ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάθεση προσωρινής άσκησης καθηκόντων Διευθυντών

Δημοσίευση: 19/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάθεση προσωρινής άσκησης καθηκόντων Διευθυντών-Διευθυντριών σε σχολικές μονάδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Φθιωτιδας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων.

 

Σχόλια (8)

 
Φαίδρα
21 Αυγ 2022 00:11

Δυστυχώς στην Αττική δεν έγιναν δεκτές κάποιες παραιτήσεις υπ/ντων το καλοκαίρι... Γι αυτό όλα τα σχολεία έχουν υπ /ντη και δεν πρόκειται να προκηρυξουν τις θέσεις. Θα αναλάβουν οι υπ/ντες με ζόρι...

 
Δαναός
20 Αυγ 2022 15:14

Εύστοχες οι παρατηρήσεις του συναδέλφου Κ.Α.
Συγχαρητήρια στους προισταμένους που προχώρησαν σε διαδικασία επιλογής.

 
ΝΝ
20 Αυγ 2022 10:15

Στην προκήρυξη της ΔΔΕ Ιωαννίνων αναφέρεται:
«Η θητεία των αναπληρωτών διευθυντών ... αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2022 ...»
Ερώτημα: Ποιος θα παραδώσει στους/στις νέους/νέες διευθυντές/τριες σε περίπτωση που η θέση κενώνεται λόγω συνταξιοδότησης στις 31 Αυγούστου;

 
Μια χαρά και δυο τρομάρες
20 Αυγ 2022 09:56

@Κ.Α.
"Αλλά τέτοιες σκέψεις που κάνω, φαίνεται πως δεν απασχολούν κανέναν στο Μαρούσι".
- Κι εσείς μια χαρά τα λέτε.... και στο Μαρούσι μια χαρά τα ξέρουν.... αλλά μια χαρά ανίκανοι είναι να κάνουν οτιδήποτε.... κι έτσι μια χαρά το αφήνουν στον αυτόματο πιλότο εδώ και 4 χρόνια από το 2019.
- Ψήφισαν μια χαρά τον καλυτερότερο νόμο με τα 250 άρθρα, που κανείς δεν ξέρει (ούτε και οι ίδιοι) πώς εφαρμόζεται. Και που στην πράξη αποδείχθηκε, ότι απαιτεί 7 μήνες για να επιλεγούν μόλις 116 στελέχη.
- Κι αυτό με 1000 ζόρια. Με "βροχή" ενστάσεων που δεν απαντώνται. Με αιτήσεις θεραπείας που μάλλον δεν θα απαντηθούν. Με μόρια στις συνεντεύξεις που δεν είδαμε. Με παραιτήσεις μελών των Συμβουλίων Επιλογής και με αντικαταστάσεις τους, που ή δεν τις μαθαίνουμε ή τις μαθαίνουμε μετά από 1 μήνα. Με προσφυγή 50 υποψηφίων στο ΣτΕ για την εξέταση στην ξένη γλώσσα, που ίσως δεν θα εκδικαστεί ποτέ. Με κερασάκι στην τούρτα τα 6 μόρια υποψήφιου (όσο ένα διδακτορικό) για 3 χρόνια ως αποσπασμένος μετακλητός υπάλληλος σε πολιτικό γραφείο!!! Δηλαδή με τους 450 από τους 600 υποψήφιους ΔΠΕ-ΔΔΕ.... να είναι μια χαρά "στα κάγκελα".
- Διερωτάστε τί απασχολεί τους ανθρώπους στο Μαρούσι? Μα νομίζω ότι τα πρόσφατα ρεπορτάζ του αγαπητού esos από τις στρατιωτικές βάσεις-μονάδες μας, είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικά. Έρχονται εκλογές και τους απασχολεί μόνο η αυτοπροβολή τους. Τί άλλο θα μπορούσε άλλωστε?

 
Κ.Α.
19 Αυγ 2022 22:15

Αυτή η διαδικασία αφορά στην επιλογή του αρχαιότερου μεταξύ των ενδιαφερομένων και σταδιακά αρχικά στη σχολική μονάδα, έπειτα στην ομάδα σχολείων και τέλος σε όλη τη Διεύθυνση.
Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία. Το ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ ουσιαστικά ελέγχει την παλαιότητα με την προαναφερόμενη σειρά.
Επειδή δεν πρόκειται περί επιλογής βάσει προσόντων και μοριοδότησης, ουσιαστικά είναι μια προσωρινή κατάσταση (αναπληρωτές Διευθυντές), που στο μυαλό του νομοθέτη θα διαρκούσε για μικρό χρόνο και θα εφαρμοζόταν σε ελάχιστες περιπτώσεις. Τώρα λόγω της πολύ μακράς καθυστέρησης του Υπουργείου να επιλέξει στελέχη εκπαίδευσης και με τις συνεχείς παρατάσεις, η διάταξη απέκτησε δυσανάλογα μεγάλη βαρύτητα ως προς την εφαρμογή της. Αλλά τέτοιες σκέψεις που κάνω, φαίνεται πως δεν απασχολούν κανέναν στο Μαρούσι.

 
Εκπαιδευτικός
19 Αυγ 2022 19:18

Προφανώς στις παραπάνω σχολικές μονάδες δεν υπάρχει Υποδιευθυντής (κανονικός ή προσωρινός) γιαυτό γίνεται προκήρυξη. Διαφορετικά αναλαμβάνει αυτός φυσικά χωρίς προκήρυξη.

 
glgiannis
19 Αυγ 2022 17:38

Επιτέλους σε πρόσκληση μιας δευτεροβάθμιας και μια σωστή διατύπωση:
".....που υπηρετούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" , και όχι οργανικά τοποθετημένοι!!
Ακούτε στην Εύβοια;;;;

 
Τάκης
19 Αυγ 2022 16:54

Εύγε στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και στη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για ανάθεση προσωρινής άσκησης καθηκόντων Διευθυντών. Αναμένουμε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι νομοί που δεν το έκαναν ακόμη. Εκτός από αυτονόητο είναι δίκαιο και αξιοκρατικό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.