ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Με 6 από τους 13 "στρατηγούς" της εκπαίδευσης, διορισμένους, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά

Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της υπ. Παιδείας  Ν. Κεραμέως να μην κινήσει τις διαδικασίες "κρίσεων¨ των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 16/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά  με 6 από τους 13  "στρατηγούς" της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,Περιφερειακούς  Διευθυντές, διορισμένους, οι οποίοι εκτελούν χρέη αναπληρωτή, και τους υπόλοιπους 7 με παράταση της θητείας η οποία έχει λήξει στις 31 Ιουλίου.

Οι 6 Περιφερειακές Διευθύνσεις οι οποίες  θα λειτουργήσουν με διορισμένους από το υπουργείο Παιδείας Διευθυντές είναι οι εξής:

 • Κεντρικής  Μακεδονίας
 • Θεσσαλίας
 • Δυτικής Μακεδονίας
 • Αν. Μακεδονίας Θράκης 
 • Ηπείρου
 • Β. Αιγαίου

Ανάλογο πρόβλημα θα υπάρχει και σε μεγάλη Περιφερειακή Διεύθυνση , καθώς ο νυν Περιφερειακός Διευθυντής έχει θέση υποψηφιότητα για Σύμβουλος Εκπαίδευσης και θεωρείται βέβαιο ότι πολύ πιθανό να επιλεγεί λόγω των υψηλών προσόντων .

Οι Αναπληρωτές

Αναπληρωτές Περιφερειακοί Διευθυντές στις 6 κενές θέσεις  ορίστηκαν: 

 • του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας η Ζιάκα Βασιλική, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας,
 • του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ο Μπαχαράκης Θωμάς, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας,
 • του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου  η  Μπέση Μαρίνα, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας,
 • του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας η  Παπαδοπούλου Δέσποινα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας,
 • του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης η  Κοσμίδου Μαριγούλα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης,
 • της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου  η  Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου,

Ερωτηματικά

Στο μεταξύ ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της υπ. Παιδείας  Ν. Κεραμέως να μην κινήσει τις διαδικασίες "κρίσεων¨ των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Η υπουργός Παιδείας με διάταξη , η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή, παρέτεινε επ' αόριστον (σ.σ. μέχρι να επιλεγούν οι νέοι ΠΔΕ , χωρίς να τίθεται χρονικό όριο) τη θητεία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, ενώ δεν υπήρχε αντικειμενικός λόγος για να προβεί σ΄ αυτή την απόφαση.

Η "κρίσεις" Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης θα μπορούσαν να ξεκινήσουν χθες , καθώς δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο  (σ.σ. η σειρά "κρίσεων" στελεχών θα μπορούσε να αλλάξει στην πρόσφατη τροπολογία).

Μάλιστα οι επιλογές των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης  θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα , λόγω του μικρού αριθμού υποψηφίων.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Ο νυν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης κατέχει τη θέση του  Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας , η οποία σήμερα καλύπτεται με αναπληρωτή, τον  Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

Εάν οι "κρίσεις"  γίνονταν σήμερα  και ο Αλ. Κόπτσης επιθυμούσε να διεκδικήσει τη θέση του ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας, θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα και να θέσει υποψηφιότητα.

Εάν ο Αλ. Κόπτσης  δεν παραιτούνταν από Γενικός Γραμματέας γα να λάβει μέρος στις "κρίσεις" ,και έχανε τη θέση του, λόγω πολιτικών εξελίξεων ή ενός "ανασχηματισμού" Γενικών Γραμματέων , θα πρέπει να επιστρέψει στο σχολείο που έχει την οργανική του θέση.

Ειδικός Γραμματέας επέστρεψε στο σχολείο

Ήδη Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του υπουργείου Παιδείας, μετά την πτώση του Π{ΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση και την κατάργηση από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της διάταξης , με την οποία οι "στρατηγοί" της εκπαίδευσης (Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, Περιφερειακοί Διευθυντές) γίνονταν  αυτόματα Σχολικοί Σύμβουλοι, επέστρεψε στο σχολείο του.

