ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: "Πληθώρα" ενστάσεων (6.204) -Να μελετηθεί από μηδενική βάση το σύστημα μοριοδότησης εισηγείται το ΑΣΕΠ

Για να καταλάβει κανείς τι σημαίνει 6.204 ενστάσεις, αρκεί να αναφερθεί  ότι ο ετήσιος αριθμός των ενστάσεων που χειρίζεται το ΑΣΕΠ για όλες τις εκτός Παιδείας προκηρύξεις είναι περίπου 1.600
Δημοσίευση: 19/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Πληθώρα" ενστάσεων  (άγγιξαν τις 6.204)   κατατέθηκαν στον ΑΣΕΠ απο υποψηφίους εκπαιδευτικούς των Προκηρύξεων  1ΕΑ/2022, 2ΕΑ/2022 και 3ΕΑ/2022 Ειδικής Αγωγής. 

Για να καταλάβει κανείς τι σημαίνει 6.204 ενστάσεις, αρκεί να αναφερθεί  ότι ο ετήσιος αριθμός των ενστάσεων που χειρίζεται το ΑΣΕΠ για όλες τις εκτός Παιδείας προκηρύξεις είναι περίπου 1.600 .

Μετά από αυτό το γεγονός το οποίο επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ  Αθανάσιος Παπαϊωάννου  εισηγείται στο υπουργείο Παιδείας  εν όψει προκηρύξεων Γενικής Εκπαίδευσης το 2023  να μελετηθεί από μηδενική βάση το σύστημα μοριοδότησης που είναι τόσο περίπλοκο (χωρίς κατ’ ανάγκην να οδηγεί στα καλύτερα αποτελέσματα) ώστε προκαλούνται αμφισβητήσεις και μεγάλες καθυστερήσεις”. 

Ακολουθεί το ενημερωτικό σημείωμα του προέδρου του ΑΣΕΠ: 

Από τους 80.160 υποψηφίους/καταταγέντες στους σχετικούς προσωρινούς πίνακες των πέντε προκηρύξεων της Ειδικής Αγωγής, υποβλήθηκαν συνολικά 6.204 εντάσεις (ποσοστό 7,8% επί των καταταγέντων).

Και ναι μεν το ποσοστό των ενστάσεων ήταν σαφώς μικρότερο από αυτό του 2019 (10,1%), πράγμα θετικό, ο απόλυτος, όμως, αριθμός τους δεν παύει να είναι πολύ μεγάλος (το 2019 ήταν 4.285 οι ενστάσεις αλλά με πολύ λιγότερους υποψηφίους 42.095.

Για να καταλάβει κανείς τι σημαίνει 6.204 ενστάσεις, αρκεί να αναφέρω ότι ο ετήσιος αριθμός των ενστάσεων που χειρίζεται το ΑΣΕΠ για όλες τις εκτός Παιδείας προκηρύξεις είναι περίπου 1.600 (βλ. στοιχεία Ετήσιας Έκθεσης 2021)!

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειασθούν αρκετοί μήνες για να εκδοθούν (διαδοχικά ανά προκήρυξη) οριστικά αποτελέσματα. 

Είναι αδύνατον να γίνει ακριβής εκτίμηση του χρόνου έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων κάθε προκήρυξης πριν μελετηθούν οι ενστάσεις ώστε να εκτιμηθούν τα νομικά ζητήματα που εγείρονται.

Από πλευράς ΑΣΕΠ θα γίνει παν το ανθρωπίνως δυνατόν. Το ίδιο είχαμε πει και ως προς τον χρόνο έκδοσης των προσωρινών και πετύχαμε τον χρονικό στόχο με το παραπάνω. 

Αλλά πρέπει (εν όψει προκηρύξεων Γενικής Εκπαίδευσης το 2023) να μελετηθεί από μηδενική βάση το σύστημα μοριοδότησης που είναι τόσο περίπλοκο (χωρίς κατ’ ανάγκην να οδηγεί στα καλύτερα αποτελέσματα) ώστε προκαλούνται αμφισβητήσεις και μεγάλες καθυστερήσεις".  

Ετικέτες: 
ΑΣΕΠ

Σχόλια (15)

 
Κωστάκης
22 Αυγ 2022 01:18

Φανταστείτε να κάνουν γραπτό διαγωνισμό που κάποιοι το ονειρεύονται για σωτηρία, πόσες ενστάσεις θα γίνονται και ΑΝ θα μπορέσουν να οργανώσουν για τόσους χιλιάδες άτομα αίθουσες, επιτηρητές και λεφτά, τα έχετε σκεφτεί καθόλου ; ή το λέτε για λέτε ;

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
21 Αυγ 2022 22:26

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ,

 
Κώστας
21 Αυγ 2022 18:24

αν δεν γινει νεο συστημα με γραπτο διαγωνισμο..θα ειναι η μεγαλυτερη "kolotouba" ..ηταν υποσχεση πριν γινει κυβερνηση..

