ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αναπληρωτές: Υποχρεωτική η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή rapid test ή PCR test με την παρουσίασή τους στα σχολεία στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου

Η βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR test), έως 72 ώρες πριν την παρουσίαση τους στο σχολείο
Δημοσίευση: 27/08/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αν δεν υπάρχουν αρνητικού  rapid test στον Διευθυντή του σχολείου είναι υποχρεωτική για τους προσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα αναλάβουν την ανάληψη υπηρεσίας στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας.

Το esos απηύθυνε ερώτημα προς το υπουργείο Παιδείας από χθες το απόγευμα εάν πρόκειται περί λάθους ή αν ισχύει  κα μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει αρνητική ή θετική απάντηση.

Ειδικότερα , σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργείου Παιδείας (σ.σ. στην οποία παραπέμπει με τη χθεσινή ανακοίνωση του προσληφθέντες αναπληρωτές)  στον ιστότοπό του , μεταξύ των δικαιολογητικών που πρέπει να προσκομίσουν οι αναπληρωτές είναι:

  • Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ε.Ε. (EU Digital COVID Certificate EUDCC) του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/953 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2021 και του άρθρου πρώτου της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 87), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4806/2021 (Α' 95) με πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό ή στη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19,
  • ή βεβαίωση εμβολιασμού της παρ. 5 του άρθρου 55 του ν. 4764/2020 (Α' 256),
  • ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου (βεβαίωση νόσησης) της παρ. 1 του άρθρου 5 της υπ' αρ. 2650/10.4.2020 (Β' 1298) κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Επικρατείας, όπως εκάστοτε ισχύει,
  • ή ισοδύναμο πιστοποιητικό ή βεβαίωση τρίτης χώρας,
  • ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR test), έως 72 ώρες πριν την παρουσίαση τους, η οποία εκδίδεται είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), είτε από τον ιδιωτικό φορέα που επιλέγεται.

Σχόλια (18)

 
Γιάννης
30 Αυγ 2022 02:11

Μικρό το κόστος, δεν πειράζει. Σε άλλες πολιτείες , πιο "δημοκρατικές", απολύονται ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί (ψάξτε το λίγο), δεν συμφωνώ, το αντίθετο μάλιστα, το αναφέρω όμως για να έχουμε αίσθηση πού κινούμαστε εμείς. Φυσικά κάποια στιγμή θα πρέπει να επιστρέψουμε σε πλήρη κανονικότητα όσον αφορά τις γρίπες.

Κύριε πρωθυπουργέ, ήρθε η ώρα να επιστρέψουν και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, φτάνει πια.

 
Αμερόληπτος
28 Αυγ 2022 00:37

Αν αληθεύει ότι οι αναπληρωτές πρέπει να προσκομίσουν ράπιντ αρνητικό ή πιστοποιητικό εμβολιασμού μιλάμε για διχαστική πολιτική πρώτου μεγέθους αν λάβουμε υπόψη πως οι ίδιοι έδωσαν το σύνθημα όλο το καλοκαίρι οι πάντες χωρίς μάσκες, τεστς και λοιπά υγειονομικά μέτρα. Προσγειωθείτε και σοβαρευτεί τε κύριε Πλεύρη και Κυρία Κεραμέως πριν είναι αργά για το κόμμα σας. Ελπίζω να σας προσγειώσει ο πρωθυπουργός ή ο λαός.

 
Lorenz
28 Αυγ 2022 00:08

Υποχρεωτική η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ωραία, ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού 2 δόσεων, που έχουν παρέλθει 9 μήνες από την 2η δόση, είναι αποδεκτό;

 
Πιτσιφλής
27 Αυγ 2022 22:09

Παρακαλώ πολύ, μην πληγώνετε άλλο τον κύριο Γι@η.

 
ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΟΣ
27 Αυγ 2022 20:41

Ντροπή, φτάνει πια η κοροϊδία!Να επανέλθουν πίσω οι υγειονομικοί σε αναστολή!Τέ΄ρμα πια στο διχασμό!