Επέστρεψαν  στις οργανικές τους θέσεις

Με βάση το άρθρο 44 παράγραφος 3 του νόμου 4342/2015, της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ,  καταργήθηκε η διάταξη με την οποία οι Περιφερειακοί Διευθυντές εκπαίδευσης ,Γενικοί Γραμματείς  κ.α, μετά την παύση τους από τα καθήκοντα τους εκτελούσαν χρέη στελεχών παιδαγωγικής καθοδήγησης (πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι και τώρα Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου).

Επομένως, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων, επανήλθαν στην οργανική τους θέση.

Συγκεκριμένα το άρθρο 44 παράγραφος 3 του νόμου 4342/2015 αναφέρει:

 "Οι παράγραφοι 14, 15 και 16 του άρθρου 26 του ν. 3879/2010 (Α΄ 163), όπως ισχύουν, καταργούνται".

Η παράγραφος 14 ήταν αυτή που προέβλεπε ότι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ,Γενικοί Γραμματείς  κ.α εκτελούν χρέη σχολικών Συμβούλων μέχρι τη λήξη της θητείας των θέσεων αυτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  πέρασε άλλη διάταξη για τους Περιφερειακούς και Διευθυντές Εκπαίδευσης

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού κατάργησε την παραπάνω διάταξη πέρασε άλλη τροπολογία στη Βουλή με την οποία οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης  και οι Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε. -  μετά την παύση του από τα καθήκοντα τους, γινόντουσαν αυτόματα χωρίς αξιολόγηση και χωρίς να έχουν κάποια σχετικά προσόντα Συντονιστές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (!!) και με επίδομα στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των ΑΕΙ που είχαν τότε ιδρυθεί.  

Σχόλια (28)

 
@ERT
18 Αυγ 2022 10:20

Και φυσικά είσαι και μετριόφρων....

 
ERT
17 Αυγ 2022 23:16

@φιλελεύθερος, και αν.... είμαι ΗΔΗ τί πρέπει να κάνω; Μια χαρά θέση είναι αν έχεις διοικητικές ικανότητες και γνώσεις.

 
ΣΕΕ και ΣΕ και ΣΣ και ΕΣΣΔ(για τους παλιούς)
17 Αυγ 2022 20:30

@@ΠΕ19 (17 Αυγ 2022 10:35) και (16 Αυγ 2022 13:45)
Όλοι καταλάβαμε τι εννοούσε ο @ΠΕ19 (16 Αυγ 2022 12:05) με το ΣΣΕ. Εσείς δηλαδή δεν κάνατε ΠΟΤΕ λάθος πληκτρολογίου? Εδώ ολόκληρο Υπουργείο.... και στα 10 ονόματα έβαλε τα 2 λάθος!
https://www.esos.gr/arthra/79468/ta-lathi-den-ehoyn-telos-yp-paideias-mp...

 
Πε19
17 Αυγ 2022 19:46

Λάδι λάδι για τη τηγανίτα τίποτα!!!!!!!

 
φιλελεύθερος
17 Αυγ 2022 13:16

@ert
Σε συμβουλεύω να μη γίνεις διευθυντής σχολείου. Θα χάσεις τον ύπνο σου. Πολύ δουλειά, πολλές ευθύνες, καμιά ανταμοιβή.

 
@ΠΕ19
17 Αυγ 2022 10:35

Ακόμα και ένα "Σ" αλλάζει το νόημα, όπως κι ένα κόμμα αλλάζει την σύνταξη και μπορεί να καταστρέψει κάθε έννοια.

 
Μακράς ωρίμανσης
17 Αυγ 2022 08:21

@ΕΡΩΤΗΜΑ
Ελάτε τώρα κι εσείς αγαπητέ/τή.... Αυγουστιάτικα κιόλας? ΠΟΤΕ είναι η απάντηση.
Εάν ήταν να δοθούν, τί περιμένουν τόσο καιρό και με τους νέους ΔΠΕ-ΔΔΕ ήδη τοποθετημένους? Να ωριμάσουν λίγο και τα μόρια, σαν το παλιό κρασί?

