζει την παρουσία της Γαλλίας στην ευρύτερη περιοχή. Το αξιόμαχο αυξάνει τη διαπραγματευτική μας ικανότητα ως κράτος.
Δεν αγοράσαμε τα Rafale για να πολεμήσουμε. Τα αγοράσαμε για να μην χρειαστεί να πολεμήσουμε. Για να καταδείξουμε την ισχύ μας και να σταλεί το μήνυμα ότι σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι σε βάρος μας, θα υπάρχει αιματηρό τίμημα. Η Ελλάδα με την αγορά των Rafale στέλνει το μήνυμα στην Τουρκία «Μη διανοηθείς να κάνεις κάτι».

Σχόλια (34)

 
@Πλατάρος
18 Αυγ 2022 10:39

Εάν θέλετε επώνυμες τοποθετήσεις και απαντήσεις, τα ΜΜΕ δεν είναι ο καλυτερότερος (όπως ο νόμος) χώρος.... αλλά είναι σίγουρα ο πλέον δημοκρατικός και ελεύθερος για όλους. Επιλογή σας είναι να "βρίσκεστε" εδώ. Δεν νομίζω να σας υποχρεώνει κάποιος.

 
Πιτσιφλής, απόστρατος
17 Αυγ 2022 17:39

@ Γιάννης Πλατάρος
Μην ασχολείσαι πολύ με τα Φιλολογικά και τα Νομικά γιατί ξεχνάς τα βασικά των Μαθηματικών. Ένα μαθηματικό πρόβλημα μπορεί να έχει δύο ή περισσότερες σωστές λύσεις.

 
Πιτσιφλής
17 Αυγ 2022 14:20

Βεβαίως!
Το Υπουργείο Μεταφορών μπορεί να χρειαστεί να υποστηρίξει έκτακτες ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας, δεν είναι εκεί το ΄θέμα. Το μέτρο και ο πραγματικός στόχος έχει χαθεί: Πηγαίνεις σε μια άλλη κρατική δομή, όταν είσαι εκεί κοντά, που δεν είναι της αρμοδιότητάς σου, για να χαιρετήσεις, να ευχηθείς, μεγάλη ήταν η εορτή που είχαμε. Μέχρι εκεί...
Με τις ουσιαστικές επισκέψεις στα Πανεπιστήμια, έχουμε κάποιο πρόγραμμα;
Κάποια αποτελέσματα;
Η κυρία Ζέττα εξαιρείται.

 
Σοβαρή διπλωματία αντί τυφλής ιδεοληψίας
17 Αυγ 2022 13:43

Καμία θεσμική ή οργανωτική αναγκαιότητα δεν υπαγορεύει την επίσκεψη ενός υφυπουργού ΠΑΙΔΕΙΑΣ σε στρατιωτική βάση - και οι συνοδευτικές δηλώσεις είναι παντελώς εκτός του καθορισμένου κυβερνητικού ρόλου του κ. Συρίγου.

Προς σχολιαστές: Θα βρίσκατε λογικό σε ένα ΄΄δυτικό ευρωπαϊκό κράτος ο υφυπουργός Μεταφορών, για παράδειγμα, να κάνει δηλώσεις για την Εθνική Άμυνα;...

Το ελληνικό κράτος έχει αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας, καθώς και Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Περαιτέρω παρεμβάσεις καταντούν παρελκυστικές και δεν εξυπηρετούν στο ελάχιστο τα εθνικά μας συμφέροντα.

 
Ψηφοθηρία
17 Αυγ 2022 13:19

Κανένα νόημα δεν έχουν αυτές οι επισκέψεις του υφυπουργού Παιδείας, κάπου έχει χαθεί το νήμα αλλά και το νόημα των λέξεων «διοικητική εξουσία».

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
17 Αυγ 2022 13:13

@Πλατάρος
Το πιο αναμενόμενο σχόλιο. Ήταν δυνατόν να μη σπεύσετε να τα βρείτε όλα καλώς καμωμένα από τους υπουργούς της κυβέρνησής σας; Βεβαίως ούτε που σας ενδιαφέρει η γενική χλεύη που προκαλούν όλες αυτές οι επιδεικτικές και φτηνές επικοινωνιακές δραστηριότητες. Ούτε που έχει καμιά σημασία για σας ότι μια τέτοια επίσκεψη θα πρέπει - πέρα από την τυπική - να έχει και ουσιαστική/πρακτική νομιμοποίηση. Αναρωτιέμαι με ποιον τρόπο συμβάλλει στο έργο και στα καθήκοντα ενός υφυπουργού παιδείας η ...επιθεώρηση πολεμικών αεροσκαφών! Και μη σπεύσετε να επικαλεστείτε την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, γιατί αυτή βρίσκεται εκτός κυβερνητικού πεδίου, άρα αυτή δεν του δίνει ούτε καν το τυπικό δικαίωμα.
Ωστόσο το σχόλιό σας έχει και μιαν άκρως ενδιαφέρουσα κατακλείδα: "25 χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχω βρει παραδοχή λάθους!...". Μήπως θα ήταν πιο τίμιο αυτό να το δείτε και να το διερευνήσετε ως αυτοκριτική;