 
Ο ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ
27 Αυγ 2022 18:04

Εν δυνάμει έχουμε καρκινικά κύτταρα αλλά και ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού
(άκρως μεταδοτικό με ισχυρά συμπτώματα) , όποτε ας προσκομίζουμε και αντίστοιχα πιστοποιητικά για να έχουμε πρόσβαση ...pass, όπου θα επιλέγουν οι εκάστοτε κυβερνώντες (του 23% των ψηφισάντων ). ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟΟ ΨΙΛΙΑΣΜΕΝΟΙ .
* Η τιμή της αμόλυβδης το 2003 είχε 0,64 ευρώ ανά λίτρο .

 
ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ
27 Αυγ 2022 17:54

Κουραστήκαμε από τους νόμους και τις τροπολογίες . Διχασμοί και ρήξη της κοινωνικής συνοχής δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν. Όλοι είμαστε στην ίδια μοίρα , φτωχά πορτοφόλια , θυσίες για την δημόσια εκπαίδευση ... και σύνταξη στα προσδόκιμα που θα τα διαμορφώνουν όπως θέλουν . Δεν ξεχνάμε πως προπληρώνουμε ΤΩΡΑ τον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς. Άρα όλες οι παροχές που ''απολαμβάνουμε'' πληρώνονται από εμάς . ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ.

 
Στράτος
27 Αυγ 2022 17:01

Η διενέργεια ενός rapid test την εβδομάδα για ανεμβολιαστους εργαζόμενους σε πολλούς τομείς διατηρήθηκε και συνεχίζει να ισχύει όλο το καλοκαίρι. Έτσι η υποχρέωση αυτή λογικά θα συμπεριλάβει και τους εκπαιδευτικούς, όχι μόνο τους αναπληρωτές αλλά και τους μόνιμους, από 1 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και η ΕΕ λένε ότι έχουν καταργήσει δήθεν τα Πιστοποιητικά, στην πράξη όμως συνεχίζουν αυτά να ισχύουν επιλεκτικα τουλάχιστον στην Ελλάδα. Είναι καιρός να αρθεί το μέτρο αυτό και να πάψει ο διαχωρισμός εμβολιασμενων και ανεμβολιαστων. Το σημαντικότερο. Να επανέλθουν όλοι οι υγειονομικοί κανονικά στις θέσεις τους.

 
Λεωνίδας Τσοραπτσίδης
27 Αυγ 2022 15:42

ΣΤΙΣ Μ.Ε.Θ. ΟΛΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ...ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΙΑ...ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ...

 
ΣΚΑΦΗ
27 Αυγ 2022 15:22

Ένα παλιό ανέκδοτο έλεγε: "Γιατί κάποιοι αγοράζουν για το νοικοκυριό τους 2 πλυντήρια;". Απάντηση: "Μα, για να βάζουν επάνω τη σκάφη και να πλένουν τα ρούχα στο χέρι!" Αυτό είναι το Υπουργείο Βλακείας μας! Έχουν δήθεν ψηφιοποιήσει τα πάντα και "πλένουμε στο χέρι...". Έχεις ψηφιακά εργαλεία, κατεβάζεις τα παρουσιολόγια των αναπληρωτών, τα εκτυπώνεις, τα συμπληρώνεις, τα υπογράφουν όλοι και μετά αφού τα σκανάρεις, τα ανεβάζεις ξανά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Και φυσικά, τα πρωτότυπα τα διατηρείς και στο αρχείο σου σε έντυπη μορφή...! Ζήτω η ΣΚΑΦΗ!

 
Άκης Μαυρίδης
27 Αυγ 2022 14:48

Ν Τ Ρ Ο Π Η & α ί σ χ ο ς. Για πολλοστή φορά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τους συναδέλφους μόνιμους. συνδικαλιστικά τουλάχιστον η ΟΛΜΕ & η ΔΟΕ πρέπει να αντιδράσουν ως ελάχιστο τρόπο ένδειξης αλληλεγγύης.