 
ΠΕ19
16 Αυγ 2022 23:11

@@ΠΕ19 16 Αυγ 2022 13:45
Για ένα Σ πολλά λέτε για τη τηγανίτα τίποτα !!!
Το κόλπο με την αναπλήρωση ΑΝ γίνει καθεστώς όπως στο υπόλοιπο δημόσιο θα βάζει όποιος βγαίνει τους δικούς τους και καλά αναπληρωτές και το θέμα αξιοκρατία πάει περίπατο.
Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αξιολόγηση με τα υφιστάμενα στελέχη.
1 χρόνο η μπάλα πάει στην εξέδρα ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ είναι εις βάρος του κλάδου οποιαδήποτε καθυστέρηση.

 
ΕΡΩΤΗΜΑ
16 Αυγ 2022 22:21

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 116 ΔΠΕ ΚΑΙ ΔΔΕ;

 
Σωτήρης
16 Αυγ 2022 21:11

Αυτοί που γύρισαν στις τάξεις μπράβο τους.... Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι... αυτοί που δεν γύρισαν και πήγαν αλλού... για να βρίζουν αυτούς που τους κατάργησαν τα "προνόμια"...

 
ΕΜΜΟΝΕΣ
16 Αυγ 2022 17:36

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΠΔΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ.ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΠΕ(ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ) ΠΑΝΕ ΓΙΑ 15Η ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ. ΙΣΟΒΙΟΙ.

 
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
16 Αυγ 2022 16:59

Το άριστο είναι 13 στα 13.

 
Ελενη
16 Αυγ 2022 16:00

@ ert όταν γίνεις διευθυντής θα είσαι απόλυτα ευτυχισμένος δηλαδή;Ηρέμησε λίγο γλυκέ μου δεν εξαρτάται η ζωή σου από αυτό.

 
@ert
16 Αυγ 2022 14:15

Μας κοροϊδεύουν με τις κρίσεις ΔΣΜ... Τους έχει πιάσει παρατεταμένη θερινή ραστώνη (το κακό είναι ότι το καλοκαίρι στην Ελλάδα κρατάει πολύ καιρό..)

 
Η πυρκαγιά
16 Αυγ 2022 14:00

@ert 16 Αυγ 2022 11:22
Εγώ για κοινωνικό δράμα το βλέπω το εργάκι.... και τα σενάρια τύπου "Φώσκολου", διαρκούν πολλάααα επεισόδια....
Εσύ να τα βλέπεις με τους άριστους, που τα έκαναν παντού καμένη γη (μεταφορικά και κυριολεκτικά)....

 
@ΠΕ19
16 Αυγ 2022 13:45

Ακρωνύμια:
ΣΣΕ: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
ΣΕ: Σύμβουλοι Εκπαίδευσης
ΣΕΕ: Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου.

 
Το καλό περβόλι
16 Αυγ 2022 13:19

@ΓΙΩΡΓΟΣ
Ναι λάθος κάνετε. Μια χαρά έγραψε το esos για διορισμένους, αφού από το ίδιο το Υπουργείο ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ, το ποιος (από τους νέους ΔΠΕ-ΔΔΕ σε κάθε περιφέρεια) θα είναι ο αναπληρωτής του ΠΔΕ.
Όσο για το "επ' αόριστον", το εξηγεί και πάλι μέσα στην παρένθεση το esos :
"(σ.σ. μέχρι να επιλεγούν οι νέοι ΠΔΕ , χωρίς να τίθεται χρονικό όριο)". Όταν δεν υπάρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χρονικό όριο, με άλλα λόγια το λέμε : σε αόριστο χρόνο.

@ερτ
Κανονικά θα έπρεπε να μελετάτε Γεωγραφία.... αλλά σας συγχωρούμε και μόνο για το "ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ=ΜΠΑΧΑΛΟ"....

@Απορια
"ποιος την παιρνει;"??? Δεν θα σας απαντήσω με το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου.... αλλά απλά θα πω, μάλλον ο/η πιο άριστο/στη (καταλάβατε πιστεύω).

@Δεν είναι θέμα
Ε ας πάμε και με αναπληρωτές υπουργούς, πρωθυπουργούς, στρατηγούς, γιατρούς, διοικητές, δικαστές, σεβαστούς μητροπολίτες κλπ. Τί τους θέλουμε τους "κανονικούς" εάν "Δεν αλλάζει κάτι με τους αναπληρωτές". Ποτέ ξανά κρίσεις με άλλα λόγια! Αχ τι καλά!