 
@Πλατάρος
17 Αυγ 2022 12:37

Έχετε γράψει πολλές φορές πως σχολιάζουν όλοι ανώνυμα. Πίστευα πως είστε έξυπνος και θα είχατε καταλάβει το γιατί.!!!
Κανένας δεν εμπιστεύεται το καθεστώς αυτό και όλα τα προηγούμενα και ας διατυμπανίζουν την ελευθερία του λόγου όπως όλοι την εννοούμε.

Αν δεν είσαι συνδικαλιστής, δημοσιογράφος, πολιτικός και δεν ανήκεις σε κάποια οντότητα ή κομματικό μηχανισμό δεν έχεις το δικαίωμα να εκφράσεις την άποψη σου, θα ταλαιπωρηθείς χωρίς λόγο. Εσείς είστε δηλωμένος σε κομματικό μηχανισμό καθώς έχετε πολιτευθεί, μη ρωτάτε λοιπόν τα αυτονόητα.

Ο κ. Συρίγος ως «ΜΕΛΟΣ της ανώτατης διοικητικής αρχής» sic!! μπορεί να επισκέπτεται ότι θέλει καθώς και τα πανεπιστήμια…!!!!.
Τελικά έχω καταλήξει στην άποψη, ότι ο συγκεκριμένος μάλλον περισσότερο για αναλυτής κάνει, από ό,τι για πολιτικός. Επίσης, δεν κατανοώ πως ενώ έχει την ευθύνη ενός χαρτοφυλακίου που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική, εμφανίζεται κάθε μέρα και σχολιάζει διπλωματικά θέματα, λες και τον έχουν εξουσιοδοτήσει να μιλά ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ή μήπως είναι??

 
Αριστεία, όχι αστεία
17 Αυγ 2022 11:41

Αναμενω συντομα την επισκεψη στο Μαρουσι του ΥΠΕΘΑ με τον Δ/κτη ειδικων επιχειρησεων για να ανεβασει το ηθικο των εκπαιδευτικων.

 
Πιτσιφλής
17 Αυγ 2022 09:42

Μετά την κυρία Ζέττα... όλες οι άλλες εμφανίσεις είναι ασήμαντες.
Γιατί ασχολείστε;

 
@Μπράβο στον κύριο Συρίγο .
17 Αυγ 2022 08:33

Θα μπορούσε να προταθεί και για ιππότης της τιμής ή ακόμα και για Σερ εάν ήταν στην Αγγλία λέτε? Τί έκανε για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, μήπως ξέρετε να μας πείτε?

 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΙΡΓΚΕΝ.
17 Αυγ 2022 07:58

@Πλατάρος Γιάννης
Πώς τα καταφέρνει ο Πλατάρος και δικαιολογεί τους φίλους υπουργούς και όλους τους παρατρεχάμενους του συστήματος σε κάθε ζήτημα, απαιτεί αξιοθαύμαστη ικανότητα, που όμως δεν θα ήθελα να κατέχω. Μπράβο πάντως, γιατί η απάντησή του έχει τόση έκταση όσο όλα τα άλλα σχόλια μαζί και είναι και ως επί το πλείστον άσχετη με το θέμα. Εκφράζω τον θαυμασμό μου για το ταχύ πληκτρολόγιο, την ετοιμότητα και τις ατέλειωτες ώρες ενασχόλησης με τον σχολιασμό. Υποκλίνομαι.

