ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Τα Εθνικά Μητρώα αναγνωρισμένων ΑΕΙ της αλλοδαπής

Ο κατάλογος αλλοδαπών ιδρυμάτων με συμφωνία δικαιόχρησης
Δημοσίευση: 23/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις (14/15.07.2022 και 15/22.07.2022), ενέκρινε την κατάρτιση των μητρώων (που προβλέπονται στον ν.4957/2022) Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής και Εθνικό Μητρώο Τύπων Τίτλων Σπουδών Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της Αλλοδαπής.

Πατήστε αντίστοιχα παρακάτω:

  1. Εθνικό Μητρώου Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής
  2. Εθνικό Μητρώο Τύπων Τίτλων Σπουδών Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων
  3. Σύστημα αντιστοιχίας βαθμολόγησης ημεδαπών και αλλοδαπών τίτλων σπουδών
  4. Κατάλογος των αλλοδαπών ιδρυμάτων που απονέμουν τίτλους σπουδών που οργανώνονται μέσω συμφωνίας δικαιόχρησης με ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα (βλ. υποδείγματα βεβαιώσεων τόπου σπουδών)
Ετικέτες: 
ΔΟΑΤΑΠ

Σχόλια (1)

 
Αναγνώριση από ελληνικά επιμελητήρια
24 Αυγ 2022 20:55

Ζήτημα τίθεται με την εργασιακή απασχόληση, όταν καθυστερεί πολλούς μήνες η αντιστοίχιση των διαφόρων προγραμμάτων του εξωτερικού -ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν καθιερώσει 3ετή προπτυχιακό κύκλο, άλλες διατηρούν ακόμη τον 4ετή- με τις ελληνικές κατηγορίες τίτλων σπουδών.

Επίσης, υπάρχουν προγράμματα σπουδών (3+1 έτη) που αξιολογούνται σαν Integrated Master και θεωρούνται αντίστοιχα με Δίπλωμα Μηχανικού.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