 
Υποψήφιος ΔΕ
16 Αυγ 2022 12:41

Δεν είναι δυνατόν 7 Περιφερειακές Διευθύνσεις να αναπληρώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα από Διευθυντές Εκπαίδευσης. Τη θέση των Διευθυντών Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών θεμάτων, συνήθως με ελάχιστα προσόντα και δεν είναι καν στους πίνακες Διευθυντών Εκπαίδευσης, ενώ υποψήφιοι με υψηλή μοριοδότηση στους πρόσφατους πίνακες ΔΠΕ και ΔΔΕ είναι στην αναμονή. Το Υπουργείο πρέπει να τακτοποιήσει το θέμα άμεσα.

 
προς ert
16 Αυγ 2022 12:27

Συνάδελφοι, μείνατε να αναφέρεστε συνεχώς στα επιδόματα. Εδώ υπάρχει κενό στη διοίκηση της εκπαίδευσης και μάλιστα σε ψηλό επίπεδο. Το ερώτημα είναι μπορούμε για μια ακόμη χρονιά να πορευτούμε με αναπληρώσεις; Αυτή είναι η οργάνωση ενός κράτους; Δεν καταλαβαίνετε ότι με τα κενά αυτά ταλαιπωρούνται εκπαιδευτικοί, γονείς , μαθητές και γενικότερα πλήθος οικογενειών; Το έχουμε πει πολλές φορές, ότι οι προϊστάμενοι εκπαιδευτικών θεμάτων δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ασκούν "μόνιμα" τα καθήκοντα διευθυντή εκπαίδευσης, ο ίδιος ο νομοθέτης το προβλέπει, όχι για μεγάλο διάστημα. Και τι γίνεται τώρα; Ακριβώς το αντίθετο. Το ίδιο ισχύει και για τους Περιφερειακούς. Αλλά τι να πω; Όλα μπάχαλο...

 
ΠΕ19
16 Αυγ 2022 12:05

Το θέμα της παράτασης και της αναπλήρωσης με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο θα πρέπει να λήξει. Το υπουργείο ΑΡΙΣΤΑ έχει φτιάξει νόμο που προβλέπει να επιλέγεται ο καλύτερος σε όλα. ΟΜΩΣ τον εφάρμοσε 1 φορά και αυτή με 1000 προβλήματα με αποτέλεσμα σε πάρα μα πάρα πολλές περιπτώσεις σε θέσεις ευθύνης ΠΔΕ, ΣΣΕ, ΠΕΘ, ΠΣΜ να βρίσκονται άνθρωποι που απλά βρίσκονταν την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση (τυχαία ???) Για να καθαρίσει το τοπίο ΑΜΕΣΑ και μέχρι το τέλος του 2022 να επιλεγούν ΟΛΟΙ με καθαρές κρίσεις
Το ευφυολόγημα «δεν διαταράσσουμε τα σχολεία» (3 χρόνια τώρα το ίδιο παραμύθι) πρέπει να τελειώσει.
Τα παραμύθια με την πλατφόρμα, με την απομαγνητοφώνηση και γενικά η μπάλα στην εξέδρα δεν έχει δράκο και πρέπει ΑΜΕΣΑ να λήξει.
Το θέμα δεν αστείο και είναι πάρα μα πάρα πολύ επικίνδυνο.
Στο δημόσιο ο κ. Βερναρδάκης (την ίδια εποχή που Μπαλτάς έβγαζε νόμους Bella ciao) έβγαλε ένα πάρα μα πάρα πολύ αξιοκρατικό νόμο (εδώ και 6 χρόνια) ΟΜΩΣ Εφαρμόστηκε 1-2 φορές (δεν άρεσε !!!) και ενώ υπάρχει ορίζονται αναπληρωτές …… ότι να ‘ναι.
Ελπίζω να μην καταντήσουμε σαν το υπόλοιπο δημόσιο ΔΕΝ θα μας αρέσει !!!!!!!