 
Τζέιμς Μποντ 007
17 Αυγ 2022 01:37

@Πλατάρος
Ναι.... είναι ΝΤΡΟΠΗ η παιδεία να έχει συντριβεί επί των ημερών σου, κι εσύ να επισκέπτεσαι αεροπλάνα (και βαπόρια πότε?).
Ναι.... δύνασαι να επισκέπτεσαι ότι θέλεις. Και νοσοκομεία και χωράφια και ψαρόβαρκες και βιοτεχνίες και ταβέρνες και ΚΑΠΗ. Και αντίστοιχα, οι αρμόδιοι υπουργοί τους, να μπαινοβγαίνουν σε σχολεία και νηπιαγωγεία.
Ναι.... αλλά πρέπει τουλάχιστον να έχει και κάποιο ΛΟΓΟ-ΝΟΗΜΑ η επίσκεψη. Εδώ ποιος είναι ο λόγος, παρά μόνο η προσωπική και πολιτική σου προβολή?
Ναι.... πας επίσκεψη αλλά δεν "το παίζεις" Στρατάρχης, κάνοντας επιπλέον και δηλώσεις περί εξωτερικής πολιτικής, διπλωματίας, στρατιωτικών εξοπλισμών, γείτονα που πρέπει να μας φοβάται κλπ. Και προκαλείς και δεν είναι ο ΡΟΛΟΣ ΣΟΥ!
Ναι.... πολύ το διασκεδάσαμε με τον υφυπουργό μας ως Τομ Κρουζ.... με ατσαλάκωτο πουκάμισο και παπούτσι λουστρίνι. Άντε και 000 σύντομα.

 
Μπράβο στον κύριο Συρίγο .
16 Αυγ 2022 21:58

Και πανεπιστημιακός με κύρος είναι,με σοβαρό συγγραφικό έργο και θύμα σωματικής βίας από τους τραμπούκους που δεκαετίες βρωμιζουν τα πανεπιστήμια.Τολμησε σε ένα καθεστώς φόβου να επιπλήξει τραμπούκους που με σπρέι βρωμιζαν τους τοίχους του πανεπιστημίου.Απο τους λίγους που τόλμησε.Τον χτύπησαν ντον προπηλακισαν και τον απείλησαν.Τους μήνυσε και συνέχισαν να τον απειλούν.Σε όλα τα κράτη του κόσμου θα τους είχαν διαγράψει από φοιτητές,εκτός από την Ελλάδα.Αντισταθηκε και δεν πτοήθηκε.Σαν μέλος της κυβέρνησης και σαν γεωστρατηγικός αναλυτής μπορούσε να πάει και καλά έκανε χωρίς να χρειάζεται την άδεια κανενός και ιδιαίτερα των δυμπαθπυντων αυτών που τον προπηλακισαν και τον απειλούσαν να αποσύρει την μήνυση.Δικαιωμα του που πήγε και μπράβο του.Οσουςβδεν σας αρέσει απλά ...ξύδι.

 
pakis
16 Αυγ 2022 21:47

Οι Τούρκοι διαβάζοντας το μήνυμα «Μη διανοηθείς να κάνεις κάτι» του φοβερού υφυπουργού παιδο-άμυνας (επειδή είναι άριστοι έχουνε πολλές δεξιότητες), θα έχουν χε...τει πάνω τους.

