ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπ. Υγείας: Σε επίπεδο σύστασης η χρήση μάσκας στα σχολεία

"Βούλησή μας είναι τα σχολεία να βρίσκονται όσο πιο κοντά στην κανονικότητα γίνεται"
Δημοσίευση: 27/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Στη νέα φάση συνύπαρξης με την πανδημία η βούλησή μας είναι να μην πάμε σε μέτρα αχρείαστα ή υποχρεωτικότητας, αλλά σε συστάσεις ιδίως προς τους πολίτες που κινδυνεύουν περισσότερο.

Β. Συνεπώς αρχική βούλησή μας είναι και τα tests να είναι στοχευμένα  και όχι μαζικά , όπως υπήρξαν  ως τώρα, αλλά και η χρήση της μάσκας να παραμείνει σε επίπεδο σύστασης, και μόνο που εκεί κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει και υποχρεωτικότητα.

Γ. Λοιπά μέτρα λογικής του προηγούμενου διαστήματος δεν εξετάζονται.

Δ. Για  τα σχολεία είμαστε σε συνεννόηση με τους ειδικούς και με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και βούλησή μας είναι να βρίσκονται όσο πιο κοντά στην κανονικότητα γίνεται.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής, απαντώντας στην ερώτηση εάν θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου, με μάσκες και testing.

Σχόλια (21)

 
Γιάννης (γονιός και εκπαιδευτικός)
30 Αυγ 2022 02:01

Φαίνεται ότι επικρατεί η λογική. Ελπίζω να μην είναι προσωρινή αυτή η προσέγγιση και μετά τις εκλογές, που κάποια στιγμή θα γίνουν, αλλάξει. Όποιος φοβάται, ας κάνει δεύτερη αναμνηστική δόση και ας φορά διπλή μάσκα. Ως εκεί είναι τα δικαιώματα του. Μακριά από τα παιδιά, ούτε σκέψη για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού covid στα παιδιά.

 
Ιστορίες για αγρίους
29 Αυγ 2022 14:11

Πουθενά στην Ευρώπη δε φορούν πια υποχρεωτικά μάσκα, καιρός να λήξει πια η κοροϊδία της «ατομικής ευθύνης». Αν οι υπερήλικοι πολίτες δεν εμβολιάζονται δεν ευθύνεται το κράτος που δεν έχει εξηγήσει ότι πρέπει να προφυλάξουν την υγεία τους;

Σε τίποτα δε φταίνε τα παιδιά και οι γονείς τους που ταλαιπωρήθηκαν 2 χρόνια τώρα με την τηλεκπαίδευση και άλλες φαεινές ιδέες.

Καλό Σεπτέμβριο με ανοιχτά σχολεία και όλοι στις τάξεις κανονικά!

 
ΚΥΠέρνικος
29 Αυγ 2022 13:02

Σωστή απόφαση για τις μάσκες. Το λέω κι ας ανήκω στις ευπαθείς ομάδες με 5 "μπαλονάκια". Τόσα χρόνια κυκλοφορεί η γρίπη και άλλες ιώσεις και δεν φορούσαμε φίμωτρα. Όποιος θέλει ας φορέσει και σκάφανδρο. Ορκιζόμαστε να μην γελάσουμε...

 
Μια ντουζίνα Dom Pérignon παρακαλώ
29 Αυγ 2022 11:22

@Λια 28 Αυγ 2022 23:33
Τότε γιατί εγώ ακούω ακόμα σειρήνες? Γιατί έχουμε ακόμα 50 νεκρούς/ημέρα?

Ειδικός δεν είμαι και δεν ξέρω εάν "Η ζωή νίκησε και συνεχίζει" όπως λέτε.... αλλά η Ζωή που πχ πέρασε 2 μήνες στη ΜΕΘ, μου είπε ότι ακόμα ΔΕΝ νικήσαμε τον covid.... παρά ΜΟΝΟ στο Μαξίμου, στο ΣΚΑΙ, στη Μύκονο και στη Σαντορίνη.

Εκεί πράγματι "γιορτάζουν". Στην υπόλοιπη Ελλάδα, γιορτάζουμε μόνο τα γενέθλια και την ονομαστική μας γιορτή(ακόμα). Αααα και τα voucher και τα pass της κυβέρνησης που μας έσωσαν.