 
πολύ γέλιο
27 Αυγ 2022 11:43

"ο νέο κεντρικά σχεδιασμένο σύστημα του ΥΠΑΙΘ, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή κατά το προηγούμενο σχολ. έτος, μέσα από την απλοποίηση και ψηφιοποίηση χρονοβόρων και επαναλαμβανόμενων διαδικασιών ετών, στοχεύει στον έγκαιρο προγραμματισμό των σχολικών μονάδων, αλλά και τη μείωση διοικητικού φόρτου.
Ορόσημα του έργου αποτελούν:
• Η αλγοριθμική τοποθέτηση στις σχολικές μονάδες που για πρώτη φορά θα ολοκληρωθεί μέσα από ένα ενιαίο σύστημα
• Η ψηφιακή ανάληψη υπηρεσίας
• Η σύναψη ψηφιακής σύμβασης από την εφαρμογή «Αναπληρωτές» της ενιαίας ψηφιακής πύλης του ελληνικού κράτους gov.gr
• Η αυτοματοποιημένη ενημέρωση των συστημάτων «Διαύγεια» και «Εργάνη»"

και αμέσως παρακάτω σε πολλά σημεία γράφει:
¨εξαιρούνται της ψηφιακής σύμβασης!!!"

επίσης ποια αυτοματοποιημένη ΕΡΓΑΝΗ μας κοροϊδεύουν; τότε γιατί δεν ανεβάζει το ΥΠΑΙΘ στην ΕΡΓΑΝΗ τα στοιχεία και τα στέλνει αργά το απόγευμα έως και βράδυ στις Διευθύνσεις και κάποιοι υπάλληλοι κάνουν με το χέρι εκεί την αυτοματοποιημένη διαδικασία;

Πως αντικαθιστά χρονοβόρες διαδικασίες παλαιότερων ετών αφού εξακολουθεί να τις διατηρεί; Κάτι δεν πάει καλά...η έχω λάθος εντύπωση;

 
Περικλής
27 Αυγ 2022 11:28

βρε παιδιά βοηθάτε..εγώ ακόμα δεν κατάλαβα γιατί δεν προσλαμβάνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο της ψηφιακής σύμβασης;
ακόμα χειρότερα: Ξεκάθαρε ποιοι κάνουν ψηφιακή σύμβαση και ποιοι δεν κάνουν; θα το βάλουν στα excel διορισμών ή στην απόφαση πρόσληψης να ξέρουμε...
μπορεί να είμαι και χαζός δεν ξέρω...γιατί σε αυτή τη χώρα έχουμε πάντα πολλε΄ς υποπεριπτώσεις διαφορετικές και οι άλλοι τα έχουν λ΄λύσει και έχουν ενιαία αντιμετώπιση;

 
Αναπληρωτής
27 Αυγ 2022 11:27

Το μέτρο αυτό...συγχωρήστε μου την έκφραση είναι βλακώδες, καθώς δεν κατοχυρώνει καμια εξασφάλιση μη μετάδοσης του ιού. Ειδικά το ότι ζητάει κ ράπιντ τεστ... Ωραία όταν παρουσιαστούμε θα είμαστε αρνητικοί, μετά; Μπορεί μετα από 1 βδομάδα να βγω θετικός....
Ας σταματήσουμε να ζητάμε τετοιου; είδους χαζα πιστοποιητικά κ ας δείξουμε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς. Δεν πρόκειται οι συνάδελφοι να έρθουν θετικοί στο σχολείο ή σε φορέα.

 
Ε. Α.
27 Αυγ 2022 11:21

Και το παραμυθάκι καλά κρατεί... Αίσχος!!! Δεν πρέπει να δεχτούμε ξανά διαχωρισμούς!! Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη.

 
Αργυρώ
27 Αυγ 2022 11:04

Ντροπή! Κανείς να μην δεχθεί. Τέρμα η κοροϊδία.
Θέλετε να συνεχιστούν τα πιστοποιητικά πάσης φύσεως;
Ο διαχωρισμός;
Τι ακριβώς πιστοποιεί έκαστο εξ αυτών;
Ας αναλογιστούμε.
Όχι.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
27 Αυγ 2022 10:58

Μα αφού δεν απαιτούνται μέτρα, αφού...

 
ZEN
27 Αυγ 2022 10:29

Προτείνω να απαιτείται και εξέταση ούρων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