 
Πλατάρος Γιάννης
16 Αυγ 2022 18:15

@Γεωργιος
Σας απαντάω επειδή γράψατε "ντροπή"
Ο κ. Συριγος είναι ΜΕΛΟΣ της ανώτατης διοικητικής αρχής της Χώρας. Λέγεται ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και κάθε μέλος της ΔΥΝΑΤΑΙ να επισκέπτεται οποιαδήποτε αρχή και υπηρεσία.
Εσείς κ. Γιώργο, είστε άλλος ένας που κάνει μάθημα, με θέματα γνωστικού αλφαβητισμου στην αλφαβήτα της Πολιτικής Αγωγής.
Υπάρχουν και χειρότερα....
Βγαίνουν και γράφουν ότι καλά κάνουν και δεν εφαρμόζουν τους νόμους του σχολείου με τους οποίους δεν συμφωνούν.
Χαρακτηριζουν την δημοκρατία μας ως "καθεστώς" χωρίς να υποψιάζονται ότι είναι και αυτοί "καθεστωτικοι" σιτιζομενοι απολύτως από το "καθεστώς " που περιφρονουν...
Ποιο σύνταγμα, ποιοι νόμοι, και ποιος όρκος για να προσκομίστει στην ΔΟΥ και να εισπραξουμε τον πρώτο μισθό από το "καθεστώς" οντες επαναστάτες του καναπέ...
Πλήρης αναξιοπρέπεια, τεράστια γνωστικά κενά, αναλβαβητισμος, θράσος ανώνυμο...
Το "καθεστώς" παρέχει πλήρη διασφάλιση ελευθερίας γνώμης, αλλά οι "επαναστάτες" δεν τολμούν να γράψουν κάτι επώνυμο....
Παρατηρώ με κατάπληξη να επιτίθενται ανώνυμοι σε ανώνυμο σχολιογραφο, με μανία (στον μίστερ ΝΟ) με ένα ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΘΟΣ, κρυπτομενοι...
Δεν περιοριζονται στην δική τους αντίθετη γνώμη. Επιτίθενται στην γνώμη του άλλου.
Φεύγει από το μοντέλο του Γαλατικου χωριού το φόρουμ και πάει σε περίεργα μονοπάτια....
Το θέμα είναι τι γράφουμε... Διορθώνουμε μια εσφαλμένη γνώμη με επιχειρήματα!...
Εσεις κραυγασατε "ντροπή Συριγο!"...
Σας διορθώνω, θεωρώντας σας ως πρόσωπο, έστω και με γνωστικό έλλειμμα. Δεν αμφιβαλατε για το ντροπιαστική της επίσκεψης...
Το θέμα είναι αν καταλάβατε ότι κάνατε ατόπημα...
Η εμπειρία μου λέει ότι ΔΕΝ καταλάβατε...
Απλώς έχουμε διαστροφη να διορθώνουμε τους αδιόρθωτους...
Μία φορά, ένας συνάδελφος σας συνδικαλιστής κατακεραυνωνε τα νέα "αντιδραστικα" βιβλία του δημοτικού ως εκπρόσωπος ΑΔΕΔΥ διότι "άκουσον-άκουσον" όπως χαρακτηριστικά είπε εν συλλογω Καθηγητών, " ένα πρόβλημα μπορεί να έχει δύο λύσεις;;;;... ΠΟΥ ΑΚΟΎΣΤΗΚΕ;;;;" Σας ερωτώ εσείς που είστε και μαθηματικός!.... Υπάρχει πρόβλημα με... δύο λύσεις;;;......
Του απάντησα αυτομάτως και χωρίς περιστροφες:
Έχετε δίκιο!!!.....
Που να του εξηγούσα ότι δεν μου απηύθυνε ρητορικό ερώτημα , πως έγινε δάσκαλος αφού κανονικά δεν έχει βγάλει γυμνάσιο πως έγινε αιρετός του κλάδου αφού δεν ξέρει που πάνε τα 4.....
Τετοια χρονοβόρα και συγκρουσιακα...
Εσείς θα μάθετε άραγε ότι ο υφυπουργός οποιουδήποτε υπουργείου μπορεί να επισκεφθεί ΕΠΙΣΗΜΩΣ, οπότε το επιθυμεί οποιαδήποτε υπηρεσία και αρχη;;;
Σας γράφω επίτηδες αυστηρά στα πλαίσια πειραμάτων στα ΜΜΔ, για το αν κάποιος χωρίς πρόσωπο (ανωνυμία) μπορεί να ζητήσει συγγνώμη για ένα κραυγαλέο αδιαμφισβητητο λάθος του (δεν έχω πετύχει ακόμα συγγνώμη) ή θα με εγκαλεσει προσωπικά, που πράττω αντισυναδελφικα και τον "διορθώνω" ή πόσο άσχετος είμαι εγώ που δεν ξέρω που πάνε τα 4...
25 χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχω βρει παραδοχή λάθους!....
Διαψευστε με παρακαλώ!....

 
Ιωάννης Κ.
16 Αυγ 2022 11:24

Ο κ. Συρίγος εμφανίζεται καθημερινά στα κανάλια μιλώντας κατά 95% για θέματα που άπτονται των ακαδημαϊκών του ενδιαφερόντων και κατά 5% για θέματα παιδείας ως υφυπουργός. Γιατί από τους πολίτες απαιτείται να καταλαμβάνουν θέσεις εργασίες σύμφωνα με τις γνώσεις και τα προσόντα τους και οι πολιτικοί τοποθετούνται όπου να 'ναι;

 
Μαζύ με το τράβα μου μια .. φωτογραφία
16 Αυγ 2022 11:10

έστειλε και το εθνόσημο του υπουργείου παιδείας ως μήνυμα στην Τουρκία «Μη διανοηθείς να κάνεις κάτι».
"Τα αγοράσαμε για να μην χρειαστεί να πολεμήσουμε." Φωτογραφίες θα τα βγάζουμε μόνο, γιατί οι τιμές στα καύσιμα έχουν απογειωθεί και άντε να τις αναχαιτίσεις!

 
Γεώργιος
16 Αυγ 2022 11:08

Με ποια ιδιότητα τον δέχτηκαν. Τι δουλειά έχει το υπουργείο παιδείας εκεί; Απλώς ευκαιρία έψαχνε για ξενάγηση. Ντροπή!