 
Γιώργος
21 Αυγ 2022 17:56

Μοριοδοτηση της προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακού και διδακτορικού , αναπηρίας θα πρέπει να ισχύει, όπως συνέβη παλιότερα στις προσλήψεις αναπληρωτών. Τα λοιπά κριτήρια, οικογενειακά κλπ να δίνουν μόρια μόνο στην τοποθέτηση. Φυσικά θα πρέπει να αλλάξει και ο συντελεστή μοριοδοτησης προς φθίνουσα κατεύθυνση. Ξένες γλώσσες κ.α είναι περιττά.

 
Στράτος
21 Αυγ 2022 13:50

Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο σύστημα μοριοδότησης αλλά στην κακή ελληνική συνήθεια όλα να γίνονται τελευταία στιγμή. Για παράδειγμα το άνοιγμα των πινάκων της Γενικής, στο οποίο κάνει αναφορά ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, θα πρέπει να γίνει εγκαίρως και σίγουρα πολύ νωρίτερα από ότι έγινε φέτος της Ειδικής. Θα γίνει όμως έτσι;
Παρατάσεις, καθυστερήσεις, προσλήψεις με προσωρινούς πίνακες, ενστάσεις και πάλι ενστάσεις δείχνουν έλλειμμα οργάνωσης από την πλευρά της διοίκησης. Και μάλιστα με ψηφιοποιημένες διαδικασίες και ηλεκτρονικές πλατφόρμες.
Η ευθύνη για όλες αυτές τις προβληματικές διαδικασίες που αφορούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς είναι και διοικητική και πολιτική και κάποτε θα πρέπει να αναλαμβάνεται. Αν όχι, τουλάχιστον η πολιτική ευθύνη θα αξιολογηθεί από τους πολίτες την ώρα της κάλπης.

 
Ένα λαθάκι κάναμε....
21 Αυγ 2022 13:21

Για το σύστημα μοριοδότησης και το "μπάχαλο" που προξένησε, με αποτέλεσμα το ίδιο το ΑΣΕΠ να εισηγείται ότι "πρέπει να μελετηθεί από μηδενική βάση", ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ άραγε? Ο συντάξας? Ο φέρων την υπογραφή? Ο υποδεκανέας του λόχου? Ο κακός καιρός με τα αστραπόβροντα του Αυγούστου?

@Μανώλης
150-200 χιλιάδες πιστεύω....

@Γραπτος Διαγωνισμος
Φανταστείτε λίγο γραπτό διαγωνισμό κάθε χρόνο, με 150-200 χιλιάδες υποψήφιους για 10 χιλιάδες θέσεις. Ακόμα κι αν "εξασφαλιζει την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ" όπως γράφετε (που στη χώρα μας καλύτερα ΜΗΝ παίρνεται όρκο για τίποτα).... οι πιθανότητες επιτυχίας είναι σαν του λαχείου. Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε όσους έδωσαν εξετάσεις και 1 και 2 και 3 φορές και δεν διορίστηκαν ποτέ.

 
Μανώλης
21 Αυγ 2022 09:24

Το σύνολο των μόνιμων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας είναι περίπου 65 χιλιάδες άτομα, αλλοι τόσοι και της δευτεροβάθμιας. Διαβάζοντας ότι οι υποψήφιοι για την ειδική αγωγή είναι 80 χιλιάδες, νόμισα ότι είχε γίνει λάθος, οι ενδιαφερόμενοι για την ειδική αγωγή να είναι περισσότεροι απο όλους τους δασκάλους μαζί. Αναρωτιέμαι πόσοι θα ήταν οι υποψήφιοι σε ενδεχόμενο διαγωνισμό για όλες τις βαθμίδες και κλάδους εκπαιδευτικών.

 
Νεος
20 Αυγ 2022 22:16

Όταν βάζεις έναν ΟΠΣΥΔ χωρις δικλειδες ασφαλειας που επιτρεπει την καταχωριση μελοντικων ημερομηνιων σε κτηση πτυχιων και γεννηση παιδιων (το πιο απλο αναφερω) το λαθος θα γινει. Αναμενομενο οταν ο ιδιος υπαλληλος καταχωρει, σηκωνει τηλεφωνα, εξυπηρετει πολιτες, και διεκπεραιώνει ολες τις καθημερινες εργασιες του ταυτοχρονα. Ποιος σκεφτηκε ενα σύστημα όλα τα σφαζω όλα τα μαχαιρωνω δεν ξερω

 
Γραπτος Διαγωνισμος
20 Αυγ 2022 20:45

Το σύστημα η καλυτέρα επετηρίδα Γαβρογλου οτι ειχε να δώσει το εδωσε....Μονο γραπτος εξασφαλιζει την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ...

