ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το υπ. Παιδείας άλλαξε το όνομα της ΑΣΠΑΙΤΕ σε έγγραφο

Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι η μοναδική από τα ΑΕΙ Τεχνολογικής Κατεύθυνσης η οποία παραμένει σε αυτή την βαθμίδα , καθώς δεν πανεπιστημιοποιήθηκε όπως τα υπόλοιπα ΤΕΙ.
Δημοσίευση: 17/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας στην απόφαση για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ αναφέρει την  Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ)  ως Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικών & Τεχνολογικών Επιστημών.

Προφανώς η αλλαγή του ονόματος στην απόφαση έγινε από λάθος, αλλά επειδή η Σχολή βρίσκεται σε διαβούλευση με το υπουργείο για το μέλλον της , σε πολλούς μπαίνουν διάφορες σκέψεις.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι η μοναδική από τα ΑΕΙ Τεχνολογικής Κατεύθυνσης η οποία παραμένει σε αυτή την βαθμίδα , καθώς δεν πανεπιστημιοποιήθηκε όπως τα υπόλοιπα ΤΕΙ.

Τελευταία , τον Ιούνιο ο υφυπουργός Παιδείας , αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Άγγελος Συρίγος απάντησε  , εγγράφως, στη Βουλή για την ΑΣΠΑΙΤΕ ότι "Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση ακαδημαϊκά και χωροταξικά κριτήρια, όπως το φυσικό μέγεθος και τη διάρθρωση των Ιδρυμάτων, το γνωστικό αντικείμενο, την ποιότητα των σπουδών και τη βιωσιμότητα των Ιδρυμάτων".

Η εισήγηση της ΑΣΠΑΙΤΕ στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως είναι  να ενταχθεί στο ΕΚΠΑ ή στο ΠΑΔΑ (Δείτε εδώ)

Πέντε  προτάσεις από Πανεπιστήμια

Η ΑΣΠΑΙΤΕ , παρά το γεγονός ότι, επί υπουργίας Κ. Γαβρόγλου  είχε πέντε  προτάσεις από Πανεπιστήμια να την απορροφήσουν δεν είχε καμία θετικό αποτέλεσμα.

1η Πρόταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Διαβάστε εδώ)

2η Πρόταση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Διαβάστε εδώ)

3η Πρόταση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  (Διαβάστε εδώ)

4η Πρόταση του Πανεπιστημίου Πειραιά (Διαβάστε εδώ)

5η Πρόταση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Διαβάστε εδώ)

Σχόλια (9)

 
Απαρεμφατος
18 Αυγ 2022 21:29

Η ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ τα ειπε ολα στο παραπανω σχολιο της.Σαφως δεν υπαρχει πλεον ανωτατη τεχνολογικη εκπαιδευση αλλα πανεπιστημοποιηση

 
παρατηρητης
18 Αυγ 2022 21:21

Η ΑΣΠΑΙΤΕ οσο και να ηθελαν καποιοι να την μηδενισουν απο τον χαρτη της τριτοβαθμιας με πρωτεργατες την σημερινη κυβερνηση ειναι θεμα χρονου η θεμα νομοσχεδιου οριστικα πλεον η σχολη να ονομαζετε και τυπικα πανεπιστημιο μιας και ηταν ανωτατη σχολη οχι ανωτερα.

 
Αγανακτισμένος
17 Αυγ 2022 17:44

Έχεις ακούσει ήμουνα νιος και γέρασα?
Τόσα χρόνια από τότε που λάθη οδήγησαν σε αυτή. Την κατάσταση και ακόμα λύση καμία!!
Απευθύνομαι στο εν ενεργεία φοιτητη που έγραψε παραπάνω
Όταν μπήκαν οι φοιτητές γνώριζαν ότι ήταν ΤΕΙ
Ναι παιδί μου γνώριζαν και πολλοί θυσίασαν πολλά μόρια και επέλεξαν την ΑΣΠΑΙΤΕ από το το πρώην Τει Πειραιά γιατί η ΑΣΠΑΙΤΕ έδινε δύο τίτλους και είχε ακριβώς τα ιδια επαγγελματικά δικαιώματα με το ΤΕΙ
Και σε ρωτάω οι φοιτητές του πρώην ΤΕΙ δεν γνώριζαν ότι μπήκαν σε ΤΕΙ ?
Γιατί βγήκαν σε σχολή πολυτεχνική???
Εάν λοιπόν υπάρχει δικαιοσύνη ζήτησε ,απαιτηστε ίση μεταχείριση !!!!!!!!
Όχι άλλες αδικίες!!!!!