 
Προσεχώς ... ο πύραυλος ΝΙΚΗ
16 Αυγ 2022 10:45

να δούμε ποιος έχει τώρα τα κότσια να πετάξει, από "ντακότες" είδαμε κι αποείδαμε..
Το top-gun της φωτογραφίας!

 
ΓΕΣ
16 Αυγ 2022 10:39

Αναμένουμε παρέμβαση για τις εκλογές στα πανεπιστήμια από τον αρχηγό του ΓΕΣ. Πως του φαίνεται το νέο σύστημα, τι θα γίνει με τα εξωτερικά μέλη κλπ. Στη βαλκανική Κορέα ο καθένας κάνει ο,τι θέλει και ο επικεφαλής φυσικά κάνει ατελείωτες διακοπές.

 
Πιτσιφλής
16 Αυγ 2022 09:53

Επεράσαμε ωραία στο πανηγύρι. Είχαν έρθει και τα περισσότερα ξαδέλφια μου από την Αμερική, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, εκλάψαμε, φάγαμε τα παραδοσιακά, ήπιαμε και λίγο παραπάνω. Και λίγο πριν τη χαραυγή, ανεβήκαμε στο γάιδαρο του Γιώργη. Τον έχει σαν παιδί του, ένας έχει απομείνει, ο τελευταίος.
Rafale ακίνητο.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
16 Αυγ 2022 00:55

Τελικά επιβεβαιώνεται η στρατικοποίηση του υπουργείου παιδείας. Διατάξτε κυρ λοχαγέ!

 
Γκ
16 Αυγ 2022 00:24

Πραγματικά, τι θέαμα είναι αυτό;
Δηλαδή, τι ακριβώς θέλουν να πουν με τις φωτογραφίες σε μαχητικά, ελικόπτερα, φρεγάτες;
Μένει μόνο να δω Συρίγο σε χαράκωμα να παίζει paintball με ΟΥΚαδες.
Και για τους επισκέπτες που βλέπουν πότε πότε τηλεόραση, 9/10 φορές όταν βγαίνει ο Συρίγος να μιλήσει σε πρωινάδικο, δεν βγαίνει με την ιδιότητα του υφυπουργού αλλά με αυτή του "γεωστρατηγικού αναλύτη" και τα τελευταία 3 λεπτά νταξ, θα πούμε και για παιδεία.

 
Αριστεία, όχι αστεία
15 Αυγ 2022 23:37

Αναμένουμε φωτό υπουργαρας από γαλλική Γουιάνα με σκάφανδρο, έτοιμη να κατακτήσει το διάστημα.
Ο,τιδηποτε άλλο, banal.

 
Άναψε κόκκινο, πάτα το φρένο οδηγέ
15 Αυγ 2022 22:41

Πού κοιτάς άνθρωπέ μου? Με τα όργανα πετούν τα αεροπλάνα! Δεν είναι αυτοκίνητο, για να βλέπεις μπροστά το δρόμο και τα φανάρια! Έχεις βέβαια το ελαφρυντικό ότι δεν θα πετάξεις ποτέ, παρά μόνο στα όνειρα με αστροναύτες και μακρινούς πλανήτες.

 
nik
15 Αυγ 2022 20:34

Στέλνει και μήνυμα ότι τα λεφτά δεν φτάνουν για την παιδεία

 
Πέτρος
15 Αυγ 2022 18:48

Υπουργός Παιδείας είναι ή Υπουργός πολέμου ;;!

 
Panagiotis Geor
15 Αυγ 2022 16:49

Συγνώμη αλλά τι δουλειά έχει ο Υφυπουργός Παιδείας να επισκεφτεί μια πτέρυγα μάχης;

 
Αλέξανδρος
15 Αυγ 2022 16:24

Πήγαινε να επιθεωρήσεις κανά σχολείο από αυτά που είναι χρέπια και άσε τις επισκέψεις στα αεροπλάνα!!! Άλλος είναι ρόλος σας στο Παιδείας...

 
ΔΕΠ
15 Αυγ 2022 16:20

Τι σχέση έχει ένας Υφ. Παιδείας με την Άμυνα, τα μαχητικά και δηλώσεις προς την Τουρκία; Οι Εξωτερικών και Εθ.Αμυνης τι δουλειά κάνουν δηλαδή; Είναι πολύ να ζητάμε να κάνει ο καθένας τη δουλειά που του ανέθεσαν και όχι άσχετα δεξιά και αριστερα;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