Σε αυτό με το οποίο συμφωνώ σίγουρα, είναι ότι "Πλέον δεν είμαστε στην ίδια φάση που ήμασταν πρίν 1-2 χρόνια". Το βενζινάδικο πχ έχει γίνει πλέον κοσμηματοπωλείο, ρεύμα και αέριο τα πληρώνουμε με τις χρυσές λίρες της γιαγιάς και στο σούπερ μάρκετ πηγαίνουμε μόνο με συνοδεία security....

Απαισιόδοξος ΔΕΝ είμαι αλλά νομίζω ότι είμαστε ακόμα μακριά, από το ν' αρχίσουμε ν' ανοίγουμε σαμπάνιες. Κάποια μέτρα και περιορισμοί (αυστηρά ή λιγότερο) πιστεύω ότι είναι ακόμα απαραίτητα και χρήσιμα. Μόνο χάριν του θέρους και τουρισμού, υπήρξε αυτή η ανεμελιά να το πω, χύμα στο κύμα να το πω, έχει ο Θεός να το πω.... που είδαμε τους τελευταίους μήνες και εξαιτίας των οποίων τα νοσοκομεία μας είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ γεμάτα.

 
@Υπέρ της μάσκας
29 Αυγ 2022 08:38

Μπορείτε να κάνετε όσα επικαιροποιημένα εμβόλια θέλετε και να φορέσετε όσες μάσκες θέλετε. Αλλά το να το επιβάλλετε στους άλλους είναι φασισμός.

 
Υπέρ της μάσκας
29 Αυγ 2022 06:19

Η μάσκα πρέπει να είναι υποχρεωτική, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα που θα έχουμε κάνει (υποτίθεται) το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Το κράτος πρέπει να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα!!!

 
Λια
28 Αυγ 2022 23:33

Ευτυχώς, παρά τις ακραίες φωνές μερικών που ήθελαν για πάντα να ζούμε σε μια δυστοπία, επικράτησε η λογική. Πλέον δεν είμαστε στην ίδια φάση που ήμασταν πρίν 1-2 χρόνια. Καιρός να το πάρουν απόφαση όσοι έχουν κολλήσει με το φόβο για τον ιό. Η ζωή νίκησε και συνεχίζει. Αντί να φωνάζετε για μέτρα και περιορισμους γιορτάστε.

 
Εκκλησίες και θεία κοινωνία
28 Αυγ 2022 22:36

Αν οι άνθρωποι άνω των 60 ετών αρνούνται να εμβολιαστούν οι μάσκες στα σχολεία ή τα λεωφορεία δεν θα αλλάξουν τη γενική εικόνα, είναι απλώς ένα προσχηματικό μέτρο. Δεν ευθύνονται τα σχολεία για την αυξημένη θνησιμότητα τους θερινούς μήνες - άραγε, γιατί οι εκκλησίες παραμένουν ταμπου στο ζήτημα της τήρησης των υγειονομικών μέτρων;

Δύο μέτρα και σταθμά είναι απαράδεκτο να γίνουν αποδεκτά από τους πολίτες, ειδικά από τη στιγμή που τα παιδιά έχασαν πολύτιμο χρόνο από τα μαθήματά τους - χωρίς αποτέλεσμα, όπως φαίνεται από τα δεδομένα.

 
Στο ΟΑΚΑ η καταπίεση
28 Αυγ 2022 21:55

Βλέπω τον αγώνα της εθνικής
Στο ΟΑΚΑ
Και πολλά παιδιά φοράνε μάσκα

Προφανώς καταστρέφεται η παιδική τους ηλικία
Όπως γράψανε κάποιοι εδώ στη συζήτηση.
Τα κακομοίρα τα παιδιά

 
Κατερίνα
28 Αυγ 2022 21:44

Η κανονικότητα θα έρθει όταν η Ελλάδα δεν θα είναι πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό θανάτων λόγω covid-19. Η μάσκα προστατεύει αποτελεσματικά κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να καταργηθεί στα σχολεία. Είναι επικίνδυνο και για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να νοσούν δύο ή και τρεις φορές από κορωνοιο και να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι και να κολλούν ηλικιωμένοι ,γονείς και άλλοι. Οι ειδικοί συνιστούν χρήση μάσκας σε μέρη συγχρονισμού τα σχολεία δεν είναι μέρη συγχρωτισμου; Ο τι τους συμφέρει τελικά. Ντροπή τους.

