ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επιστολή προς Νεοδιόριστους Εκπαιδευτικούς περιοχής Π.Ε. Ανατολ. Αττικής

Δημοσίευση: 17/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, οι Προϊσταμένες/οι και οι Υπάλληλοί της, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, οι Δ/ντές –Δ/ντριες και το εκπ/κό προσωπικό των σχολείων σας υποδεχόμαστε εγκάρδια και σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή και επιτυχημένη πορεία στην εκπ/ση, εκπληρώνοντας όλα τα όνειρα και τις επιδιώξεις σας. Όλοι και όλες θα σας στηρίξουμε αποφασιστικά στα πρώτα σας βήματα για την ομαλή ένταξη στο περιβάλλον των σχολείων μας.

Προσβλέπουμε στη συμβολή σας για τη βελτίωση της ποιότητας του επιτελούμενου εκπαιδευτικού– διδακτικού έργου, αλλά και παραμέτρων που αφορούν την οργανωτική/διοικητική και την εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Ο ρόλος της παιδείας μας είναι να προσφέρει ίσες ευκαιρίες επιτυχίας και συμμετοχής στην εκπαίδευση και την κοινωνία σε κάθε παιδί, ανεξάρτητα από την κοινωνική, οικονομική ή πολιτισμική του προέλευση. Ως εκ τούτου, οδηγός σας να είναι η πλήρης ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών/τριών, η ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πανανθρώπινων αξιών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αμοιβαίας κατανόησης, της ανεκτικότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης και της φιλίας μεταξύ όλων των μαθητών/τριών.

Βασική σας επιδίωξη και αποστολή να είναι η ενίσχυση των αλληλεπιδράσεων στο σχολείο και στην τάξη, το εξατομικευμένο ενδιαφέρον για τους/τις μαθητές/τριες, η κατανόηση των διαφορετικών αναγκών τους, η ανάπτυξη των ικανοτήτων/δεξιοτήτων τους, η παροχή κινήτρων και η ενίσχυση των επιθυμητών συμπεριφορών.

Η αντιμετώπιση και άμβλυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων να είναι προτεραιότητα, ιδιαίτερα για τους/τις μαθητές/τριες των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η ποιότητα της διδασκαλίας σας, ο εμπλουτισμός του Αναλυτικού Προγράμματος, η χρησιμοποίηση των Νέων Τεχνολογιών, η αξιοποίηση κάθε Αντισταθμιστικού μέτρου και οι Υψηλές Προσδοκίες για την επιτυχία όλων των μαθητών/τριών, θα ενισχύσουν τις δυνατότητές τους για σχολική επιτυχία.

Η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους γονείς και κηδεμόνες, η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία, η καθοδήγηση τους για τη μελέτη στο σπίτι, η από κοινού διαμόρφωση πλαισίου
διαχείρισης της συμπεριφοράς και κανόνων, είναι μερικά βασικά στοιχεία για την πρόληψη των όποιων προβλημάτων, αλλά ιδιαίτερα θα συμβάλλουν στην σχολική επιτυχία των μαθητών/τριών.

Να είστε ήρεμοι, υπομονετικοί και ψύχραιμοι και να έχετε πάντα στην επικαιρότητα τα συγγράμματά σας στα οποία να ανατρέχετε σε δύσκολες περιπτώσεις, συνδυάζοντας θεωρία και πράξη.

Πολύτιμοι συμπαραστάτες & συνεργάτες στο έργο σας θα είναι:

  • Οι Δ/ντές/ντριες των σχολείων σας και οι εκπαιδευτικοί με τους οποίους να μοιράζεστε όλες τις σκέψεις, τις προτάσεις, τις ιδέες, το εκπαιδευτικό υλικό που θα συνδιαμορφώνετε με βάση τις ανάγκες μαθητών/τριών σας.
  • Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και στη συνέχεια οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (Γενικής, ΕιδικήΑγωγής & Ενταξιακής Εκπ/σης, Κοινών Ειδικοτήτων), για την επιμόρφωση, ανάπτυξη πρωτοβουλιών και την επιστημονική – παιδαγωγική καθοδήγηση του έργου σας.
  • Τα 2 ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης), που εδρεύουν στη Δ.Π.Ε. Αν. Αττικής, οι Ε.Δ.Υ. (Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης), τα Σ.Δ.Ε.Υ. (Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης) καθώς και το Κ.Ε.ΠΕ.Α. (Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία) και οι Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και (Αγωγής Υγείας), Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού.

 «Επειδή η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από τη μετάδοση της γνώσης, είναι η έμπνευση για την αλλαγή» στη νέα γενιά, μην αρκεστείτε στη διαχείριση και διεκπεραίωση των καταστάσεων και του διδακτικού προγράμματος, αλλά να επιδιώξετε τον μετασχηματισμό μέσα από τη συνεργασία και την κοινή δέσμευση στους στόχους, βάζοντας πάντα το καλό του σχολείου και της ομάδας «πιο πάνω από το εγώ», κερδίζοντας την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων.

Η Διεύθυνση και ο Διευθυντής Π.Ε. Ανατ. Αττικής
Δρ. Κων/νος Παπαχρήστος

Σχόλια (5)

 
Πιτσιφλής
19 Αυγ 2022 09:42

Είστε τυχεροί γιατί είναι Δάσκαλος!
Και τα άλλα γράμματα κεφαλαία είναι, αλλά δεν τα εμφάνισα γιατί είναι σεμνός.

 
Αλεξ
19 Αυγ 2022 01:51

Είμαστε τυχεροί που επιτέλους η Ανατολική Αττική έχει Διευθυντή Εκπαίδευσης με
Ήθος, τεράστια εμπειρία, και χάρισμα στην επικοινωνία Η πορεία του μέχρι τώρα το επιβεβαιώνει

 
Κων/νος Καλέμ.
17 Αυγ 2022 12:19

Εξαιρετικό και ταυτόχρονα περιεκτικό το μήνυμα του κ. Δ/ντή Π.Ε. Ανατ. Αττικής.
Οι νέοι/νέες συνάδελφοι είναι τυχεροί/ές που σε αυτούς τους δ΄ύσκολους καιρούς, θα έχουν ένα Διοικητικό και Παιδαγωγικό προϊστάμενο με τεράστια εμπειρία, ήθος και πολλές γνώσεις ως συμπαραστάτη, στα πρώτα τους βήματα ως μόνιμοι πλέον συνάδελφοι.
Καλή επιτυχια στο έργο σας και καλή σχολική χρονιά

 
ωραίος
17 Αυγ 2022 11:53

αλλά : πώς προσβλέπουμε στη βελτίωση , όταν είναι θυμωμένοι από πολύχρονη ταλαιπωρία, όταν κρινει το υπαιθ ότι χρειάζονται επιμορφωτικές συναντήσεις (σαν τ 10ωρο των άριστων νέων ΔΔΕ-ΔΠΕ) ;
πάντως ευγενικό και ζεστό κείμενο του ΔΠΕ

 
Προβληματισμένος
17 Αυγ 2022 10:00

Ο Διευθυντής Πρωτ. εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, όχι μόνο με αυτές τις επιστολές αλλά με τη συνολική του πορεία, διδάσκει ήθος και συναδελφική προσέγγιση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