 
ert
16 Αυγ 2022 11:42

ΟΧΙ βέβαια, ασκούν καθήκοντα ΠΔΕ και τα καθήκοντα του ΔΕ ασκούνται από τον Εκπαιδευτικών Θεμα΄των. Ο ΔΔΕ παραμένει ΔΔΕ. Προφανώς τα αντίστοιχα επιδόματα δίνονται στον ΔΔΕ (του ΠΔΕ) και στον Εκπ. Θεμάτων (του ΔΔΕ) ΚΑΙ στον ΔΣΜ, αναπληρωτή του Εκπ Θεμάτων (του Εκπ. Θεμάτων αν είναι μεγαλύτερο από του ΔΣΜ) ΚΑΙ στον Α. ΔΣΜ του τελευταίου...ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ=ΜΠΑΧΑΛΟ.

 
Νικ
16 Αυγ 2022 11:37

@ert
Συγκρατησου, κοιμάσαι και ξυπνάς με αυτήν τη σκεψη

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
16 Αυγ 2022 11:35

Μια διευκρίνιση: οι κενές θέσεις των ΠΔΕ καλύπτονται από τους αναπληρωτές τους Δντές εκπαίδευσης, όπως ορίζει ο νόμος, οι οποίοι μάλιστα μόλις τοποθετήθηκαν έπειτα από τις πρόσφατες κρίσεις και όχι από διορισμένους, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Επίσης, αν διάβασα σωστά την η θητεία τους δεν παρατάθηκε επ αόριστον, αλλά έπονται των Δντών σχολικών μονάδων και των Συμβούλων εκπαίδευσης. Κατανοητές οι φιλοδοξίες κάποιων που θεωρούν ότι η παρούσα φάση τους ευνοεί, όμως η εμπειρία δείχνει ότι οι πιέσεις που ασκούνται δεν είναι ο καλύτερος οδηγός για τις αποφάσεις και το όποιο αποτέλεσμα, πολιτικό είτε εκπαιδευτικό προκύψει.....

 
Απορια
16 Αυγ 2022 11:23

Τη θέση αυτών των 6 Διευθυντών Εκπαίδευσης που θα ασκούν καθήκοντα Περιφερειακου Διευθυντή ποιος την παιρνει;
Ή θα ασκούν αυτοί οι 6 και χρέη περιφερειακου διευθυντή κ διευθυντή εκπαίδευσης;
Το επίδομα διευθυντή εκπαίδευσης ποιος θα το παιρνει;
Αν γνωρίζει κάποιος τι ισχυει, ας απαντήσει παρακαλω!

 
ert
16 Αυγ 2022 11:22

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΣΜ; ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ;

 
Παλιός
16 Αυγ 2022 11:02

Δηλαδή οι Διευθυντές αυτοί που αναπληρώνουν τους Περιφερειακούς, θα έχουν τη γενική ευθύνη και των Διευθύνσεων και των Περιφερειακών Διευθύνσεων; Δηλαδή ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις της νέας σχολικής χρονιάς; Που θα πρωτοπηγαίνει ο/η Διευθυντής/-ια, στην Περιφέρεια ή στη διεύθυνσή του; Οι πίνακες των Διευθυντών Εκπαίδευσης γιατί έχουν καταρτιστεί; Αλλά ξέχασα, πιέζουν οι νυν, γιατί σου λέει, άμα χάσω τη θέση του Περιφερειακού, θέλω να ξαναγυρίσω στη θέση μου... έλα όμως που δε γίνεται να κρατάει κανείς δυο καρπούζια στην ίδια μασκάλη!!! Εύστοχο το θέμα σου αγαπητό esos, αλλά ακούει κανείς;

 
Δεν είναι θέμα
16 Αυγ 2022 10:41

Δεν είναι πρώτη φορά που αναλαμβάνουν οι αναπληρωτές . Εκκρεμεί ακόμη η διαδικασία κρίσεων και είναι λογικό. Καλό είναι να προηγηθεί των διευθυντών σχολείων να δουλέψουν κανονικά τα σχολεία . Ήδη έχουμε πολλούς διορισμούς για το διευρυμένο προγραμμα των ομίλων. Δεν αλλάζει κάτι με τους αναπληρωτές περιφερειακούς διευθυντές η τους ΣΕΕ .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