 
Μάθημα όχι παντομίμα
28 Αυγ 2022 19:11

Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι αποδεδειγμένα είτε δεν επηρεάζονται καθόλου είτε νοσούν ελαφριά (1-3 μέρες) από τον συγκεκριμένο ιο, εδώ και 2 χρόνια όλα τα στοιχεία σε όλες τις χώρες αυτό δείχνουν.

Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα γίνεται συζήτηση για μάσκες; Ούτε στη Δανία, ούτε στη Σουηδία, ούτε σε Γαλλία ή Γερμανία ή Ιταλία ή Ελβετία ή Πορτογαλία ή Ολλανδία.

Επιτέλους, ας σταματήσει ο πανικός και το κλίμα φόβου: ανοιχτά σχολεία και όλοι κανονικά στις αίθουσες να κάνουν μάθημα όχι παντομίμα.

 
Ανεύθυνοι γονείς
28 Αυγ 2022 18:18

Που υποτίθεται ότι νοιάζονται για τα παιδιά τους @Mari και για τις οικογένειες των άλλων παιδιών

Το να φοράνε μάσκες τα παιδιά σε χωρίς συνωστισμού είναι κάτι που έγινε σε όλες τις χώρες του κόσμου
Και δεν τραυματίζονται τα παιδιά από μια απλή μάσκα
Ούτε χάνουν την παιδική τους ηλικία.
Μάλλον τα έχεις μπερδέψει με τις καραντινες

 
Αργυρώ
28 Αυγ 2022 17:42

Όσοι εξακολουθούν να είναι υποστηρικτές της υποχρεωτικής μασκοφοριας ειδικά στα παιδιά, ας μελετήσουν λίγο τις καμπύλες των....ονομαζώμενων κρουσμάτων, ίσως βγάλουν κάποια συμπεράσματα....

 
Mari
28 Αυγ 2022 13:25

Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που υποτίθεται ότι δουλεύουν με παιδιά και τα αγαπούν να θέλουν τα παιδιά να φοράνε μάσκες για να μην κολλήσουν οι ίδιοι. Αντί να ανυπομονούν να γυρίσουν στην πλήρη κανονικότητα και να ζήσουν την παιδική τους ζωή σαν παιδιά και όχι σαν σάκοι γεμάτοι μικρόβια!

 
@Μ.Π.
28 Αυγ 2022 12:58

Οι θανόντες από κορονοιο είναι από τον πληθυσμό 70-80+ με πολλά υποκείμενα. Οπότε αυτοί πρέπει να προσέχουν. Τα παιδιά πρέπει πάση θυσία να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Έκτος και αν θεωρείτε φυσικό να φοράνε μια ζωή τα 5χρονα μάσκα στο σχολείο και στις δραστηριότητες για 8 ώρες και να αποφεύγουν τις επαφές ενώ οι ηλικιωμένοι μπορούν να πάνε σε εκκλησίες, θέατρα και καφενεία χωρίς μάσκα!

 
Καμία σχέση με την κανονικότητα οι άνθρωποι
28 Αυγ 2022 11:47

Θα σας στεναχωρήσω κ. Υπουργέ της Υγείας (και νομικέ). Δεν γίνεται "τα σχολεία να βρίσκονται όσο πιο κοντά στην κανονικότητα γίνεται".... όταν έχετε φέρει ολόκληρη τη χώρα όσο πιο κοντά στην ανωμαλία(πολιτική, οικονομική, κοινωνική κλπ.) γίνεται.

 
Σύσταση όχι υποχρέωση
28 Αυγ 2022 10:11

Τα παιδιά δε χρειάζεται να φορούν μάσκα μέσα στην τάξη στο σχολείο.

 
xa
28 Αυγ 2022 09:47

Αν ήταν στο χέρι της Νίκης θα φορούσαμε και στολή αστροναύτη.

 
Μακάρι
28 Αυγ 2022 09:11

να είναι έτσι, αλλιώς σε ελάχιστα σχολεία θα φορεθούν οι μάσκες και σε πάρα πολλά σχολεία θα υπάρχουν προβλήματα από αυτούς που φορούν με αυτούς που δεν φορούν.

 
Μ.Π
28 Αυγ 2022 09:03

258 θάνατοι αυτή την εβδομάδα και 50.000 κρούσματα. Αλλά η χρήση μάσκας σε τμήματα 15 ως 25 παιδιών δεν κρίνεται υποχρεωτική από αυτούς που στον βωμό της κανονικότητας θα θυσιάζοντας τα πάντα, ακόμα και τις ζωές μας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.