 
Χαρά
20 Αυγ 2022 20:15

Αδύνατον να συμβαίνουν αυτά σε αυτό το εξαιρετικό επιτελικό κράτος των αρίστων ΑΔΎΝΑΤΟΝ

 
Ματίνα
20 Αυγ 2022 18:08

Βεβαίως οι ενστάσεις είναι πολλές αφού το σύστημα τους είναι απαράδεκτο!
Δεν μπόρεσαν να ανέβουν οι τίτλοι σπουδών μου και λοιπά σημαντικά έγγραφα, όπως άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Όμως μου έβγαλε διεκπεραιωμενο ...δεν έβγαλε ότι είχε πρόβλημα και δεν πήρε το αρχείο.

Με αποτέλεσμα μετά από δύο μήνες να μάθω ότι μένω εκτός στους προσωρινούς πίνακες λόγω.....έλλειψη τίτλων!!!???

Να πρέπει να κάνω ένσταση και να περιμένω πότε θα εδεησουν να διορθώσουν το δικό τους λάθος!
Και δυστυχώς οι πιο πολλοί αποκλεισμένοι είμαστε για παρόμοιους λόγους.

Αν υπολογίσεις το 20ευρω για κάθε ένσταση, τι μαζεύτηκε στα ταμεία τους.

 
Αναπληρωτής
20 Αυγ 2022 00:52

Λυπούμαι πολύ κύριε
αξιοσέβαστε πρόεδρε του ΑΣΕΠ για τη δήλωση αυτή
που κάνατε!
Τι αλλαγή συστήματος θέλετε?
Μήπως γραπτό διαγωνισμό
και να πετάξετε έξω ή να υποβιβαστεί σημαντικά
η προϋπηρεσία και τα
υπόλοιπα προσόντα που με τόσους κόπους και θυσίες
μάζεψαν οι αναπληρωτές?
Και πάλι λυπούμαι πολύ
και θλίβομαι!
Τα λέω εγώ αυτά (ένας απλός
αναπληρωτής - εργάτης του
ελληνικού λαού -που πάσχισα
τόσα χρόνια και περίμενα υπομονετικά)
Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα ΝΔ
Σε καμία μα σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψω
να επαναφέρει η κυβέρνηση
τον τρίωρο γραπτό διαγωνισμό υποβαθμίζοντας
έτσι την προϋπηρεσία μας
και τα υπόλοιπα δίκαια προσόντα που μαζέψαμε τόσα χρόνια!
Θα είναι ντροπή και μεγάλη
αδικία απέναντι στους ανα-
πληρωτές !
Εγώ προσωπικά θα αντιδράσω έντονα!

 
Εκπαιδευτικός
19 Αυγ 2022 21:19

Προφανώς οι ενστάσεις είναι πολλές αφού είναι πολλές και οι αιτήσεις...έχουμε φτάσει πλέον να πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα...το ποσοστό λοιπόν ας δούμε και τίποτα άλλο..

 
ΜΑΡΙΑ
19 Αυγ 2022 21:04

Υποτίθεται ότι τα στοιχεια της μοριοδότησης δινονται απο τον ΟΠΣΥΔ και γι αθτον ακριβως τον λόγο δε δικαιολογείται η τεραστια καθυστέρησ από τον ΑΣΕΠ. Απλά πρέπει να μαθουν επιτε΄λους να κάνουν τη δουλεια τους οι εκάστοτε υπάλληλοι. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στη δική μου αιτηση ΔΕΝ μετρήθηκε το μεταπτυχιακό (δουλεύω ήδη 5 χρόνια και το ιδιο λ΄΄αθος έγινε και στη προγηούμενη προκύρηξη) και ως εκ τούτου ΔΕΝ μετρήσανε και την προυπηρεσία. Αποτέλεσμα: Αντί να είμαι από τους πρώτους του πίνακα , υποβιβάστικα στο 4500 περίπου. Δηλαδή αν δεν είχα (λόγω διορισμών) καλή σειρά και στον πίνακα της γενικής , θα έμενα άνεργη εξαιτίας ενός υπαλλήλου που δε μπορεί να σκεφτεί τα αυτονόητα. Όλα τα υπόλοιπα κύριε πρόεδρε είναι φτηνές δικαιολογίες....

 
Δημήτρης
19 Αυγ 2022 17:16

Το ποσοστο των ενστάσεων δεν δικαιολογεί τον όρο "πληθώρα"..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