 
ΓΚΑΦΑΤΖΗΔΕΣ
17 Αυγ 2022 17:03

ΠΑΝΤΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ,ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΓΧΗΣΗ

 
Panagiotis Geor
17 Αυγ 2022 15:47

Κανονικά η ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να κλείσει και το οικόπεδο "φιλέτο" να αξιοποιηθεί για το καλό της χώρας. Οι λιγοστοί φοιτητές της και το -ακόμα πιο λιγοστό- προσωπικό της πρέπει να ενταχθούν αυτοδίκαια αλλού. Οι μεν φοιτητές στο ΠαΔΑ σε μονοτμηματική Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (πτυχία ΤΕΙ), και το δε προσωπικό (εκπαιδευτικό, διοικητικό, τεχνικό) σε άλλα ΑΕΙ του Λεκανοπεδίου ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Η ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να σταματήσει να δέχεται εισακτέους και οι υπάρχοντες φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους νια να πάρουν πτυχίο Εκπαιδευτικού και Μηχανικού ΤΕ. Εξάλλου οι φοιτητές ξέρανε από την πρώτη στιγμή, που οικειοθελώς μπήκαν σε αυτή τη Σχολή, τι πτυχίο θα πάρουν και ότι η Σχολή τους ανήκει στο Τεχνολονικό Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Κανείς δεν τους ανάγκασε να φοιτήσουν με το ζόρι.

Η Σχολή, είχε ιδρυθεί το 1959 με Βασιλικό Διάταγμα του Βασιλέως Παύλου Ά, ως ΣΕΛΕΤΕ που ήταν κακέκτυπο της γαλλικής σχολής ΕΝSΕΤ, η οποία ιδρύθηκε πριν 110 χρόνια (!) το 1912 και καταργήθηκε πριν 37 χρόνια (!) το 1985 διότι έκλεισε τον κύκλο της καθώς έπαψε να χρειάζεται. Αντιθέτως, στην Ελλάδα -την χώρα της φαιδράς πορτοκαλαίας-, το αντίστοιχο κακέκτυπο ακόμα να καταργηθεί! Η ΑΣΠΑΙΤΕ ιδρύθηκε με διακριτή φυσιογνωμία, ρόλο, σκοπό, αποστολή και ανάγκες που σήμερα έχουν εκλείψει. Όλη η χώρα θα στήριζε μια τέτοια πρωτοβουλία! Οι μόνοι που αντιτίθενται στο κλείσιμο της Σχολής, που έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και δεν έχει πλέον κανένα λόγο ύπαρξης, είναι προφανώς κάποιοι ΑΣΠΑΙΤιανοί. Ας είμαστε πραγματιστές.

Χρειάζονται και άλλες τολμηρές πρωτοβουλίες και συγκρούσεις με συμφέροντα -που θα επιφέρουν πολιτικό κόστος- νια να πάει μπροστά αυτή η χώρα. Το κλείσιμο της ΑΣΠΑΙΤΕ, προφανώς δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας, είναι όμως, όπως και να το κάνουμε, μια καλή αρχή. Ας βάλουμε όλοι μια φορά σε αυτή τη την χώρα το κοινό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Καιρός δεν είναι;

Από έναν εν ενεργεία φοιτητή της ΑΣΠΑΙΤΕ

ΥΓ: Μπράβο στο esos που δημοσίευσε πρώτο την είδηση

 
Απλή λογική
17 Αυγ 2022 11:44

Μάλλον δεν καταλάβατε πως η ΑΣΠΑΙΤΕ έγινε ήδη πανεπιστήμιο με τον τελευταίο νόμο με τον οποίο καταργήθηκε ο τεχνολογικός τομέας της ανώτατης εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τον νέο νόμο ως ΑΕΙ ορίζονται τα πανεπιστήμια, τα πολυτεχνεία, η ΑΣΠΑΙΤΕ και η ανώτατη σχολή καλών τεχνών. Αυτό σημαίνει πως όλα αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι πλέον μεταξύ τους ισότιμα.

 
Πιτσιφλής, απόστρατος
17 Αυγ 2022 11:25

Όπου να 'ναι θα ανακοινωθεί επίσης:
Το Υπουργείο Αεροπορικής Παιδείας και Αεράμυνας θα μεταστεγαστεί στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας ώστε να είναι δυνατή, εκτός των άλλων, και η άμεση αντίδραση των επίλεκτων πιλότων του, όταν....
Η Αρχηγός
Πτέραρχος.....

 
ΜΑΝΟΛΙΟΣ
17 Αυγ 2022 10:23

Αναφέρει: Επιχορήγηση στα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Επομένως, αλλάζει ο Μανολιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς. Για μένα σημαίνει επαναφορά των ΑΤΕΙ ως παραρτήματα πανεπιστημίων (τεχνολογικά πανεπιστήμια). Ίδωμεν.

 
Baa laa
17 Αυγ 2022 09:13

Θετικότατο αποτέλεσμα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.